Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Ravnatelji: Ako drugi mogu zapošljavati preko veze možemo i mi upisivati djecu

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema

Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
snaša

Ukupno postova: 820
Spol: Žensko Žensko
Post Postano: 25.09.2010. 6:56 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Ica je napisao/la :
To se mene ne tiče, zapravo ja bih upisao bilo koga, doslovno sa ulice sa bilo kakvim ocjenama i bilo kakvim školama - pa tko želi neka završi! - na taj način bi dobili na kvaliteti obrazovanja, kad se treba boriti i dokazati u masi ljudi! I svatko ima jednaku priliku.

Svaka čast...u ovom si pogodio bit i slažem se s tobom, mada izgleda pomalo utopijski.
Problem je u tome što nismo svi jednaki.
Prvi put (iznenađena) čitam onu staru hipokratovu zakletvu Embarassed

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
Ica
Ukupno postova: 246
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 25.09.2010. 15:18 
Naslov:  

nije utopijski, recimo da je kod nas skoro pa tako! Jedino se treba potruditi i zapeti na prijemnom i to je sve - sada eto imaju svi prvu godinu besplatno, samo što onda kasnije masno oderu...po bodu 1000 kn na medicini...a nema ispita koji ima manje od 5 bodova - pa ti zbroji!

Ja sam recimo nitko i ništa i iz vukojebine sam došao u osijek. Išao sam u srednju školu koju sam htio i trudom i radom završio s uspjehom koji sam htio. Upisao sam faks koji sam htio od prve bez plaćanja, i sada se nadam da ću ga završiti...Vidjet ćemo kako će dalje ići - ali sigurno mi ni u kojoj godini školovanja nije nešto oduzeto ako je netko upisao nekoga preko veze. Isto tako i za ispite! Ja svoj ispit naučim i položim (ili ne položim). A ostali kolege mogu svi popadati ispit a mogu ga i svi dati s 5 - to nema utjecaja na mene niti mi dodaje u index niti oduzima. A pogotovo u srednjoj školi - ako dijete želi upisati medicinsku školu pa upišite ga preko kvote...kao da je bitno jel ima 28 ili 35 djece u razredu. Ako je bitno - onda neka ih bude 10!!! Pravit buku oko 1-2 osobe koje nikom ne smetaju!? - osim onima koji su bili lijeni i nezainteresirani i nisu učili u osnovnoj pa nisu upisali željenu školu! - ajde nek iskreno svatko sebi odgovori: Zar je tako teško proći s 5 (ili blizu petice) u našem osnovnoškolskom sustavu!?

PEGY

Ukupno postova: 2664
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 26.09.2010. 9:54 
Naslov:  

dragi moj Ica,sada to nema utjecaja na tebe ali vidjeti ćeš kada završiš faks i poželiš raditi, onda će onaj s vezom i prije i poslije faksa bez imalo truda dobiti ono što želi, a ti ćeš moći emigrirati ili biti na zavodu

-nella-

Ukupno postova: 1739
Spol: Žensko Žensko
Upozorenja : 1
Post Postano: 26.09.2010. 12:10 
Naslov:  

Ica je napisao/la :
ajde nek iskreno svatko sebi odgovori: Zar je tako teško proći s 5 (ili blizu petice) u našem osnovnoškolskom sustavu!?

A zašto onda svi tatini i mamini sinovi i kćerke fino ne prođu s 5 pa onda ne bi morali preko veze upadati u škole, fakultete... Takvi zasigurno imaju sve uvjete, i bolje od tebe koji si došao iz vukojebine i svojim trudom i radom postigao sve, kako ti može ne smetati što je netko bez pola muke ostavrio nešto za što si se ti morao namučiti, učio si dok su se mamini i tatini sinovi i kćerkice zajebavali jer znaju da se za neke stvari u životu ne moraju truditi jer su im mama i tata ovo ili ono, i jer se u našoj državi to može bez posljedica.

Skoči u forum: