Autor |
Poruka |
MAXXIS Ukupno postova: 59 Lokacija: East side Spol:  Muško
|
|
|
 |
PreacheR
Ukupno postova: 1076 Lokacija: Osijek, JUG II Spol:  Muško
|
Što se tiče zapuštenih pročelja u središtu grada i to se može riješiti. Treba odrediti zonu najužeg centra grada unutar koje će se kažnjavati vlasnici zgrada s derutnim fasadama i kraj priče. Jučer gledam onu zgradu u Županijskoj preko puta turističke zajednice, kada me nije jeza uhvatila... Mislim da i štakori zaziru od tog mjesta. |
|
_________________ Prijete mi noću, u moju sobu krišom uđu. Nađu me budnog gdje slušam otkucaje sata. Priđu mi tiho dok imam kamen 'mjesto srca i lagano sklope prste oko moga vrata. |
|
|
 |
Matek Ukupno postova: 29 Spol:  Muško
|
Neka se oni bave otvaranjem radnih mjesta..privlačenja stranog kapitala...samim time će se sve i obnovit..koji glup grad a još gluplja država..sve nešto obrnuto.. |
|
|
|
|
 |
Vic.Mackey Ukupno postova: 640 Spol:  Nebitno
|
Neka se oni bave otvaranjem radnih mjesta..privlačenja stranog kapitala...samim time će se sve i obnovit..koji glup grad a još gluplja država..sve nešto obrnuto..
|
potpisujem u cijelosti.............. |
|
|
|
|
 |
Vic.Mackey Ukupno postova: 640 Spol:  Nebitno
|
Što se tiče zapuštenih pročelja u središtu grada i to se može riješiti. Treba odrediti zonu najužeg centra grada unutar koje će se kažnjavati vlasnici zgrada s derutnim fasadama i kraj priče. Jučer gledam onu zgradu u Županijskoj preko puta turističke zajednice, kada me nije jeza uhvatila... Mislim da i štakori zaziru od tog mjesta.
|
tebe prvog na giljotinu za ideju..............koliko stanova ima u toj zgradi, 4-6 podijeli troškove pročelja kao sto je rečena zgrade gdje je potrebita rekonstrukcija pročelja reljefom.................misliš da ti ljudi imaju sredstva za zivot i obnovu pročelja................naravno da nemaju............ista ulica ima spomeničku vrijednost pa neka se tom obnovom pozabavi spomenička baština...................šta misliš tko je obnavljao Europsku aveniju, Tvrđu i slično...................????? |
|
|
|
|
 |
rencyy Ukupno postova: 19 Spol:  Nebitno
|
Puno projekata za malo novaca,hmm,kako izvesti sve to?Bubalo i sto moze nece ucinit(spricanje komaraca)da nepisem o plocnicima,fasadama,nogostupi,biciklisticke staze...Bojim se da od toga nista nece biti,jedan banalni razlog je taj sto se svi projekti prebacuju za 2011???Cek,ako je trg dobio blagoslov od svih,novac osiguran,arhitekti rijesili,dozvola postoji vec..u cemu je onda problem da se nepocne gradit ove godine?Tek je pocetak 7 mjeseca,nego se ceka iduca godina,snjeg,kisa ,ma dajte molim vas,jel vi u to vjerujete??
Ja ne!! |
|
|
|
|
 |
mali od čače Ukupno postova: 413 Lokacija: selo veselo Spol:  Muško
|
komarci 37 milja kuna
trg 20
bas mi i nema logike...nest su jeftini ovi nasi građevinari,a ovaj otrov za gamad skup skup brajo moj... |
|
|
|
|
 |
oftopik
Ukupno postova: 431 Spol:  Nebitno
|
Što se tiče zapuštenih pročelja u središtu grada i to se može riješiti. Treba odrediti zonu najužeg centra grada unutar koje će se kažnjavati vlasnici zgrada s derutnim fasadama i kraj priče. Jučer gledam onu zgradu u Županijskoj preko puta turističke zajednice, kada me nije jeza uhvatila... Mislim da i štakori zaziru od tog mjesta.
|
tebe prvog na giljotinu za ideju..............koliko stanova ima u toj zgradi, 4-6 podijeli troškove pročelja kao sto je rečena zgrade gdje je potrebita rekonstrukcija pročelja reljefom.................misliš da ti ljudi imaju sredstva za zivot i obnovu pročelja................naravno da nemaju............ista ulica ima spomeničku vrijednost pa neka se tom obnovom pozabavi spomenička baština...................šta misliš tko je obnavljao Europsku aveniju, Tvrđu i slično...................?????
|
čuj i život u centru grada nosi sa sobom i skuplji život, pa to je vald jasno. od plačanja prakinga, šta ti ja znam čega, pa do skupljih fasada.
al svi dobro znamo da je ta obnova preskupa za ovakav naš život kakav je, pa bi bilo oke od grada da napravi model tipa pola stanari-pola grad al onda da obnova ide pod mus. |
|
|
|
|
 |
Leteci mungos
Ukupno postova: 6728 Lokacija: Priory of Semen Spol:  Nebitno
|
Spominju se derutna procelja u sredistu grada. Koliko je od tih procelja zasticeno, odnosno spada u procelja s povijesnom vrijednoscu?
Moraju li vlasnici tih procelja/zgrada kontaktirati konzervatore za sve sto zele po njima raditi?
Ako je tko, imaju li onda pravo na sufinanciranje iz namjenski prikupljane spomenicke rente? Kad mo vec kod spomenicke rente, trose li se prikupljena sredsta doista namjenski? |
|
_________________ Omnium gadgetum mecum porto! |
|
|
 |
|
šta misliš tko je obnavljao Europsku aveniju, Tvrđu i slično...................?????
U Tvrdzi jesu obnovili dosta i procelja i krovista,al u Europskoj aveniji neznam koja je zgrada obnovita,de napisi mi da znam i ja.Velika posta nije,secesija komplet stoji kako je stjala i prije 20 godina,zapustena,fasada je ubitacna..neznam na koju mislis zgradu u E aveniji. |
|
|
|
|
 |
|
Neznam netko je napisao da jedno procelje na povjesnoj zgradi kosta i do milion i pol kuna?Ako je to stvarno tako(cisto sumnjam jel je preskupo)pa onda bi trebalo 100 miliona kuna samo za Europsku aveniju i trg,ma 50 tisuca eura je kostala obnova fasade na zgradi preko puta Interspara,Konzumova reklama gdje je..Ako se zove firme koje rade za grada "Izolirka",Kurtica,Zubera onda ce kostat milion kuna,al ako se pozovu firme iz recimo Koprivnice ili Varazdina bice jeftinije;-)a sto veca konkurencija manje novaca za obnovu,ali da nije povezanosti osjeckih firmi sa politicarima sve bi bilo bolje,pametnom dosta;-) |
|
|
|
|
 |
morgan
Ukupno postova: 3964 Lokacija: gone to North Pole Spol:  Nebitno
|
puno toga je do predstavnika stanara.ako si čovjek hoće dati truda i malo prekopati po firmama naći će se najpovoljniji izvođač.najjednostavnije je to prepustiti ex-stambenom ili nekom upravitelju zgradom koji iima svoje kooperante (upitne kvalitete,mahom) već složenu kreditnu liniju.
glede trga, nadam se da niti jedno staro drvo neće biti uklonjeno i da će se dodati još novoga.što se tiče okolnih fasada već sam se saživio sa njihovim izgledom tako da ni ne primjećujem ikakve promjene na njima. |
|
_________________ Zašto bi se izlagali mamurluku? Ostanite pijani
Kad čovjek umre, ne zna da je umro, i to je samo teško drugima.
Isto je i kada je čovjek glup. |
|
|
 |
|
što se tiče okolnih fasada već sam se saživio sa njihovim izgledom tako da ni ne primjećujem ikakve promjene na njima.
Nisu se sazivili turisti,ekskurzije ucenika iz ostalih djelova Hrvatske,studenti iz drugih gradova Slavonije,razne strane udruge koje dolaze u Osijek,gradonacelnici gradova prijatelja Osijeka i mnogi drugi.Osijek bi bio lijep grad samo da se srede fasade,jedna mi je kolegica iz Koprivnice rekla da je grad predivan,druga kolegica iz jednog grada u Austriji takodje je pohvalila ljepote grada ,ali fasade im prvo upadaju u oci.
Za malo novaca grad moze biti lijep i divan i bez novih gradjevina koje se grade,samo kad se vidi kako se od starih zgrada u vojarni moze napraviti lijepo uredzene zgradice koje izgledaju sa novim KROVOM I FASADOM kao da su jucer sagradzene .
To nasem gsp Bubalu treba odnjet javno u ured da vidi slike rusevnih objekata,kod olta na cosku,gunduliceva ima 2 rusevna objekta,i ako se nemoze obnovit moze se srusit,jel u svakoj zemlji normalnoj grad ima pravo obnovit napusteno imanje o svom trosku a potom vlasniku dostavit racun ili srusit,onu rusevinu kod olta na cosku treba odma srusit,pa nek onda na sudu dokaze vlasnik il privatna osoba il drzava koliko je to ruglo u takvom stanju(19 godina) grad ima potpuno pravo srusit to ruglo. |
|
|
|
|
 |
|
Mi jos nismo svjesni koju ljepotu i boganstvo imamo sa Secesijom u nasem gradu.Toliko o fasadama u nasem gradu. |
|
|
|
|
 |
PreacheR
Ukupno postova: 1076 Lokacija: Osijek, JUG II Spol:  Muško
|
|
tebe prvog na giljotinu za ideju..............koliko stanova ima u toj zgradi, 4-6 podijeli troškove pročelja kao sto je rečena zgrade gdje je potrebita rekonstrukcija pročelja reljefom.................misliš da ti ljudi imaju sredstva za zivot i obnovu pročelja................naravno da nemaju............ista ulica ima spomeničku vrijednost pa neka se tom obnovom pozabavi spomenička baština...................šta misliš tko je obnavljao Europsku aveniju, Tvrđu i slično...................?????
|
Netko ti je već lijepo odgovorio da život u samom središtu grada osim evidentnih privilegija nosi i skuplji život. Privilegiju treba platiti. Onaj tko si može priuštiti stanovanje u npr. starim secesijskim zgradama u Europskoj aveniji može si priuštiti i obnovu pročelja. Ako nemaju novaca, nek se presele kod mene na JUG II.
Uostalom Grad bi mogao kreirati neki model sufinanciranja obnove pročelja zgrada koje imaju spomeničku vrijednost. Tako bi i grad i (su)vlasnici tih zgrada (kuća) zajedno participirali u obnovi. A ta obnova bi u svakom slučaju trebala biti obvezna.
Jbg, mi na JUGU sami moramo plaćati obnovu pa ne kukamo... |
|
|
|
|
 |
 |
|