Prijedlog komunalnog reda: pijenje alkohola na ulici - 500kn, kupanje u fontani - 300kn

Osijek

Prijedlog komunalnog reda: pijenje alkohola na ulici - 500kn, kupanje u fontani - 300kn

Građani ili gosti Osijeka koje komunalni redari ili policija zateknu kako na javnoj površini piju alkohol, mogli bi biti kažnjeni s novčanom kaznom u iznosu od 500 kuna, a neobuzdana mladež koja se u ljetnim mjesecima poželi okupati u nekoj od osječkih fontana, to će zadovoljstvo platiti čak 300 kuna. Naravno, ako ih netko uhvati u prekršaju.

Uskoro i usvajanje

To su samo neki od primjera novčanih kazni koje se predlažu u novoj odluci o komunalnom redu za područje Osijeka. Ta odluka drastičnije promjene nije doživjela već 14 godina, a ovih dana kreće u završno čitanje na kolegiju gradonačelnika Krešimira Bubala, pri čemu se njezino usvajanje očekuje u sljedećih mjesec dana.

Problem s mladima

Da takav prijedlog ima svoju svrhu, potvrđuje i istraživanje provedeno lani na uzorku od gotovo 2000 Osječana. Prema tom istraživanju, 23 posto ispitanika najvećim problemom u društvu smatra upravo maloljetničku delinkvenciju, a osječki su policajci, primjerice, prije godinu dana tijekom samo pet večeri nadzora utvrdili 21 prekršaj iz područja prodaje alkohola i duhanskih proizvoda maloljetnim osobama u ugostiteljskim lokalima i trgovinama.

- Problem je velik i iznimno kompleksan. Tražili smo zabranu ispijanja alkohola na javnim površinama jer maloljetnike koji piju alkohol na klupama u parku ne možemo niti udaljiti, niti prijaviti sve dok ne narušavaju javni red i mir - rekao nam je tada Franjo Lulić iz Odjela za javni red PU osječko-baranjske.

Ostaje otvoreno pitanje primjene ove odredbe.

- Ne znam kako ćemo moći utvrditi pije li netko na ulici alkohol ili sok i tu bi moglo biti problema - zaključio je jedan komunalni redar.

Piše: Nikola Patković/Jutarnji.hr
Ovom odlukom na dobitku su birtije i puritanci. Hebiga, moraju i ugostitelji od necega zivjeti, nece valjda od rada.

Iako mi alkohol vise nije toliko mio, lijepo je ponekad ljeti (kad nema komaraca) s ekipicom sjesti u parkic i uz laganu pricicu pocuclati koje Osjecko. A nismo maloljetni...

Neka, mozda je ovako i bolje, bar cemo moci ujutro na misu.
Ako se ne okupam u fontani, neću moći ući u tramvaj. :(

Re: Prijedlog komunalnog reda: pijenje alkohola na ulici - 500kn, kupanje u fontani - 300kn

opce kaznjavanje pijenja alkohola je bullshit - neka kaznjavaju delinkvente, odn. one koji pijani galame, razbijaju i unistavaju gradsku imovinu i javne povrsine, i neka se pojacaju kazne za one koji maloljetnicima alkohol uopce prodaju.

nema u tom gradskom poglavarstvu IQ 100 ni kada se sve glave stave zajedno :roll:
a ispijanje alkohola u fontani?

Re: Prijedlog komunalnog reda: pijenje alkohola na ulici - 500kn, kupanje u fontani - 300kn

Problem je velik i iznimno kompleksan. Tražili smo zabranu ispijanja alkohola na javnim površinama jer maloljetnike koji piju alkohol na klupama u parku ne možemo niti udaljiti, niti prijaviti sve dok ne narušavaju javni red i mir

Pa doro, udaljiš ih kad počnu narušavati red i mir. Dobro se zna gdje se mladež okuplja, tamo se postavi jedan cajac da špija i to je to. Najlakše je svima zabraniti da loču.

Zanima me kako će se ovo odraziti na buduće dane piva, pošto se uvijek odvijaju na javnoj površini. I više ljudi pije vani nego u šatoru.

Iskreno se nadm da ovo neće proći, jer je debilno koliko i onaj tko je predložio ovo.

Redakcija 031

- Ne znam kako ćemo moći utvrditi pije li netko na ulici alkohol ili sok i tu bi moglo biti problema - zaključio je jedan komunalni redar.

čini mi se da vam je ovo svima promaklo..
meni je prijedlog na mjestu, ali - 0 bodova.
cugu u vrećicu i miran si.
hoće i ove starce što cugaju pred trgovinama kažnjavati?
Znači, zabranjeno cuganje na ulicama. E pa baš me zanima da li će onda ti komunalni redari zajebavati svatove ispred katedrale na trgu kad uzvanici u svatovima budu konzumirali alkohol.
Jedva čekam da vidim taj pravilnik tj. kvazi zakon u kojem se ograničava cuganje na ulici. Postojat će malo više nepravilnosti i rupa. Cugat će se na igralištu srednjice to nije ulica, to je igralište, na trgovima i ostalim sličnim prostorima.
Jedva čekam da razradim djeci taktiku gdje mogu cugat....
a prvi maj bude iznimka ili..?
i di da onda pijemo ?? kao da netko na poznatim mjestima pravi problema...

danas ni zaposleni nemaju novaca da piju kaficu, a kamoli mi 18+ ...

maniche

čini mi se da vam je ovo svima promaklo..
meni je prijedlog na mjestu, ali - 0 bodova.
cugu u vrećicu i miran si.

hahah da, ma lako je za bocu, sranje pravi nuspojava :D
Uostalom, jedan cipelić ili komunalac nemaju zakonsko pravo tebi viriti u bocu. Skineš etiketu ili staviš u štaniclu i to je to.
jeje i kad ti interventni naidje i kaze daj bocu, ti ces mu rec ne a on ce ubit boga u tebi xD

MegaSmrT

hahah da, ma lako je za bocu, sranje pravi nuspojava :D

jok, opet nema poveznice..hipotetski,da te zatekne pijanog sa bocom "neidentificiranog" pića, ne može znati ni što piješ, ni di si se napio.
MegaSmrT

Ako se ne okupam u fontani, neću moći ući u tramvaj. :(

car!

evil monkey

opce kaznjavanje pijenja alkohola je bullshit - neka kaznjavaju delinkvente, odn. one koji pijani galame, razbijaju i unistavaju gradsku imovinu i javne povrsine, i neka se pojacaju kazne za one koji maloljetnicima alkohol uopce prodaju.

nema u tom gradskom poglavarstvu IQ 100 ni kada se sve glave stave zajedno :roll:

sad ce najebati ona djeca od par godina koja se zatrce kraj fontane na trgu.

a nasi 'mudri' poglavari kad shvate da ni ovo ne pali ... onda ce poceti kaznjavati djecu opcenito, zato sto postoje i sto su potencijalna opasnosti.
muvifrik

a ispijanje alkohola u fontani?

to nije definirano, to se moze :D
Odsad izlasci na rondel s full opremom za kupanje i cugom :D

Ingo

evil monkey

a nasi 'mudri' poglavari kad shvate da ni ovo ne pali ... onda ce poceti kaznjavati djecu opcenito, zato sto postoje i sto su potencijalna opasnosti.

To care.. U nekoliko topica sam isto to rekao, najbolje je pobiti mlade i gotovo, evo ja se javljam da ću ja biti egzekutor za dobru plaću, samo da me ostave živim, skupljajmo mlade i sve u plinske komore, ciklon B i gotovo. treba kažnjavati delikvente a ne sve mlade. bambus u boci od kole i da vidim tko će mi to na svijetu otvoriti bocu.
Mislim da je ovo pusteno u javnost radi javne rasprave
zla_tratinčica

Ingo

evil monkey

To care.. U nekoliko topica sam isto to rekao, najbolje je pobiti mlade i gotovo, evo ja se javljam da ću ja biti egzekutor za dobru plaću, samo da me ostave živim, skupljajmo mlade i sve u plinske komore, ciklon B i gotovo. treba kažnjavati delikvente a ne sve mlade. bambus u boci od kole i da vidim tko će mi to na svijetu otvoriti bocu.

Ma vidi se, pjena je crvena LOL

Tu odredbu o zabrani pijenja alkohola možemo zahvaliti svim onim budalama koji imaju potrebu raditi sranja kad se napiju iz ne znam kojih razloga - zato jer je pijan, zato jer su inače budale, jer misle da su time frajeri itd.,itd., a takvi prave sranja i u kafićima. Nažalost, zbog toga ispaštamo i mi koji mirno sjedimo i popijemo koje pivo vani kako bismo uštedjeli. Ništa, pit će se sad više po stanovima.
lingvist

Tu odredbu o zabrani pijenja alkohola možemo zahvaliti svim onim budalama koji imaju potrebu raditi sranja kad se napiju iz ne znam kojih razloga - zato jer je pijan, zato jer su inače budale, jer misle da su time frajeri itd.,itd., a takvi prave sranja i u kafićima. Nažalost, zbog toga ispaštamo i mi koji mirno sjedimo i popijemo koje pivo vani kako bismo uštedjeli. Ništa, pit će se sad više po stanovima.

Iako ne pijem, slažem se s ovime..problem je što ima previše idiota koji se svi furaju jedni na druge i rade sranja, počevši od vikanja, deranja preko uništavanja imovine pa do tučnjava.
Nažalost ima jako jako puno balkanoida, vjerojatno više nego "normalnih" ljudi i sada će oni ispaštati zbog debila.
Trebalo bi samo početi PROVODITI zakone o javnom redu i miru za početak....
ajme..propade mi kupanje u fontani koje planiram nakon polozenog zadnjeg ispita..a bas sam se ponadala da ce mi uspjet da prodem nekaznjeno..

sto s cuganja tice: zato je prednost curama i njihovim veeelikim "po zadnjem vrisku mode" torbama! :D
super!sad neće se više piti vani i praviti sranja,nego će se negdje skrivati,napiti i onda ići raditi sranja po gradu....
debilana od naše vlasti,al neka navikli smo....
Boost

Iako ne pijem, slažem se s ovime..problem je što ima previše idiota koji se svi furaju jedni na druge i rade sranja, počevši od vikanja, deranja preko uništavanja imovine pa do tučnjava.
Nažalost ima jako jako puno balkanoida, vjerojatno više nego "normalnih" ljudi i sada će oni ispaštati zbog debila.

ma daj, pa ti koji rade sraja po ulici na nju i izadu vec pijani..mislis da su vani negdje pili? vani pije sirotinja koja nema za upad u neki klub i skupo poluishlapljeno pivo, i koji s 20 kn uspiju sklepat pivo-dva iz odliznjeg diskonta.. Bog zna da sam i ja medu tom siroinjom..i sad nek sirotinja jos i placa kaznu..najbolje bi bilo da se svi zavucemo u svoje sobe, spustimo roletne i polako pocrkavamo..

lingvist

a sta cemo onda raditi sa trijeznim budalama koje rade nered, tuku se, unistavaju imovinu, galame ... itd ?

hocemo li onda kaznjavati i trijezne ? ili cemo pronaci nesto zajednickom tim trijeznim budalama ... recimo, nacin oblacenja, pa cemo zabraniti nosenje kapuljaca, jer smo primjetili da uglavnom oni s kapuljacama rade sranja po gradu
Sa svim budalama koje rade budalaštine koje si nabrojao treba jednako, bili pijani ili trijezni.

Ali je činjenica da će normalan čovjek lakše napraviti budalaštinu ako je pijan, a onaj koji je inače budala još će veće budalaštine raditi.
Samo naprijed!!
a šta ako nepiješ ali budeš mrtav nadrogiran vani? xD
wild child

Boost

ma daj, pa ti koji rade sraja po ulici na nju i izadu vec pijani..mislis da su vani negdje pili? vani pije sirotinja koja nema za upad u neki klub i skupo poluishlapljeno pivo, i koji s 20 kn uspiju sklepat pivo-dva iz odliznjeg diskonta.. Bog zna da sam i ja medu tom siroinjom..i sad nek sirotinja jos i placa kaznu..najbolje bi bilo da se svi zavucemo u svoje sobe, spustimo roletne i polako pocrkavamo..

Aha, znači "sirotinja" je ok, a klupe lome, flaše razbijaju, oštećuju aute, dernjaju se oni bogati, pa nakon što malo rasture grada sjednu u svoj audi a6 i odu kući?
Kako ti znaš tko radi sranja i da li se napio/napila u birtiji ili vani!?
Sranja obično radi mladi, a mladi obično još idu u srednju školu ili studiraju pa su obično "sirotinja"..

Ingo

lingvist

a sta cemo onda raditi sa trijeznim budalama koje rade nered, tuku se, unistavaju imovinu, galame ... itd ?

hocemo li onda kaznjavati i trijezne ? ili cemo pronaci nesto zajednickom tim trijeznim budalama ... recimo, nacin oblacenja, pa cemo zabraniti nosenje kapuljaca, jer smo primjetili da uglavnom oni s kapuljacama rade sranja po gradu

Kako je netko rekao prije, sve koji rade budalaštine i sranja, bili pijani ili trijezni, treba kazniti. Ja sam spominjao pijane budale jer je članak o zabrani pijenja alkohola na javnim mjestima. Kao što možeš i shvatiti iz mog posta, nisam rekao da treba kažnjavati one koji popiju koje pivo na javnom mjestu, a ne prave sranja.
citam komentar da samo treba PROVODITI zakon o prekršajima protiv javnog reda i mira

citiram "Član 20.
Tko se na javnom mjestu odaje pijanćevanju ili uživanju opojnih droga ili drugih omamljujućih sredstava, kaznit će se za prekršaj novčanom kaznom od 50 do 500 dinara ili kaznom zatvora do 30 dana."
naglasak je na ODAVANJU, znači da bi postojao prekrašj za sankciju, prekršitelj mora biti više puta evidentiran kao osoba koja se ODAJE pijančevanju.............a onda pazi sankciju od 50 do 500 DINARA, baš me zanima kako računaju tečaj dinara...............onda opet po novom prijedlogu se namece pitanje "na koji način će komunalni redar utvrditi da se radi o alkoholnom piću"
Ne znam zašto su se svi uhvatili toga da je prijedlog debilan, po mišljenju nekih, kako će komunalni redari provjeravati što netko pije itd. Već vidim da neki jedva čekaju obračunati se sa strašnim čuvarima policijske države - komunalnim redarima. Ne uočava se važniji problem, a to je da klinci sve ranije i sve više piju. Ne pravim se neki čistunac, i ja sam znao popiti u srednjoj, ali današnji klinci nemaju mjere. I sve su bahatiji i misle da imaju sva prava, a nikakve odgovornosti. Evo jednog slikovitog primjera - sinoć oko 19 idem u trgovinu, pred trgovinom 5 klinaca od nekih 16 do 18, 19 godina, unutra dvojica jedva punoljetnih i fino nakupovali jedno 7-8 litara vina, litru votke i 3 kutije cigareta. Evo, tu je problem.
lingvist

Ne uočava se važniji problem, a to je da klinci sve ranije i sve više piju. Ne pravim se neki čistunac, i ja sam znao popiti u srednjoj, ali današnji klinci nemaju mjere. I sve su bahatiji i misle da imaju sva prava, a nikakve odgovornosti.

To je istina, ali tu je problem u roditeljima jer dijete ipak ne odgaja ulica, bar bi tako trebalo biti......a i što kad ih se uhvate...roditelji dođu po njih i kažu kako je to privatna stvar ili pa što onda mladi su.......
A što se kupanja tiče, ajd kad djeca ljeti trče kroz fontanu...al kad konj prvo okupa i očisti bicikl, pa onda i sebe....samo fali da izvadi odnekud gel za tušitanje pa da i to obavi..... :roll:
fear of the dark

To je istina, ali tu je problem u roditeljima jer dijete ipak ne odgaja ulica, bar bi tako trebalo biti......a i što kad ih se uhvate...roditelji dođu po njih i kažu kako je to privatna stvar ili pa što onda mladi su.......
A što se kupanja tiče, ajd kad djeca ljeti trče kroz fontanu...al kad konj prvo okupa i očisti bicikl, pa onda i sebe....samo fali da izvadi odnekud gel za tušitanje pa da i to obavi..... :roll:

Slažem se, dobar dio krivnje snose roditelji. A oni najčešće reagiraju tek kad ih se udari po džepu, ali to što im je dijete mrtvo pijano svaki vikend, ne zabrinjava ih previše.
A šta će biti s koncertima na otvorenom,novom godinom na trgu...zbilja glupost.Kakav je to razlog jer ne mogu maloljetnike koji konzumiraju alkohol udaljiti iz parka...pa MALOLJETNI su,ako konzumiraju alkohol,ne cugaju sigurno u podne,nego na večer,vrlo vjerovatno iza 11 sati.Marš svi kući,napisati kaznu starcima koji dozvole izaske balavcima iza 11 i kazniti klince i starce jer im dijete loče.
zamisli, čovječe, 16, 18 i 19 godina su kupovali vino, uuu jbt tragedije..

pa ja jednostavno ne mogu vjerovati što čitam. treba kažnjavati vandale i to sa 50 000 kuna kazne, da ga mater i ćaća ne puste van nikad više, a ove izljeve idiotizma neću komentirati.
Boost

Aha, znači "sirotinja" je ok, a klupe lome, flaše razbijaju, oštećuju aute, dernjaju se oni bogati, pa nakon što malo rasture grada sjednu u svoj audi a6 i odu kući?
Kako ti znaš tko radi sranja i da li se napio/napila u birtiji ili vani!?
Sranja obično radi mladi, a mladi obično još idu u srednju školu ili studiraju pa su obično "sirotinja"..

studentica sam, sirotinja sam, al bas zato sto nemam 1000 kn u dzepu imam moralnu odgovornost prema tudim stvarima..i cijelo moje drustvo! sranja rade oni koji ne shvacaju da to kosta, i da novac nekima nije samo papir u novcaniku..
to rade tatini sinovi,koji voze audi a4, 6, 10, 12.. jer zanju da ce tatica platit i da ce proc nekaznjeno! iznimka su oni oi to rade jer ima fali daska (ili paleta dasaka) u glavi!
zla_tratinčica

zamisli, čovječe, 16, 18 i 19 godina su kupovali vino, uuu jbt tragedije..

pa ja jednostavno ne mogu vjerovati što čitam. treba kažnjavati vandale i to sa 50 000 kuna kazne, da ga mater i ćaća ne puste van nikad više, a ove izljeve idiotizma neću komentirati.

Nije problem što kupuju vino, svi smo mi znali popiti malo, ne pravim se čistunac i ne kažem da će netko postati alkoholičar ako se napije nekoliko puta u životu. Problem je što klinci danas nemaju mjere, nije dobro da netko sa 16, 17 godina svaki vikend strusi litru i pol, dvije vina. U tom je problem. A to se sve više događa.
da su provodili zakon o zabrani prodaje alkohola mlađim od 18 g. ne bi sad do ovog novog ni došlo...šta vrijede zakoni ako su samo na papiru, a ne provode se....
Bojo

da su provodili zakon o zabrani prodaje alkohola mlađim od 18 g. ne bi sad do ovog novog ni došlo...šta vrijede zakoni ako su samo na papiru, a ne provode se....

Živa istina.
koja trgovkinja pored debila od poslodavca smije ne prodati neki od artikala ponudjenih u trgovini, ukljucujuci alkohol i cagarete???? neka poslodavac cuje da je odbila nesto prodati, dušo traži novo radno mjesto
a šta s alkosima na gajevoj tržnici kod prolaza u mesnice i u parku i to u pola bijela dana jedva stoje na nogama nemaju prebijene kune i večina su beskučnici kako njima naplatiti kaznu što se tiče maloljetnih i mi smo prije volili izači na promenadu i popiti bambus i uz gitaru provesti lijepše večer nego večina sadašnjih klinaca u nočnim klubovima i to nismo ništa razbijali niti narušavali javni red i mir koji je zaključak svemu ovom..........?
wild child

ajme..propade mi kupanje u fontani koje planiram nakon polozenog zadnjeg ispita..a bas sam se ponadala da ce mi uspjet da prodem nekaznjeno..

Budi bez brige, siguran sam da će se naći forumaša koji su ti spremni platiti kaznu ako se budeš kupala u bijeloj pamučnoj majici bez grudnjaka... :wink:
bocic

wild child

Budi bez brige, siguran sam da će se naći forumaša koji su ti spremni platiti kaznu ako se budeš kupala u bijeloj pamučnoj majici bez grudnjaka... :wink:

Pokrenut ćemo akciju - Dajmo da se okupa! Otvorit ćemo i telefon:D
*
one idiote, vandale, koji pokusavaju na te ocajne nacine ispast face, koji narusavaju kucni red i mir trea kaznjavat a ne onee koji se ponekad zele opustiti na zraku uz pokoju cuugu.
NC.

Tagovi