NK Osijek: Vratio se Ljubo!

Osijek

NK Osijek: Vratio se Ljubo!

Puno se pričalo i nagađalo, a potvrda je došla danas, točno u podne, u prepunom fan shopu. Nedostajala je ta devetka Osijeku jako dugo, može se slobodno reći još tamo od 2004. godine, kada ju je nosio upravo on, Goran Ljubojević. Tada mladić kojeg su mnogi vidjeli kao vjerodostojnog nasljednika Igora Pamića, Stanka Bubala te Almira Turkovića, vratio se na mjesto na kojem je i započeo svoju nogometnu odiseju, u špicu Osijekovog napada.

Nakon što je početkom dvijetisućitih upisao 23 gola u 65 nastupa za NK Osijek i s dva gola i asistencijom srušio moćne Engleze na Upton Parku u dresu mlade reprezentacije, uslijedio je odlazak u Dinamo. Nakon posudbe u St. Gallenu, odlazi u belgijski Genk gdje postaje najbolji strijelac lige u odnosu na dobivenu minutažu. Tada počinju problemi s ozljedama zbog kojih propušta gotovo dvije igračke godine. Krajem 2009. godine vraća se u Zagreb, a u dresu Pjesnika upisuje 6 golova u polusezoni. Put ga nakon toga odvodi u švedski AIK, kojeg spašava od ispadanja u drugu ligu sa dva gola u zadnjim utakmicama. Ipak, Šveđani zbog teške financijske situacije sporazumno raskidaju ugovor, a svoju priliku koristi NK Osijek i vraća ga u matično gnijezdo.

Najbolji primjer toga da život može iskreirati najzanimljivije scenarije upravo je Goran Ljubojević. Posljednje dvije osječke godine nogometni mentor bio mu je Robert Špehar. Sada se nanovo susreću, jedan u ulozi spasitelja (što je svojedobno bio i Špehar, op. a.), drugi u ulozi predsjednika kluba. Ugovor je potpisan 8. veljače, a pogodite tko danas slavi 17. rođendan!? Budući Goranov suigrač Dino Špehar! Trener? Branko Karačić. Isti onaj koji ga je ispratio iz Osijeka te 2004...

- Izuzetna mi je čast potpisati ugovor sa svojim bivšim suigračem. Goran se vraća u svoj grad i svoj klub. Čim sam saznao da se vratio u Osijek započeli smo razgovore. U svakom tom razgovoru uvažavali smo njegove ambicije i nogometne godine. Zato i potpisujemo ugovor na 6 mjeseci s mogućnošću produljenja za još godinu dana. Goran može otići u bilo kojem trenutku ako nađe inozemni angažman. Svoju je veličinu pokazao time što će za Osijek tih šest mjeseci nastupati praktički besplatno, a mi ga za uzvrat zasigurno nećemo kočiti ako pronađe mogućnost zaraditi još nešto novca. Ipak, u ugovoru postoji klauzula po kojoj će i NK Osijeku pripasti određena odšteta u slučaju transfera, pojasnio nam je predsjednik Robert Špehar.

- Vi znate da ja nisam čovjek od velikih riječi. Jedino što mogu reći je da sam presretan što sam se vratio u svoj klub. Zahvaljujem se svima u Upravi kluba, ali i svim poznanicima, prijateljima i navijačima NK Osijeka zbog kojih sam se i odlučio na povratak. U Osijek sam se vratio isključivo zbog nogometa, ali morate razumjeti i moju potrebu da probam u budućnosti zaraditi i ponešto inozemnog novca. Vratio sam se nakon 7 dugih godina i planiram nastaviti s onim s čim sam započeo, a to je zabijanje golova! I kada sam odlazio mi je trener bio upravo Branko Karačić s kojim sam proživio najbolju nogometnu godinu u životu. Nema razloga da opet ne bude tako. S Osijekom sam trenirao i prošle godine i uvjerio se da se radi o iznimno talentiranim i tehnički potkovanim mladićima kojima ipak nedostaje završnica. Nadam se da ću baš na tom planu puno doprinijeti, zaključio je svoje predstavljanje Ljubojević.

Na kraju je ipak sve zanimalo postoji li mogućnost povratka još pokojeg bivšeg Osječana. Predsjednik Špehar je istaknuo da su male šanse da se to ostvari prije kraja sezone, ali tada bi se moglo ozbiljno poraditi na vraćanju Babića i Vranješa. Navodno da je Jurica Vranješ obećao povratak na ljeto ukoliko ne nađe zadovoljavajući inozemni angažman.

Za kraj dodajmo da Ljubojevića najvjerojatnije na djelu možete vidjeti već sutra u 15 sati, kada Osijek igra prijateljsku utakmicu u Višnjevcu.

Tekst & foto: Mladen Kovačević
bez komentara
Blago nama, još da vrate i Primorca pa da vidiš napadačkog dvojca...

Ne razumijem upravu koja ima 7 napadača i odluči dovesti još jednog(nažalost upitne forme)
barba

Ne razumijem upravu koja ima 7 napadača i odluči dovesti još jednog(nažalost upitne forme)

u svakom slucaju manje upitne od barisica, milicevica i ostalih...

meni se ovaj potez svida, a najvece koristi od toga bi mogao imati mali spehar koji, sve mi se vise cini, ce ocito imati prednost ispred "zvezda". spoj iskusnog igraca koji je igrao vani i mladog (i prvi put nakon niza godina neupitnog potencijala), zeljnog igre i golova bi mogla biti dobra formula.

a i mozda sada razmislim o odlasku na tekmu. pozdrav bivsem igracu i podrska velikom talentu. od ostalih sam i tako vec dobio cir na zelucu...
barba

vidiš da si ne upućen u nogometna zbivanja..kojih 7 napadača ?
osijek ovakvog napadača treba..ako imalo pratiš klub,znaš zašto to pričam

Živio ljubo !!! ajmo osječe !

Re: NK Osijek: Vratio se Ljubo!

Kakva igračina!!! Bolje da su drvo stavili u napad pa bi se mozda koji put lopta odbila u gol!
bolje da maglicu forsiraju
...ko i svi stari "junaci" povratnici...tu i tamo će nešto zabiti pa se malo ozljediti i nakraju pokupiti nekolko klinaca te ih kao poslati u bolji klub...i više se nikad za nikoga neće ćuti...kao ni za "junake"... :mrgreen:
Ne mogu reći da sam baš nešto obožavao Ljubojevića, ali moram reći da je on za Miličevića, Barišića i sada već bivšeg Nikšića, nogometni akademik, bar što se tiče zabijanja golova. Upitno je jedino u kakvom je on fizičkom stanju. Vidim da se nije baš naigrao u Švedskoj...
jel vam smeta i što igra besplatno?
navodno da je trenirao s aik-om sve do četvrtka i zabilježio najbolje rezultate na testiranjima
bit će ovo dobar potez...jer ne može gore od trenutnog...u 18 tekmi...20 golova...a kolko su dali napadači od tih 20? :) :)
kakvih likova ima, ljudi moji ogorčeniji ste od ženskih koje budu samnom, imate onaj smart shop i odmarajte
Ljubo welcome back
svaka čast mladim snagama, ali su dosad imali itekako prilika za dokazivanje. iskusan igrač s međunarodnim iskustvom im može samo pomoći u razvoju (oni za koje još ima nade, s obzirom da se uglavnom i nisu nešto pokazali).
također, igrač koji je procijenjen na oko 400.000 eura, što je za naše pojmove kao 40 milijuna eura, dođe besplatno i igra za siću ili besplatno - svaka čast!
ljubo, dobrodošao!
Ajde hvala bogu da dođe netko sa više od 20 godina u ovaj Osijek,nadam se da će uspjet uć u neku formu u ovoj čunga lunga ligi u kojoj će moći zabiti 10 golova u polusezoni. Još da dođe neki strani talent koji nam apsolutno fali jer nema nijednog Europskog kluba koji nema bar 2-3 stranca a da je nešto postigao,a nama to fali.
Vuka je za njega Ronaldo.... iskreno radije bi trpio ove napuhance klince što nisu dali gola , nego Ljubojevića nek si igra kod Mamića u Dinamu
inspektormaska

Vuka je za njega Ronaldo.... iskreno radije bi trpio ove napuhance klince što nisu dali gola , nego Ljubojevića nek si igra kod Mamića u Dinamu

Jel ti gledaš da Osijek počne nešto i zabijat il gledaš tko ti se kako sviđa? Ma neka dođu sve bivše izdajice kluba koji su otišli Mamiću ili Svaguši uzet koji Euro ako će biti za nešto,bolje i to nego gledat ovaj jad gdje primimo 3 a zabijemo jedan u 3 utakmice,ne može se jednostavno igrat samo sa mlađim igračima,pa koji klub je sa klincima nešto postigao ?!
Sta mu fali? Lik ce igrat za đabe
dino_bno

Sta mu fali? Lik ce igrat za đabe

Đabe,đabe ili samo đabe kao dolazak? haha

ja nevjerujem kakvih ljudi ovdje ima. smatrate li vi da se imalo razumijete u nogomet i možete li se nazvati navijačima osijeka? pa čovjek za šest mjeseci igranja neće zaraditi jednu kunu!? za onoga kog smeta njegovo igračko umijeće nek slobodno pogleda brojke. one ne lažu. a iste te brojke govore da je ljubo sa svojih 20 i manje godina zabio više golova za osijek nego primjerice barišić koji cijeli život igra u tom osijeku. eventualno bi razumio neke napade da je došao ovdje pobrati lovu a nama recimo ide super, prvi smo i zabili smo u 18 kola 35 golova, imamo prva dva strijelca lige. halo ljudi, mi smo JEDANAESTI i zabili smo 20 golova u 18 kola, od čega pet otpada na kantridu. stvarno svašta!

evo vam zaslužili ste;

0:52
inspektormaska

nek ti vuka fuka !
ToniOsk

Jel ti gledaš da Osijek počne nešto i zabijat il gledaš tko ti se kako sviđa? Ma neka dođu sve bivše izdajice kluba koji su otišli Mamiću ili Svaguši uzet koji Euro ako će biti za nešto,bolje i to nego gledat ovaj jad gdje primimo 3 a zabijemo jedan u 3 utakmice,ne može se jednostavno igrat samo sa mlađim igračima,pa koji klub je sa klincima nešto postigao ?!

dokad ce oni biti klinci? do 30-e?
nema tu vise klinci, ne-klinci. dijele se na kvalitetne i nekvalitetne, a kvaliteta nasi napadaca, eh...

usporedbe radi, messi je godinu dana mladi od barisica. jedan od najbolji igraca u povijesti, a gle cuda jos uvijek je klinac...
Jedno je biti mladi Argentinac ili Brazilac,a drugo pomalo nedoprcani klinac Hrvat.. :D
Dobro si rekao dijele se na kvalitetne i nekvalitetne,a mislim da smo svi vidjeli da iz prve postave Osijeka nešto valjaju možda 3-4 igrača, bilo bi u redu ostatak ili ga se rješit ili ga ostavit u rezervi a nabavit nekog stranog kojih ima na bacanje za džabe,samo da ih netko primi..Dovest 5-6 na probu,valjda bi neki od njih nešto i valjao i zamjenio kojeg klinca u Osijeku..Ovako neče više ići,jer možemo Osijek uskoro vidit u opstanku ako napokon ne dovedemo i neko strano pojačanje nakon dosta godina..

prosla su vremena poznate osjecke skole. izuzevsi vide, nismo stvorili kvalitetnog igraca koji se prodao van vec xy godina. vrhunac je transfer u europski gigant gyor.

a bas taj ljubojevic je medu zadnjim igracima koji se prodao van (doduse, preko dinama, ali je ipak otisao van). dok netko od ovih sadasnjih mu suigraca iz napada ne zabije golova ko on i dok se netko od njih ne proda van, ljubojevic je za njih, dotada, prof. dr. sc., miljama ispred.
zuvvu

prosla su vremena poznate osjecke skole. izuzevsi vide, nismo stvorili kvalitetnog igraca koji se prodao van vec xy godina. vrhunac je transfer u europski gigant gyor.

a bas taj ljubojevic je medu zadnjim igracima koji se prodao van (doduse, preko dinama, ali je ipak otisao van). dok netko od ovih sadasnjih mu suigraca iz napada ne zabije golova ko on i dok se netko od njih ne proda van, ljubojevic je za njih, dotada, prof. dr. sc., miljama ispred.

Ovo za Gyor misliš na Babića?
A sa ovim ostalim se slažem i mislim tj. nadam se da će sada se nekim starijim iskusnijim igračem(jedino se bojim da zbog toga što igra džabe neče imati previše razloga za dobrom igrom) Osijek igrati barem za 1/4 bolje nego prošlu polusezonu..
ToniOsk

Ovo za Gyor misliš na Babića?
A sa ovim ostalim se slažem i mislim tj. nadam se da će sada se nekim starijim iskusnijim igračem(jedino se bojim da zbog toga što igra džabe neče imati previše razloga za dobrom igrom) Osijek igrati barem za 1/4 bolje nego prošlu polusezonu..

babic (iako je on po meni sasvim solidan igrac, nesto tipa vida. otisao je pokupiti lovu u madarsku, ali mislim da je on mogao puno vise napraviti), dinjar pa sada i niksic.

ma ljubojevic nikako ne moze biti los potez. moze samo donijeti dobro, ali izgubili nismo apsolutno nista (pogotovo s financijske strane) i hvala mu na tome. obostrana korist, rekao bi.
Ma bolje da su otišli u Gyor jer Mađarska liga je za klasu bolja od naše,a nisu odma otišli u veliki klub kao neke zvjezdice što brzo izgube sjaj pa se vrate nazad u Hr ligu.Ovako imaju izbora još napredovati i onda otići u veči klub pa sačekat pred kraj karijere pa se vratit u Osijek.
A ovo za Ljubojevića su još samo nadanja,a nadam se da će se i ostvariti,iako ko što kažeš nemamo šta izgubiti,niti finanancijski niti u igri..
DARCHO

barba

dok god ovako budu razmišljali navijači i klub i tražili ovakva jadna riješenja nažalost nema naprijed od 7 mjesta na tablici

igrač koji košta neznam što to znači "praktički besplatno" upitne forme koji je zadnji put bio u igračkom pogonu možda prije godinu i pol do dvije... nije i nemože biti pojačanje.... možda je pojačanje u hajduku (lol) ali u normalnom klubu nije

p.s i ja bi uz Špehara u napadu strpo 10 komada u prvoj hnl ligi... pod špehar mislim na ovog starijeg

tako da možeš ti trkeljat šta god oćeš za Ljubu ali uprava koja nudi ovakva riješenja je jadna i nepotrebna i samo komplicira stvari koje su i ovako u lošem stanju
inspektormaska

DARCHO

barba

dok god ovako budu razmišljali navijači i klub i tražili ovakva jadna riješenja nažalost nema naprijed od 7 mjesta na tablici

igrač koji košta neznam što to znači "praktički besplatno" upitne forme koji je zadnji put bio u igračkom pogonu možda prije godinu i pol do dvije... nije i nemože biti pojačanje.... možda je pojačanje u hajduku (lol) ali u normalnom klubu nije

p.s i ja bi uz Špehara u napadu strpo 10 komada u prvoj hnl ligi... pod špehar mislim na ovog starijeg

tako da možeš ti trkeljat šta god oćeš za Ljubu ali uprava koja nudi ovakva riješenja je jadna i nepotrebna i samo komplicira stvari koje su i ovako u lošem stanju

Za ove naše "mlade talente" Ljubo je Maradona.
najveća kvaliteta mu je što igra besplatno, to svi ističu, nitko ne govori gdje je on to igrao zadnjih 3 godine. Nemojte me krivo shvatit, svaka čast Ljubi i stvarno mi je žao što mu karijera nije otišla u boljem smjeru, ali maglica, špehar i prijić bi trebali dobiti ozbiljniju šansu u napadu, pogotovo maglica...

Bolje da se uprava orjentirala na to da Plum i Plum ostanu nego da je dovela Ljubu, ovako ostajmeo filijala dinama. Upravo hvala ti...
Maglica zabija golove samo kad je magla na gradskom vrtu,Špehar će priliku sigurno dobit,a za Prijića ne znam.. :D
ToniOsk

inspektormaska

DARCHO

barba

Za ove naše "mlade talente" Ljubo je Maradona.

Bojim se da se nismo razumijeli opet...
mišljenja sam da je bolje da su stisli zube i počeli uigravat ekipu za nagodinu nego trošiti vrijeme na igrača koji je prošlost, dakle svi vičete besplatno je došao, u članku piše a i meni nije jasno što znači "praktički besplatno"?

dakle ova uprava nema pojma šta radi, umjesto da se koncentriraju na stvaranje ekipe za nagodinu i dovođenje ozbiljnog organizatora igre oni uzimaju bog zna kojeg po redu kandidata u napadu, to je po meni neozbiljno i bez ikakvog rezona i plana

prodaju igrače od 18 i 19 godina za sto milja eura moš mislit uprave serem im se na posao

toliko od mene neda mi se trošiti vrijeme na ovu debilanu
Pa u Osijeku je oduvijek kaos tako da je ovo još i dobro,kad nekog dovedu a nema 16 i po-19 godina več je poboljšanje pa makar to bio i Ljubo koji je pobjego kod gazde Mamića pa se vucaro okolo po lJigama poput naše..Ako se dosad nisu nimalo uigrali ovi dečki,neče onda nikad.Ja ih ne bi ni uigravao,isprobavao 365 utakmica,3-5 utakmica igraš kako treba,u redu, ne igraš adios amigos asta la vista.
netko ovdje čeka nekog? napadače? koje jebene napadače?! koji je to napadač u osijeku kojeg treba čekati? tezgu barišića? prijića igram u osijeku već 5 godina i zabio sam 60 golova u prijateljskim utakmicama a u hnl-u dva? hvala bogu pa smo se nikšića riješili. i o njemu bi se dalo štošta napisati. jedini u ovoj ekipi kom treba dati priliku je maglica. miličevića ni ne spominjem jer je on po prirodi krilo a ne napadač. čovjek ima bolji centaršut nego realizaciju. jel idete vi uopće na utakmice?
Mladjo

netko ovdje čeka nekog? napadače? koje jebene napadače?! koji je to napadač u osijeku kojeg treba čekati? tezgu barišića? prijića igram u osijeku već 5 godina i zabio sam 60 golova u prijateljskim utakmicama a u hnl-u dva? hvala bogu pa smo se nikšića riješili. i o njemu bi se dalo štošta napisati. jedini u ovoj ekipi kom treba dati priliku je maglica. miličevića ni ne spominjem jer je on po prirodi krilo a ne napadač. čovjek ima bolji centaršut nego realizaciju. jel idete vi uopće na utakmice?

X-čina ko kuca. evo ti i kikiriki. :D
samo bi jos dodao da uz maglicu priliku treba dati i malom speharu, a ove sve ostale: evo vam decki ispisnica i sretno.
ali njih dvojica ne mogu nositi ekipu, prevelik je to teret, zajedno imaju jedva 35 godina. i bas iz tog razloga ljubojevic uz njih sjedne ko budali samar.
zuvvu

Mladjo

X-čina ko kuca. evo ti i kikiriki. :D
samo bi jos dodao da uz maglicu priliku treba dati i malom speharu, a ove sve ostale: evo vam decki ispisnica i sretno.
ali njih dvojica ne mogu nositi ekipu, prevelik je to teret, zajedno imaju jedva 35 godina. i bas iz tog razloga ljubojevic uz njih sjedne ko budali samar.

Još mene priključit u prvi sastav i imamo malu Barcelonu :D
Da se razumijemo, Prilika nije 20 min na utakmici, pa onda još 15 na drugoj... Prilika je kad daš napadaču da igra nekoliko tekmi u kontinuitetu.

Maglica i Prijić te Špehar trebaju dobit priliku, što se tiče milićevića, ako igra na krilu OK, a di će se tu još naći mjesta za Ljubu?? Šta igramo s 5 napadača, jebote pa jači smo od barcelone...

Uglavnom, makar i Ljubo bio pojačanje, nepotreban je. Zašto? Zato što smo na dnu dna, a u ligi mogu ostati u juniori, jedina je razlika što će onda ti juniori možda iamt malo više iskustva pa će možda nagodinu ili za 2 godine nešto i napravit u ligi.

Da podvućemo, Plum bi po meni bio veće pojačanje od Ljube, a ovaj rad uprave je kriminal jer su dali u bescjenje Pluma&Pluma i doveli igrača od 27-28 godina da bi igrao besplatno i da bi bili 6-7...Dakle još jedna sezona bačena u smeće, nit su klinci dobili priliku(izuzetak Špehar), nit se napravio rezultat.
Barba po tvom principu mi bi izgubili cijelu sezonu na isprobavanje :D
barba

Da se razumijemo, Prilika nije 20 min na utakmici, pa onda još 15 na drugoj... Prilika je kad daš napadaču da igra nekoliko tekmi u kontinuitetu.

Maglica i Prijić te Špehar trebaju dobit priliku, što se tiče milićevića, ako igra na krilu OK, a di će se tu još naći mjesta za Ljubu?? Šta igramo s 5 napadača, jebote pa jači smo od barcelone...

Uglavnom, makar i Ljubo bio pojačanje, nepotreban je. Zašto? Zato što smo na dnu dna, a u ligi mogu ostati u juniori, jedina je razlika što će onda ti juniori možda iamt malo više iskustva pa će možda nagodinu ili za 2 godine nešto i napravit u ligi.

Da podvućemo, Plum bi po meni bio veće pojačanje od Ljube, a ovaj rad uprave je kriminal jer su dali u bescjenje Pluma&Pluma i doveli igrača od 27-28 godina da bi igrao besplatno i da bi bili 6-7...Dakle još jedna sezona bačena u smeće, nit su klinci dobili priliku(izuzetak Špehar), nit se napravio rezultat.

pluma i pluma prodali u bescijenje? 300 milja eura nije vrijedno spomena? pa svi se smijemo jer je to bilo očito otplaćivanje glasa markoviću. a eto vidim ima i onih kojima je to malo novaca za njih dvojicu. pa oni ne vrijede 30, a kamoli 300 milja eura. ovaj mlađi je navodno obećavao, ali moram priznati da ga nisam gledao, a ovog starijeg bolje da nisam gledao... :wink:

Tagovi