Jehovini svjedoci
Jeste li i Vi imali slična iskustva sa Jehovinim svjedocima, ili sam samo ja magnet za takve koji zvone od vrata do vrata i "prekrštavaju"?
Društvo, politika
Osječanin
meni je baba upala u trgovinu i počne:" vidim da ste sami u trgovini, sigurno imate malo vremena pa da vas pitam;što je za vas sreća? što vas čini sretnim? " baba zine da sama odgovori na svoje pitanje i tako me uvede u priču ali ju ja preduhitrim i mrtav ozbiljan kažem: "da NK Osijek bude prvak!"
e tu se sad baba malo sjebala al se ne da..krene ona opet sa srećom a ja opet da NK Osijek bude prvak!
sad ona pogleda u mene i pita" a šta ste vi neki veliki nogometaš?"
a ja babi "ne, ja sam veliki navijač NK Osijeka"
baba hvata torbu i kreće sa vađenjem tajnog oružja, časopisa "kule stražara" il šta već a ja babi "jel tu piše da će NK Osijek biti prvak?"
baba je tu zaključila da daljnja "obrada" nema smisla pa se pokupila iz trgovine i otišla...
poanta priče je kad vam priđu kojekakvi akviziteri, proroci i ini, vi opletite priču o NK Osijeku! to ih toliko zbuni da se pokupe i odu![]()
Osječanin
meni je baba upala u trgovinu i počne:" vidim da ste sami u trgovini, sigurno imate malo vremena pa da vas pitam;što je za vas sreća? što vas čini sretnim? " baba zine da sama odgovori na svoje pitanje i tako me uvede u priču ali ju ja preduhitrim i mrtav ozbiljan kažem: "da NK Osijek bude prvak!"
e tu se sad baba malo sjebala al se ne da..krene ona opet sa srećom a ja opet da NK Osijek bude prvak!
ahahahah heheheheh prejako
sad ona pogleda u mene i pita" a šta ste vi neki veliki nogometaš?"
a ja babi "ne, ja sam veliki navijač NK Osijeka"
baba hvata torbu i kreće sa vađenjem tajnog oružja, časopisa "kule stražara" il šta već a ja babi "jel tu piše da će NK Osijek biti prvak?"
baba je tu zaključila da daljnja "obrada" nema smisla pa se pokupila iz trgovine i otišla...
poanta priče je kad vam priđu kojekakvi akviziteri, proroci i ini, vi opletite priču o NK Osijeku! to ih toliko zbuni da se pokupe i odu![]()
mali od čačemeni ne dođu oni,ali dođe mi ciganka često,oće da mi gata,iz pekmeza,graaa i soca...da ju pitam za NK Osijek sljedeći puta? kaze da sve zna i vidi...i da,prodaje zavjese i stoljnjake jeftino,pa ak netko treba
simo031Danas poslije podne (naravno za vrijeme popodnevnog odmora) zazvoni zvonce na vratima. Ja onakav bunovan otvorim vrata, kad ono ispred vrata dva lika upakirana u odijela i kravatice (na +30). Obojica furaju iste torbice preko ramena (najsličnije kondukterskim). Ukratko, na prvi pogled se vidi da su "ljudi na zadatku". Počeli me gušiti kako će skoro kraj svijeta , nuditi mi rješenje za spas i još mi pri tom guraju neke letke u šape. Ukratko otpilio sam ih sa vrata po kratkom postupku na granici pristojnosti.
Jeste li i Vi imali slična iskustva sa Jehovinim svjedocima, ili sam samo ja magnet za takve koji zvone od vrata do vrata i "prekrštavaju"?
Ingo
simo031Danas poslije podne (naravno za vrijeme popodnevnog odmora) zazvoni zvonce na vratima. Ja onakav bunovan otvorim vrata, kad ono ispred vrata dva lika upakirana u odijela i kravatice (na +30). Obojica furaju iste torbice preko ramena (najsličnije kondukterskim). Ukratko, na prvi pogled se vidi da su "ljudi na zadatku". Počeli me gušiti kako će skoro kraj svijeta , nuditi mi rješenje za spas i još mi pri tom guraju neke letke u šape. Ukratko otpilio sam ih sa vrata po kratkom postupku na granici pristojnosti.
po opisu bih rekao da ti nisi imao susret sa jehovinim svjedocima, nego s mormonima.
Kodrann
a jbg pun je grad tih morona. od katolika pa do svjedoka. sve je to ista bagra

simo031Kodrann

MissTake
simo031Kodrann
![]()
insomniakad su počeli s tim da je Isus došao iz Amerike, pozlilo mi, kao povjesničaru.
insomnia
Sa mormonima sam jednom pričala, kod Supera me ćopili, rekoh, nek mi objasne tu svoju religiju, no, kad su počeli s tim da je Isus došao iz Amerike, pozlilo mi, kao povjesničaru.
bazooka_joeDa, da nije nebi se vodilo toliko polemike oko njega, nebi se brojale godine od kada se broje...insomnia
Sa mormonima sam jednom pričala, kod Supera me ćopili, rekoh, nek mi objasne tu svoju religiju, no, kad su počeli s tim da je Isus došao iz Amerike, pozlilo mi, kao povjesničaru.
Isus je postojao? Mislim, kao, u povijesti?
always ready
Biblije i slične gluposti su traćenje papira koji se mogao iskoristiti za pametnije tiskovine, npr priručnike o samopomoći kod suidicualnih osoba.
NinjaTurtlealways ready
Biblije i slične gluposti su traćenje papira koji se mogao iskoristiti za pametnije tiskovine, npr priručnike o samopomoći kod suidicualnih osoba.
Da čitaju Bibliju, pročitali bi da se ne trebaju ubijat
always readyNije istina, to ljudi rade vođeni samim sobom, Biblija kao takva ne poziva na kamenovanja i sl. Najlakše je optužit knjiguNinjaTurtlealways ready
Da čitaju Bibliju, pročitali bi da se ne trebaju ubijat
Daaa..... Isto tako, vođeni Biblijom "sveti ljudi" su kamenovali, spaljivali i mučili "nevjernike".
always readyDa da da, ali ipak i ono preneseno značenje nemožeš okrenut za 180, jel toliko preneseno nijeBiblija kao takva se ne može shvatiti banalno, nego je pisana u prenesenom značenju, i svatko ju može shvatiti kako želi, ne? Ni Kura'an ne propivijeda nasilje i ubijanje pa se vode jihadi.
mali_ivica
Ali eto ako ćemo konkretno o tvom pitanju mislim kako je loš pokušaj da isprovocira nas koji se nazivamo vjernici, a mogu se i ovako izrazit... uistinu glupo pitanje.
Dakle ne ulazimo u to jeli on Bog, prorok ili pak obična osoba.
manichePa biblija je pisana tako da sve što je napisano možeš okrenuti za 360 a ne 180.
brojne sekte po svijetu potvrđuju to.
mali_ivicaalways readyDa da da, ali ipak i ono preneseno značenje nemožeš okrenut za 180, jel toliko preneseno nijeBiblija kao takva se ne može shvatiti banalno, nego je pisana u prenesenom značenju, i svatko ju može shvatiti kako želi, ne? Ni Kura'an ne propivijeda nasilje i ubijanje pa se vode jihadi.
![]()
Biblija ne propovijeda širenje vjere oružijem i sličnim.
A glede Jihada i sl. to ima veze i s kulturom i sa svime, ja nisam vidio ni jednog "kršćanina" da je toliko opčinjen vjerom, te da mu je toliko ispran mozak da se diže u zrak.
manichePa biblija je pisana tako da sve što je napisano možeš okrenuti za 360 a ne 180.
brojne sekte po svijetu potvrđuju to.
bazooka_joeDobio si odgovor samo ga neželiš pročitati.
mali_ivica
Ali eto ako ćemo konkretno o tvom pitanju mislim kako je loš pokušaj da isprovocira nas koji se nazivamo vjernici, a mogu se i ovako izrazit... uistinu glupo pitanje.
Dakle ne ulazimo u to jeli on Bog, prorok ili pak obična osoba.
Kul, onda ću zaključiti da nije postojao, jer odgovora na moje pitanje nisam dobio.
Moram nešto reći nećacima kad me pitaju, jebga...![]()
always readyEvo ovako, vidim da obično drugi ljudi znaju grupaciju katolici automatski trpati pod SVECI, dakle oni nisu sveci, oni su griješnici kao i ostali ljudi. No da odvojim malo ovo tvoje.
mali_ivicaalways readyDa da da, ali ipak i ono preneseno značenje nemožeš okrenut za 180, jel toliko preneseno nijeBiblija kao takva se ne može shvatiti banalno, nego je pisana u prenesenom značenju, i svatko ju može shvatiti kako želi, ne? Ni Kura'an ne propivijeda nasilje i ubijanje pa se vode jihadi.
![]()
Biblija ne propovijeda širenje vjere oružijem i sličnim.
A glede Jihada i sl. to ima veze i s kulturom i sa svime, ja nisam vidio ni jednog "kršćanina" da je toliko opčinjen vjerom, te da mu je toliko ispran mozak da se diže u zrak.
Ne, ali sam ja vidjela toliko kršćana koji ne poštju nimalo temeljna načela kršćanstva/bibilije da ne znam kako se mogu nazivati nečime što nisu. Pri tome ne mislim na redovito odlaženje na misu, ni crkvu kao instituciju, već samu srž kršćanstva, a to je zna se... ne ubij, ne ukradi, ne laži... itd.
always readySvaka čast, tako i treba!
Ja nisam savršena, ali kao ateist sam veći katolik od mnogih samoprozvanih katolika.
mali_ivica
Dobio si odgovor samo ga neželiš pročitati.
mali_ivica
Čuj, o čovjeku knjige pisane, od čovjeka se broji vrijeme...
bazooka_joeDakle, ovdje nepričamo o tome jeli on Bog ili samo običan čovjek, a spominje li se u povijesti je neupitno. Dokaz da je on postojao je taj da se od njegovog rođenja broje godine, zatim cijeli novi zavjet koji je pisan o njegovu životu. Kad smo kod događaja iz tog razdoblja nedvojbeno ima više podatak o Isusu kao takvom nego o ikome, npr. sa ovog područja npr.mali_ivica
Dobio si odgovor samo ga neželiš pročitati.
Dobio sam "da". Dokazi? Nešto?
bazooka_joeJa nemoram ni provjerit kako se broji vrijeme ja to znam od ranije mene su to učili u školi (osnovnoj).
brojisekundama i nigdje u definiciji mjerne jedinice nisu spominjali Mrtve Isuse. Provjerio sam.
mali_ivica
Nemoj se ljutit malo ću stat na loptu pošto nevidim smisao toga da ti objašnjavam ovo, kada nisi u stanju razlikovat dva pitanja (o brojanju vremena)
bazooka_joemali_ivica
Nemoj se ljutit malo ću stat na loptu pošto nevidim smisao toga da ti objašnjavam ovo, kada nisi u stanju razlikovat dva pitanja (o brojanju vremena)
"od čovjeka se broji vrijeme"
Što sam ja trebao protumačiti na temelju gornjeg citata?
Tebi je dokaz o postojanju nečega sadržan u djelu fikcije - Bibliji? To je tvoj argument?
Odoh ja pitati čiku Gugla.
Oh, vidi - http://www.angelfire.com/scary/svetopismo/43.html![]()
Deca će da plaču sutra, hehe.
bazooka_joeDa se on, taj čovjek (Isus) spominje u povijesti kao osoba od čijeg se rođenja počinje brojati vrijeme od 0 prema naprijed. S obzirom na godine koje ti pišu u profilu, pomislio sam da ćeš shvatiti rečenicu.
mali_ivica
"od čovjeka se broji vrijeme"
mali_ivica
Ako jedan filmić klase reptili i sl koje si i sam navodio otvara spoznaju o svemu oko tebe SUPER![]()
PS: citat sa tvoje www koje si dao da pogledamo: "Biblijski Isus Nazarećanin je bio sasvim sporedni propovjednik kojega su kršćanski poklonici, u svojim pričama, kasnije iskovali u zvijezde i od njega načinili božanstvo, iako je bio samo čovjek?" Prema ovome on nije Bog, ali je povijesna ličnost. Dakle i da je došlo do hiper uvečavanja svega on je ličnost. A ovo kako se on "demistificira" na određenim www stranicama to samo govori kako se za svaku povijesnu ličnost u današnjim okvirima može napisati praktički da nisu ni postojale. Problem što se piše samo o njemu je taj što njega grupacija koja se naziva npr. katolicima(a to označava jako puno ljudi) njega doživljava kao Boga. A to opet nekima smeta. Pošto je raspravljat u znanstvenom smislu jeli on Bog ili nije besmisleno jer je to vjera, tada se govori u vidu Povijesti pa se onda otvaraju ovakve www stranice i sl. Ali spominje li se on u Povijesti? Da. Ne točno datumom ali spominje.
Glede Interneta, ja također kao takav mogu otvorit www stranicu i pisati kojekve gluposti mišljenja i sl. kao takav mogu čak i uređivati na wikipedii. Stoga, takve stranice i netreba shvaćati preozbiljno, ako se priča o nećemu što govori o nećemu IRACIONALNOME, dakle Isusu kao Bogu i sl.
bazooka_joeRadi što te volja.
Da zaključimo, samo se moram navići na činjenicu da je jedna velika grupa ljudi - u krivu. Počinjem - odmah!![]()
always ready
Ne, ali sam ja vidjela toliko kršćana koji ne poštju nimalo temeljna načela kršćanstva/bibilije
bazooka_joe
Odoh ja pitati čiku Gugla.
Oh, vidi - http://www.angelfire.com/scary/svetopismo/43.html![]()

SrodnaDušaPrejako!Na to sam rekla da je kvota i ovako popunjena jer nema mjesta ni za spas svih njih i od tada mi vise ne prilaze.
mali_ivica
SrodnaDušaPrejako!Na to sam rekla da je kvota i ovako popunjena jer nema mjesta ni za spas svih njih i od tada mi vise ne prilaze.
![]()