Prvi motor.... :motor:

Kultura, zabava, sport, hobby

Prvi motor.... :motor:

Kao što naslov kaže kupujem prvi motor.. naime zapela mi je za oko ( i to jako ) Aprilia RS 125.. prihvatljiva po cijeni, lijepo izgleda, nije kompliciran za održavanje bla bla..
Zanima me što mislite o tom motorčiću, ima li ga netko možda i kakva su iskustva.. te ako znate neki sličan motor iz te kategorije 125 cca bila bi zahvalna na preporuci.
125 cc ce ti jako brzo postati slabo uzmes nesto tipa kymco venox 250 cc,jako dobar motor moze se s njime i na duze puteve....
ak bas zelis sportaka nemoj 125 cc

Re: Prvi motor.... :motor:

Osobno bi tražio nešto u klasi 250 cc. tako da te sa ceste ne gura svako govno. Razlika u troškovima održavanja i registracije je zanemariva, a pod sobom imaš respektabilan stroj koji može udovoljiti svim tvojim zahtjevima. Moj izbor su motocikli (nikako skuteri) jer na skuteru se osjećam kao na magarcu.
Sretno pri odabiri i kupovini motocikla vodi računa o onoj staroj poslovici;
Postoje dvije vrste motocilista; oni koji su pali sa motocikla, i oni koji će tek pasti!
simo031

Sretno pri odabiri i kupovini motocikla vodi računa o onoj staroj poslovici;
Postoje dvije vrste motocilista; oni koji su pali sa motocikla, i oni koji će tek pasti!

Hvala na savjetu, sad već ozbiljno razmišljam o 250 cca, i baj d vej već sam pala :)

Re: Prvi motor.... :motor:

zasto ne bi uzela nesto malo jače,tipa 600 cm3.?.kad si već zagrizla za 250- icu, i kažeš padala si,znaci nisi od jučer na motoru,onda bi ja izdvojio malo vise novaca i uzeo neku šesticu..to ti je stepenica više,ali onda imas stroj pod sobom ;)

a sto se tice 250-tke..ovako nesto :
http://img18.imageshack.us/img18/3671/kawasakininja250cm3slik.jpg
može se naci skoro nova za nekih 3500 evrića ;)
mali od čače

zasto ne bi uzela nesto malo jače,tipa 600 cm3.?.kad si već zagrizla za 250- icu, i kažeš padala si,znaci nisi od jučer na motoru,onda bi ja izdvojio malo vise novaca i uzeo neku šesticu..to ti je stepenica više,ali onda imas stroj pod sobom ;)

Zato što po zakonu zbog godina ne smijem vozit jači motor od 250cca.... :(
Onda nesto ovako kao sa slike.naravno ovisi o platežnoj moći,s koliko raspolažeš novaca..ali moja preporuka je to..sasvim solidan motorić dobrih performansi...i svakako bolje od raznih beverlya, i ine grupacije. ;)
slažem se, to planiram još od prve motobiblije, jedini minusi su joj mal prostor ispod sjedala, izbor boja i izgled instrumenata, dakle nebitno, a plusevi cijena, održavanje...
kad narastem kupit ću si malu ninju :D
Sad ste me opako zaintrigirali za malu ninju...
ninja je prvi motor za kojeg sam cuo hah, (R1 drugi)
al motor izgleda stvarno prejebeno a nekosta puno, ostalo nemam pojma jer ja nesmijem ni blizu motora, kazu da cu poginit.
zelenog :D
evo ovo ti kažu za ninju 250
''Uvodni Kawasakijev sportski model je lagani i kompaktni dvocilindraš jednostavne konstrukcije i široke primjene. Iako mu ime i izgled sugeriraju da se radi o pravom sportskom motociklu, Ninja 250R je prije svega gradsko vozilo, idealno za početnike. Položaj tijela je uspravan i udoban, a pogonski agregat od 33KS nudi sasvim pristojnu živost u svim režimima vožnje. Niska cijena je još jedan od aduta koji ovaj motocikl čini privlačnim mnogima, a činjenica je i da u ovoj klasi zapravo i nema konkurenciju na tržištu.''
plusevi: cijena, okretnost, doziranje kočnica, agregat, završna obrada, ekonomičnost i ukupan izgled
minuse sam naveo
P.S. ak znaš nekog tko ima sve brojeve (il bar zadnjih 20ak) Motopulsa, imaš u broju 87. test
Da, baš sam pročitala recenziju, i ovo što si ti naveo kao minuse, meni su čak i to plusevi ( zelena je oke, instrumenti su mi isto oke.. :) ) tako da mu ne pronalazim manu... Sad samo treba prelistat po oglasnicima i naći nešto kvalitetno..

skuteri

Gdje u Osijeku ima za povoljno kupiti skuter makre Baotian do 50 ccm ?
pritykaty

Pevec, ona trgovina u Gundulićevoj, Interšpar... a što se tiče cijene, mislim da je ona svuda ista eventualno 100-200kn razlike.
moj prvi motor je bio scooter yamaha kupljen u auto violi. razbila sam ga, ali nisam pala!
trauma_os

pritykaty

Pevec, ona trgovina u Gundulićevoj, Interšpar... a što se tiče cijene, mislim da je ona svuda ista eventualno 100-200kn razlike.

Hvala na odgovoru..
Ako slučajno još saznaš il vidiš negdi ti javi :D
trauma_os

mali od čače

Citam sad ovu temu, pa da se i ja nadovezem :)
Aprilia RS125- jurilica, ako se nastima struja i malo ovo ono ide cca 170..NO to je dvotaktno, ulje i gorivo...aprilia preporuca svake sezone mjenjati karike a svake 2 godine klip i cilindar...estetski lijep no nije bas jeftin za odrzavat...tako da ne bih preporucio taj motor...DALJE...prema gore navedenom citatu...zbog godina nesmijes vise od 250 kubika...pretpostavljam da imas stime polozeno A2 kategoriju...ovako stoje stvari...ti sa A2 kategorijom mozes voziti motocikle koji imaju do 35kW snage i čiji ne prelazi omjer snage i kilaže 0,2 kW/kg...tako da ti to moze biti i recimo motor od 600 kubika..time zakljucujemo da kubici nisu vazni za A2 neko kilovati...tu ti (koliko se mogu sjetit) spada vecina copera, yamaha mt 03, yamaha xt 660, kawasaki kle 500,kawasaki ninja 250, aprilia pegaso 650,suzuki gs500f, bmw f650gs...i trenutno se nemogu sjetit vise njih..ali ugl mozes voziti motore preko 250 kubika..eh sad ...sta te zanima neki supersport motori, enduro, supermoto, chopperi, nakedi ..to je do tebe ..hehe
;)
kresostrah

trauma_os

mali od čače

Citam sad ovu temu, pa da se i ja nadovezem :)
Aprilia RS125- jurilica, ako se nastima struja i malo ovo ono ide cca 170..NO to je dvotaktno, ulje i gorivo...aprilia preporuca svake sezone mjenjati karike a svake 2 godine klip i cilindar...estetski lijep no nije bas jeftin za odrzavat...tako da ne bih preporucio taj motor...DALJE...prema gore navedenom citatu...zbog godina nesmijes vise od 250 kubika...pretpostavljam da imas stime polozeno A2 kategoriju...ovako stoje stvari...ti sa A2 kategorijom mozes voziti motocikle koji imaju do 35kW snage i čiji ne prelazi omjer snage i kilaže 0,2 kW/kg...tako da ti to moze biti i recimo motor od 600 kubika..time zakljucujemo da kubici nisu vazni za A2 nego kilovati...tu ti (koliko se mogu sjetit) spada vecina copera, yamaha mt 03, yamaha xt 660, kawasaki kle 500,kawasaki ninja 250, aprilia pegaso 650,suzuki gs500f, bmw f650gs...i trenutno se nemogu sjetit vise njih..ali ugl mozes voziti motore preko 250 kubika..eh sad ...sta te zanima neki supersport motori, enduro, supermoto, chopperi, nakedi ..to je do tebe ..hehe
;)

Samo da se nadovežem,teško da bi jedna cura mogla voziti jedan KLE 500... :mrgreen:
Duminske Trake

Samo da se nadovežem,teško da bi jedna cura mogla voziti jedan KLE 500... :mrgreen:

Heheh :D

Tagovi