Ma daj maniche pa može se svakome posrećiti da nekad pobijedi daleko jaču ekipu od sebe.
|
To je naše tipično razmišljanje, da je za sve potrebna sreća..
Sreća je naravno bitan faktor, u bilo kojoj utakmici, jakog i jakog ili jakog i slabog.
Sigurno se i young boysima posrećilo protiv tottenhama?
ne znam dal si gledao..3-2..trebalo je biti 5-1...satrali su ih.
Nema to veze sa srećom.To je fantastično organiziran klub sa stručnjacima u upravi, odličnim trenerom...prekrasan stadion, publika...rezultat je produkt toga!
Ne da mi se tražiti podatak,ali sam siguran da imaju barem 2 puta manji proračun od dinama!
vidiš,takvih klubova je u europi jako puno...i svake godine Ligu prvaka igra takvih barem 5...U ligi uefe ih je masa.
Rad,rad i samo rad.
Citat:
Ali dobro znaš da europskim nogometom dugi niz godina pale i žare uvijek jedni te isti klubovi.
|
Pa nitko ne kaže da naprimjer dinamo ili hajduk moraju žariti ili paliti europom..
Gle, imamo talentirane igrače, imamo dva kluba velike tradicije, klubove koji imaju publiku i veličinu, koji godišnje muzu fine novce od sponzora i grada.
mislim da je igranje europske lige(ali igranje, ne biti sparing partner protivnicima) nešto što tim klubovima mora biti normalno..naravno, smije se dogodit neka sezona ispadanja u pretkolu, ali također zašto se ne bi dogodila sezona igranja lige prvaka?
svake godine barem 5 malih klubova i 10-tak srednjih( u rangu dinama i hajduka) pokaže da se to može postići.
Citat:
Da se vratim još jednom na tvoju rečenicu da danas svatko svakoga može pobijediti. Oke, može jedan Debrecen ući u Ligu prvaka i onda tamo 4-5 golova po utakmici dobivati, može se svake godine neki "mali" klub uguziti u Ligu prvaka, ali obično ga tamo raskomadaju te velike ribe i još ga ogole do kosti, tj. pokupuju mu sve što vrijedi tako da se taj klub ne može oporaviti u sljedećih 5-6 godina. Jedan od najsvjetlijih europskih primjera koji ima koliku-toliku konstantu i koji se odupire tim velikim ribama je Porto. Ali on je doslovno iznimka.
|
pustimo se lige prvaka.
Ima puno klubova poput porta, naprimjer lyon koji je očito izrastao u veličinu pa ga ne doživljavaš kao porto, ali taj klub prije 7 godina u francuskoj ligi bio je nešto poput međimurja u našoj.
onda je došla sposobna uprava.
Također porto, sve je rezultat sposobne uprave, pametnog ulaganja i dobre prodaje.
Dynamo kijev...to su samo najbolji primjeri...imaš tu još AZ, Bragu...da se potrudim nabrojao bi ti 30 malih klubova koji igraju europu skoro svake godine a imaju manje proračune od dinama.
Citat:
A sad ti meni reci kakvu to budućnost može imati NK Osijek kada popuši od Cibalije 3:0? Od iste te Cibalije koja 3-4 dana ranije nije uspjela proći AMATERE iz Sjeverne Irske? Što bi onda taj NK Osijek trebao raditi u Europi, tj. kako bi ju uopće mogao i izboriti?
|
Ja upravo to i tvrdim, NK osijek nema budućnost.