NK Osijek: Nevjerojatni promašaji upropastili snove o Europi

Osijek

NK Osijek: Nevjerojatni promašaji upropastili snove o Europi

Osijekovi europski snovi jučer su u Maksimiru ugašeni na vrlo brutalan način. Osijek je protiv Lokomotive bio apsolutno bolja momčad, gotovo u 80 posto utakmice je kontrolirao igru, u jednom trenutku imao je rezultat koji je priželjkivao, ali na kraju je sve to palo u vodu četiri minute prije kraja kada je Nino Bule realizirao jedanaesterac za domaćine. Ipak, u cijelom tom kolopletu ključna stvar bila je neefikasnost koju su tko zna koji put ovog proljeća iskazali “bijelo-plavi”. Napravili su bar šest vrlo dobrih prilika za pogodak, propustili realizirati jedanaesterac (Jugović), ali titulu najvećeg promašaja na utakmici ipak je odnio Ivan Miličević koji je u 83. minuti imao priliku riješiti pitanje pobjednika, ali je iz neposredne blizine promašio prazna vrata. Nakon svega Osječanima je Europa vjerojatno izmaknula, iako neke teorijske šanse još postoje, međutim, ona prava i najveća prilika za ostanak u europskoj utrci propuštena je juče na Maksimiru.

Kelava spašavao, Poljak pogodio

Uvodne minute utakmice protekle su u onom klasičnom ispitivanju snaga, a nakon petnaestak minuta susreta terenom su zagospodarili gosti. Ubrzo nakon što je Osijek preuzeo inicijativu stigle su i prve prave prilike za pogotke. U 22. minuti Pavličić je odlično podvalio loptu za Jugovića koji je istrčao sam ispred domaćeg vratara Kelave i kada se očekivao siguran mat Kelava je uspio zaustaviti njegov udarac. Samo minutu kasnije u dobroj poziciji bio je i Milan Pavličić, ali je njegov pokušaj Kelava uspio zaustaviti, ovaj put nogom. Bili su to trenutci potpune dominacije Osijeka, možemo reći da je pogodak visio u zraku, ali nije se dogodio na onoj strani na kojoj se očekivalo. Naime, domaćin je vrlo rijetko prijetio, ali nakon Lokomotiva je iskoristila jedan klasični poklon osječke obrane, točnije Hrvoja Kurtovića te ni kriva ni dužna došao u rezultatsku prednost. Do odmora Osječani su mogli poravnati. Naime, u 43. minuti Stojkić je odlično izveo udarac s desne strane, a Vida još bolje skočio, zahvatio loptu glavom, ali završni udarac bio je malo previsok, pa je lopta umjesto u mreži odsjela na gredi.

Ludo poluvrijeme

Drugi dio susreta bio je mnogo uzbudljiviji od prvih 45 minuta. Od prvog trenutka vidjelo se da su Osječani sve karte bacili u napad. Lokomotiva gotovo da uopće više nije prelazila centar, bila je zbijena pred svoj šesnaesterac, pa na prve prilike nismo morali dugo čekati. U 47. minuti gosti su tražili jedanaesterac kada je šesnaestercu oboren Šorša, ali se Bugarija nije oglasio. U 50. minuti Miličević nije iskoristio jedan poklon obrane domaćina kada je pucao sa 7-8 metara, ali vrlo neprecizno. U 61. minuti vidjeli smo vrlo lijepu akciju Miličevića i Šorše, koji je udarcem završio Pušić, ali je Kelava bio na mjestu. U 63. minuti Šorša je ponovo u dvoboju sa Hercegom pao u šesnaestercu, ovaj put to nije izgledalo tako uvjerljivo, ali se Bugarija odlučio pokazati na bijelu točku. Loptu je uzeo Jugović, pucao u desni kut, ali je domaći vratar to pročitao, ispružio se i obranio njegov udarac. Tada je za Osječane situacija izgledala vrlo bezizlazno, ali oni ni nakon toga se nisu predavali. U 66. minuti ponovo je pucao Pušić, a Kelava bio siguran, a onda su uslijedile tri lude minute. Prvo u 73. minuti Nikšić poravnava, a samo dvije minute kasnije Gavrić Osijeku donosi toliko željenu rezultatsku prednost. Točku na i mogao je staviti Miličević kada je propustio kazniti jedan Kelavin izlet izvan šesnaesterca. Lopta je preletjela Lokomotivina vratara, Miličević je imao ispred sebe praznu mrežu, ali je pucao katastrofalno loše. I onda kako to obično bude uslijedila je kazna, u jednom od vrlo rijetkih napada domaćina u nastavku utakmice lopta je pogodila Pranjića u ruku, Bugarija je pokazao na bijelu točku i Bule je poravnao rezultat i Osječane bacio u očaj.

1:0
Loptu je ubacio Jelić, Kurtović ju je imao na nozi, ali je loše zahvatio izbivši je samo nekoliko metara od sebe do posve slobodnog Poljaka koji je pogodio sam donji desni kut.

1:1
Stojkić je probio lijevi bok ušao u šesnaesterac i onda vratio odličnu povratnu loptu prema Nikšiću koji ju je staloženo primio i onda neobranjivo s 10-ak metara pogodio mrežu.

1:2
Udarac iz kuta s desne strane izveo je Miličević, lopta je ubačena na drugu vratnicu, a tamo se dobro snašao Gavrić koji je zahvatio nogom, a ona je završila u lijevom kutu.

2:2
Pranjić je, prema mišljenju suca Bugarije, igrao rukom pa je dosuđen jedanaesterac. Siguran realizator bio je Nino Bule koji je pogodio gornji lijevi kut.

Plus
Vratar domaćina Ivan Kelava apsolutno je bio čovjek koji je Osječanima odnio Europu. Obranio je taj mladi vratar sve što se obraniti dalo, a uz sve to uspio je zaustaviti i udarac s bijele točke u 63. minuti koji je izveo Jugović.

Minus
Osijek je opet upropastio sam sebe. Usud koji ga prati cijelo proljeće ponovio se i u jučerašnjem susretu. Da nesreća bude veća Osijek je primio dva bizarna gola koji su bili čisti pokloni ili njegove obrane ili suca Bugarije.

Tekst: Dalibor Keler/Glas-Slavonije.hr
Foto: Mladen Kovačević/foto-arhiv 031
Izgubili su oni Europa League i ranije jer su tijekom prvenstva izgubili 10 bodova koje su objektivno morali uzeti!
Klasika, opet Pranjić prodao 2 boda na idiotski način.
majstor nas je stajao bar 10 bodova ove sezone. on osobno. jednom ili dvaput je slučajnost, pet puta je dokaz nesposobnosti.
Pranjić ništa nije gori od ostalih. Samo što se drugima zaboravljaju napravljeni penali, promašeni penali, nepotrebni crveni a Pranjiću se svako dodavanje analizira i jedva se čeka da se može pljuvati po njemu. Jel tako majstori?
Šta Kurtović nije kriv za prvi gol?????
Šta Jugović nije promašio penal???????????????
Šta Miličević pred kraj na 1:2 nije promašio prazan gol???????????????
Al neeeeeeeeee, svi samo pljuju Pranjića...Pametnjakovići.
ponavljam, ostalima se to dogodi jednom ili dvaput u sezoni, njemu se to dogodilo već 10 puta. nisam jedini koji tako razmišlja, većina ljudi koja prati nk osijek misli isto.
meni samo nie jasno zašto neko iskusniji nije pucao penal a ne jugović??? i dokle će se ić s tim - mlada smo ekipa! ako sad ne nauče pobjeđivat u važnim utakmicama kada će?? sa 30 godina???
ja jedino ne razumijem zašto Osječanin toliko brani Pranjića već 2 sezone.

I da, opet je Miličević bio u igri, koji je zabio penal Delaču, a pucao je Juga, no taj penal nije bitan, da smo to zabili, sve bi se drugačije odvilo, možda ne bi smo ni zabili drugi gol, možda bi izgubili 3:1, svašta je moguće. Nakon tog penala smo imali 2:1 i situaciju na svojoj strani, i onda Pranjić jedan ubačaj iz očaja kretenski igra rukom i to je to...
Nerazumijem Vas žasto se brinete, šta je tu je, dečki su mladi, tko zna kakve plaće imaju i tu je još sto stvari. Pustite ih da igraju, treniraju i dajte im poticaje i ohrabrenje. Ondak će biti bolji, a ako ne budu, koja im je veća kazna od preznog istoka?
možda zato što već 10 godina slušamo "dečki su mladi".

I Ajax 1995 je bio mlad...
zaper

Nerazumijem Vas žasto se brinete, šta je tu je, dečki su mladi, tko zna kakve plaće imaju i tu je još sto stvari. Pustite ih da igraju, treniraju i dajte im poticaje i ohrabrenje. Ondak će biti bolji, a ako ne budu, koja im je veća kazna od preznog istoka?

kad klub bude privatan, onda ljudi koji prate nkos trebaju razmišljati pput tebe.

dokle god taj klub siše novce iz gradskog proračuna njegovi navijači imaju pravo bit nezadovoljni i svatko na svoj način izražavat to nezadovoljstvo.
Mladjo

ponavljam, ostalima se to dogodi jednom ili dvaput u sezoni, njemu se to dogodilo već 10 puta.

Kojih 10 puta? Nabroji....

Evil Poodingh

ja jedino ne razumijem zašto Osječanin toliko brani Pranjića već 2 sezone.

Zato što ga svi čoporativno napadate. Vratimo se još malo na ovu utakmicu. Osim Kurtovića, za prvi gol je možda i više kriv naš obrambeni igrač koji se na polu traljavi udarac Poljaka IZMIČE lopti i tako joj omogućuje nesmetani put u mrežu a stajao joj je na putanji... Tko je to vidio? nitko! Kakav je to igrač koji se izmiče lopti??? Jel bi se Pranjić ikada izmakao lopti koji ide prema našem golu??? E vidite gospodo draga, i zato ga branim.
Prije nego je Pranjić igrao rukom protivnički igrač ladno prima loptu u našem šesnaetercu IZMEĐU 2 NAŠA IGRAČA, prebacuje je prema svom igraču ispred kojeg utrčava Pranjić i igra rukom!! Tko je to vidio??? Nitko naravno jer je fokus jedino na Pranjiću!
Ovaj drugi igrač je u oba slučaju Gavrić, za kojeg smo već također zaključili da je užas, ali i blago inteligentnija verzija Pranjića. A ono kod prvog gola se nije izmakao, to ti se čini zbog kuta snimanja, lopta je prošla 2 metra od njega, pogledaj da on stoji još metar desno od točke za penal, a lopta je otišla u lijevi kut...
Gle Farmy, čovjek se izmaknuo. I da lopta nije prošla uz njega on:

1. nije ni pokušao spriječiti let lopte prema golu, dakle izaći na protivničkog igrača za razliku od Kurtovića koji je bar uklizavanjem i dizanjem noge pokušao presjeći loptu
2. u trenutku udarca on stoji okrenut prema Poljaku i dok lopta leti prema golu on se samo lagano bočno okreće, tj. kao i da se izmaknuo udarcu Poljaka pa letila lopta 20 cm od njega ili 2 metra...

A o inteligenciji Pranjića i Gavrića..jesu oni kod tebe pisali test inteligencije pa ti znaš tko je koliko inteligentan? Ne kontam...
Pranjiću se po faci, ponašanju na terenu i po izjavama koliko sam uspio vidjeti njegovih, vidi da je bio u krivom redu kada se inteligencija dijelila. A i od nekih ljudi koji su igrali s njim znam neke informacije o toj stavki ;)
Evil Poodingh

Pranjiću se po faci, ponašanju na terenu i po izjavama koliko sam uspio vidjeti njegovih, vidi da je bio u krivom redu kada se inteligencija dijelila.

E pa što ne kažeš. Tko može pobiti takve argumente. Čovjeku se po faci vidi da nije inteligentan! Stvarno inteligentno!
1.kolo pranjić zabija autogol u 87. minuti, oko njega nikog, čista kardumova lopta. 2 boda
19. kolo u 3. minuti pušta mandžukića za konačnih 0 : 1. 1 bod
24. kolo opet treća minuta protiv slaven belupa, ostavlja samog mujanovića kod kornera. 1 bod
27. kolo nepotreban penal u 87. minuti. 2 boda

to je samo ono čega se sjećam i što sam vidio. znači koštao nas je isključivo on 6 bodova. tko zna koliko sam "njegovih" golova zaboravio, nisam vidio, bio je sukrivac ili nisu bili bitni za konačni ishod.
Osječanin

Evil Poodingh

Pranjiću se po faci, ponašanju na terenu i po izjavama koliko sam uspio vidjeti njegovih, vidi da je bio u krivom redu kada se inteligencija dijelila.

E pa što ne kažeš. Tko može pobiti takve argumente. Čovjeku se po faci vidi da nije inteligentan! Stvarno inteligentno!

heh al kolko sam čuo od ljudi koji ga znaju, nije ovo daleko od istine.

Re: NK Osijek: Nevjerojatni promašaji upropastili snove o Europi

Iznimno te cijenim kao navijača i kao osobu, imam i odlične ideje za razvoj kluba i sl ali svaki puta se sve više čudim kako o nogometu kao igri nemaš baš nekih prevelikih znanja.

I da, da braniš Pranjića jer kao igrač Osijeka je, treba ih sve podržati, shvatio bih te, ali uz branjenje Pranjića, isto tako konstantno pljuvanje po npr Jugoviću, to mi baš ne ide...

Natjerao si me da idem analizirati golove koje smo primili ove sezone...

1. kolo OSIJEK - HAJDUK 1:1
- 86. min, Pranjić autogol u totalno bezipasnoj situaciji, još se Kardum derao da je njegova

2. kolo ŠIBENIK - OSIJEK 2:2
- Prvi gol se Đikić bespotrebno saginje, nakon toga i Kardumu nesretno ispada lopta
- Drugi gol je ispala cijela obrana.

3. KOLO OSIJEK - KARLOVAC 0:1
- dobra akcija Karlovca, možda preuranjen klizeči Pranjića zbog kojeg je ispao, ali tu mu se nema što zamjeriti.

4. KOLO DINAMO - OSIJEK 5:0
- prvi gol penal, kardum ruši napadača, nije imao izbora
- Pranjić radi glupi krvoločan start, i dobija drugi žuti
- Za ostale golove nema se koga kriviti

5. KOLO OSIJEK - MEĐIMURJE 3:1
- Kardumovo pogrešno izlijetanje sa gola

9. KOLO SLAVEN - OSIJEK 5:2
- Drugi gol, Delić prolazi kraj Pranjića, kao da ga nema...
- četvrti gol, Đikić izvisio na prekidu, pustio čovjeka
- ostale golove nitko nije kriv

10. OSIJEK - INTER 4:2
- prvi gol, Dodo napravio budalu od Pranjića
- drugi gol, obrana cijela izvisila na ubaćaj

11. RIJEKA - OSIJEK 1:1
- netko je prekilavo izišao na igrača Rijeke, ne vidim dobro tko

13. VARTEKS - OSIJEK 1:2
- hrt nije postavio video, ne sječam se golova

14. OSIJEK - ZAGREB 5:3
- prvi gol, Ubačaj u 16, Pranjić promašuje loptu, Vuga zabija
- drugi gol, kiks Karduma
- treči gol, Kadrum prima u bliži kut

15. kolo CIBALIA - OSIJEK 1:1
- Pavlićić slomio Ćaušića, i pogađa rape

16. HAJDUK - OSIJEK 1:0
- Bebekov penal koji je samo on vidio

18. KARLOVAC - OSIJEK 1:0
- ubačaj u 16 sa 40ak metara, Vukman ostao sam na drugoj

19. OSIJEK - DINAMO 0:1
- Pranjić krivo procjenjuje let lopte, i MAndžukić odlazi sam prema golu

20. MEĐIMURJE - OSIJEK 1:1
- dubota lopta, Gavrić i Vida puštaju Vuku

22. ISTRA - OSIJEK 1:3
- gol Šehića sa 16m, kada je već sve bilo gotovo

23. ZADAR - OSIJEK 2:1
- prvi gol sudac izmislio penal Vide na Terkešu
- Korner na drugu, Terkeš nadskače mislim Kurtovića

24. OSIJEK - SLAVEN 0:1
- Korner, Pranjić sa druge ulazi u sredinu, lopta dolazi samom Mujanoviću na drugoj

27. LOKOMOTIVA - OSIJEK 2:2
- prvi gol kiks Kurtovića
- drugi gol nepotrebno igranje Pranjića rukom, u bezopasnoj situaciji...

eto, to je to, nije Pranjić za toliko kriv, ali sjetite se samo koliko ima kiksova u predaji lopte, a tek njegova glumljenja Pirla sa dugim loptama. Ne fučka mu cijeli stadion bez razloga ;)
Pola sata sam pisao post ali mi se nešto sjebalo i ode sve u p.m. Poanta svega je da je Pranjić stup obrane NK Osijeka za iduću sezonu i ako mu nećete pomagati nemojte mu ni odmagati jer čovjek konstantno mora igrati pod pljuvanjem velikih nogometnih znalaca sa tribina a to nije lako pa nije ni čudo ako čovjek napravi neku grešku. A Jugović je jedan običan alibi igrač koji se skriva po terenu i čim prije to shvate u klubu, bolje za ekipu jer se onda nešto mora poduzeti po tom pitanju a ne čekati Jugovića još 50 utakmica da se ovaj odluči tu i tamo krenuti naprijed sa loptom što "neznalica" Pranjić napravi recimo protiv Slavena dva puta. To Jugović ne napravi u 20 utakmica...
Osječanin

Pola sata sam pisao post ali mi se nešto sjebalo i ode sve u p.m. Poanta svega je da je Pranjić stup obrane NK Osijeka za iduću sezonu i ako mu nećete pomagati nemojte mu ni odmagati jer čovjek konstantno mora igrati pod pljuvanjem velikih nogometnih znalaca sa tribina a to nije lako pa nije ni čudo ako čovjek napravi neku grešku. A Jugović je jedan običan alibi igrač koji se skriva po terenu i čim prije to shvate u klubu, bolje za ekipu jer se onda nešto mora poduzeti po tom pitanju a ne čekati Jugovića još 50 utakmica da se ovaj odluči tu i tamo krenuti naprijed sa loptom što "neznalica" Pranjić napravi recimo protiv Slavena dva puta. To Jugović ne napravi u 20 utakmica...

sad si izjavio tešku glupost. ne želim se prepirat s tobom, ali ako nečeg ne fali jugi to je inicijativa. prije mu je za zamjerit nekonkretnost i nedovoljna smirenost u završnici. o pranjiću nema riječi. neznam jel gori na stoperu ili desnom beku. on ne može biti stup obrane ni da na glavi dubi. šlepao se cijelu sezonu uz vidu a kad je štaco to konačno uvidio i stavio gavrića u igru, koji doduše je limitiran igrač ali je puno sigurniji i neskloniji gafovima od pranjića, imali smo tu nesreću da se ozlijedio ibriks. i to prepoznaje 90% ljudi na tribini.
AHAHAHAHA....Jugović i inicijativa. Bravo majstore!
Osječanin

možeš se smijati koliko hoćeš ali probaj se sjetiti na kome bude najviše faula svaku tekmu :wink:
Osječanin

previše forsiraš njatke po jugoviću što nije u redu,ko po pranjiću radi isto ima materijala i razloga
Vi neki tu pizdite bez veze. I sam naslov vrišti: "Nevjerovatni promašaji upropastili...". Ne piše "Nevjerovatni Pranjićevi propusti u obrani upropastili...". Da se razumijemo, Pranjić je loš igrač, ali loše je i 90% momčadi i pitaj boga koliko ćemo još morati čekati na neki rezultat. Ali isticati samo Pranjića, uz recimo jednog šarlatana Miličevića ili nepostojanje veznog reda, je u najmanju ruku odraz nogometnog neznanja.
Pa čuj iza tog malog stoje tamo neki podaci, ima neka statistika, postoji i neka dosta cjenjena transfermarkt lista sa procjenom vrijednosti igraća, koja pametnom nešto govori, od nekih samo 6 golova uz nekoliko asistencija, dva penala su svirana nad njim, mislim da ne prođe utakmica da nad njim netko nije dobio žuti karton, ako se ne varam samo na utakmici sa Slavenom dva žuta su bila nad njim, to vjerojatno dobivaju žute zbog njegove neincijative, tek mu je druga sezona u prvoj ligi..ima 20 godina..nije ni Pranjić star ali ipak dvije godine stariji..i stoper krasne građe koji zanimljivo nema pojma igrati glavom, najbolji potez glavom mu je bio gol na utakmici sa Hajdukom..u vlastitu mrežu..stvarno to iz te situacije nije bilo lagano pogoditi tako efektno..a toliko tih golova ima na Pranjićevu dušu...dodao bi i uz brdo prvenstvenih već naprijed spomenutih i onaj na kup utakmici sa Šibenikom u zadnjim minutama..taj čovjek jednostavno ne zna igrati glavom..a o njegovim prodorima i nabacivanju nogom bolje je ne i spominjati..vidjelo se na zadnje dvije utakmice, kako je koju loptu šutnuo gdje je završila..od Jugovića, Miličevića, Šorše malog Pušića itd..možda bude koja prava zvijezda od Pranjića nikada..vrijeme će pokazati, samo treba općenito reći da je ova najmlađa ekipa u povijesti NK Osijeka, da su to mahom djeca ponikli u školi nogometa NK Osijeka, da su svi od novinara do navijaća mislili da će biti grčevita borba za opstanak, no nakon prvog dijela sezone porasli su apetiti svima, i treba priznati da su loše odigrali nastavak prvenstva. Ali isto tako treba reći da nikada Dinamo nije bio tako nadigran kao na zadnjoj utakmici u Osijeku, da je bilo 2-3 razlike nebi bilo nezasluženo, treba reći i da uz izuzetno lošu igru protiv Croatie iz Sesveta ta Croatia je prema šansama trebala primiti 4-5 komada...o Lokomotivi ne vrijedi ni govoriti...nekada je potrebno i mrvicu sreće koja ova mlada ekipa nije imala i nema niti jedan sretno osvojen bod,možda samo protiv Međimurju iako je i tu Jugović imaš šansu donijeti pobjedu,a ima toliko nezasluženo izgubljenih bodova. Treba reći i to da premije nisu vidjeli zadnje 3 godine...ni kune..da plaće nisu vidjeli mjesecima...da nemaju iskusnijeg igraća u ekipi i nije sve krivica na tim mladim dečkima, pogledajte Rijeku, Zagreb gdje svaka plaća redovita..navodno i u Interu..tako sve u svemu koliko god željni Evrope..ovo je i bolje od sveg ostalog uz klub, mislim na rukovodstvo jer uz 2-3 starija kvalitetna iskusna igraća ovo bi bila strašna ekipa....
Osječanin

to su kompleksi 1. HNL da igrači pri prvom kontaktu samo gledaju kako bi iznudli prekršaj padajući i tražeći suca očima već pri padu...
Zanimljivo je da se naš najbolji strijelac nije našao niti u jednoj sansi za gol od svih mogućih šansi i dva gola...Al to nitko ne komentira,samo Pranjić!

Glupo je raspravljati s vama o Jugoviću kad vam je on lega tj. znate ga, možda ste i igrali nogoš s njim itd.Dakle nikako ali baš nikako ne možete objektivno raspravljati o njegovoj igri! Ja ne pljujem po Jugoviću nego pišem ono što je. Dečko jednostavno nema muda uzeti loptu i nešto napraviti s njom. Jebote Pranjić uzme loptu i iz obrane se sjuri prema protivničkom golu svjestan da će ga cijeli stadion popljuvati ako krivo doda ili ako mu oduzmu loptu al opet vidi da nam se"vezni red" skriva po terenu pa nema druge nego da on krene u napad. To od Jugovića nećemo vidjeti a on je šatro vezni igrač. Svašta!
I da, Jugoviću u statistici piše 48 nastupa u prvoj HNL. Stvarno "neiskusan" u p.m.!!! Eto ko da je jučer počeo igrati nogomet... :lol:
Pranjić je to napravio jednom, protiv Slavena...

http://www.hrt.hr/?id=hnl-video09&kolo=161 tko je dodao lopte Šorši kod stative i Vidakoviću kod gola?
Pranjić je to napravio dva puta protiv Slavena. Ako Jugović ne igra tako kako kažem, gdje je onda taj vezni red gdje je on glavni igrač??? Zašto se preskače vezni red u kojem je Jugović glavni igrač????? Zašto svi, ali baš SVI tvrde da vezni red u NK Osijeku ne postoji a Jugović je tu, ako ništa drugo na "papiru" glavni igrač????
Uostalom, postoji čovjek koji je gledao svaku minutu Jugovićeve igre za NK Osijek koji je isto to napisao što i ja. Da nam vezni red ne postoji, da su to samo alibi igrači koji se skrivaju po terenu, ne žele preuzeti odgovornost u svoje ruke, čija se igra svodi na proslijeđivanje lopte prvom do sebe samo da nije kod njega. Eto, to je o igri Jugovića pisao i Keler prije nekog vremena u GS a on ga je gledao svaku, ali baš svaku utakmicu za razliku od nas. I da, Jugović je u Splitu namjerno igrao rukom i to je bio čisti penal za Hajduk!
Osječanin

Pranjić je to napravio dva puta protiv Slavena. Ako Jugović ne igra tako kako kažem, gdje je onda taj vezni red gdje je on glavni igrač??? Zašto se preskače vezni red u kojem je Jugović glavni igrač????? Zašto svi, ali baš SVI tvrde da vezni red u NK Osijeku ne postoji a Jugović je tu, ako ništa drugo na "papiru" glavni igrač????
Uostalom, postoji čovjek koji je gledao svaku minutu Jugovićeve igre za NK Osijek koji je isto to napisao što i ja. Da nam vezni red ne postoji, da su to samo alibi igrači koji se skrivaju po terenu, ne žele preuzeti odgovornost u svoje ruke, čija se igra svodi na proslijeđivanje lopte prvom do sebe samo da nije kod njega. Eto, to je o igri Jugovića pisao i Keler prije nekog vremena u GS a on ga je gledao svaku, ali baš svaku utakmicu za razliku od nas. I da, Jugović je u Splitu namjerno igrao rukom i to je bio čisti penal za Hajduk!

ja te molim da sve ovo ne pretvaraš u jednu veliku komediju
ja mislim da svatko normalan vidi tvoju kroničnu antipatiju prema tom igraču. Prvo je falilo što ne daje golove, kada je počeo, sada si mu izmislio da ne preuzima inicijativu, kada počne svako malo raditi šprinteve sa loptom od 20ak m, kada naravno za to u igri bude mjesta, i kada bude imao kvalitetnije suigrače, onda će vjerojatno biti problem što ne zabija bombe sa 25m...
Vedran Jugović je odličan igrač ali ovo proljece nije ni na 60% onoga sto moze dati. Očekujem od njega puno bolje igre iako mu dosad nemam neke velike zamjerke.On i Kurto su nevidljivi motori ovo ekipe. bilo bi zanimljivo da se broje pretrcani kilometri igraca ..
Pa kada se već pozivaš na Kelera, toćno je da je Keler pisao o Jugovićui loše ali isto tako i odlično, vjerojatno prema zasluzi za razliku od tebe koji samo pljuješ...pa onda pogledaj samo na zadnjih par utakmica, u dvije je baš kod Kelera i to protiv Istre i protiv Rijeke bio igrać utakmice i ako se ne varam na još dvije tri utakmice prije isto tako, sasma solidan prosjek u prvenstvu4-5 utakmica biti igrač utakmice, mladom igraću kojem je to tek druga prvoligaška sezona..kada se već pozivaš na Kelera, koji je stvarno dosta objektivan i najviše prati NK Osijek. Također je baš taj Keler primjetio i napisao da Jugoviću oćito više odgovara kada igra više naprijed nego zadnjeg ili lijevog veznog što non stop igra..jer stalno je napadan da nije nadomjestio Kneževića a niti jednu utakmicu nije odigrao Kneževićevo mjesto srednjoeg veznog ili kako kažu polušpicu iza dva napadaća. Na utakmici sa Rijekom je baš taj Keler napisao i izdvojio ga posebno da je dao tri lopte koje doslovce imaju oči i bile su to i 3 največe šanse za Osijek iz jedne koje je i pao gol kada je odigrao Jugović Vidakoviću a ovaj pogodio stativu a Barišić nakon toga dao gol. Za razliku od tebe Keler je o svakom objektivan i hvali kada treba i kudi kada treba, za razliku od tebe. Tvoja objektivnost se naroćito vidi u procjeni penala za Hajduk, jer si izgleda jedini u Hrvatskoj ti vidio da je to penal...baš nitko drugi nije to tako vidio i napisao. Stvarno pucaš od objektivnosti. Ja stvarno ne znam koliko ima Pranjić a koliko Jugović nastupa u prvoj ligi ali taj tvoj podatak o Jugovićevih 48 nastupa tebi oćito ne govori da je u te tek dvije nepune sezone jedan od najstandardnijih igraća u NK Osijek iako i od najmlađih za razliku od tvog omiljenog Pranjića. U svakom slućaju stvarno je glupo s tobom "objektivnim" uopće raspravljati...a koliki si veliki navijač Osijeka oćito se vidi po tvojoj procjeni penala...teško je to sada procijeniti jeli prevladala ljubav prema Hajduku ili mržnja prema Jugoviću. U svakom slućaju Jugović je u ovom prvenstvu puno toga pružio, daleko je još od toga da je veliki igrač..tek je na poćetku karijere..vrijeme će pokazati za svu tu osječku mladost od Šorše, Pušića; Gavrića; Nikšića; Milićevića, Jugovića što će biti..., sigurno će još netko od njih napraviti solidnu karijeru poput Vide koji je nesumnjivo već klasa sama po sebi, možda je jedino Pranjić nešto bolji od Vide po tvom gledanju.
Osječanin

@LEGA37, tvoje me piskaranje apsolutno ne zanima pa si uštedi vrijeme. Pozdrav!
Već sam rekao da svi znate Jugovića pa stvarno niti uz najbolju volju ne vidim trag objektivnosti u vašim postovima. Jugović je loš vezni igrač i takav nam je onda vezni red. Loš! Ili da budem precizniji, ne postoji. Možda bi Jugović bio bolji kao napadač ali kao vezni igrač nije dobar. Dečko je imao 50tak nastupa za NK Osijek pa ako do sada nije pokazao da je on taj čovjek koji nam je neophodan u veznom redu, ne znam kad će...
Tu ti potpuno priznajem da si prvi puta objektivno u pravu, ne vrijedi trošiti rijeći i gubiti vrijeme o tvojoj objektivnosti a i nisam ljubitelj Hajduka kao ti pa stvarno nemamo o čemu, tako da stvarno nebi trošio više ni vrijeme ni riječi na tebe
Osječanin

@LEGA37, tvoje me piskaranje apsolutno ne zanima pa si uštedi vrijeme. Pozdrav!

Opet tvoje nepoznavanje nogometne igre, ti očekuješ da Jugović sve radi sam, da odnese loptu, da proigra napadače, a kako će to sam?

Vezni red, prije svega, mora kombinirati međusobno, da bi se tek onda stvorila šansa da netko gurne dobru loptu u napad ili na slobodno krilo kojemu se omogućava nesmetan centaršut. A s kime da kombinira? Sa Kurtovićem koji ne zna dodati na dva metra, ili Vidakovićem koji svaku loptu mora prvo uštopati i poigrati se.
Dok je imao Joku, sve je to puno lakše išlo, i sada zadnjih par tekmi kada ima Mikija kraj sebe, sve to izgleda puno bolje...
ako izborimo Europu, stvarno svaka čast, jer od jesenas naša tri najbolja igrača, jedan je u Rusiji, jedan je ozlijedjen, a samo Vida igra...

Mene najviše fascinira Vidaković, taj dečko vidi se da zna, da može biti igračina, ali uvijek nešto nedostaje. Opet je protiv Rijeke sa svojim ulazom unio svježinu za pobjedu, stvarno zna sa loptom, ima dribling, ima udarac, ima viziju...Jedino nema kila i jebena je balerina, joj što sam ljut na tog dečka...
Vidaković igra kao "srna gonjena, preko snijega duboka"... :)
Odličan opis. To je da popizdiš, s takvim talentom i takvom tehnikom...
Slažem se. Sve ima osim odlučnosti,čvrstine, agresivnosti. I moš ga ebat..E da je Vidakoviću karakter Vide! Imali bi novog Nenada Bjelicu u veznom redu... :cry:
njega ne bi bilo loše koristiti sada protiv varteksa koji je mekanija ekipa. protiv bunkreovca ili cibalie on nema šta radit u igri.

Re: NK Osijek: Nevjerojatni promašaji upropastili snove o Europi

Ako smijem uskočiti :mrgreen:

ne bih o tome tko je lošiji ali malog jugu znam osobno pa je nekako uz malog isu pod povečalom nas tu iz kvarta.
mali je ovako ok ali brate mili molim vas ne pričajte da igra dobro.
stvarno,inicijativa?
vezni red osijeka kompletno je katastrofa i ako se ti kao igrač u takvom veznom redu ne možeš istaknuti barem s nekoliko upotrebljivih lopti po tekmi, nekakvim prodorom, nisi igrač.
vi se možete prepirat do sutra ali osijek osim vide nema igrača za ozbiljan nogomet.

ajd mlađo pogledaj objektivno i reci da nije tako?
brate ne slažem se da ga jebeš. navodno da je na zimu odbijena ponuda za njega iz nizozemske teška više od pola milijuna eura. evidentno je da je u slabijoj formi nego jesenas ali isto tako se vidi da se počeo dizat otkad se miki ustalio u momčadi. sjećam se da kad smo jesenas raspravljali koga pustiti, njega ili joku, jer se nekog moralo zbog mira u kući, gotovo je konsenzus bio da treba jugu ostavit. i sad on odjednom nevalja.
dobro, vrijeme će pokazati tko je bio u pravu:)

Tagovi