Autor |
Poruka |
Vic.Mackey Ukupno postova: 640 Spol:  Nebitno
|
iako veliki ljubitelj civilnog zrakoplovstva mišljenja sam da više treba ulagati u željeznički promet, povezujuci gradove brzim linijam..................iz centra u centar, a ne se patiti sa pristojbama zracnih luka i transferima do istih |
|
|
|
|
 |
MegaSmrT
Ukupno postova: 680 Lokacija: Osijek Spol:  Muško

|
Ja sam 97' isao sa starcima avionom u Dubrovnik. Avion je poletio iz ZL Čepin oko 16:00h, a u moru sam se kupao već u 17:45h, znači, stvari su bile u hotelu već, gaće na meni. Organiziran je prijevoz bio autobusom od Ćilipa do hotela. Bokte, čašu vode što sam popio u Osijeku sam iscjedio u Dubrovniku. Eto toliko o brzini  S time da se 97' kad sam išao, još nije letilo preko BiH (Ne znam je li se sad leti), pa imaš priliku vidjeti sve nase lijepe otoke iz zraka.
Što se tiče auta, koda vam treba bokte. Imaš gradski prijevoz tamo, vozi svugdje i svakale', a i Dubrovnik se prešeta za sat-dva uzduž i poprijeko. Da ne spominjem kako je divno skočit u more pun energije po samom dolasku bez samog razgibavanja kičme i koljena. Avionom su puno veće šanse da te neče neki pijanac na auto-putu satrat jer je vozio krivim smjerom. xD
Otić na ljetovanje i vozikat se autom je goli pimpač. Udahnit zraka malo, bez sekirancije oko parkinga, itd... Livin' La Vida Bez Auta
ps. malo nek cijenu spuste samo i pun pogodak.  |
|
_________________ Tata mudantino, sestra drakula. |
|
|
 |
|
Ja sam 97' isao sa starcima avionom u Dubrovnik. Avion je poletio iz ZL Čepin oko 16:00h, a u moru sam se kupao već u 17:45h, znači, stvari su bile u hotelu već, gaće na meni.
|
 čina................ATR-om i to ne preko Bosne i vec na plaži kroz sat i 45 minuta jbt imao si samo 9 godina, ni na sat nisi znao hehehe....................lagali te starci |
|
|
|
|
 |
nora
Ukupno postova: 126 Lokacija: Osijek Spol:  Žensko
|
Ma moguće je, idem tako već treći puta  |
|
_________________ Smile...happy looks good on you...  |
|
|
 |
MegaSmrT
Ukupno postova: 680 Lokacija: Osijek Spol:  Muško

|
Ja sam 97' isao sa starcima avionom u Dubrovnik. Avion je poletio iz ZL Čepin oko 16:00h, a u moru sam se kupao već u 17:45h, znači, stvari su bile u hotelu već, gaće na meni.
|
 čina................ATR-om i to ne preko Bosne i vec na plaži kroz sat i 45 minuta jbt imao si samo 9 godina, ni na sat nisi znao hehehe....................lagali te starci
|
LoL, imao sam 11 godina, a sto se tice aviona, letio je isti kao i ovaj sada, kojemu treba 55min do Dubrovnika. Od Ćilipa do hotela je treebalo maksimalno 20ak min... ne vidim u cemu je problem. Taman i da nije letio prek bosne, za 1h i 45 min, dobro mozda 2h maximalno sam stigao na plazu... :p Koda je bitno. 2h leta i lagodnosti je neprocjenjivo naspram gužvanja u autu, cijene, živaca itd.... |
|
|
|
|
 |
|
ajd stavit cemo to u nekih 4 sata ukupno i sve ok  |
|
|
|
|
 |
|
blago tebi, vec treci puta wow heheheh |
|
|
|
|
 |
choobra
Ukupno postova: 22 Spol:  Nebitno
|
750 kn za vožnju tim drlogom-ne hvala. Djevojka i ja smo zimus išli za Pariz i platili povratnu kartu za nas dvoje zajedno + još 15kg dodatne prtljage sve zajedno 100 eurića....i vozili se Airbusom A320...samo pogledaš kad ti odgovara i rezerviraš bez problema čak i tjedan prije. Za jednu osobu se možda isplati ići avionom do Dubrovnika, a za 2 ili više nikako-auto natenkirate, navratite malo na janjetinu u Bosni, imate auto u Dubrovniku, kad vam dosadi dignete sidro, a ne biti ovisan o ovom drlogu... |
|
|
|
|
 |
|
Dash 8 Q400 nije drlog, ali opet bolje automobilom |
|
|
|
|
 |
Leteci mungos
Ukupno postova: 6728 Lokacija: Priory of Semen Spol:  Nebitno
|
Hm, a koji se to prijevoz isplati vise od ove avionske linije?
Cca. 650kn za dvije osobe u jednom smjeru [Du-OS]. Sjednes u DU, i za sat i pol si u OS, umjesto 10 sati drkanja po automobilima, autobusima i vlakovima. Vic, znas li koliko kosta kopneni prijevoz od DU do OS i na koji nacin mislis nadoknaditi 10tak izgubljenih sati drndanja po cestama/prugama?
Istina, jeftinije se Ryanom leti do Frankfurta, ali u odnosu na alternative koje se nude za vezu OS-DU, ovo je najbolja opcija koja trenutno postoji. |
|
_________________ Omnium gadgetum mecum porto! |
|
|
 |
choobra
|
OS-DU preko Bosne 492 km-prosječna potrošnja nek je 7 litara, znači 500 km=35 litara = 35*8kn=280 kn, nek je vas dvoje, to je 140 kn po osobi i pun gepek stvari...a ostatak love u džepu...pa ti gledaj i glumi gospodina kojem se neda drndati autom...staneš gdje hoćeš, jedeš ko čovjek, ako imaš društvo to je uživancija, nas četvero smo išli autom 600 km do mora i najeli se ko stoka, zezali i brzo prođe...jedino ako baš ideš nekom šklopocijom onda...ma i onda se isplati  |
|
|
|
|
 |
Leteci mungos
Ukupno postova: 6728 Lokacija: Priory of Semen Spol:  Nebitno
|
Kad stanes i jedes janjetinu i cevape u BiH, onda placas sjajnim stakalcima? Kave i cugu placas kamencicima? Kad si vec uzeo auto koji trosi 7 litara, onda si trebao navesti i to da u DU na plazi napunis dzepove kamenjem i onda u BiH jedes za dzaba.
A 10 sati drkanja po bosanskim cestama je super.Neprocjenjiva zajebancija.
Parking u DU placas cime? Slaninom? Itd, itd...
No, svatko imau svoju racunicu. Izgubiti pola dana na putovanje meni ne vrijedi vise od 150kn [koliko je realno razlika za put autom]. |
|
_________________ Omnium gadgetum mecum porto! |
|
|
 |
choobra
|
A zajebanog li čovjeka... |
|
|
|
|
 |
maniche
Ukupno postova: 1173 Lokacija: Iza tebe Spol:  Nebitno
|
Sve ima svoje prednosti...
ja sam išao preko bosne i bilo mi je ok.
ceste su relativno dobre, potrošnja cca 300 kn u jednom smjeru.
trajalo je sve skupa cca 8 sati, na pola pojedeš čevape i sve skupa nije neki naporan put.
znači cijena za 2 osobe, oko 300 kn povratna.
ako te zaustavi murija, računaš još nekih 200 kn njima za ručak.
nedostaci su što ipak gubiš 16 sati odmora.
netko je spomenio da autom možeš putovati..čovječe idem ležat na plaži a ne putovati po okolnim mjestima.
jednom sam imao takav odmor, i nikad više.
jedina prednost aviona je dužina putovanja, novčano za 2 osobe te izađe skuplje nego da voziš. |
|
|
|
|
 |
maniche
Ukupno postova: 1173 Lokacija: Iza tebe Spol:  Nebitno
|
znas li koliko kosta kopneni prijevoz od DU do OS
|
ako ideš hrvatskim cestama, onda je jebeno skupo..
ako ideš bosnom onda je super, i nije baš drndanje o cestama..iznenadilo me koliko su njihove magistrale dobre, usudim se reći bolje od naših. |
|
|
|
|
 |
 |
|