Vox populi: Taxi Cammeo - ispovijest vozača

Osijek

Vox populi: Taxi Cammeo - ispovijest vozača

U tvrtci Cammeo Taxi d.o.o. Osijek, koga zastupa Vladimir Minovski, došao sam na razgovor za posao sredinom srpnja ove godine. Nakon obavljenog razgovora za posao, pozvan sam da dođem odvoziti probnu vožnju iste večeri, odnosno da se vratim u tvrtku u 21,40 sati. Tada sam dobio majicu i upoznat sam s vozačem s kojim sam trebao obaviti probnu vožnju. Dogovoreno je da ću tijekom te noćne smjene (od 22 sata do 6 sati ujutro) dva sata sudjelovati u vožnji kao suvozač, a da ću ostalih šest sati voziti ja, a stariji će me vozač nadgledati. Još mi je na razgovoru rečeno da mi ta prva noć ne će biti plaćena, jer da je to „probna vožnja“ i na taj sam uvjet pristao i uredno obavio vožnju.

Već sljedeći dan radio sam potpuno samostalno i odradio smjenu od 21,40 do 6,40 sati. U srijedu, radio sam od 21,45 do 6,40 sati. Isti sam dan, dakle u četvrtak, dobio 2. smjenu, odnosno radio sam od 13,45 do 22,10 sati. Između dva turnusa od po osam sati vožnje putnika automobilom imao sam manje od sedam sati odmora, što je protivno hrvatskom Zakonu, a u tvrtci je Vladimir Minovski svakodnevno ponavljao prije početka smjene da "ako ima nekoga kome posao nije potreban, ima dovoljno onih koji će raditi po njegovim uvjetima". Tek mi je taj dan, dakle u četvrtak, dano da potpišem Ugovor o radu na određeno vrijeme (na mjesec dana) i tada mi je rečeno da su dotad odrađena tri dana bila „probna“ (sve tri noćne vožnje, koje bi se trebale plaćati za 30% više).

U petak i subotu, radio sam od 13,45 do 22,30 sati, a u nedjelju smjenu od 5,45 do 14,15 sati, dakle ponovno sam između dvije osmosatne vožnje imao razmak od sedam sati. Usto, budući da sam bio radio svakodnevno već tjedan dana pitao sam kad ću imati slobodan dan, na što mi je odgovoreno „možda za dva tjedna“ (premda sam po potpisanom Ugovoru o radu na određeno vrijeme, članak 10., trebao imati jedan slobodan dan u tjednu)! Budući da je odnos poslodavca prema meni osobno kao njegovom radniku, ali i ostalim radnicima bio vrlo podcjenjivački, omalovažavajući, a povremeno i izravno vrijeđajući, toga sam dana na vlastiti zahtjev napisao i potpisao da otkazujem Ugovor o radu na određeno vrijeme bez odrađenog otkaznog roka. Razlog tomu bio je prvenstveno iz straha za vlastitu te sigurnost ostalih sudionika u prometu budući da sam smatrao da tako premoren više jednostavno ne mogu dovoljno koncentrirano pratiti promet ni voziti, iako nisam nijednom tijekom tih tjedan dana prekršio prometna pravila ili ugrozio sigurnost sudionika u prometu.

Sljedeći dan ujutro uredno sam vratio zaduženu odjeću i došao po svoje dokumente. Na upit o plaći voditelj (odnosno poslovođa) Klaudio Klajn mi je rekao da bih ja "trebao njima platiti 500 kuna što su me oni obučavali"! Međutim, nije mi ni on niti Vladimir Minovski rekao za što sam ja to „obučen“ i što bih konkretno trebao platiti, jer sam izuzev vožnje koju sam obavljao prvoga dana s „vozačem-mentorom“ sve ostale dane vozio odnosno obavljao posao taksista potpuno samostalno (vozio automobil, izdavao račune putnicima za izvršeni prijevoz, putnicima otvarao vrata i nosio te smještao prtljagu, bavio obračune nakon odrađene smjene, prao automobil prije i nakon vožnje itd.). Nakon što sam mu to argumentirao, rekao mi je da dođem poslije 15. kolovoza i da ću tada na ruke dobiti novac za to što sam odvozio. Istoga dana mi je i Vladimir Minovski rekao da ću biti plaćen za odrađena četiri dana (iako sam radio tjedan dana, odnosno šest dana, ako isključimo prvi dan, za koji mi je unaprijed rečeno da mi ne će biti plaćen).

Relativno dugo (barem mi se tako činilo tijekom rada) sam trpio takav odnos krajnje disciplinirano isključivo iz razloga što mi se svidio rad s ljudima (putnicima), s kojima nisam imao niti jedan jedini incident ili problem, unatoč tome što sam po smjeni obavljao prosječno oko dvadeset i pet vožnji. Kasnije sam čuo od vozača koji su ostali raditi da su neki od navedenih putnika izričito tražili mene da ih vozim, pa vjerujem da utemeljeno mogu tvrditi kako sam posao obavljao profesionalno i odgovorno te da od poslodavca nisam zaslužio odnos kakav je on imao prema meni (ali i ostalim radnicima). Moram priznati da sam bio zadovoljan i napojnicama putnika, ali i u tome me segmentu radnoga odnosa poslodavac iskorištavao. Naime, prvih četiri dana nisam posebno bilježio sve vožnje koje sam obavljao nego sam samo uključivao taksimetar i putnicima izdavao račune, ne želeći gubiti vrijeme na posebno, ručno bilježenje u vlastitu bilježnicu te (tada još) ne sumnjajući u pošten radni odnos. Problem se pojavio nakon što bih na kraju smjene pravio obračun i predavao zarađeni novac, te je službenica kojoj bih novac predavao redovito imala različitu računicu od one koju bi napravio taksimetar. Nakon što sam to počeo bilježiti, taj je problem ipak donekle otklonjen, odnosno razlike su na kraju smjene otada bile u „svegadesetak kuna, naravno na moju štetu.

Usto, kao što sam ranije naveo, vidljivo je da sam u tjedan dana odradio više od 60 sati, a po Ugovoru o radu na određeno vrijeme, članak 6., potpisao sam da ću raditi 40 sati tjedno te da će mi prekovremeni rad biti plaćen 50% više (članak 13. istoga Ugovora). Napominjem da sam svakoga dana, kao i svi ostali vozači, prije početka svoje smjene i nakon njezina završetka proveo petnaestak minuta perući i usisavajući automobil, a što ranije ni u razgovoru ni u Ugovoru o radu na određeno vrijeme nije bilo spomenuto, a što sam uredno obavljao.

Sredinom kolovoza došao sam u tvrtku Cammeo i razgovarao s voditeljem koji je, iznenađen što me vidi, priupitao što trebam i nakon što sam rekao da sam došao po plaću, rekao mi je da će mi biti plaćeno samo tri dana, jer da je probni prvi dan vožnje (sa starijim vozačem) te tri sljedeća dana. Dana 16. kolovoza nisam dobio ni jednu jedinu kunu za obavljeni posao, a u potpisanome Ugovoru o radu na određeno vrijeme, članak 13., stoji da je „poslodavac dužan isplatiti plaću najkasnije do 15. datuma u mjesecu za rad izvršen u prethodnom mjesecu“. Nakon što sam došao sljedeći dan (17. kolovoza), voditelj Klaudio Klajn mi je rekao da mi neće platiti ništa, a isto mi je potvrdio i vlasnik Vladimir Minovski koji mi se samo nasmijao kada sam ga pitao za plaću i rekao mi je da sam „slobodan“, jer da je on sa mnom „završio“.

Osobno sam doslovno imao sreće budući da nijednom nisam sankcioniran u vidu oduzimanja određenog postotka s plaće, a takva su se sankcioniranja obavljala i još uvijek se obavljaju svakodnevno te se vozači oštro kažnjavaju i za najmanju pogrešku. Primjerice, za „kašnjenje“ na posao odnosno za nedolazak najmanje 15 minuta prije početka smjene vozači se beziznimno kažnjavaju od 10-30% s mjesečne plaće, za neotvaranje vrata putnicima također od 10 do 30% s mjesečne plaće, za pogrešan unos u taksimetar najmanje 30% s mjesečne plaće, za razgovor sa „starim“ osječkim taksistima („konkurencijom“) otkaz na licu mjesta i slično. Naravno, i za najmanja oštećenja automobila troškove snosi sam vozač.
Možda je znakovito spomenuti i to da je tvrtka Cammeo taxi d.o.o. Osijek dosada od početka poslovanja u Osijeku (od travnja 2010. godine) promijenila nekoliko desetaka taksista. Uzevši u obzir da su svi oni bili prisiljeni besplatno odraditi nekoliko dana te nakon kratkog vremena u pravilu sami davali otkaze, jasno je na koji način ta tvrtka održava nisku cijenu svojih usluga. Ta je cijena, 13 kuna za pet kilometara, nesumnjivo prihvatljiva putnicima, ali je bez ikakve dvojbe nemoralno fizički i psihički iskorištavati i maltretirati vozače kako bi se održala takva cijena i kvaliteta usluge koja je, i po mom sudu, na vrlo visokoj razini. Postoje naznake da će cijena usluge od jeseni porasti na 20 kuna, a ostaje samo nadati se da će se odnos poslodavca i voditelja prema vozačima poboljšati te da će oni biti pošteno plaćeni za svoj rad. Koji oni i više nego pošteno i hvalevrijedno obavljaju.

Ovaj je tekst poslan I. Policijskoj postaji Osijek, Državnom inspektoratu Republike Hrvatske, Hrvatskoj Radio Televiziji, Glasu Slavonije te Internetskom portalu Osijek031. Odgovorno tvrdim da je sve napisano u ovome tekstu istina (da ovaj tekst napišem zamolilo me i nekoliko bivših te trenutačnih zaposlenika Cammeo taxija d.o.o. Osijek), a molim da istinitost navedenoga provjere nadležne institucije. Subjekte kojima je ovaj tekst poslan molim za anonimnost (na način da se javno ne objave konkretni datumi kada sam radio; odnos poslodavca prema svim je vozačima u pravilu isti, a policija i inspekcija ionako jednostavno inspekcijom mogu utvrditi moj identitet) budući da se opravdano bojim bivšega poslodavca.

S poštovanjem,
bivši vozač taksija
E ovako bismo svi trebali postupati kad nam je nanesena nepravda.. Samo žalosno je to što najvjerojatnije neće imati nikakav učinak
nadam se da ćete se i dalje voziti taxijem cameo, ja nisam i neću nikada... Da se razumijemo, ne vozim se i nikad nisam niti starim taksijem
a šta je sa onim vozačem mini busa koji hladno divlja kao nenormalan kad prevozi putnike? >.< svatko tko se vozio sa njim zna o čem se priča ^^

i neće ništa biti vlasniku firme....jel ovo je Hr i tu se može tako... :)
čuo sam za tog lika od nekoliko ljudi :D
nitko se nije osječao ugodno :D

on vjerovatno ni ne prima plaću :D
radi zbog zajebancije :D
strašno.....čula sam već kako se priča o nekorektnom ponašanju vlasnika Cammeo prema uposlenicima....vrijeme je da se javno progovori o tome....neki si ljudi stvarno previše daju za pravo,ali....gdje je ta "pravna država"....i koga ona štiti..????
to vam je kapitalizam na hrvatski način. bitno je obećati,prevariti,ukrasti.pazite i pamtite do izbora i kaznite odgovorne na izborima.

Re: Vox populi: Taxi Cammeo - ispovijest vozača

a kakva je situacija u Rijeci?
To je kapitalizam. Žao mi je lika koji se nije uspio uklopiti, odnosno naći načina da riješi nesuglasice.

A što se tiče Minovskog - ja sam mislio da on vodi biznis a ne karitas.
Baš me zanima gdje su sad inspektori za zaštitu na radu? Takav prebačaj fonda sati vozača ne samo da je nezakonit, nego je i opasan za korisnike usluga. Zar nemamo dovoljno domaćih "poduzetnika" koji iskorištavaju radnike nego, smo to sad omogućili i koje kakvim bjelosvjetskim (autocenzura) . Pravna državo pokaži se da postojiš. Opći bojkot korištenja usluga tvrtke Taxi Cammeo u znak podrške potlačenim djelatnicima bi bio blago rečeno primjeren.
eseker

To je kapitalizam. Žao mi je lika koji se nije uspio uklopiti, odnosno naći načina da riješi nesuglasice.

Cijeli tvoj upis jednak je rigotini nekog tko je popio 10 vrsta pića i to zabetonirao hambijem kod trovaća.

@warlord
situacija je takva da je već nekoliko ljudi iz osijeka išlo tamo jer u rijeci ne može naći radnika.
eseker

A tako se vodi biznis. Nisam ja znao...e onda ovako, sutra zapošljavam 10 ljudi koji imaju svoj auto i hoće vozit ljude po gradu i meni plaćat za to danak jerbo to je biznis, a marva nek šuti i radi...

Brate, jeben mentalni sklop imaš
Čisto usput i degfinicija kapitalizma ukoj se na spominje izrabljivanje radnika

Kapitalizam je ekonomski i društveni sustav u kojem su kapital, zemlja i sredstva za proizvodnju privatno vlasništvo; rad, dobra i izvori (resursi) trguju se na tržištima; i zarada, nakon oporezivanja, podijeljena je vlasnicima ili uložena u tehnologiju i industriju.(Wiki)
eseker

Sram te može biti na komentaru i od sveg srca ti želim upravo takvog poslodavca ,da s njim imaš takve "nesuglasice" .I ne to nije kapitalizam to je malo moderniji robovlasnički odnos. :evil:

maniche

eseker

Cijeli tvoj upis jednak je rigotini nekog tko je popio 10 vrsta pića i to zabetonirao hambijem kod trovaća.

potpis
always ready

Ma to ti je tako kad radiš kod šiptara... Znaaaam. Oni bi svi nekako da radiš besple, trpiš ponižavanja, i šutiš. *

Nije problem ni u šiptarima a ni u njihovim majkama.
Problem je u jebenom, pokvarenom i korumpiranom društvu u kojem živimo i radimo

ok,ali jedna stvar ne štima.
koliko ja znam, kosta je makedonac :D
always ready

simo031

always ready

Ma to ti je tako kad radiš kod šiptara... Znaaaam. Oni bi svi nekako da radiš besple, trpiš ponižavanja, i šutiš. *

Nije problem ni u šiptarima a ni u njihovim majkama.
Problem je u jebenom, pokvarenom i korumpiranom društvu u kojem živimo i radimo

Istina, al oni su posebna sorta. NIsam nacist, daleko od toga... ali brate šta je previše, previše je.

Ja sam za vrijeme služenja JNA upoznao dosta "šiptara" i meni su bili ok. Srbi i oni se fakat nisu mirisali, ali prema ostalima su bili korektni. Usput ovaj robovlasnik Minovski je čini mi se neko ubavo devojče (Makedonac) a ne šiptar
i kladim se da neće biti nikakvoga izbjegavanja vožnje taxijem jel opće poznato da su Osiječani narod koji dok nije meni dobro je i baš me briga za druge...
Eto. To nam je donio Cammeo. A klajn, ja ga osobno poznam. Pa to je obični kriminalac i bezobraznik. Čudim se da nije u zatvoru..
cannibal

Eto. To nam je donio Cammeo. A klajn, ja ga osobno poznam. Pa to je obični kriminalac i bezobraznik. Čudim se da nije u zatvoru..

koji malo veći poduzetnik nije kriminalac i bezobraznik u Os?
always ready

Nsam rasist, samo sam se uvjerila u neke stvari što su drugi govorili, a ja uvijek pričala nije to istina, ljudi su ljudi, svi smo isti, razlikuje nas samo karakter što se tiče ljudske vrijednosti, međutim ovog ljeta baš, uvjerila sam se da imaju određenu karakternu crtu koja ih sve prati, bez obzira jesu u rodu, ima veze samo sa nacijom. A ta karaktrena crta je da svi samo žele iskoristiti, pojebati, zajebati, slagati i bilo kako se okoristiti na tuđi račun. I da su im žene niža bića.

kako kome..moj super prijatelj je albanac,a dečko je legenda..ima ajme gorih "naših",koje osobno poznam,tako da nacionalnost ti ne treba biti mjerilo za prosudbu..svugdje ima losih ljudi,ne određuje to domovnica..
To sam i ja mislila da ne određuje, i uvijek postoje iznimke. Znam da je Minovski makedonac, ali meni je sve to ista * kad se radi o iskorištavanju radnika.
ukratko i ja sam prozivljavao slicno... sa tim danima odmora itd ... ali nije bilo takvog odnosa kao prema stoci..*

osim što su zakazale sve te službe koje ste naveli i koje su apsolutno zakazale, imam još jedan prijedlog - zašto njega netko od trenutačnih/bivših zatvorenika ne nalupa? Onako pošteno, slomi mu npr. noge, i ruke, čeljust?

Ako nadležne institucije ništa ne poduzimaju, zašto ne uzeti stvari u svoje ruke i sredit problem...ja bih to nazvao građanska inicijativa :D
Tamo na istoku se radi ovakvih sranja koje on radi u najmanju ruku režu prsti :-)
BrunCHI

osim što su zakazale sve te službe koje ste naveli i koje su apsolutno zakazale, imam još jedan prijedlog - zašto njega netko od trenutačnih/bivših zatvorenika ne nalupa? Onako pošteno, slomi mu npr. noge, i ruke, čeljust?

Ako nadležne institucije ništa ne poduzimaju, zašto ne uzeti stvari u svoje ruke i sredit problem...ja bih to nazvao građanska inicijativa :D
Tamo na istoku se radi ovakvih sranja koje on radi u najmanju ruku režu prsti :-)

zato što da to napraviš policija biti bila na vratima u roku 5 minuta i bio bi u zatvoru..jel naš zakon je napravljen da štiti ovakve ljude i kriminalce....
BrunCHI

LEGENDOOOOO ovo je bila ratna zona sto se za rijeku nemoze raci i tamo moze vuc ljude za nos, dok me neidje na nekog PTSP-ovca koji ce ga izbost nozem i za manju glupost a sto se tice i sina i gazde ja neznam ili su izuzetno hrabri ili izuzetno glupi pa nisu svjesni toga!!!! bilo kako bilo naičiće oni na nekog!!! ja sam takodjer sve gore navedeno prosao od otvorenja do isteka drugog ugovora,a sto se tice klajnai i ostalih koji su ostali ma ljudi nisu oni krivi sto nemaj izbora ili sto se daju manipulirat.
tko kaze da netko od vas nebi bio isti takav na nj poziciji svi ce reci JA NIKAD ali znate kako se kaze daj covjeku vlast i vidit ces kakav je!

Nije ovo jedini slučaj, ima ih još. To je i razlog zbog kojeg ne koristim usluge taxi cammeoa... Dok se odnos prema radnicima ne promjeni, nemam namjeru ni početi.

A Vi?
Jako mi je drago da se čovjek odlučio progovoriti što mu se dešavalo, i to bi svi trebali napraviti, ne samo u Cameu nego i dalje. Dokle got ljudi šute njihovi šefovi će ih gaziti i iskorištavati.

Kod mene u Vemilu je također bilo slično, a onda je ljudima pukao film pa je bilo što je bilo. Na žalost, bivši kolege su se brzo ohladili i ostavili Verici Resković i Tomislavu Čoviću svoje 3 plaće. Bez obzira što smo imali ponude ići na razne TV emisije i o tome govoriti. Bilo ih je strah, koga pitam se samo? Meni nitko nije prijetio a ni njima. Možda je bolje šutiti?

Tako da, ako vam ovo odgovara, da vas šutaju, gaze iskorištavaju i smiju vam se u facu, samo nastavite šutjeti jer vam tako i treba. U protivnom dignite svoj glas, šaljite medijima, organizirajte prosvjede, najavite ih u medijima, ljudi će sigurno doći.
Sto se ne dogovorite i prebijete obadvojicu.
I da, zaboravih reći, ako ga neće sankcionirati oni koji bi trebali, policija, inspekcije raznorazne, onda stvar ipak ostaje na nama građanima, da mi to sami riješimo. Počevši od bojkota usluga/proizvoda što dotični poslodavac nudi… Uvijek postoji zamjenski proizvod, uostalom ni T-com više nema monopol. Ljudi bi se naravno, trebali solidalizirati jedni sa drugima. Ja se samo nadam da je to moguće. Što vi kažete, dali ćete koristi usluge Camea ?
kad procitaš ovakav tekst...stvarno se zapitaš
i onda krene razmišljanje...
ako u ovom slucaju koji na žalost nije jedini po nacinu kako funkcionira poslovanje Rvatksih poslodavaca....
ne pomaže pravna država...razne institucije....da li stvarno treba uzeti stvar u svoje ruke....
nalomiti šefove....najebat im se mile matere....
pa onda kad na takav nacin završe njih 5-6 šefova...neka slobodno kažu...ako ne želiš biti šef...ima tko hoce....pa nek vam nezadovoljni radnici jebu mater....
jer kod nas jedino izgleda tako mogu funkcionirati određane stvari......
znam da sa ovim nacinom komuniciranja između radnika/šefa se ne može puno toga postici...
al jebemu....zar osobna zadovoljšina ...nema cijenu....??...zar se treba bojati zatvora...kojeg btw...tko zna dal ceš i dobiti....

slažem se sa konstatacijom...da u ovom slucaju...jedini nacin na koji možemo "pomoci" je bojkot taxia Cameo....
no...koliko zapravu to ima nas koji smo spremni provesti iz rijeci u djela...i to stvarno napraviti....

Cruz031

Nije ovo jedini slučaj, ima ih još. To je i razlog zbog kojeg ne koristim usluge taxi cammeoa... Dok se odnos prema radnicima ne promjeni, nemam namjeru ni početi.

A Vi?

ako bi bojkotirao sve poslodavce koji izrabljuju radnike ... onda bi mogao jedino zderati kreme iz DMa, jer to je jedina trgovacka kuca koja se brine za svoje radnike.

Umjesto bojkota, ja bih radje zivio u uredjenoj drzavi koja provodi svoje zakone i brine se za svoje gradjane.

A ovaj gospodin koji je napisao ovo pismo, nece nista puno postici. Radio je samo 7 dana i odustao. Mnogi mladi ljudi volontiraju mjesecima, rade na ugovore od par mjeseci godinama ... cak i u drzavnim firmama ... kako bi se 'dokazali' na poslu. 3 dana neplacnoga za nekoga tko je odustao nakon 7 dana nitko nece shvatiti ozbiljno, niti ce inspektorati provesti bilo kakve sankcije.
Ingo

Cruz031

A Vi?

ako bi bojkotirao sve poslodavce koji izrabljuju radnike ... onda bi mogao jedino zderati kreme iz DMa, jer to je jedina trgovacka kuca koja se brine za svoje radnike.

Umjesto bojkota, ja bih radje zivio u uredjenoj drzavi koja provodi svoje zakone i brine se za svoje gradjane.

A ovaj gospodin koji je napisao ovo pismo, nece nista puno postici. Radio je samo 7 dana i odustao. Mnogi mladi ljudi volontiraju mjesecima, rade na ugovore od par mjeseci godinama ... cak i u drzavnim firmama ... kako bi se 'dokazali' na poslu. 3 dana neplacnoga za nekoga tko je odustao nakon 7 dana nitko nece shvatiti ozbiljno, niti ce inspektorati provesti bilo kakve sankcije.

Neka je radio i 3 dana, to mu se MORA platiti, ajde dođi ti kod nekog rintati 60 sati na tjedan pa da te otpuši i neda ti lovu. Ako si takav, ja bi trebao sredit krov, izbetonirat dio dvorišta i okrečit prije zime... :) Ajde malo solidarnosti prema ovom čovjeku, pa to je čovjek nije životinja, i sa psima se bolje postupa
Ingo

mislim da volonteri nisu podvrgnuti mobingu i ponižavanju tako da ti ta uspordba pada u vodu, dok je u državnim firmama moto "ne talasaj" jer živiš na državnoj sisurdi, privatnik je sasvim druga stvar.

I stvarno mi nije jasan taj vlasnik, do kada misli da će mu spika "ako nećeš ti, ima tko hoće" prolaziti nakon svih prijašnjih i posebno ovog istupa nezadovoljnih radnika.

btw, zar klajn nije isto bio vozač u početku, preko čije noge je prošla konkurencija? znači da se apgrejdo i da je poslodavac skontao kakav je lik, pa je zaključio da mu baš takav treba za poslovođu? :evil:

Cruz031

A Vi?

da ali ajmo sagledati situaciju na ovaj način da tim vozačima netreba plača sigurno nebi radili pod tim uvjetima bojkotirati tvrtku znači otpust radnika koji su možda digli kredite ili ušli u minus na kartici a gazda samo tvrtku prebaci u drugi grad i opet će po istom to bi trebali srediti državne institucije a mi puk bi trebali nadgledati dali se to odvija po sili zakona ili sili novca tj. potplate
zaper

I da, zaboravih reći, ako ga neće sankcionirati oni koji bi trebali, policija, inspekcije raznorazne, onda stvar ipak ostaje na nama građanima, da mi to sami riješimo.

slažem se!kuke,vile i motike te upaljene baklje bit će dovoljne da ga istjeramo iz grada :)
morgan

zaper

I da, zaboravih reći, ako ga neće sankcionirati oni koji bi trebali, policija, inspekcije raznorazne, onda stvar ipak ostaje na nama građanima, da mi to sami riješimo.

slažem se!kuke,vile i motike te upaljene baklje bit će dovoljne da ga istjeramo iz grada :)

Hahahaha To se zove "izvučeno iz konteksta"
Teško čovjek može o ovome bilo što reći a da se ne ponavlja, jer je ovo već po tko zna koji put tema rasprave... No, prepoznajem jednu mantru svih nepismenih skorojevića divljeg i primitivnog oblika kapitalizma:
Redakcija 031

a u tvrtci je Vladimir Minovski svakodnevno ponavljao prije početka smjene da "ako ima nekoga kome posao nije potreban, ima dovoljno onih koji će raditi po njegovim uvjetima".

Iako se ponavljam, opet ću reći: ovo nema perspektive; za neko vrijeme ovaj će imati gadnih problema s radnom snagom. Istina je da "...ima tko hoće!", ali ovom vječitom redaljkom početnika neće odmaknuti dalje od početka. Profesionalci ovako ne rade. Šteta, ideja je bila dobra.
http://danas.net.hr/hrvatska/page/2010/08/27/0664006.html?pos=n0

ajde da više * propadne...
always ready

je, lik je makedonski Albanac koji posluje u Hrvatskoj. kome je zapravo naklonjen svjedoči i zastava novotvorenog konzulata u Kašićevoj ulici koje sredila i uredila upravo firma Cammeo.
kako bilo, na te "poduzetnike" koji su u sprezi s politikom neće lagano inspektorat i sankcije...
teba njega prijavit,svaka cast ovom liku koji je poslao dopise na razlicite adrese drz.institucija....samo prijatelju(znas kako to kod nas ide)moras biti uporan....sretno i svaka ti cast.prvo sto si radio tamo a drugo sto si sve to objavio,barem da je vise takvih....
U javnost je procurilo kako su vozači ove tvrtke neispavani i umorni, na kraju i ovaj vozač što je ovo objavio tvrdi da je otkaz dao iz etičkih razloga, jer osjeća da ne može voziti 2 smjene između kojih je imao pauzu 7 sati i ne želi nekoga ubiti na cesti tako umoran... To je jako loše za tvrtku. Gazda će uskoro inat tjerati samo još s vlastitom glupošću...
Nažalost, mislim da će cameo nastaviti poslovati iz jednostavnog razloga što je brojnim ljudima pod hitno potreban nekakav stalni prihod jer režije i hranu ne možeš plaćati od ljubavi i zraka i onda će i pretrpjeti svašta i riskirati jer nemaju alternative.
Warlord

a kakva je situacija u Rijeci?

Evo primjer: Moj legos iz Osijeka je otišao u Rijeku u Cammeo raditi, radio 13-15 sati dnevno, ujutro bi dobio kiflu i jogurt, te kao vrhunac imao je nezgodu, nakon koje umjesto da mu daju slobodno , ovi ga pošalju po novi taxi da završi smjenu. Tog *treba u zatvor.
Sharon

U javnost je procurilo kako su vozači ove tvrtke neispavani i umorni, na kraju i ovaj vozač što je ovo objavio tvrdi da je otkaz dao iz etičkih razloga, jer osjeća da ne može voziti 2 smjene između kojih je imao pauzu 7 sati i ne želi nekoga ubiti na cesti tako umoran... To je jako loše za tvrtku. Gazda će uskoro inat tjerati samo još s vlastitom glupošću...

U slučaju prometne nezgode, krivicu snosi isključivo vozač, bez obzira na uzrok tj.premorenost.
Ako se sječate i onaj vozač kamiona, što je u tunelu pokupio i usmrtio nekoliko osoba, je u zatvoru-ne njegov poslodavac.
PEGY

Ako se sječate i onaj vozač kamiona, što je u tunelu pokupio i usmrtio nekoliko osoba, je u zatvoru-ne njegov poslodavac.

jel' nije utvrđeno da je tipkao sms dok je ulazio u tunel? Pa je kasnije taj dokaz netragom nestao?
meni je to neoprostivo!!!
ako nebude ništa poduzeto od strane države,grada..nebitno koga što se tiče cammero taxia...mislim da treba napraviti prosvijed na trgu jel ovo više nema smisla...
jel' nije jednostavnije ne tražiti vožnje?
MissTake

jel' nije jednostavnije ne tražiti vožnje?

Da..ali nije efikasnije *
lingvist

Nažalost, mislim da će cameo nastaviti poslovati iz jednostavnog razloga što je brojnim ljudima pod hitno potreban nekakav stalni prihod jer režije i hranu ne možeš plaćati od ljubavi i zraka i onda će i pretrpjeti svašta i riskirati jer nemaju alternative.

Zato nam nikad nece biti bolje NIKAD! Pogotovo ako ljudi imaju djecu i jednostavno ce prihvatiti bilo kakvi posao pa makar jeo govna da njegovo djete ima sta zajesti.. a to se zove robstvo! Samo me najvise dira sto se prica kako se nema posla kako se neradi itd.. a kad hodam olicama vidim svi nose marikirane odjece, nove bicikle ,nove aute pa kako je to moguce ako se nema posla ? Ili je ovaj Osijek pun direktora..
to sam prije 2 dana baš zapitao se kad sam se šetao Os...kako to da svi govore kako se nema posla i novaca...a promenada puna fino obučenih ljudi...parkirališta puna finih auta...a sve zatvoreno,trgovine propadaju,sve propada,..svi rade za minimalac...

nekontam ni ja to :S
zato što vani ljudi sve što imaju ulažu u kuću, štednju..nemaju potrebu eksponirati se robom,autom i sl.
kod nas je obratno..voziš novu astru a živiš u baraci.

hrvatski komleksi.
Caleb

Zato nam nikad nece biti bolje NIKAD! Pogotovo ako ljudi imaju djecu i jednostavno ce prihvatiti bilo kakvi posao pa makar jeo govna da njegovo djete ima sta zajesti.. a to se zove robstvo! Samo me najvise dira sto se prica kako se nema posla kako se neradi itd.. a kad hodam olicama vidim svi nose marikirane odjece, nove bicikle ,nove aute pa kako je to moguce ako se nema posla ? Ili je ovaj Osijek pun direktora..

Jbg, a što ćeš drugo ako moraš nahraniti dijete? Problem je što se ne skupi dovoljna kritična masa koja bi se suprotstavila lošem poslodavcu.
A što se tiče skupe odjeće i automobila - tu se slažem, uopće ne žalim takve koji govore da nemaju para, da ne mogu platiti račune, a vozi bijesni auto i kupuje rifle od 600 kn i majice od 400.
KAD "BOG" ZABRANI BOLOVANJE !
čitaj i gledaj na : http://rob-cammeo.urota010.com
prebit k'o mačku i ne dat mu ić' na bolovanje
Al stvarno. Ja sam jos mlad i nemam radnog iskustva, al da me netko tako zajebava i NECE dat ono sto sam zaradio, ne znam bi li se mogao kontrolirat.

Utjerao bi ja tu placu na jedan nacin ili drugi. Iovako za teske tjelesne ozlijede dobijes sta, godinu uvjetno? XD
još uvijek se ništa nije promijenilo!!! još uvijek je sve isto u toj firmi! tko li njega štiti...
barba

nadam se da ćete se i dalje voziti taxijem cameo, ja nisam i neću nikada... Da se razumijemo, ne vozim se i nikad nisam niti starim taksijem

bravo..nek propadnu ko grčka...i jedni i drugi...pas mater..svi su gramzljivi..
ovo je realno stanje nase danasnjice. i do sada su mi skoro svi taksisti bili ok. al jednom sam se vozila s nekim ludakom u taxi cammeo ja sam mislila 20 puta da cemo poginuti, pricao na telefon o nekim glupostima dok je vozio, psovao, oduzimao prednost, ja sam samo molila boga da stignem ziva kuca!!! i to sve za samo 20 kn :D
Malo sam s rezervom citao ove sve negativne komentare, jer do sada nisam imao niti jedao negativno iskustvo.

DO SADA ! ... dakle, djubrad jedna bezobrazna, smradovi, prije cu si jaja odrezati nego sjesti u vas taxi.

Dolazim u zg ... iz vlaka zovem jebeni 060 7100 koji je 'novost' u zagrebu da mi uzmete 2,5 kn i narucim voznju od sesveta do dubrave. Dispecer mi kaze da cu dobiti SMS. Stojim fucking 15 minuta i cekam, zovem ponovo ... javi se i isti tren mi poklopi slusalicu ... dakle vec 5 kn ... zovem treci puta ... javi mi se konacno dispecer i kaze 'nemamo slobodnih vozila, nazovite za 10 min ???????? ... jeste li vi ljudi normalni ? ste postali hot line ? trebam potrositi 20 kn i smrzavati se na -5 stupnjeva samo da narucim takxi ? ... krepali vam svi anlaseri i sve to sto sam potrosio na jebeni 060 za lijekove potrosili.
isto iskustvo sam imala na badnjak... prvo mi se nakon jedno 5 put zvonjave jabi ženska i ladno kaže pričekajte trenutak i stavi me 3min na čekanje!!!! i ne javlja se... to je bilo sve od mene za cammeo...

sva sreća da sam se sjetila da imam umemoriran broj od jednog osječkog taksija koji je na poziv došao u roku od 10min(bila sam van grada), isti taxi sam zvala i na božić oko 3h u noći i došli su u roku od 5min... prezadovoljna...
Ingo

Dolazim u zg ...

kao da si prepričao moje iskustvo. srećom se uvijek nadje pokoji slobodan da se muva oko kolodvora
u zg-u imas i oryx taksi tako dasi mogao i njih zvati :) a ne varalicu

Tagovi