Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Tisuću kuna kazne za kupanje u fontani, 3.000 za opijanje na ulici

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema

Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
chager
Ukupno postova: 389
Spol: Muško Muško
Post Postano: 26.10.2010. 16:16 
Naslov:  Re: Tisuću kuna kazne za kupanje u fontani, 3.000 za opijanje na ulici
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Sve štima, jasno mi je da treba uvesti reda. Sve vlasti su izbjegavale donijeti ovo baš zbog reakcija. I reakcije su razumljive, pošto smo amorfna masa koja nema naviku poštovati bilo kakav zakon, a pogotovo komunalni red. To je odvijeka tako, a kulminiralo je Titinom izjavom da se ne treba držati zakona kao pijan plota. Od te izjave imamo strukturni raspad sistema,jer kad nitko ništa ne poštuje, neću ni ja.
Ipak upada u oči izjava, koja mi je nelogična, kako su dosadašnje kazne bile male i NENAPLATIVE, a sada su veće, pa tobože neće biti problema sa naplatom.
Isto tako mi nije jasno, kako je već netko primijetio, da parkiranje automobila ostaje na 100 kn, a pseće govno skače na 1000. Možda je logika da govna postižu bolju i veću cijenu u društvu, dapače, više se cijene i u travi i među ljudima.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
-prolaznica-

Ukupno postova: 107
Spol: Žensko Žensko
Post Postano: 26.10.2010. 16:40 
Naslov:  

ma de dobro je. Trebali bi oni nama platit, prije otprilike mjesec dana bili ovi iz cestinga i unikoma u mojoj ulici betonirat stazu kod susjeda i do pola moga travnjaka ispred kuce sve u blatu, cak se nisu udostojili doci ni maknuti daske koje su ostavili . a što se tiće opijanja i kupanja u fontani. de dobro je, dijete malo od 2-3 godine protrci kroz fontanu i sta tom djetetu ce napisat kaznu:S
po svim ovim tu pravilima il sto god nesmijes onda ni izac van sa drustvom. jos malo pa ce naplacivat kupanje u dravi -.-

Stella1989

Ukupno postova: 2929
Post Postano: 26.10.2010. 17:01 

A što su sve nadrobili... osijek031.com smile ...bolje pitati što nisu... osijek031.com smile

Redakcija 031 je napisao/la :
Tisuću kuna lakši ostat će i kamperi koji kampiraju na javnoj zelenoj površini bez odobrenja...

Uuu...obogatit će se na 1. zMaj...taman da komunalni redar (ako u stvarnosti uopće i postoji) da svima kazne i onda može 'ladit yaya ostatak godine. Wink

Šalu na stranu, sumnjam da će se striktno držati ovog reda ili što god to već bilo. Dosad smo se u državi nagledali svega i svačega. Ili će, kao i uvijek, nahebati sitne ribe, kao što je većinom bio slučaj sa slavnim paukom. Rođo može parkirat nasred trga i nikom ništa, a jednog Golfa dvicu će bez problema odvest s nekog xy mjesta... Smile

Typical...

Ukupno postova: 1173
Spol: Nebitno Nebitno
Upozorenja : 1
Post Postano: 26.10.2010. 18:47 

Što se tiče ovog djela za opijanje.
Trebali su napraviti da se kazne primjenjuju samo ukoliko je došlo do prekršaja, znači dernjava-razbijanje-tučnjave..sve je to remećenje javnog reda i mira- paf kazna.
oni koji normalno sjede i piju..pa neka piju.

tom-2
Ukupno postova: 86
Post Postano: 26.10.2010. 20:42 
Naslov:  

neka zabrane u nekim dijelovima grada opijanje na javnom mjestu pri tome mislim trgovi, kultrurna dobra i tome slično , kao što je u uređenim zemljama (a mi tome kao težimo )
nevidim razloga zašto bi nekome netko smetao ako pije u miru na klupi u parku s ekipom a da pritome nestvara nered... stvarno jadan zakon , a baš me zanima kako će od nekoga naplatiti tih 3000 kn...

Sir William
Ukupno postova: 360
Post Postano: 26.10.2010. 20:47 
Naslov:  

kriminalizirat alkohol i ćao..

Ukupno postova: 5
Post Postano: 26.10.2010. 21:16 

Postoje komunalni redari, samo se valjda sakrivaju od ljudi... Inače meni su već dvaput lupili kaznu od 100kn za parkiranje na zelenoj površini... Jednom ispred kuće gdje je zapravo blato bilo, a ja sam jednim kotačem automobila bio u tom blatu, al kak nisam tad znao da se mogu žaliti, i da njima treba pravovaljana slika, platio sam... Drugi put u onoj maloj uličici kod Ekonomskog Fakulteta na Gajevom trgu, dok još nisu bile ove zelene ograde oko parka, stao sam opet jednim kotačem u rupu koja se stvorila, pokušavajući što više se uvući unutra, da mi netko ne zakači auto dok prolazi...
Međutim nije čak ni to meni problem, nego ti ljudi se isto tako postavljaju jako visoko... Jednom sam prolazio kroz tržnicu na gajevom, točnije kroz park, i vidio izdaleka neki manijak baca bicikl nešto po parku, priđem bliže, kad komunalni redar, izderava se na bakice "čiji je to bicikl?!?!", bicikl je bio naslonjen na drvo (i stajao na zelenoj površini) a on ga je uzeo i bacio na šljunčanu stazu i otišao...
Pa eto, da sam ga vidio da meni piše kaznu il baca bicikl, vjerovatno bi on zvao policiju, al bi mu trebale dvije ruke i jezik za to...
Ok mi je ako ljudi stanu na zelenu površinu, da se kazni, ali tako neki slučajevi bi bili smiješni da nisu tužni...
Kontam sad već uzevši u obzir i elektromodulove gluposti zajedno sa ovim, mogla bi porasti stopa ubojstava/pokušaja ubojstva gaženjem u Gradu Razz

Kloppo

Ukupno postova: 104
Post Postano: 26.10.2010. 21:28 
Naslov:  

Bolje bi im bilo da malo prošetaju kroz grad pa da vide kako je prljav i neuredan. Naš grad nikada nije bio neuredniji nego je danas. Danas sam prolazio preko Sjenjaka, lišća na sve strane, sve se zaljepilo od kiše. Pa gdje je taj Unikom? Zar nemaju usisivače za lišće, da se ono pokupi, a ne da leti po cijelom gradu.
Što se tiče ovih kazni, vidjet ćemo kako će se to primjenjivati. Za parkiranje na zelenoj površini kazna od 100 kuna je premala. Znači ovi mogu parkirati konstantno na zelenoj površini i uništavati travu, za to će platiti samo 100 kuna. Grad je nekada dobivao nagradu za najljepše parkove. Svega toga više nema u ovom našem gradu Naime, sada ljudi šeću pse po parkovima, umjesto da se tamo mala djeca bezbrižno igraju. Gospodine Bubalo, naredite tamo nadređenima u Unikomu da malo bolje počiste grad, jer on ne zaslužuje da ovako zapušteno i neuredno izgleda.

cohors
Ukupno postova: 205
Post Postano: 26.10.2010. 22:04 

Osijek nominiran za "Zlatni cvijet" Europe 2011.

očito si neupućen i sereš po "defaultu", a što se tiče lišća, ja svoej u dvorištu ujutro pokupim, navečer bi mogao opet. a ti očekuješ da unikom iuspdo svakog drveta svaki dan skuplja!?

Ukupno postova: 6329
Post Postano: 26.10.2010. 22:10 

Tko je tu lud? Hladno je za kupanje u fontani. Smile

Djecu učimo da budu iskrena, vrijedna i poštena. Sjeća li se tko zašto?
centurion
Ukupno postova: 938
Post Postano: 26.10.2010. 23:20 
Naslov:  

cohors je napisao/la:
Osijek nominiran za "Zlatni cvijet" Europe 2011.

očito si neupućen i sereš po "defaultu", a što se tiče lišća, ja svoej u dvorištu ujutro pokupim, navečer bi mogao opet. a ti očekuješ da unikom iuspdo svakog drveta svaki dan skuplja!?

Sizifov posao skupljanja lišća se može radit od 9mj do 12mj i opet bi ga bilo .
baš neki dan sam bio u Pečuhu koji je kao grad kulture i kad smo malo prošetali shvatio sam da nije Osijek slučajno izabran u finale za Cvijet Europe među 5000 gradova Europe.
Ljudi na ovom forumu ipak seru po defaultu Wink

A ove kazen su sad u javnoj raspravi, vjerovatno je ovo za zelene površine i 100kn bačena kost među pse pa da se oko toga glodaju i onda se fino povisi ta cijena i sve ok Smile
Meni je sve ok osim toga pa čak i ovo za cugu jer nikad nisam ni imao običaj cugat vani po parkovima, al i dalej mislim da neće biti kazne za takvo cuganje nego vjerovatno tek ako bude neko kršenej javnog reda ili razbijanje da mogu puknit kaznu a ne ovako da neko razbije neku lampu a murija ili komunalci ne mogu zbog dokaza nikoga optuzit. ovak pokupe cijelu tu ekipu pa svima po par milja kazne pa nek ekipa pusti budale da razbijaju Razz

Ukupno postova: 587
Zabranjen pristup
Post Postano: 27.10.2010. 10:22 
Naslov:  

3000kn kazne što sam sjeo na klupicu i popio pivo sa curom ili 3000kn kazne što sam sjeo na klupicu sa kretenima napili se i razbijali flaše okolo i slično?

nije baš ista stvar osijek031.com smile

Agent
Ukupno postova: 43
Post Postano: 27.10.2010. 10:52 
Naslov:  

Hoće kažnjavati ispisivanje grafita podrške ratnom zločincu?

MegaSmrT

Ukupno postova: 680
Upozorenja : 2Upozorenja : 2
Post Postano: 27.10.2010. 13:11 
Naslov:  

Agent je napisao/la :
Hoće kažnjavati ispisivanje grafita podrške ratnom zločincu?
neće Sad to se cijeni u Osijeku.

Leteci mungos

Ukupno postova: 6728
Post Postano: 27.10.2010. 13:28 
Naslov:  

MegaSmrT je napisao/la: neće Sad to se cijeni u Osijeku.
Podrska ratnom zlocincu i kukasti krizevi. Negdje ruku pod ruku (schpric pod schpritz?), a drugdje solo.

Apsolutni pobjednik koji svim turistima najbolje razotkriva u kakav grad su dosli je onaj (kukasti kriz) na zgradi pored spomenika Picassu. Da se u gradsku glabajnu skupljao po euro svaki put kad je neki turist fotkao taj kukasti kriz - bili bismo milijarderi.

Nama, cini se, ne smeta...

Skoči u forum: