Trg: Doček nove, 2011. godine uz Lyru, Sax band, Štefa, Žeca...

Osijek

Trg: Doček nove, 2011. godine uz Lyru, Sax band, Štefa, Žeca...

Program dočeka Nove godine 2011.
21,15 - glazba s razglasa
21.30 - izlazak voditelja, predstavljanje programa
21,35 – tamburaški sastav „Lyra“
22,00 – Stjepan Jeršek Štef priključuje se sastavu “Lyra“
22,40 – Željko Lončarić Žec priključuje se izvođačima
22,50 – najava grupe „Sax“
22,52 – grupa „Sax“
23,40 – Željko Lončarić Žec priključuje se grupi „Sax“ (rock'n'roll bećarac)
23,45 – izlazak na pozornicu svih izvođača, gradonačelnika i župana, zajednički nastup
24,00 - čestitke gradonačelnika i župana
00,01 - vatromet
00,05 – novogodišnji valcer, tamburaška skupina „Lyra“
00,10 – voditelj zahvaljuje čestitarima i najavljuje nastavak nastupa tamburaške skupine „Lyra“ i Stjepana Jeršeka Štefa
01,15 - zahvala svim sudionicima i odjava programa

-> Doček Nove godine 2011.

[28.12.2010.] Umjesto grupe Trend, na trgu će svirati Sax band

Poznata su imena glazbenika i koncept središnjeg dočeka nove, 2011. godine na Trgu Ante Starčevića, koji će ponovno zajednički organizirati Grad Osijek i Osječko-baranjska županija.

Organizatori se drže koncepta nazvanog Osječka priča, koji se toliko puta pokazao uspješnim, i, što je još važnije, jeftinim, te smatraju da ga ne treba mijenjati.
- Zato će i ove godine na Trgu nastupiti jedan tamburaški i jedan zabavnjački bend, okupljenima će se dijeliti kuhano vino i čaj s rumom, a u ponoć slijede zvuci valcera, čestitka gradonačelnika i župana te vatromet, ističe Željko Lončar iz gradskog Odjela za protokol i promidžbu.

Prošle godine tako su na Trgu zasvirali tamburaški sastav Ravnica i zabavnjački bend Vigor, a voditelj je bio Željko Lončarić Žec, koji je malo i zapjevao. Voditelj će i ovaj put biti isti, a između deset podnesenih ponuda najboljom je ocijenjena ona koja uključuje nastup tamburaškog sastava Lyra, Stjepana Jeršeka Štefa i zabavnjačkog benda Trend. Istina, taj radni materijal još mora proći vijećanja gradskih i županijskih otaca, ali to je samo formalnost.

- Nemamo novca za razbacivanje dovođenjem skupih zvijezda, a i orijentacija na 'domaće snage' pokazala se uspješnom. Vjerujem da će se građani opet odlično zabaviti na Trgu, kaže gradonačelnik Bubalo.

Prošlogodišnja proslava
(zajedno s pozornicom, razglasom i rasvjetom) plaćena je oko 210 tisuća kuna, a ove godine će godine biti potrošeno 125 tisuća kuna - 75 tisuća kuna dat će Grad, a 50 tisuća Županija. “Program na Trgu počet će oko 22 sata, a trajati do otprilike 2 sata ujutro", zaključuje Lončar.

Na Mačkamami ponovno paralelna proslava?

Lani je Udruga građana "Mačkamama" ispred dvorca organizirala paralelnu javnu novogodišnju feštu, a dijelili su besplatno Osječko pivo, kobasice i pecivo uz glazbu benda O.K. Club i Radija Mačkamame. I ove godine udruga planira nešto slično, ali naglašava - bit će nestranački. "I prošlogodišnja proslava bila je apolitična, ali problem je napravio HSP kada je javno pozvao građane na nju. Koncept bi trebao biti sličan, a želja nam je samo zabava u našoj četvrti, bez ikakve namjere da konkuriramo središnjoj fešti", kaže Zvonko Horvat iz Udruge "Mačkamama".

Autor: Tomislav Levak/Glas-Slavonije.hr

-> Doček Nove godine 2011.

Ukoliko znate za doček koji nije na listi - slobodno nam javite sve potrebne informacije i rado ćemo ga uvrstiti! Sve podatke (plakate, informacije i sl. šaljite na e-mail redakcije: redakcija[at]osijek031[dot]com
125 000?
Lyra, Trend i Žec?

U Zagrebu su na trgu Stereo Mc's ;)
Kakav grad, takav i doček. Osijek je uvijek i u svemu najjadniji grad! Tamburaši, HDSSB-ovci i zeleni!
sranje.

Re: Trg: Doček nove, 2011. godine uz Lyru, Trend, Štefa, Žeca...

mene boli uVo. do 11 se nacugam ko zmaj kod kuce, od 11 do 2 rokam petarde i pijem kuhano vino na trgu i onda opet kuci... najbolja nova godina. :D :D
Meni je dobro na trgu svake godine.
Protivnik sam davanja velikih novaca za neke tzv.zvijezde
jer niti njihov nastup ne vrijedi novce koje dobiju niti se grad ne može razbacivati novcima dok ima nezaposlenih.

Isto tako sam protiv nastupa pjevača koje sluša 0.1 % građana.Gradski trg je javno mjesto i njegova dosadašnja popunjenost znak je da je odabir sviraca dobar,naravno ne savršen,ali ko bi svima ugodio nije se rodio.
Ja ću kao i svake godine navratiti i znam da će mi biti dobro. Tzv. velike stranke su dovodile tzv. velike zvijezde pa su opet zauzele minimalne postotke u vlasti.Nije sve u veličini :-) ima nešto i u tehnici,a i prezentaciji.Sigurno će ovima gore smetati kad se zapjeva Inati se Slavonijo,ljepše a i bliže bi im bio hit Vračam se Zagrebe tebi u saborske klupe ha ha ha

opustite se tak je svejedno tko svira,a ak ste toliki fanovi određenih pjevača moj je prijedlog da stavite slušalice na uši i uživate u omiljenim melodijama sami u toplinu svoga doma!
za ekipu koja ide na Trg sasvim pristojan izbor izvođača. Ne vidim razloga za grintanje mladih jer i tako u Osijeku na Trg za doček ide starija ekipa a mladi i ove godine imaju prilično dobar izbor po birtijima, dvoranam pa i trgovačkim centrima :)
Yep - mladi imaju dobru ponudu doceka, svakom po zelji i ukusu.

No, ne znam cemu toliko forsiranje te tamburice. Do '91 se mogla cuti samo na specijaliziranim festivalima i po selima, a sad odjednom forsiranje tamburice, ljudi odjevenih poput seljaka, ljudi sa seoskim smislom za humor.

I onda valcer u ponoc. K'o saka na oko. Ostavite ili valcer ili tamburice.

Krlezo, uskrsni, vrijeme je...
A kolko ja vidim uz tamburice je Trg pun svake godine, tako da ako se mene pita neka je tamburice i nek je jefitno i ok :)
I smrtne kazne su punile trgove. ;)
avantgarde

ajoj....
avantgarde

bile su zabavne i uz to društveno korisne!
Ja ne znam koji je kuki svima vama...

bunite se što su tamburice..a šta bi trebali staviti na trg? Ajs Nigrutina? Lepu Brenu? ili pak Anal Mandicu?!

Daj se uozbiljite... pogledajte malo Dalmatince, nije bila niti jedna fešta, a da nisu bile klape..
slažem se sa kolačićem..uopće ne vidim zašto toliki hejt na tamburice :/ da toliko ne valjaju i da su seljačke ne znam zašto je onda šator za jesen uz osječko bio prepun :/
zvončica1989

slažem se sa kolačićem..uopće ne vidim zašto toliki hejt na tamburice :/ da toliko ne valjaju i da su seljačke ne znam zašto je onda šator za jesen uz osječko bio prepun :/

ovo ti je forum na kojem se samo izrazava nezadovoljstvo necime, bilo cime.
zvončica1989

zbog piva, koje je bilo razvodnjeno i mokro i s kojim sam jako nezadovoljan..
dino_bno

ovo ti je forum na kojem se samo izrazava nezadovoljstvo necime, bilo cime.

Ti si osoba koja sluzbeno docekuje nove korisnike? Bi li joj to napisao da je rekla da su tamburice sranje i da je Mate Bulic (ili bilo koji drugi izvodjac kojem si sklon) pavijan?

Naravno da ne bi, jer ne poznajes djelovanje van polarizacijskih struja copora. Zato za tebe uvijek postoje ljudi koji su "protiv" (smrde) i oni koji su "za" (mirisu). Postojenje ljudi s vlastitim misljenjem je misaona imenica, a znamo koliko to nekima moze zadavati muke.

Inace, naziv "foruma" ili web stranice gdje se svi slazu se zove "(ne)sluzbene stranacke stranice". Tamo netko dodje, izvali glupost popout one da je super sto ce porasti cijene nekretnina, ili da je super kad je sve u gradu besplatno, a svi ostali se u isti tren ostave sve sto nisu radili i podrze ga.

Sto se tice doceka, lijepo je gledati kako ljudi pjevaju o tome kako siju zito, a raste grahorica, odnosno biljka za koju 90% tih sto pjeva vjerojatno ne zna ni kako izgleda.

Kako god, neka bude i tamburice, ako ljudi to zele. Zele li i harmoniku, dajmo im i harmonike. Ljudima treba udovoljiti.
Mungos ***o te bulic, dosadan si s njim, nit ga slusam nit ga volim neg me zivcirate sto vam nista ne valja nego samo ono sto se vama sviđa to valja a ostalo puj, puj.

Ne kazem da je svako nezadovoljstvo neopravdano ali na svaki clanak ima komentara u kojima se izrazava nezadovoljstvo. sto je previse, previse je.
Leteci mungos

Yep - mladi imaju dobru ponudu doceka, svakom po zelji i ukusu.

No, ne znam cemu toliko forsiranje te tamburice. Do '91 se mogla cuti samo na specijaliziranim festivalima i po selima, a sad odjednom forsiranje tamburice, ljudi odjevenih poput seljaka, ljudi sa seoskim smislom za humor.

I onda valcer u ponoc. K'o saka na oko. Ostavite ili valcer ili tamburice.

Krlezo, uskrsni, vrijeme je...

He, he, he, Mungos legendo. He, he, ljudi sa seoskim smislom za humor. Odmah sam pomislio na Željka Lončarića - Žeca, on definitivno spada u tu kategoriju. Nadam se da će uspjeti zatomiti svoj poriv da bude zabavan i humorističan, govorim to zbog dobrobiti ljudi koji će pohoditi trg.
Da budem iskren, ja nemam ništa protiv tezgaroša i tamburaša na trgu, jer realno gledano, oni savršeno zadovoljavaju glazbene preferencije većine ljudi koji Novu godinu čekaju na trgu (uglavnom ljudi srednjih godina). Ako je alternativa bilo dovođenje kojekakvih instant pjevača(ica) tipa Lana Jurčević, Antonija Šola ili pak Bojana Jambrošića i sličnih, koji zajedno imaju dva i pol hita, svakako dajem svoj glas tezgarošima. Ak' ništ' drugo, jeftiniji su.
ja bih rado na pozornicu stavila goste Remetinca,onako kao putujući cirkus,i onda mi porezni obveznici i svi nezaposleni,obespravljeni -gađamo ih grudama-do iznemoglosti.To bi mi malo olakšalo početak Nove....
Ponovit ću reda radi, možda nekima još nije prošlo kroz vijuge. U Zagrebu su Stereo Mc's!
avantgarde

Ponovit ću reda radi, možda nekima još nije prošlo kroz vijuge. U Zagrebu su Stereo Mc's!

nisam oduševljen novogodišnjim programom na trgu i sigurno neću biti tamo, ali brate ako ti ne odgovara ništa u osijeku - kupiš kartu i pravac zagreb, tko ti brani :roll:
avantgarde

Moš' se mislit,jaka stvar!
Pa upravo tako, nije jaka stvar, ali su odlučili stvar mijenjati. ;)
avantgarde

125 000?
Lyra, Trend i Žec?

U Zagrebu su na trgu Stereo Mc's ;)

WOW blago njima :( :(
Mislim da se šališ, a šala ti je loša. U slučaju da ne, evo izvoli...

http://lmgtfy.com/?q=stereo+mc%27s
Sir William

a ko su stereo mcs?

dobro pitanje... ?!? Who the fuck is he/she/it?!
kolacic

Sir William

a ko su stereo mcs?

dobro pitanje... ?!? Who the fuck is he/she/it?!

ajd jedno je ne znati ( a stvarno bi ste trebali osim ako niste živjeli u ormaru), a drugo je ne utipkat u google.
uuuuuu moram ići, kakav doček, ja mislim najbolji na cijelom balkaknu, koja sramota, ne znam kad je zadnji put neki pošten pjevač ili grupa svirala za novu..
hren

ja bih rado na pozornicu stavila goste Remetinca,onako kao putujući cirkus,i onda mi porezni obveznici i svi nezaposleni,obespravljeni -gađamo ih grudama-do iznemoglosti.To bi mi malo olakšalo početak Nove....

hahah to, to! i rajcicama! taman ove smrznute, dodju ko grude snijega :D
sto se tice doceka..pa tko voli nek izvoli, bila sam prosle godine, nije bilo lose...al nisam bas primjetila da to traje do 2! vec oko pola 1 je bio razlaz.
hehe kad ekipa u Osijeku, barem ova vezana za NY koncert misli da je Stereo Mc's neko pojačalo za stage

Tagovi