Kruh poskupljuje za 25% [Vijesti Osječke]

Osijek

Kruh poskupljuje za 25% [Vijesti Osječke]

Kruh, osnovna prehrambena namirnica, simbol socijalnog minimuma, od ožujka će na našem području poskupiti prosječno 25%. Na sastanku zatvorenom za medije, pekari Osječko baranjske županije dogovorili su se da od ožujka zajednički podignu cijene kruha, i to bijeloga na 7 do 8 kuna, polubijeloga od 6,5 do 7,5 kuna, a o cijenama peciva odlučivati će svatko za sebe. Apsurdno, baš u regiji koja se nazivala hraniteljicom Hrvatske, kruh svagdašnji dobit će dakle gorak okus.

Pekari ističu da su morali odlučiti: ili podići cijene, ili zatvoriti obrt jer su inputi drastično poskupili, a najviše brašno. Građani osuđuju najavljeno poskupljenje kruha i pekarima na njihovu tvrdnju da ne mogu pokrivati troškove poručuju – i mi sa svojim primanjima teško živimo, ali se nekako pokrijemo, pa neka pokušaju i oni.

U Vijestima Osječke televizije pogledajte i:

- Đakovo: zbog ergele ponovno najavljeni prosvjedi
- Sporazum o provođenju programa eko-škola
- Radimir Čačić u Osijeku

Osječka televizija - Vijesti,16.02.2011.

Više informacija; Osječka televizija

Vijesti Osječke televizije možete svakodnevno pratiti na stranicama portala Osijek031.com.
super... :S
jadna li je ova država
Pa nisu normalni. Uskoro ćemo biti i kruha gladni :shock:
crkli dabogda!
Jedina solucije je revolucija.Tko tebe kruhom ti njega kamenom ...
Naoružajte se i krenimo!
i treba...postepeno...kako rastu plaće...shodno tome povećat i cijene proizvoda...bravo za vladu...
završiti faks i bježati odavdje što prije.
...pa jest' ćemo kolače.
pa da..mala im je zarada pa moraju ovaj jadni narod do kraja dotuć..
zla_tratinčica

I svi će te jedva čekati da dođeš, da si bio sposoban i pametniji, završavao bi faks negdje tamo i onda bi tamo i ostao, a ovako jako jako teško...
uskoro će kod svakog biti samo buđav lebac
Lijepo kupiti svoj pekač i tko ih šiša. Nek propadnu!
markonato

zla_tratinčica

I svi će te jedva čekati da dođeš, da si bio sposoban i pametniji, završavao bi faks negdje tamo i onda bi tamo i ostao, a ovako jako jako teško...

ne lupetaj. otkud znaš dali ja imam vani nekoga od rodbine, a osim toga, malo otvori oči, hrpa ljudi odlazi odavdje, izađi iz svog špajiza.
Tako je s1504975, ja osobno koristim pekač za kruh od 250kn, i stvarno osjetim po novcaniku da ustedim, i sto je najbolje mozes jesti kruh i nakon 2 dana nije ko ovaj iz pekare da se pretvara u hladno oruzje nakon 12 sati....
Zbog cega se ljudi toliko uzbudjuju oko cijene kruha, a znatno manje ih pogadjaju cinjenice:
- da je ovo poskupljenje dogovoreno, dakle, mozemo smatrati da na "trzistu" u Osijeku vlada oligopol, odnosno dogovorne cijene, sto je zakonom zabranjeno
- da je cijena goriva u zadnjih nekoliko godina rasla preko nekoliko kuna

Koliko kruha dnevno pojede vasa obitelj, a koliko goriva potrosi vas automobil?
zla_tratinčica

ne lupetaj. otkud znaš dali ja imam vani nekoga od rodbine, a osim toga, malo otvori oči, hrpa ljudi odlazi odavdje, izađi iz svog špajiza.

Ne baljezgaj, očito da nisi shvatio što sam htio reći... Svi bi ovdje završavali škole i onda odlazili, misleći kako ih tamo negdje čekaju raširenih ruku, nekoga tko završi prosječan fakultet, prosječnog studenta, svega toga i oni isto imaju. Da si nešto posebno što oni traže, ne bi ti ni trebao fakultet. Izađi iz svoga podruma i osvijesti se što prije...

Više me brine što će sigurno i burek poskupiti...
markonato

zla_tratinčica

Ne baljezgaj, očito da nisi shvatio što sam htio reći... Svi bi ovdje završavali škole i onda odlazili, misleći kako ih tamo negdje čekaju raširenih ruku, nekoga tko završi prosječan fakultet, prosječnog studenta, svega toga i oni isto imaju. Da si nešto posebno što oni traže, ne bi ti ni trebao fakultet. Izađi iz svoga podruma i osvijesti se što prije...

Više me brine što će sigurno i burek poskupiti...

ako nemaš argumenata, nemoj lupetati i ponavljati moje riječi, po tvojim postovima se vidi da te brine što će burek poskupiti, burek i opanci!
zla_tratinčica

ako nemaš argumenata, nemoj lupetati i ponavljati moje riječi, po tvojim postovima se vidi da te brine što će burek poskupiti, burek i opanci!

A jadan, ni ovo nisi shvatio... Misliš završiti ovdje ekonomiju ili pravo pa otići negdje gdje ćeš unovčiti svoje znanje koje ti je dala eto ova jadna država, a nije ni čudno što je toliko jadna, znam da opet nećeš shvatiti što sam htio reći... S obzirom na način razmišljanja i shvaćanja nećeš daleko stići i udaljiti se od Balkana, koliko god daleko otišao nikada taj Balkan iz tebe neće otići, a takve ti oni baš i ne trebaju...

A perece? Hoće li i perece poskupiti?

I sad ne moraš ništa odgovoriti, evo ja ću umjesto tebe: eto šta ovoga brine, hoće li perece poskupiti, perece i harmonike!!
markonato

zla_tratinčica

A jadan, ni ovo nisi shvatio... Misliš završiti ovdje ekonomiju ili pravo pa otići negdje gdje ćeš unovčiti svoje znanje koje ti je dala eto ova jadna država, a nije ni čudno što je toliko jadna, znam da opet nećeš shvatiti što sam htio reći... S obzirom na način razmišljanja i shvaćanja nećeš daleko stići i udaljiti se od Balkana, koliko god daleko otišao nikada taj Balkan iz tebe neće otići, a takve ti oni baš i ne trebaju...

A perece? Hoće li i perece poskupiti?

I sad ne moraš ništa odgovoriti, evo ja ću umjesto tebe: eto šta ovoga brine, hoće li perece poskupiti, perece i harmonike!!

brinu tebe i harmonike izgleda, jako, a i vidim da je loše zdravstvo imalo impact na tebe. xDD

odi pojedi ginko, popij zeleni čaj i čekaj da ti turšija sazrije, samo upali svjetlo da vidiš barem u špajizu dobro. i pročitaj još jednom sve što si napisao da vidiš kako se na indirektan način opravdavaš ja ne znam kome xDD :D
s1504975

Lijepo kupiti svoj pekač i tko ih šiša. Nek propadnu!

naravno,
a vidi sta zombix kaže
http://zombix.net/glob/2010/01/16/koliko-struje-trosi-pekac-kruha/

a pekari nek si te divljačke cijene nabiju u dupe
zla_tratinčica

brinu tebe i harmonike izgleda, jako, a i vidim da je loše zdravstvo imalo impact na tebe. xDD

odi pojedi ginko, popij zeleni čaj i čekaj da ti turšija sazrije, samo upali svjetlo da vidiš barem u špajizu dobro. i pročitaj još jednom sve što si napisao da vidiš kako se na indirektan način opravdavaš ja ne znam kome xDD :D

Zgodni pokušaji duhovitosti, ali na žalost samo pokušaji :D
Želim ti da što prije završiš fakultet i odeš odavdje i želim ti puuuuuno sreće, jer po svemu sudeći će ti i trebati :D
Sleepwalker

...pa jest' ćemo kolače.

pa da :)
Taman.........pravo je vrijeme za dijetu.........
kako se samo više sile brinu za našu liniju....
svi ćemo biti zgodni i fit.......
Zato su pekari najbogatiji privatnici u nas. Mislim da gorivo poskupi na 20 kuna litra, oni imaju još uvijek jebačku maržu.

Re: Kruh poskupljuje za 25% [Vijesti Osječke]

Shvatili su da im je bolje organizirati se u kartel i guliti ljude zajednički nego se međusobno ubijati cijenama - šta bi na ovo rekla ona famozna Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja - vjerojatno ništa, ionako su sami sebi svrha. U stvari kad čovjek bolje razmisli ovo što danas rade pekari, cijeli srednji vijek radili su cehovi, pa me uopće na čudi...sjećam se da su prije 8-9 godina isto napravile i sve autoškole u OS - taman kad sam trebao polagati pa su s 1700kn za B kategoriju podigli na 4000, sad je vjerojatno došlo na 7000...
A uostalom koliko znam na kruh nema pdv-a...
Leteci mungos

Zbog cega se ljudi toliko uzbudjuju oko cijene kruha, a znatno manje ih pogadjaju cinjenice:
- da je ovo poskupljenje dogovoreno, dakle, mozemo smatrati da na "trzistu" u Osijeku vlada oligopol, odnosno dogovorne cijene, sto je zakonom zabranjeno
- da je cijena goriva u zadnjih nekoliko godina rasla preko nekoliko kuna

Koliko kruha dnevno pojede vasa obitelj, a koliko goriva potrosi vas automobil?

POTPISUJEM!

Tagovi