Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Župnici u šoku: Računi za plin do 16.000 kuna

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema

Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
nemosvjerovat
Ukupno postova: 161
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 31.01.2011. 21:49 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

kakva gamad? pametni ljudi!
radiš nekoliko sati na dan, plaćica uredno sjeda.
Ljudima pričaš bajke a nakon toga živiš normalno.
ljubavnica,alkohol,dobar auto.
Sprdaš se s narodom.

za mene su oni ništa drugo nego političari.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
machor
Ukupno postova: 315
Spol: Muško Muško
Post Postano: 31.01.2011. 22:03 
Naslov:  

tonka_21 je napisao/la:
Pa ima ih nepostenih naravno, samo ne vidim zasto osudivati nekoga kad smo svi duplo gori od njih..

Oprostit ćeš, ali svečenstvo je jednostavno takva kasta. Oduvijek su bili takvi, vješali, spaljivali, krali, bavili se politikom, manipulirali, slali tuđt djecu u rat za više ciljeve, pa zar nisu kleri jedne vrste i Isusa stajali glave. O čemu pričamo?
Ja znam oko 15-tak svećenika, od osnovne preko srednje, kroz ove u župi ( živim blizu crkve, ne idem u nju). Sve redom otpadak do otpatka. Od tih 15, nekakvih pet- šest, više i nisu svećenici... Naravno postoje iznimke, znam jednoga, dobar čovjek, skidam kapu...
Ali statistika je u ovome slučaju očajna.
Također, nemam niti jednu dobru riječ o sestrama unutar crkve... loše... dno dna mi je ona debela na radiologiji u bolnici, tako što valjda sam među njima postoji.

Ingo

Ukupno postova: 3470
Upozorenja : 1
Post Postano: 31.01.2011. 22:14 
Naslov:  

tonka_21 je napisao/la :
Kad citas ove komentare ..katastrofa, nazalost se crkva mjeri sa industrijom,sto je katastrofa.. a ovi su svi komentari kome,ja znam jako puno svecenika koji se takoder voze biciklom i zamisli nemaju auto kao sto svi imaju ako ne svaki ukucanin onda svaki drugi, nemaju po 3-4 mobitela kao sto ima svako kucanstvo, nemaju plazmu, nemaju najnovija racunala..kod nas se svi na sve zale a svi dobro zive i svi sve imaju..a bitno da uvjek pljuju po crkvi iako pojma nemaju..

za takav stav su krivi sami svecenici.

iako ja zelim vjerovati da ih je vecina postena ... ovi losi su daleko glasniji ... i stice se dojam da ih je vecina pedofila, preljubnika, lazljivaca, lopova ... itd.

nesto slicno se dogadja i s braniteljima koji vec 20 godina dopustaju da oni lazni budu glasni, a ovi pravi sute i trpe kolektivnu krivnju.

Luzer13
Ukupno postova: 324
Post Postano: 31.01.2011. 22:33 
Naslov:  

tonka_21 je napisao/la:
Kad citas ove komentare ..katastrofa, nazalost se crkva mjeri sa industrijom,sto je katastrofa.. a ovi su svi komentari kome,ja znam jako puno svecenika koji se takoder voze biciklom i zamisli nemaju auto kao sto svi imaju ako ne svaki ukucanin onda svaki drugi, nemaju po 3-4 mobitela kao sto ima svako kucanstvo, nemaju plazmu, nemaju najnovija racunala..kod nas se svi na sve zale a svi dobro zive i svi sve imaju..a bitno da uvjek pljuju po crkvi iako pojma nemaju..

molim te nabroji mi, recimo, tri koja se voze biciklom i koji nemaju lcd/plazmu ? ja ih ne poznam Wink

Ukupno postova: 266
Post Postano: 31.01.2011. 22:37 
Naslov:  Re: Župnici u šoku: Računi za plin do 16.000 kuna

Crkva se uvijek izjašnjava da je "dio društva" - ali samo kada su prava u pitanju.
Kada dođemo do obveza, e onda je kuknjava.

silvio
Ukupno postova: 54
Post Postano: 31.01.2011. 22:39 
Naslov:  

tonka_21 je napisao/la:

...tonka ne razbijaj glavu radi nerazumnih, još uvijek ima i biti će ljudi, obitelji i vjernika, koji će ići u fine i tople crkve...slušati Božju riječ sa prekrasnih zlatom tkanih oltara, diviti se novim ili starim umjetninama, slaviti misu u predivno osvjetljenoj crkvi, slušati kako tvoje/moje djete čita psalme sa novih modernih mikrofona, odnjeti djete na krštenje i držati ga iznad reljefno mramornih krstionica, osjetiti miris tamjana iz kadionice, družiti se sa ostalim vjernicima i prijateljima poslje Nedjeljne svete Mise, gledati kako se tvoje djete igra sa drugom djecom na novom crvenom igralištu...zato nerazbijaj glavu ako netko ko nejde na svetu Misu i ne sudjeluje u svemu ovome stalno sere ista sranja...pa što ako netko rinta i ima malu plaču svejedno ulaže u svoju kuću, postavlja si zastore, popločuje hodnike i kupi si televizor...zato vjernici plačaju i daju lukno svake godine da bi imali sve ono gore navedeno...što se tiče računa i usporedbu crkve sa industrijom je sramota za samu državu...

machor
Ukupno postova: 315
Post Postano: 31.01.2011. 22:59 
Naslov:  

Silvio, ovo je sramota za državu:
"Milijarde u crkvenoj blagajni
Crkva godišnje iz državne blagajne dobije između 300 i 400 milijuna kuna, a osim toga milijune uplaćuju i ministarstva, a još stotine milijuna kuna gradovi, općine i Vlada RH na tajnim sjednicama. Od 1998. godine do danas Crkva se može pohvaliti da joj je država, tj. građani, dala više milijardi kuna."

Toliko si toga tu napisao a nisi se dotaknio bitnoga, u tvojem tekstu dominira materijalizam, zlazni oltar, umjetnine, predivno osvjetljeno, miris tamjana,mramor, čisti hedonizam čovječe. Niti jedne rijeći o ljubavi, toleranciji, miru, praštanju, snošljivosti. Čak jedini napadaš ovdje i pišeš sere ista sranja, nazivaš nas nerazumnim, nitko od nas nije vrjeđao vjernike nego svećenstvo.

A osim toga ja sam vidio danas bake iz susjedstva da izlaze iz crkve, pravi vjernici ne idu samo nedeljom, jer im se nije u interesu slikati, nego idu jer im vjera nije Nedjeljna sveta Misa.

bazooka_joe

Ukupno postova: 3237
Post Postano: 01.02.2011. 7:40 
Naslov:  

Zamisli,a nitko se nije dotakao energetske neefikasnosti gotovo svih crkvenih zdanja u nas. Kao, strop mi je 7 metara visok, grijem na struju i josh mi naplacuju industrijsku - zasto, zasto? Very Happy

"We've arranged a global civilization in which most crucial elements profoundly depend on science and technology. We have also arranged things so that almost no one understands science and technology. This is a prescription for disaster. We might get away with it for a while, but sooner or later this combustible mixture of ignorance and power is going to blow up in our faces." - Carl Sagan
simo031

Ukupno postova: 6329
Post Postano: 01.02.2011. 7:54 
Naslov:  

bazooka_joe je napisao/la:
Zamisli,a nitko se nije dotakao energetske neefikasnosti gotovo svih crkvenih zdanja u nas. Kao, strop mi je 7 metara visok, grijem na struju i josh mi naplacuju industrijsku - zasto, zasto? Very Happy

Pa kreni u poduzetnike. Otvori tvrtku specijaliziranu za spuštanje stropova u sakralnim objektima. Posla kolko' oš'. Smile

Djecu učimo da budu iskrena, vrijedna i poštena. Sjeća li se tko zašto?
Ingo

Ukupno postova: 3470
Post Postano: 01.02.2011. 8:32 
Naslov:  

simo031 je napisao/la :
bazooka_joe je napisao/la:

Pa kreni u poduzetnike. Otvori tvrtku specijaliziranu za spuštanje stropova u sakralnim objektima. Posla kolko' oš'. Smile

trebalo bi sve obloziti stiroporom ... izvana i izunutra, i onda bi ustedili plina, hehe

dam-daj
Ukupno postova: 4
Post Postano: 01.02.2011. 10:29 
Naslov:  

a neznaju oni da je pllin poskupio jer dosada nisu ni znali kako računi izgledaju , a plinara propala pa i njima sada moraju naplaćivati, Eto našto smo mi pali da crkvi moramo slati račune , pa kakvi smo mi vijernici sram nas bilo !!!!

Imagio
Ukupno postova: 159
Post Postano: 01.02.2011. 11:41 
Naslov:  Re: Župnici u šoku: Računi za plin do 16.000 kuna

Ovo je jedna odlična poslovna prilika. Stropovi u crkvama su visoki, topli zrak se diže a hladni pada dolje i ljudima je hladno Smile uh što sam pametan.
Naravno, nema smisla ljude dizati visoko u strop ali ima smisla strop spustiti ljudima. Dosjetljivi obrtnici, smislite spuštanje stropa i popločavanje toga stropa nekom prozirnom plastikom/staklom/najlonom?
Rezultat – topao zrak ostaje gdje treba, ljudima nije hladno, a kada gledaju gore i dalje mogu vidjeti krasno obojane svodove svojih crkava. Doduše sa malom mrežicom ali bolje išta nego ništa?

Leteci mungos

Ukupno postova: 6728
Post Postano: 01.02.2011. 12:33 
Naslov:  

Bit ce Bubalo opet siroke ruke. Ove godine su izbori, treba zagrijati oltarske motore i upregnuti ih u propagandne svrhe.

Prisjetimo se kako je Zupan Bubalo pola milijuna kuna poreznih obveznika "poklonio" za gradnbju velebnog zdanja vikarijata u Osijeku, dok su po osjeckim skolama padali stropovi, ucenici imali tjelesni u ucionicama, a profesori bili demotivirani za rad s naprednom djecom zbog nedostatka novca za dodatne sate. Pardon, darovano je 500 000 kuna u dva navrata. Dakle, milijun kuna su obnovu platili porezni obveznici u Zupaniji, iako su svoj dio poreza za Crkvu vec dali.

Obnova zgrade ce kostati 25 milijuna kuna. Koliko je to kubika plina za zagrijavanje sakralnih prostora?

Za one koji ne znaju, 23. veljace 2009. je datum nesto sitno prije izbora za gradonacelnika. Moze li se ovo smatrati kupovinom glasova novcem poreznih obveznika?

Ponedjeljak, 23. veljače 2009.

Za obnovu zgrade i dogradnju novih prostora za sjedište Biskupskog vikarijata danas je za obilaska gradilišta osječko-baranjski župan Krešimir Bubalo u ime Županije vlč. Petru Ćorluki, voditelju tih radova, predao darovnicu s 500.000 kuna, koliko je za tu namjenu darovano i prošle godine.

Ostatak teksta:
Skriveno: 
Riječ je o zgradi bivše Plućne bolnice koju je odlukom Vlade Republike Hrvatske Klinička bolnica u Osijeku 1992. vratila tadašnjoj Biskupiji đakovačko i srijemskoj, a njezina je obnova počela prošle godine nakon izrade projektne dokumentacije.

Zgrada je izgrađena u 19. stoljeću i obnova je vrlo zahtjevna, kazao je danas vlč. Petar Ćorluka koji je u ime Đakovačko i osječke nadbiskupije primio darovnicu. Osim obnove u tijeku je i dogradnja novih prostora uza sadašnju zgradu, a kad, po planu, završi za tri godine, Biskupijski vikarijat će raspolagati s nekoliko tisuća četvornih metara prostora, među ostalim, za vjeronauk, za pastoralni rad, posebno s mladima, te za veliku dvoranu sa 350 mjesta.

Obnova i dogradnja stajat će oko 25 milijuna kuna, a zgrada je u samu središtu Osijeka.

Osječko-baranjska županija od početka ove godine u obnovu sakralnih objekata uložila je 1,2 milijuna, a u protekle tri godine 16 milijuna kuna.

Bubalo dao 500 000 kuna poreznih obveznika biskupiji

Ukupno postova: 343
Post Postano: 01.02.2011. 12:40 
Naslov:  

nemogu platiti račune za plin pozivam župljane da ga plate...

no comment

anatema

Ukupno postova: 21
Spol: Žensko Žensko
Post Postano: 01.02.2011. 14:10 
Naslov:  

veliki broj crkvi je zatvoren čitav dan (katedrala npr) i zbog čega grijanje radi ako je crkva zatvorena? nisu morali štedjeti... do sad.

Skoči u forum: