Ovako, možda je od sparine, možda je od komaraca, ali u zadnje vrijeme mi upada u oči da stanovnici našeg grada (barem oni koji postaju po ovom forumu) nemaju pojma kako se piše posvojni pridjev grada Osijeka...i moram reći da mi to smeta do te mjere da sam odlučila reagirati...
Dakle, dragi moji sugrađani,
mjesto je Osijek, posvojni pridjev je osječki (ne osiječki).
Hvala unaprijed
Osijek - osječki
Računala, znanost, tehnologija
pa to više ima veze s nepoznavanjem gramatike i pravopisa
a isti su toliko puta pogledali bocu osječkog piva
a isti su toliko puta pogledali bocu osječkog piva
Daaaaaaaaa... To mene frustrira već tjednima i svaki put facu složim čitajući to... Drago mi je da nisam jedina osoba kojoj ovoliko nepoznavanje pravopisa i gramatike materinjeg jezika uistinu smeta!
smeta i meni, ali tko će se više boriti...
_Jimmy_
istina, ali s obzirom da je to ipak vezano uz grad u kojem žive...to ipak jako smeta
Re: Osijek - osječki
Imamo identifikaciju - ja sam definitivno jedan od tih koji su spomenuti u temi. Do sada nisam previše davao značaja tome, jer nisam pomislio da bi to nekome moglo smetati. Naivno sam pomislio da je bit foruma sadržaj a ne pravopis.
vlale
_Jimmy_
istina, ali s obzirom da je to ipak vezano uz grad u kojem žive...to ipak jako smeta
da žalosni je to
simo031
Naivno sam pomislio da je bit foruma sadržaj a ne pravopis.
vidiš, ja i dalje naivno mislim da bi to osječani ipak trebali znati (inače nisam "pravopisni nacist", ali eto, ovo me smeta)
znam da ''osiječane'' upravo to ponajviše bode, no osobno me živciraju i ostale pravopisne greške, osobito Č i Č...sve je kriv facebook!!!
uz ovo navedeno me još ponajviše "ubode" u uho kad netko kaže bio sam u Tenju... to više nije ni nepoznavanje gramatike, već neznanje imena sela pored grada u kojem živiš... a znao sam to čuti i od samih stanovnika Tenje...
pavijanuz ovo navedeno me još ponajviše "ubode" u uho...
- Sta radis ?
- Odmaram.
ili
- Kad dodjem kuci, malo cu odmoriti.
exHOP3onznam da ''osiječane'' upravo to ponajviše bode, no osobno me živciraju i ostale pravopisne greške, osobito Č i Č!!!
to č i ć mi najviše smeta
Mene bode u oči i inače kada ljudi ne znaju gramatiku tipa "ije"/"je","č"/"ć"...I također ne volim kada ljudi iz drugih gradova pišu "Osjek" aaaaaaaaaaaa !
Dobro je što si ukazala na pogrešku mnogih,jer mislim ono...niste normalni
Ponovno se učiti pisati
Dobro je što si ukazala na pogrešku mnogih,jer mislim ono...niste normalni
Ponovno se učiti pisati
Re: Osijek - osječki
Ajd kad se već žalimo na nepoznavanje gramatike, da se i ja priključim
mene užasno iritira kad na televizji, pogotovo sportski komentatori, govore dve umjesto dvije. Dve šanse, dve prilike...Onak, toliko je to učestalo da pomislim jesam li ja možda u krivu. Vrlo često se to može čuti i u raznim emisijama, čak i u dnevniku...meni to užasno zvuči i dođe mi da ih nečime gađam kad to čujem, uffff evo odmah sam se naživcirao 
mene najviše nervira ona brdarićka s rtl-a kod koje ne postoji slovo č u govoru. osjećani ovo, zagrebćani ono...
Obadvoje.
Mrzim to, al mnogo mrzim.
Mrzim to, al mnogo mrzim.
Ali također me nerviraju oni koji govore (a u zadnjih par godina ih je sve više) : svih vas pozdravljam/svih vas volim...Koliko ja znam kaže se,a bome i piše: sve vas volim / sve vas pozdravljam. xD 
d_grassa
Ali također me nerviraju oni koji govore (a u zadnjih par godina ih je sve više) : svih vas pozdravljam/svih vas volim...Koliko ja znam kaže se,a bome i piše: sve vas volim / sve vas pozdravljam. xD![]()
Kako te gramatičke pogreške toliko nerviraju/smetaju, evo jedan link za tebe.
Možda će ti tamo manje peglati živce .
http://www.forum.hr/forumdisplay.php?f=29
" . . . a bome i piše . . . " WTF ?
Opusti se i uživaj, bitno je da se razumijemo . . .
No sikiriki, no . . .