[04.06.2010.] Najpopularnije i najveće osječko kupalište Copacabana na lijevoj obali Drave trebalo je biti otvoreno 1. lipnja, ali je to zbog lošeg vremena odgođeno za najranije 7. lipnja.
- "Trebali smo samo obojiti još tzv. duboki bazen i do kraja postaviti ogradu koja će šetnicu i Dravu odvajati od bazena. To ćemo učiniti čim kiša malo stane, a to će, po najavama meteorologa, biti za vikend. Tada bismo napunili i dječji i mješoviti bazen i otvorili ih, s naplatom ulaza, 7. lipnja. Ostala dva bazena, olimpijski i duboki, napunit ćemo i u pogon pustiti 15. lipnja", najavljuje Zvonko Ibriks, direktor gradske tvrtke Športski objekti, koja upravlja Kopikom.
Djeca do 12 godina i dalje će ulaziti besplatno, mladi od 13 do 18 godina plaćat će dvije kune, a punoljetni pet kuna dnevno. Svatko će dobiti posebnu narukvicu u boji, pomoću koje će se dodatno kontrolirati naplata ulaza. Prolaz šetnicom i kupanje u Dravi i ovoga ljeta bit će besplatni.
Autor: T.L./Glas-Slavonije.hr
U tijeku su završni radovi na obnovi i pripremi kupališta Copacabana za ovogodišnju kupališnu sezonu, koja bi trebala početi 3. lipanja, a završiti krajem rujna.
Ove godine će se naplaćivati ulaz: 5kn za odrasle, 2 kn za mlade (od 12-18 godina), a mlađi od 12 godina će imati besplatan ulaz.
Mnoge Osječane razveselit će informacija da će kompleks s bazenima ogradom biti odvojen od kupališta na Dravi, kojem se pristup neće naplaćivati.
Bilo je i vrijeme da se ulaz pocne naplacivat, nadam se da ce se sada barem redovito cistit, kako prostor oko bazena, tako i sam bazen. Cijena je i više nego prihvatljiva.
Bilo je i vrijeme da se ulaz pocne naplacivat, nadam se da ce se sada barem redovito cistit, kako prostor oko bazena, tako i sam bazen. Cijena je i više nego prihvatljiva.
slazem se.
koliko je samo ljudi igrao odbojko ili se sunaclo na piejsku na Dravi pa onda uslo u bazen bez tusiranja..bar sto se toga biti ce sigurno cistije a uz jos mao truda i ovih novaca od ulaza moze se to jos mao dotjerat..steta sto je takvo tlo pored Drave pa sva trava izgori od sunca..
bas me zanima sta smo mi to sve dobili djaba da bi se navikli na to -.-
ovo sto su uradili sa naplacivanjem je smjesna i banalna stvar, svi znamo da se nacin odrzavanja SIGURNO (100%) nece promjenit ...
Malo smo naivni? Zašto očekivati kvalitetniju uslugu samo zato što nešto plaćamo? Dali su nam kvalitetnija parkirališta? Groblja? Odvoz smeća? Javni prijevoz? Voda? Vrtići?...
Uzevši u obzir dosadašnju praksu ne vidim zašto bi netko uopće bio optimističan po pitanju kvalitetnije Kopike samo zato što se plaća.
Re: Kopika: Sezona kupanja 2010. počinje 3. lipnja
konačno ono što sam uvijek predlagao,naplaćujte i ogradite bazene a šetnjicu i plažu ostavite slobodnu.
Trava bi mogla biti zelenija kad bi se konačno koristile one prskalice što su provedene.
konačno ono što sam uvijek predlagao,naplaćujte i ogradite bazene a šetnjicu i plažu ostavite slobodnu.
Trava bi mogla biti zelenija kad bi se konačno koristile one prskalice što su provedene.
nevjerujem da će naplaćivanje nešta poboljšati....
treba u drinovcima iskopati bazen,a to netko treba i platiti!ipak dolaze vručine,pa da se glavonja ima gdje brćkati i ohladiti!!!
Pametan potez. Cijene su prihvatljive cak i za obitelji cija djeca ce svakodnevno ici na kupanje na Kopiku.
Za obitelj s malom djecom to je 10 kuna. Za tinejdzere koji ce tamo visiti svaki dan - 2kn je stvarno sitnis.
Posebna pohvala odvajanju kupalista na Dravi i bazena. Napokon da je netko odlucio napraviti ono sto su mnogi prizeljkivali svaki put kad se najavljivalo naplacivanje ulaza na Kopiku.
ma radile su te priskalice i prosle godine svako jutro ali je pjeskovito tlo i voda "propadne" i pri vrhu se brzo osusi (ne mogu raditi po danu jer ludi stave rucnike pa je glupo prskati po ljudima )..uz to i vikendom tamo gazi 10ak tisuca ljudi a nema trave koja se moze tome odhrvati.
Slazem se da to nije puno novaca, ali u ovo vrijeme nakon sto je ova vlast podigla cijene svemu sto se podici moglo, mislm da je ovo dodatni udarac na nase djepove. Na taj nacin bi i moja baba znala dovesti financije grada u plus!
Ako je 5kn ( 2kn ) puno za ulaz onda stvarno ne znam o čemu prićamo...
ako idem 6 dana u tjednu onda je.
Nemoj onda toliko ići...ili najbolje nemoj uopće...tako ćeš se ograditi od boleština koje svake godine haraju Kopikom...mislim da ti je to najpametniji izbor - definitivno!
Nemoj onda toliko ići...ili najbolje nemoj uopće...tako ćeš se ograditi od boleština koje svake godine haraju Kopikom...mislim da ti je to najpametniji izbor - definitivno!
Idi na Dravu, tamo voda nosi sve boleštine A i besplatno je ..
heh...neka se naplaćuje...5 kn nije puno ako si cijeli dan tamo... a uostalom čim se počne naplaćivat manje će bit i cigana koji dolaze samo maltretirat i nemoš ih se riješit kad ti sjednu na ručnik!!
je, 30 kn tjedno za dva sata sto sam tamo..
za ovo se slazem..al, hebiga, drustvo mutavo nece na dravu..
Kad treba ić na promenadu i slikati se sat vremena uz cugu od 10-15 kuna, onda je to ok.
Kad treba dati 5 kuna za sunčanje i kupanje u bazenu, onda je to frka.
pozdravljam naplaćivanje, naravno ako voda bude čišća i ako se objekt bude održavao.
heh...neka se naplaćuje...5 kn nije puno ako si cijeli dan tamo... a uostalom čim se počne naplaćivat manje će bit i cigana koji dolaze samo maltretirat i nemoš ih se riješit kad ti sjednu na ručnik!!
... sam bi volio vidit da mi cigan sjedne na rucnik...
maniche
pozdravljam naplaćivanje, naravno ako voda bude čišća i ako se objekt bude održavao.
kao sto se unaprijedila usluga parkiranja od kako su ju poskupili ?
ili se popravila kvaliteta vode od kako su ju poskupili ?
a kako je tek kvalitetniji gradski prijevoz
o grobljima da i ne govorim. posto smo najskuplji u hrvatskoj, siguran sam da imamo i najljepse uredjena groblja
vrtici ce biti ko u japanu ..
itd, itd
iskustvo me uci da ne ocekujem ni bolju vodu, ni uredjeniju kopiku
nema tih para za koje bi se ja okupala u tom bazenu..pa to jedna te ista voda cirkulira i samo se dezinficira klorom.... nismo mi mentalitet za bazene..da se ljudi otuširaju prije ulaska u bazen,a da ne pričamo mokrenju u isti...ma fuj.. Drava dušu dala!!!!!
Pa valjda će se netko oglasiti kako bi potvrdio da trenutno nema smisla otvarati sezonu kupanja (iako se vrijeme oglasilo prije novinara, pa smo i sami mogli zaključiti).
Najpopularnije i najveće osječko kupalište Copacabana na lijevoj obali Drave trebalo je biti otvoreno 1. lipnja, ali je to zbog lošeg vremena odgođeno za najranije 7. lipnja. "Trebali smo samo obojiti još tzv. duboki bazen i do kraja postaviti ogradu koja će šetnicu i Dravu odvajati od bazena. To ćemo učiniti čim kiša malo stane, a to će, po najavama meteorologa, biti za vikend. Tada bismo napunili i dječji i mješoviti bazen i otvorili ih, s naplatom ulaza, 7. lipnja. Ostala dva bazena, olimpijski i duboki, napunit ćemo i u pogon pustiti 15. lipnja", najavljuje Zvonko Ibriks, direktor gradske tvrtke Športski objekti, koja upravlja Kopikom. Djeca do 12 godina i dalje će ulaziti besplatno, mladi od 13 do 18 godina plaćat će dvije kune, a punoljetni pet kuna dnevno. Svatko će dobiti posebnu narukvicu u boji, pomoću koje će se dodatno kontrolirati naplata ulaza. Prolaz šetnicom i kupanje u Dravi i ovoga ljeta bit će besplatni.
Glas Slavonije
Ček, prolaz šetnicom se naplaćivao?? I kupanje u Dravi?? Smijašno ili žalosno...pitanje je sad
Uvijek se naplaćivalo!
Ne sjećam se da je prije koju god...znam da se tobogan naplaćivao, ali ovo ostalo...a uostalom ne idem više na Kopiku, tako da...ali ne sjećam se da se skoro naplaćivalo...jel ima netko točnu informaciju kad se naplaćivalo?
Prolaz šetnicom i kupanje u Dravi i ovoga ljeta bit će besplatni.
Glas Slavonije
Hahahah...pa zar bi i prolaz šetnicom uz Dravu i kupanje u (prljavoj) rijeci trebalo naplaćivati..? Koji proser...">
Btw, nake_rado, tnx! A kad je već stavljena najava, a otvorenja nije bilo kada je najavljeno, mogli su bar nešto i ovdje objaviti...
Al ga i ti lupaš, valjda tek toliko da nešt kažeš.
U godinama u kojima se ulaz naplaćivao nisi smio niti proći kroz kopiku.
Dakle prolaz se naplaćivao.
Pa KAD to?! Svi trabunjate: "Naplaćivalo se, naplaćivalo.." A KAD?! Godine te i te..? Konkretizirajte malo...dal prije 5-7-9 godina ili?
Pa KAD to?! Svi trabunjate: "Naplaćivalo se, naplaćivalo.." A KAD?! Godine te i te..? Konkretizirajte malo...dal prije 5-7-9 godina ili?
Gle, ako ti 10 ljudi kaze da se naplacivalo, onda je vjerojatno da se naplacivalo. Naplacivalo se negdje oko '97, ili koje godine, kad je napravljen tobogan i obnovljeni bazeni.
Naplacivalo se i kasnijih godina. Ljudi ne pamte koje tocno godine, jer im to nije bitno. Da se sada nadje netko i izbifla ti tocno godine, vjrojatno bi rekla da bunca i da ti nabroji imena ljudi na ulazu, kakve su majice imali i tko je od njih imao brkove, a tko dlakave noge.
Umjesto cijelog tog cirkusa, prihvati da se naplacivao ulaz i da s enije moglo proci, jer ti tako tvrdi nekoliko osoba (i ja sam jedan od onih koji se sjecaju upravo takve situacije).
Zato sam i pohvalio ovu odluku gdje ce samo bazeni biti ogradjeni, a prolaz i kupaliste na Dravi - free.
sjecam se i ja da se placalo i da je vecina ulazila na nacin da ovima na ulazu da recimo 2-3kn umjesto 10kn kolko se davalo za kartu.
bilo je i pustanja od bijelog mosta pa desant na kopiku i slicni ulazi preko ograde
Pa da se posljednjih godina naplaćivalo znala bih...znam i ja da se davne devedes prve naplaćivalo...samo znam da nije skoro pa mi je smiješan onaj navod...
Pa da se posljednjih godina naplaćivalo znala bih...znam i ja da se davne devedes prve naplaćivalo...samo znam da nije skoro pa mi je smiješan onaj navod...
Pa onda poslušaj kad ti stariji nešto kažu, nisi najpametnija.
Koliko se ja sjećam u zadnjih desetak godina nekada se naplaćivao upad, a nekih sezona je bio bespla. Naravno, naplaćivala se i Drava.
Sjećam se dobro da smo se kao picani još tamo davne '90-e puštali od pješačkog mosta kako ne bi platili upad. Doduše, jedan iz ekipe na kojega dođe red je morao platiti upad i taj je nosio sve naše stvari (robu, ručnike, lopte...) To je bila svakodnevna procedura. Ah koliko li je samo tih godina bilo kupača na Kopiki - na desetke tisuća... Stara dobra vremena.
Zadnje što se naplaćivalo je bilo kada je Osijek - Koteks kupio Kopiku. Tada su njihovi zaposlenici koji inače rade u uredu bili na kopici i naplaćivali upad.
Koliko se ja sjećam u zadnjih desetak godina nekada se naplaćivao upad, a nekih sezona je bio bespla. Naravno, naplaćivala se i Drava.
Sjećam se dobro da smo se kao picani još tamo davne '90-e puštali od pješačkog mosta kako ne bi platili upad. Doduše, jedan iz ekipe na kojega dođe red je morao platiti upad i taj je nosio sve naše stvari (robu, ručnike, lopte...) To je bila svakodnevna procedura. Ah koliko li je samo tih godina bilo kupača na Kopiki - na desetke tisuća... Stara dobra vremena.
i 97-99 isto samo sto je u to doba bila zelja popularna i pampas.. sjecam se da plaza na kopici nije bila sredjena bila je puna mulja i trave..
Re: Kopika: Sezona kupanja 2010. počinje 7. lipnja
mene zanima kako će djeci naplaćivati ulaz...kako će znati koje je djete 12, a koje 13 godina...neće valjda morati vaditi dokumente il nositi školske knjižice da bi dokazali godine...
vidim, već 5 stranica kukanja, komentiranja, optuživanja, predlaganja, a nikakve koristi... sve vam džabe, kako i u svim prijašnjim temama, tako u ovoj i svim budućima... jedino ste malo lakši, za frustraciju - dvije...
Ako postoji nešto što bi željeli saznati od Ibriksa, vezano uz otvaranje Kopike, slobodno recite. Sutra ga intervjuiram, pa eto... Da se ubaciti još koje pitanje
Mene zanima jedna stvar; ako naime, dođem na Kopiku biciklom i platim ulaz, jer to znači da će meni netko paziti na taj bicikl? Ili sam samo mlad i naivan?!
nece ti nitko pazit na bike, pitanje je da li ce dopustit da uvezes bike i stavis ga pored rucnika sto cisto sumljam, prije ce biti kao i prije da ces ga ostavljat ispred ulaza
necepustit u ogradu ,zato je i napravlejno da bude reda. zavezi ga za ogradu kao i do sada. biti ce 6 zastitara ,valjda nece pred njima krasti.
ruke bi im sjeko.3 bica mi ukradena prosle godine
I mislio sam na to da ga se ostavi ispred, bez uvođenja unutra. Pitam zato što se sjećam da je prije bio "zaštitar" koji je "čuvao" bicikle i da ih je unatoč "čuvanju" nestao određeni broj.