Djevojčicu nazvali sotonom jer sluša rock

Društvo, politika

Djevojčicu nazvali sotonom jer sluša rock

Dvanaestogodišnja djevojčica iz Zagvozda duže vrijeme trpi uvrede i diskriminaciju od strane nekih svojih nastavnika, ali i kolega jer sluša rock i metal-glazbu. Jedna je nastavnica njeno slušanje glazbe čak pripisala sotoni.

Mia pohađa šesti razred Osnovne škole u Zagvozdu, odlična je učenica primjerna ponašanja, voli slušati rock i metal-glazbu. Istina, ne sluša je u školi, nego kod svoje kuće, a njezin je 'grijeh' što je to javno izjavila i napisala u jednom domaćem radu iz engleskog jezika.

"Odmah je intervenirala njezina nastavnica Mila Lovrinčević, koja joj predaje hrvatski i povijest, i njezino obožavanje te vrste glazbe pred svim učenicima pripisala sotoni i sotonskoj glazbi. Čak je i boravak moje kćeri od prije pola godine u bolnici pripisala slušanju sotonske glazbe", kažu njeni roditelji Ivka i Mijo.

"Ja svoje zadatke u školi uredno obavljam, volim pjevati i nekoliko puta sam pjevala i na Prvom glasu Imotske krajine. Meni je rock i metal draga vrsta glazbe i ja je slušam u kući, gdje mi moji roditelji to ne zabranjuju. Idem redovito u crkvu i kada su i mom vjeroučitelju kazali ti isti koji me nazivaju sotonom da slušam tu glazbu, on je kao pametan čovjek samo odmahnuo rukom.

Primjerice, kada obučem neku majicu s nekim detaljima rocka ili metala, odmah sam sotonski obučena, odmah izazivam. Rekla sam svojoj nastavnici da imam pravo na ono što volim, a da sve svoje zadatke u školi izvršavam uredno i na vrijeme. Nikada nisam ometala nastavu ili nešto pjevala u školi. Pa zar ne smijem nešto voljeti što moja nastavnica ne voli", kazala je Mia.

Otac Mijo zatražio je razgovor s ravnateljem, no nakon nekoliko razgovora nije bilo uspjeha.

"O učiteljici da i ne govorim, neće nikakve kontakte, nego se iživljava na mom djetetu. Uputio sam i predstavku pravobraniteljici za djecu Mili Jelavić, u kojoj sam iscrpno iznio svoj problem i, koliko čujem, uskoro ću dobiti očitovanje i ja i uprava škole", kazao je otac Mijo, dodajući da u zaštiti svog djeteta ide do kraja.

Izvor: http://danas.net.hr/hrvatska/page/2010/06/07/0104006.html

Ne znam kako me još uvijek uspiju šokirat ovakve vijesti s obzirom na to di živim. Nemam riječi. Ovako ograničeni Ljudi, i to učiteLjica koja bi trebaLa biti primjer i uzor toj djeci... Fuj.
žao mi ju je, što reć na to, znam kak joj je, kad sam jednom bio na misi (dok sam još išao) svećenik je govorio o ljudima duge kose koji se ne brinu za svoj izgled i duhovno zdravlje te za higijenu, slučajno je u mene pogledavao (a ja bio dugokos)... da ne govorim o onome kad smo u jednoj birtiji pravili metal slušaonu, tj. sotonistička okuplkjanja i rituale sa crnom magijom LOL
zatucan je narod, pogotovo u tim mjestima koje ne znam ni gdje su na karti, al drago mi je da je svećenik samo mahnuo rukom, makar bi bilo bolje da je rekao nešto u stilu "Veći su grešnici oni koji misle da imaju pravo osuđivati različite"
Kakva diskriminacija :S učiteljici odmah dati otkaz. Meni je ovo ravno tome da je crnom klincu rekla da je niger ili crnčuga.

Ovo je strašno u kakvoj zatucanoj sredini živimo.

Mother Earth

Meni je rock i metal draga vrsta glazbe i ja je slušam u kući, gdje mi moji roditelji to ne zabranjuju.

Veliko BRAVO za mamu i tatu koji podupiru svoju kćer!

A Mia... tebi poručujem da pustiš te cajkaroše i dušebrižnike da pričaju što god žele, ionako je to najviše što mogu ;)
ma katastrofa, kakvo malograđanstvo u skup primitivaca

pa ko im je dao da rade u skolama
exHOP3on

kad sam jednom bio na misi (dok sam još išao) svećenik je govorio o ljudima duge kose koji se ne brinu za svoj izgled i duhovno zdravlje

a zašto onda isus na svim slikama ima dugu kosu? zar se ni on nije brinio za svoj izgled i duhovno zdravlje? ne uče li nas da se u njega ugledamo?
:lol:
Frost

Kakva diskriminacija :S učiteljici odmah dati otkaz. Meni je ovo ravno tome da je crnom klincu rekla da je niger ili crnčuga.

To sam i ja pomislio, nevjerojatno je da će to proć samo tako, bez ikakvih posljedica na profesore u toj školi.
Ja baš volim metalce, punkere, rockere, dugokose dječake, djevojčice u crnom... jer ne slušaju narodnjake! :D
Nego, kakvo god mišljenje o tome imala dotična profesorica, trebala ga je zadržati za sebe. Kao što i ja zadržim gore navedeno mišljenje. :D
tužno, ali istinito... nažalost sam imao prilike raditi prije nekoliko godina u školi s osobom koja je bila profesorica te istovremeno ksenofob, homofob i patila još od inih fobija... njene performanse su svi u zbornici promatrali samo slijeganjem ramena tipa takva je ona i tko joj šta može...
Kakva ograničenost i primitivizam.
Meni je žao jadne djevojčice... Bolje da tako kažnjavaju cajkaroše ili tako nešta, a ni to baš nebi bilo u redu. :(
Zao mi je curice jer sam i sam bio u 'njenim cipelama' milijardu puta. Najzalosnije je to sto takva vrsta primitivki uglavnom vodi glavnu rijec u skolama,firmama... a gube backdoor nevinost uredno nakon nedjeljne mise iza crkve.
Hm ček sad sam ja zbunjen. S obzirom da sam strastveni metalac a isto tako i vjernik (i to ne ono samo na pipiru :D) sad mi nije jasno što sam onda ja? Kako mene protumačiti?!

Ali dobro treba biti malo i realan pa se upitati što to curica sluša? Jel sluša Maidene i G&R ili sluša Black Sabbath i Marduk? Kad to saznamo ajmo onda dalje raspravljati o ovome. Jer, budimo ipak realni, sotonizma (pa makar on bio i samo zbog zarade) ima u rocku i metalu, sve je stvar izbora što se sluša. Evo recimo ja volim poslušati i Dimmu Borgir pa nisam sotonjara :D
el slušaš i sabbathe u rikverc LOL
neka oni slusaju sta hoce u svoja cetiri zida, ja nemam nista proti. vrlo sam tolerantna osoba sto se toga tice, samo ne moraju sve to nama nabijati na nos :)
U tome je i stvar, Ingo, nije ona to nikome ni nametala.
Ingo

neka oni slusaju sta hoce u svoja cetiri zida, ja nemam nista proti. vrlo sam tolerantna osoba sto se toga tice, samo ne moraju sve to nama nabijati na nos :)

a jel smiju otić van?ili si na klupici pustiti glazbu koju slušaju?
ili ćeš ti to protumačiti kao "nabijanje na nos"..
maniche

Ingo

to je vec provokacija.

ipak je 'rvatcka katolicka zemlja i mora se znati red.
A ovi što slušaju cajke su oke jel?
Pa djevojčica neka počne nositi majice sa Cecom i sve bude oke.To ionako nitko ne osuđuje.Mogu samo da ih mrze oni što ih ne vole...HAHAHAHAHAHAHA...
JADNO ! JADNO ! JADNO !
Živio metal,živio Satan,živjeli šišmiši,živjeli grobari.Živjela ljudska svemoguća glupoća !
Ako je neko glup glup je i ne treba mu ni Judas Priest, ni Metal, ni Necastivi (ne mislim na Brmbu :D ) ili koji kurac da napravi sranje sebi ili drugome.
Treba mu Boban ;)
Rock je najbolja mjuza na svijetu, to je moj stav. naravno poštujem da drugi imaju drugačije mišljenje i vole drugačije stvari, ali zbog toga ne smatram da su manje ili više vrijedni od mene. Kako ona poslovica kaže "Kada mnogo njih misli isto, znači da nitko od njih ne misli mnogo"

Ti profesori koji diskriminiraju dijete zbog muzike su pokazali da im intelektualni domet i nije baš velik.
Ingo

maniche

Ingo

to je vec provokacija.

Ovdje dobivamo to da svaki glazbeni ukus koji je različit od nekog kojeg mi percipiramo, je kao provokacija. (TAKO JA VIDIM RASPRAVU U OVOM POSTU).
Bilo klupice ili bilo što drugo, dok god je sve u granicama kućnog reda i dok se nerazbija i sl. ok je.
I na kraju opet neznam po koji put reagiram na ovo
Ingo

Ne razumijem čemu sada ova rečenica?! Što si htio reči kako je netko tko je katolik budala, ili ? Nerazumijem ni ono R'vatska.
Ja sam gradsko djete, idem u crkvu govorim Hrvatska, a ne R'vatska... od glazbenih sadržaja mogu poslušati u zadnje vrijeme maltene sve.
A opet nepokušavam vani glumit majmuna i sl.

Kao što sam i nekome več ranije napisao za tu rečenicu, totalno idiotska i beslislena u bilo kojoj formi. Neznam što se njome želi reči.
Zvuči mi kao loš pokušaj da se pokuša nekog diskredtirati banalni stereotipiziranjem.
UGLAVNOM DREK.
Pozz :)
Sramota za jednu tako fakultetski obrazovanu ženu koja treba biti uzor djeci, a ona ih uči da mrze različito.

Trebala bi dobiti otkaz, ali kako je jednom moja bivša profesorica u srednjoj rekla na upit o zlostavljanju učenika od strane profesora i poduzimanju mjera od strane ravnatelja rekla: "Psi laju, karavane prolaze". Bila žena iskrena. Svi se oni drže skupa.
always ready

Trebala bi dobiti otkaz, ali kako je jednom moja bivša profesorica u srednjoj rekla na upit o zlostavljanju učenika od strane profesora i poduzimanju mjera od strane ravnatelja rekla: "Psi laju, karavane prolaze". Bila žena iskrena. Svi se oni drže skupa.

e, baš to...
''uciteljicu" treba ritualno i onako crnomagijski otpustiti i zabraniti rad u bilo kojoj odgojno obrazovnoj ustanovi jer, ocito, nema sto pridonijeti...salu na stranu, vjerujem da su se svi metalci i rockeri susretali sa glupostima tipa osisat cu te sotonjaro, itd. to je kao normalno, haha a cajke koje su neka vrsta '' über glazbe'' koju ne slusaju u drzavi gdje se proizvodi, pa su nama 'rvatinama sutnuli to smece od glazbe...tolko o tome. rock on!! :)
Burning Times

''uciteljicu" treba ritualno i onako crnomagijski otpustiti i zabraniti rad u bilo kojoj odgojno obrazovnoj ustanovi jer, ocito, nema sto pridonijeti...salu na stranu, vjerujem da su se svi metalci i rockeri susretali sa glupostima tipa osisat cu te sotonjaro, itd. to je kao normalno, haha a cajke koje su neka vrsta '' über glazbe'' koju ne slusaju u drzavi gdje se proizvodi, pa su nama 'rvatinama sutnuli to smece od glazbe...tolko o tome. rock on!! :)

Skrećeš s teme. Ne radi se o cajkama, ni o glazbenim ukusima, već o diskriminaciji i maltretiranju u obrazovnom sustavu, te o ograničenosti i maloumnosti visokoobrazovanih ljudi.
znam o cem se radi sam sam naveo tu vrstu glazbe jer je trenutno najpopularnija u nasoj drzavi, i oni koji ju slusaju osjecaju se vise vrijednima od drugih i konstantno ih maltretiraju, ponizuju i sprdaju, puno puta sam to osjetio na svojoj kozi i nije nimalo zabavno tak da znam sta prozivljava cura...
I mene su zvali sotonom, pa šta? bolje to nego da me zovu kurvom, il nedajbože cajkarom
Pa ne radi se o cajkama, ali činjenica je da su češće diskriminirani oni koji slušaju rock ili heavy metal i sve varijacije...ne mora ti se sviđati glazba, ali brate ne moraš ponižavati, vrijeđati, prozivati sotonom i slično
grozno
debakl
S K A N D A L!!

PRIPROSTA MASO!
SELJACI
BEZUMNICI
BOGOHULNICI

a kad cure sto idu u q tu isprozivate da su zbog tog drolje, onda ste svi u pravu

isti zatucani mentalitet kao gospođa profesorica
zajedno se možete pokriti ušima
Kakav seljakluk. Ništa neobično. Ne znam što ta profesorica sluša, tj. što je u toj sredini ''primjereno''. Gadi mi se ta malograđanštvina, kad ovako nešto pročitam, imam dojam da u Hrvatskoj postoje nekakvi zaseoci u kojima obitelji nastaju incestuozno ili takve neke fore.
insomnia

imam dojam da u Hrvatskoj postoje nekakvi zaseoci u kojima obitelji nastaju incestuozno ili takve neke fore.

postoje, al ne razmnažaju se braća i sestre nego rodovi u 3. i višem koljenu, e i još uvijek postoje dogovoreni brakovi...

Tagovi