Gitarom preko granice

Društvo, politika

Gitarom preko granice

Imam za odradit jedan alkoholni vikend izvan RH :D konkretno, u Mađarskoj. Ekipica koja ide bi ponijela gitaru za svirku, pa me zanima, ako netko zna, kako ide procedura s prijavom iste na granici? Da mi ne bi ušiljili spiku da smo istu kupili tamo pa oćemo uvest...
najbolje ti je da nazoveš carinsku postaju i da ti oni daju prave informacije.

Re: Gitarom preko granice

joj pa ne moraš to nikom ništa prijavljivat... normalna stvar je ić instrumentom van neće te niko niš pitat sigurno ;)
Kodrann

joj pa ne moraš to nikom ništa prijavljivat... normalna stvar je ić instrumentom van neće te niko niš pitat sigurno ;)

bude li sranja na granici, uputit ću ih na tebe :P
Frost

Kodrann

Ne vjerujem ni ja da se s tim mora nešto posebno.
Frost

Kodrann

može slobodno ;). pa ne živimo u rusiji kolika god da nam je brvnara tu di smo! let the music play ;)
a jel zna neko ako idem s tuđim autom preko granice (u bosnu) jel mi mora vlasnik auta dati neku punomoc kod javnog bilježnika ili nešto?
Uma

a jel zna neko ako idem s tuđim autom preko granice (u bosnu) jel mi mora vlasnik auta dati neku punomoc kod javnog bilježnika ili nešto?

mora... mene su zezali što vozim tatin auto (a isto je prezime i adresa)..ali su me ipak pustili...

Re: Gitarom preko granice

Frost

Imam za odradit jedan alkoholni vikend izvan RH :D konkretno, u Mađarskoj. Ekipica koja ide bi ponijela gitaru za svirku, pa me zanima, ako netko zna, kako ide procedura s prijavom iste na granici? Da mi ne bi ušiljili spiku da smo istu kupili tamo pa oćemo uvest...

Zbog bržeg i jednostavnijeg privremenog tranzita takvih stvari postoji obrazac koji se zove ATA karnet. Ispuniš ga i furaš. Tata je bio s đitrom prije par dana.

Pojedinosti o karnetu pogledaj ovdje .
a fala :) iako mi je sad prekasno za nabavljanje sveg i svačeg jer se ide sutra... vidjet ćemo :)
kolacic

Uma

mora... mene su zezali što vozim tatin auto (a isto je prezime i adresa)..ali su me ipak pustili...

ajd fala ti kolacicu ;)
Frost

a fala :) iako mi je sad prekasno za nabavljanje sveg i svačeg jer se ide sutra... vidjet ćemo :)

Onda trepčite okicama i pravite se grbavi da nemate pojma :wink:
frost@preko granice 100% smiješ prenositi instrument i to bez prijave, jer sam ja to radila nekoliko puta. pitala sam ih da mi daju neku potvrdu, ali su mi rekli da to spada u osobnu prtljagu koja je u rangu s mobitelom, laptopom, mp3 playerom ...

Uma@ da, moraš imati punomoć ovjerenu u HAKU ... dođe oko 80kn. tako sam ja furala auto godinu dana preko granice ;)
Evo da javim što je bilo. Pitali smo teta carinicu da li moramo prijaviti, na što je teta pitala jesu li gitare neke velike vrijednosti. Pošto se radilo o dvije "obične" akustične gitare, teta je rekla da nije nikakav problem ;)
MissTake

Uma@ da, moraš imati punomoć ovjerenu u HAKU ... dođe oko 80kn. tako sam ja furala auto godinu dana preko granice ;)

a u HAKU....hvala ti, ja kontala kod javnog bilježnika, mula.... :)
ja sam vadila u haku ... u ulici hrv. republike... manje od 100kn po osobi :)
Frost

Evo da javim što je bilo. Pitali smo teta carinicu da li moramo prijaviti, na što je teta pitala jesu li gitare neke velike vrijednosti. Pošto se radilo o dvije "obične" akustične gitare, teta je rekla da nije nikakav problem ;)

joj di vam je rokenrol duh

Tagovi