Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Osječani duguju 660.700 eura

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema

Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Svebor

Ukupno postova: 1672
Spol: Muško Muško
Post Postano: 23.09.2010. 13:01 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

gigi27 je napisao/la :
Mungose, al ga briješ! Jesu li tebi oduzeli imovinu? A dobro je pitanje kako su ti kojima su oduzeli imovinu došli do imovine!Naime, nije samo HDZ kupovao marvu, kako nazivaš raju, kupovali su ih svi sistemi od kada je svijeta i vijeka....ajmo sad ispravljati sve krive drine...pa sve do rimskog doba...

Ja i dalje ne kužim zašto su generacije naših roditelja telefonsku infrastrukturu plaćali u tisućama tadašnjih maraka samo zato da bi ju netko iz kradezea prodao u bescjenje.
Ista stvar se dogodila i s drugim zlatnim kokama bez kojih je proračun danas ostao kao što su npr. bili Ina ili Pliva. Ne zaboravimo niti bankarski sustav...
Što je to ako ne pljačka?! Žao mi je ljudi koji su poginuli za 200 obitelji koje danas voze skupe aute dok ostali skupljaju plastične boce.

Pa ako ideš ispravljati jednu krivu drinu, budi dosljedan i ispravljaj ih sve osijek031.com smile

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
lingvist
Ukupno postova: 353
Spol: Muško Muško
Post Postano: 23.09.2010. 13:49 
Naslov:  

Leteci mungos je napisao/la:
lingvist je napisao/la: Nije se ona ogrebala niti ikad bila u partiji, štoviše, jedva je dobila taj stan, nudile su joj svakakve rupe prije toga samo zato što nije bila Srpkinja ili u partiji.
Samo su Srbi i oni u partiji dobivali velike i prostrane stanove, a Hrvati cumeze od 25 kvadrata? Ako je tako, onda u Osijeku zivi 90% Srba i partijaca.

Ma, gle, ne bih razvlacio tvoju baku da mi ju nisi spomenuo, pokusavajuci od mene naspraviti monstruma koji nema suosjecanja za socijalne slucajeve. Imam ili nemam, nije bitno, ali kad vec igras na suosjecanje, onda sigurno imas spreman odgovor na pitanje o tome suosjecas li kad vidis druge socijalne slucajeve u kaljuzi do vrata, dok ti i tvoja obitelj [pretpostavljam da niste socijalni slucaj] raspolazete stanom u kojem bi oni (ili necija tudja baka) mogli biti? Ne moras odgovoriti, ali sljedeci put razmisli prije nego budes igrao na suosjecanje.

Citat: Kako je bilo puno takvih slučajeva u staroj Jugi, Hrvatska je to 90-ih odlučila tako riješiti - povoljnim otkupom ispod tržišne cijene.
Nije to Hrvatska odlucila, vec HDZ. I nije to HDZ odlucio zato sto je "bilo puno takvih slucajeva", vec zato da kupi glasove marve. Svima je HDZ sipao putra na glavu.

Citat: Ako je netko socijalan slučaj, treba mu osigurati pristojan smještaj. Za to mi nikad ne bi bilo žao da se izdvajaju novci iz poreza.
Ni meni, ali nisu samo socijalni slucajevi dobivali stanove.

Citat: I ne znam zašto pišeš komunisti pod navodnike?
Zato sto u Hrvatskoj nije vladao ni teorijski ni sovjetski komunizam. Pise pod navodnike jer tu rijec mnogi gradjani Hrvatske koriste kad zele ispasti zrtve "mracnog doba koje je nocu prozdiralo ljude". Pa su im "komunisti" oteli djedovinu, "komunisti" su ih zatvarali jer su pijani pjevali, "komunisti" su ih tlacili, ugnjetavali i cupali im nokte na spavanju. Jutrom bi im ti isti "komunisti" dali dzaba stan, posao, ljetovanje i mogucnost gradnje vikendice. Ali, to ti gradjani zaboravljaju dok svoje guzice kece po stanovima ciju izgradnju su placali svi.

Danas, eto, imamo Hrvatsku gdje ce jedan 24-godisnjak [ne ti, ti si naslijedio stan za kikiriki] stan od 30 kvadrata otplacivati sljedecih 30 godina. I jos ce se tjesiti kako si je rijesio stambeno pitanje.

Citat: I,da, zna se što su komunisti oduzeli i komu, ono što su Turci i feudalci malo se teže može dokazati.
Dobar dio onoga sto se trazilo u povratu su bile makinacije, odokativne procjene i "majkemi dumine". No, recimo da u Hrvatskoj postoje obitelji koje znaju sto su njihovi imali prije 500 godina, a danas pripada Crkvi, ili nekom trecem tko je do toga dosao od feuda pa nadalje. Zasto oni i njihova imovina nisu bili ukljuceni u program povrata imovine?

Ma, zaboravio bih ja tu imovinu, zivo bi mi se jebalo sto je netko imao, sad opet ima, ili je dobio da se to ne tice svih nas.

Koliko bi danas kostao kvadrat stana da se stambeni fond prodavao po trzisnim vrijdnostima i da se imovina nije vracala, vec prodavala, a taj novac ulagao u "poticanu stanogradnju"? Koliki stan bi onda onaj 24godisnjak iz price mogao kupiti?!

Vjerojatno ne znas. I vjerojatno te ne zanima, kao sto ne zanima sve oni koji su se ogrebli za stan.

A ostali... ostali o tome nece razmisljati kad za golubarnik od 30 kvadrata budu morali crnciti sljedecih 30 godina. A trebali bi bar nakratko o tome promisliti...

Kao prvo, nisam se ogrebao za stan! Da je po tebi, ti bi sve koji su dobili društveni stan u staroj Jugi nakon osamostaljenja lijepo ili natjerao da plate tržišnu vrijednost ili da fino isele? I onda govoriš o nekom suosjećanju. I tim si stanom nisam riješio stambeno pitanje ni ja ni moja sestra, već ćemo se mi također namučiti godinama da otplatimo svoje stanove, a ovaj će stan ostati mojim starcima za iznajmljivanje kako bi uspjeli preživjeti kad odu u mirovinu. I,da, žao mi je kad vidim socijalne slučajeve u kaljuži do vrata i u problemima, i, da, nismo socijalni slučaj još, ali recimo da jedva sklapamo kraj s krajem svaki mjesec pa da ne bi pomislio da smo tu neki tajkuni koji se bogate na račun siromašnih. I,da, ako nisi bio Srbin ili u partiji ili politički podoban, nisi mogao dobiti lijep stan kakav po kvadraturi odgovara broju članova tvoje obitelji, već su ti nudili raznorazne rupe i ćumeze. Nikad nisam bio veliki Hrvat niti moji starci, ali znam što su vidjeli i proživjeli u komunizmu. I,de, nemoj mi s tim teorijskim i ne znam kakvim komunizmom. Istina, nismo imali komunizam kao u SSSR-u, Mađarskoj ili tako, ali je bilo gadno i ljudi su nestajali, tj. progutao ih je mrak. I,da, zatvarali su ljude ako su pijani pjevali ili govorili protiv sustava. Ako ti misliš da su to priče za malu djecu, onda stvarno živiš u oblacima i ne znam kakvom svijetu. A još ako si jedan od onih nazoviljevičara i nazoviliberala koji smatra da je svatko tko kritizira jugoslavenski komunizam, Srbe ili pokazuje neke domoljubne osjećaje teški desničar i ustaša i ne znam što, onda s tobom o takvim stvarima ne planiram ni raspravljati. I ako možeš dokazati da ti je Crkva oduzela nešto prije 500 godina ili bilo tko tko može dokazati, neka traži povrat svoje imovine ili naknadu. Samo kad se to dogodi - dogodit će se najveća seoba naroda u povijesti. Previše je bilo nepravdi na ovom svijetu da bi se ispravljalo sve. Onda možemo tražiti Amerikance da se isele iz SAD-a i vrate zemlju Indijancima. Pa nisu li i Hrvati zatekli na ovom području neke narode kad su se doselili. Da se i mi odselimo (naravno, karikiram)? A što se tiče cijene kvadrata - da su se ti stanovi prodavali po tržišnoj cijeni, danas bi cijena kvadrata bila ista. Jednostavno su građevinci mogli nabiti toliku cijenu, to ti je sve sprega s vlašću, cijene su napuhane i previše, to je svima jasno.
Kad sam rekao da je Hrvatska to odlučila, naravno da sam mislio na Vladu, tj. HDZ. Uporabio sam metonimiju.

Leteci mungos

Ukupno postova: 6728
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 23.09.2010. 14:19 
Naslov:  

gigi27 je napisao/la: ajmo sad ispravljati sve krive drine...pa sve do rimskog doba...

marva
1. a. volovi za vuču b. tegleće životinje; marha, stoka
2. pren. pejor. a. onaj koji vrlo neprilično postupa, bez osjetljivosti za druge ljude i za ono što radi b. ljudi nedostojni poštovanja [ljudska marva]

Marva je podskup skupa raja. Medju rajom se nadje i dalekovidnih jedinki. Marva je mahom kratkovidna, ne vidi 10 minuta u buducnost. Ta nesposobnost shvacanja posljedica neke ljude cini marvom. No, dodirne tocke imaju i s teglecom stokom - mozemo reci na svojim plecima tegle pobjedu na izborima svog gospodara i bas poput stoke - ne razumiju posljedice svojih djela, odnosno ne vide buducnost.

Kazes da ne treba ispravljati "krive Drine"? No, dobro, zasto se onda ispravljala "kriva Drina" od -50 godina?

Zakon se zove "Zakon o naknadi za imovinu oduzetu za vrijeme jugoslavenske komunističke vladavine" i regulira samo dio oduzete imovine, tako da se ne moze podnijeti zahtjev [ne moze se vise ni po ovom zakonu] za povrat imovine koja je oteta ranije.

Ukupno postova: 2158
Post Postano: 23.09.2010. 14:52 
Naslov:  

lingvist je napisao/la:
ti bi sve koji su dobili društveni stan u staroj Jugi nakon osamostaljenja lijepo ili natjerao da plate tržišnu vrijednost ili da fino isele?

Miješate pojmove. Društveni stan nitko nije dobio. Dobio je stanarsko pravo.

Stanarsko pravo mogao je dobiti svatko u Jugi, ako nije imao riješeno stambeno pitanje. Priče o lijepim i ružnim stanovima za Srbe, Hrvate itd. nemaju veze. Stanova je, naime, bilo dovoljno za sve. Stanarska prava za najbolje stanove dobili su sudionici NOB-a, što je logično (kad vidimo što su dobili branitelji, pogotovo).

Stanova je bilo dovoljno zbog 2 razloga - 1. nacionalizacije, u kojoj su stanovi oduzeti onima kojima nisu trebali (dakle oduzeti su stanovi u kojima nisu živjeli, ili dijelovi ako su bili za ondašnje pojmove preveliki), i 2. intenzivne gradnje stanova. Puno je manje nekretnina oduzeto, nego što je sagrađeno. Bilo je i konfisciranih stanova, dakle onih koji su oduzeti ustašama i suradnicima Nijemaca, ali relativo malo (i to je logično, a i opravdano).

Naime, ta mrska Juga sagradila je pola Osijeka, 70% Zagreba, a da o Rijeci i Splitu ni ne pričamo. Stanogradnja je bila uvjetovana žestokom industrijalizacijom, koja je danas nestala.

No stanovi su sagrađeni novcima poreznih obveznika. Nisu poklonjeni korisnicima. Poklonila ih je tek Hrvatska, omogućivši sramno jeftin otkup. I ni to ne bi bilo tragično, da su se novi iz otkupa trošili na novu socijalnu stanogradnju, ali kako vidimo, Hdz ih je iskoristio za deponiranje u Hypo Alpe Adria banci (dakle, ukrao i pokušao oprati).

lingvist je napisao/la:
I ako možeš dokazati da ti je Crkva oduzela nešto prije 500 godina ili bilo tko tko može dokazati, neka traži povrat svoje imovine ili naknadu.

Kako je već napisano, povrat se može dobiti samo za period SFRJ. Radi se naravno o nepravednom rješenju. Još je nepravednije da Crkva jedina uvijek dobiva povrat, dok se drugi običniji Hrvati moraju zadovoljiti mizernom naknadom. Jasna je stvar - ako se nešto vraća, treba se vraćati svima jednako.

Povrat stana ne može dobiti onaj kome se netko uselio u stan i dobio stanarsko pravo, te taj stan jeftino otkupio. Taj može dobiti mizernu naknadu.

Što sa ljudima koji otkupljuju stanove, ali ne plaćaju rate? Pa jednostavno - oduzeti im stanove. No država i gradovi ne usude se danas ništa, pa tako ni to.

Hrvatska nije smjela dozvoliti otkup stanova. Trebala ih je zadržati u svojem vlasništvu, i koristiti ih u skladu sa socijalnom politikom. Na otkupu stanova dogodile su se neke od najvećih pljački u novoj Hrvatskoj, hrpa lopova nakupila se viška nekretnina, a kako vidimo, mnogi ne plaćaju ni onu smiješnu naknadu. No, otkup stanova očito je bio smišljena pljačka Hrvatske, koja je poslužila za otimačinu stanova (preko otimačine stanarskog prava), otimačinu novaca (preko naknade za otkup), iznošenje tih novaca u inozemstvo, Hypo, Sanadera, Pašalića, Kutlu, Jakovčića, itd., itd... Šteta je nenadoknadiva. Izgubljeno je 30 godina stanogradnje i pitaj Boga koliko milijardi eura.

gigi27
Ukupno postova: 122
Spol: Žensko Žensko
Post Postano: 23.09.2010. 17:05 
Naslov:  

Ma koga boli od građana što je i tko oprao novac kada bi i bez otkupa stanova to isto bilo učinjeno na ovaj ili onaj način, a raja bi ostala bez krova nad glavom. Ne treba se zavaravati!Pa nije meni ni mojima ni građanima ove zemlje te stanove nitko poklonio!Pa oni su izgrađeni novcem tih istih građana!Ajmo sad plakat što imamo stanove jer eto netko se nakrao!Nakrao bi se još i više i bez toga!Pa hvala Bogu da je nešto došlo i onima kojima je oduzeto!I na čijoj grbači je izgrađeno!Radničkoj grbači moje babe, dede, oca i matere i drugih koji crnče u ovoj zemlji!

da_man60606
Ukupno postova: 18
Upozorenja : 1
Post Postano: 27.09.2010. 3:39 
Naslov:  

wow... vi ste mi ljudi moji FUNNY!!! lol.... vi SVI zivite u STAROM svijetu... ili svetu.. Smile (, to nikakve VEZE nema.. ali se to tek VIDI kada se udalji in LOSE sredine... samo da vam kazem ja MOJU tezu, o nekome ko je proveo 20 + godina na zapadu... mi BALKANCI smo LUDI.... ljudi, sami se istrbljujemo i ubijamo a, zasto??? lol !!! za boje SUTRA ??? skinuli smo los sistem ( komunizam ) i prihvatili novi ( Kapitalizam) ... i sada vam je tesko kupiti kucu ? stan ? auto ? ... ili jednostavno vas politicari fininciski CIJEDE? nemate para za provod, druzenje... ili zivot ??? ako je ODGOVOR DA !!!!........................... dobrodosli na ZAPAD !!!!! Smile)) Vi ni neznate sta ste imali.... ili mozda znate i vivdite.. ili cete vidjeti kada naravno to IZGUBITE ! a te glupe Izgovore sto smo mi stvorili da se razdjelimo i mrzimo... to engleza svabu, amera, ne zanima ako ista oni znaju kako to da ZLOUPOTREBE protiv nas... a vi ljudi ste toliko slijepi da i nevidie da ste Pijuni na sahovskoj tabli... dali je to naivnost ili nasa NAUCENA mrznja, nacionalizam ili cak STUPIDITY ! ? mozda sve to + ! ali sve u svemu DOBRO DOSLI na ZAPAD !!!!

Skoči u forum: