U Osijeku kiša pada bočno

Osijek

U Osijeku kiša pada bočno

Olujni vjetar i jaka kiša prizor je koji je mnoge Osječane vezao uz prozorska okna. Kiša uz nesvakidašnji jak vjetar "pada" bočno i osvježava ona mjesta na kojima je ne viđamo često. Tko nije zatvorio prozore - magarac ga bio.

Osim motiva za piljenje u prazno, ova kiša će nam donijeti i osvježenje, subotnjih 21-22 celzijeva stupnja uz kišu, odnosno proljetnih 22-25 u poluoblačnu nedjelju.

Na svu sreću i ovakvom vremenu usprkos, turisti neće u kolonama napuštati Osijek.

Zanimljive fotografije i video uratke šaljite na e-mail redakcije [redakcija at osijek031 tocka com[/b:efb8abb6fa]]

Foto: Igor Košćak

Briješće:

Kod Aninog groblja:

Foto: Goran Knez

Bilje:
U Tenji uz ogromnu količinu "bočne kiše" u vrlo kratkom vremenu i led veličine lješnjaka .
a šta u osijeku ima turista ?
_Jimmy_

zar nisi vidio one silne kolone na ulazu u grad? neviđena gužva na kružnom kod interspara... :roll: :lol:
đizus...
potopilo me.... :shock: :zbunj2: :fishing:
legica21

_Jimmy_

zar nisi vidio one silne kolone na ulazu u grad? neviđena gužva na kružnom kod interspara... :roll: :lol:

aha,to je zbog pocasnog građanina Šukera.bilo je i za očekivat ;)
Sinoć katstrofa ,oluja kakvu nisam doživjela .Kroz novi crijep pored dimjaka procurila kiša.Led i vjetar stukao sve što se dalo užas. :cry:
ne pada kiša bočno nego su naše zgrade sagrađene okomito
bome...sinoc se išao provozati nakon one oluje....imalo se puno toga za vidjeti... nažalost ništa lijepoga...
dobro osim pokislih djevojaka sa mokrim majicama :)
rori 1

Sinoć katstrofa ,oluja kakvu nisam doživjela .Kroz novi crijep pored dimjaka procurila kiša.Led i vjetar stukao sve što se dalo užas. :cry:

Lokacija?
Danas, čujem ja neku novu pticu kako se glasa pored mog prozora......kad ono, grlica, samo što se sinoć opasno prehladila! :) :)
Drugi puta ovaj tjedan poplavljani podrumi.
Sve kanalizacija napunila.
Evo, upravo izbacio vodu i gledam nebo...
Ažurirano: [07.08.2010. 10:45] Dodane fotke Igora Košćaka
..nocas je bilo ocajno..i meni je bilo vode u podrumu kao i u cijeloj retfali.. :((
voziti bicikli po najžešćem nevremenu na obilaznici... neprocjenjivo :D
sinoc prolazim cepinskom nakon nevremena......i prođem pored onog lika što prodaje voce uz cestu....prije poloprivrednog aerodroma....

kontam da je lik jucer slavio novi rođendan nakon što je preživio ono sinoc :)
Peti put imam jezero u dvorištu, u podrumu voda...a nedaleko veliki kanal koji bi trebao biti pun ...fino prazan :(
Žalosno je da su kanali ispred kuća ponegdje zatrpani (što radi nemarnih vlasnika kuća ispred kojih se nalaze ili radi nemarnih vlasti koji isti ne čiste,obnavljaju) te u ovakvim slučajevima ne služe svrsi.
A sve bi se dalo jednostavno riještiti..pomalo razmišlja da uzmem aršov i kramp u ruke i iskopam sama..ne bojim se posla ..samo masne kazne koju bih dobila od grada.
zanimljivo kako do sad se još nije oglasila vodoprivreda....u vezi tih kanala...jer tko god je imao do sad kakvih problema oko polava...uvijek su u pianju bili neodržavani kanali...
godinama se to pitanje kanala zaobilazi...a posljedice nakon svake malo jace kiše su sve vece i vece....

to što @snaša kaže...nije meni problem ocistiti i srediti kanal ispred svoje kuće...što redovito i radim...al što mi vrijedi kad onaj veliki kanal koji treba pokupiti svu tu vodu godinama nije održavan...cak što više...dođe neki baja sa bagerom i još ga zatrpa...jer baš tu moraju nešto kopati.....

i kome se sad žaliti...??

Re: U Osijeku kiša pada bočno

Podrum kod moje seke u retfali
Kod nas u naselju se srušla bandera sa satom za struju..sve pod naponom..komšo nazvo hep i kažu oni nek niko ne ide blizu ..pa što da nekog zdrma struja?
Odgovorni se ni ne očitavaju..bar da nađu neko glupo opravdanje..sutra idem u mjesnu i pismeno se požaliti..iako čujem usmeno su već ljudi milon put tražili pomoć..
centurion

legica21

_Jimmy_

aha,to je zbog pocasnog građanina Šukera.bilo je i za očekivat ;)

začudili biste se,ali ima ih...dočekujem ih svaki dan u turističkoj zajednici grada :D
Šta kukate, malo kiše i odmah pekmez.

Tagovi