Apel iz Mace: “Trebamo hranu, pijesak i udomitelje”

Osijek

Apel iz Mace: “Trebamo hranu, pijesak i udomitelje”

Bar jedna dojava o bolesnom mačiću dolazi na telefonski broj Udruge Maca svakog dana, a nije rijetkost ni da mačke ugibaju od gladi i žeđi, kaže Marina Mužar iz Mace.

- Izlazi se na svaku intervenciju, radi se sve moguće pa čak i nemoguće kako bi se pomoglo svakom napuštenom i bolesnom biću. Jednog udomimo, pronađemo tri, jedno ugine - takav nam je prosjek. Ljudi i dalje idu s emocionalnom ucjenom ako ne reagiramo onako kako oni žele i govore nam da ako odmah ne dođemo po mačića da će ga ostaviti na ulici. Problem su bolesni mačići koji osim što zahtijevaju prostor u kojem moraju biti sami, kako ne bi zarazili druge mačiće, isto tako moraju na veterinarske preglede po terapije - objašnjava Mužar.

Novca u Udruzi Maca nikada dosta, a posljednjih dana govori se o kroničnom nedostatku hrane, pijeska i smještajnih kapaciteta. Stoga volonteri Udruge Maca mole sve koji mogu pomoći da uplate "koju kunu" na žiro-račun Udruge pri Zagrebačkoj banci: 2360000-1102040750 te da prate rad Udruge na internetskim stranicama i Facebook profilu.

- Svatko može u bilo kojem trenutku nazvati broj Udruge 091/785-7683 i doći se osobno uvjeriti da hrana i novac koji se doniraju odlazi u prave šape - kaže Mužar.

Autor: Ivan Sekol/Glas-Slavonije.hr

Re: Apel iz Mace: “Trebamo hranu, pijesak i udomitelje”

Gdje je ta udruga, ja bih trebao jednog mačka, po mogučnosti crnog i nabrijanog na miševe, i da zna koristiti pijesak kao wc...
koji ste sad vi??? azil,mace..... šta da ja otvorim, kog da ja skupljam
dedaramo

LOL LOL
ruku na srce ali o čemu ovi brinu?!vjerojatno nemaju djecu pa brinu o macama.kontam da vole životinje ali brate
hhh.pa sve si rekao..
postoji samo azil i mace, nije se valjda tako teško snaći??
Udruga nema svoju adresu, imaš broj telefona, kontaktiraš volontere i izabereš mačića
majac

hhh.pa sve si rekao..
Udruga nema svoju adresu, imaš broj telefona, kontaktiraš volontere i izabereš mačića

Hvala
zaper

majac

hhh.pa sve si rekao..

Hvala

Ma ništa !
http://www.facebook.com/?ref=home#!/udruga.maca?ref=ts
dedaramo

ti najbolje da sakpljas cepove od Pan piva...
navodno je nagradna igra u tijeku
nk

ruku na srce ali o čemu ovi brinu?!vjerojatno nemaju djecu pa brinu o macama.kontam da vole životinje ali brate

ajde ne seri zbilja. ne razumijem zbog čega se osjećaš prozvan da komentiraš. cure se zbilja trude oko životinja koje ljudi najčešće ostavljaju po ulicama da pate i umiru od gladi, žeđi i bolesti. ali ne, ti si ovdje ''bogomdan'' da istreširaš sve živo. nadam se da ti djeca nisu glupa kao ti!!
ciao_bao!

dedaramo

ti najbolje da sakpljas cepove od Pan piva...
navodno je nagradna igra u tijeku

vidiš ta ti je pametna. hvala na pomoći!
anubis

nk

ajde ne seri zbilja. ne razumijem zbog čega se osjećaš prozvan da komentiraš. cure se zbilja trude oko životinja koje ljudi najčešće ostavljaju po ulicama da pate i umiru od gladi, žeđi i bolesti. ali ne, ti si ovdje ''bogomdan'' da istreširaš sve živo. nadam se da ti djeca nisu glupa kao ti!!

a vidim da ni ti nemaš pametnija posla!!! tko je tebe odabrao da ti nekog prozivaš?? e, i molim te nemoj djecu spominjati!!!
dedaramo

anubis

nk

a vidim da ni ti nemaš pametnija posla!!! tko je tebe odabrao da ti nekog prozivaš?? e, i molim te nemoj djecu spominjati!!!

ldi spavati
Bože dragi oko čega sve iskre frcaju, da čovjek ne povjeruje.. Dajte prihvatite ljudi da svako ima pravo na svoje mišljenje..
BTW, palac gore za Mace :P
MAXXIS

Bože dragi oko čega sve iskre frcaju, da čovjek ne povjeruje.. Dajte prihvatite ljudi da svako ima pravo na svoje mišljenje..
BTW, palac gore za Mace :P

:bravo: :bravo: :bravo: :bravo: :bravo:
e tornado, idi na brzinu popušit
Pomozite ljudima koji su zavrsili na ulici, za sve ce se drugo brinuti al za svog brata nece.. koliko ste novaca,truda i vremena potrosili na zivotinje mogli ste osobe i obitelji spasiti.. Sve je vec postalo jasno ko dan toliko imamo udruga u ovoj usranoj drzavi koje samo ubiru novac.. u ovoj drzavi udruge gube vrjednost i korist...
Caleb

Pomozite ljudima koji su zavrsili na ulici, za sve ce se drugo brinuti al za svog brata nece.. koliko ste novaca,truda i vremena potrosili na zivotinje mogli ste osobe i obitelji spasiti.. Sve je vec postalo jasno ko dan toliko imamo udruga u ovoj usranoj drzavi koje samo ubiru novac.. u ovoj drzavi udruge gube vrjednost i korist...

Svatko bira svoje bitke. Ne vidim zašto nekome smeta što se udruga brine oko mačaka,a ne ljudi. Tebi nitko ne brani da pomogneš kome želiš. Ako te rad Maca ne zanima, ima toliko načina da doprineseš zajednici i to bez pljuvanja po onima kojima je stalo do nečega do čega tebi nije. Bitno je da je rezultat pozitivan- manje napušenih i bolesnih mačaka (posredno se pomaže i ljudima jer se sprečavaju zaraze, zar ne?). I ono što jest istina- toliko je novaca, truda i vremena potrošeno.
I još nešto- ako sam dobro shvatila, Udruga ne dobiva nikakav novac od Grada, tako da ti uistinu nema što smetati- sve se financira iz džepa volotera i donatora koji za svoje novce imaju pravo birati kome žele pomoći.
Amen Ljiljan!
Caleb

Pomozite ljudima koji su zavrsili na ulici, za sve ce se drugo brinuti al za svog brata nece.. koliko ste novaca,truda i vremena potrosili na zivotinje mogli ste osobe i obitelji spasiti..

Za to postoji Caritas. Lupetaš.
rado cu udomiti dvije izbrijane mace............;)

Tagovi