| Autor |
Poruka |
|
annai
Ukupno postova: 38 Spol:  Žensko
|
Ono što je grozno je to što se više ni nema gdje jesti na x-icu.. o zatvaranju trgovina da i ne pričamo... bitno da u Zagrebu možeš i čokoladu kupiti na x-icu..
Žalosno...
A što se salda tiče, ni mi iz Osijeka nemamo dovoljno.
Znam da će mi neki pametnjaković reći da mogu jesti kod kuće.. No, kad imaš faks od 8 do 6 bez pauze duže od pola sata, ne stigneš ići kući.
I onda na kraju mjeseca - ne jedeš.
A mogu misliti kako je tek onima koji se i nakon 6 vrate u stan ili dom gladni i bez love na x-ici.
A ona nečija glupost da studiranje nije obavezno.. To je tako stara otrcana fora nekog tko uopće nema veze sa faksom...
Mislim šta treba, ako nije obavezno- oguli studenta. Ma daj molim te... |
|
|
|
|
|
 |
|
Frost
Ukupno postova: 6403 Lokacija: EU Spol:  Muško
|
|
|
_________________ When I get sad, I stop being sad and be awesome instead. True story. |
|
|
|
 |
|
cannibal
Ukupno postova: 83 Spol:  Nebitno

|
Svaki put se nasekiram kada čitam ove rasprave i obećala sam si da ću prestati i čitati i piskarati....ali eto...ne mogu si pomoći....kaže, studij nije obavezan- ako nemaš love ne moraš studirati.....točno.....odvratno točno...ali to je i cilj ovog sustava; učiniti one koji nemaju još siromašnijima, a bogate još bogatijima! Sjetimo se da je obrazovanje karta za bolji život svima, a naročito siromašnima. Ali, ne, oni neka se drže lijepo svojih loših pozicija u društvu i neka ni ne pokušavaju obrazovati se. Doduše, mogu! Neka rmbače! I onda će gore proći od onih koji imaju. Potrgat će si kičmu do tridesete, imat će uspjeh na faksu gori od onih koji su imali sreće u životu...i tako do u nedogled. Ali da, kaže neki mamin sin ili ljupka kćerkica- ne moraju svi studirati...
|
Ne pričaj gluposti. Studij NIKADA NIJE BIO BESPLATAN. Ako si položio prijemni i zadovoljio kriterije upao si kao redovan student, bez plačanja. Nije bilo redovan uz potporu, redovan bez potpore i ostale pizdarije. Ako si imao dobre ocjene u srednjoj, pripremao se za prijemni, e onda si i prikupio dovoljno bodova da studiraš bez plačanja. Oni koji to nisu-plačali su. Ja sam osobno 3 godine bio redovan student (iako nisam imao pravo na bonove jer sam iz Osijeka), a kada sam malo zeznuo, postao sam izvanredan. Moji su roditelj lijepo izbrojali lovu za studij, kupili mi knjige i skripte, davali mi za užinu, plačali putovanja, a nisu bili bogati. Ja sam preko stuca išao raditi, kopao kanale, vodovod, plinovod i ostalo. Cure su prale prozore na bankama, čistile urede, konobarile i ostalo. Izlazili smo i z.....li se. Sve je bilo OK. Nitko nije štrajkao nego smo pričali o svakodnevnim stvarima i kako najlakše položiti ispit. A što se tiče prebacivanja izvanrednog studenta na redovni, ako je položio sve ispite-zaboravi. Bar na mojem faksu. Ostao si izvanredan do kraja. Ja ne vidim u čemu je tu problem. I onda je sve bilo skupo i teško se živilo. Svoj auto nisam imao dok ga nisam zaradio, a stari mi nije svoj htio dati (jer je mislio da ću popiti i razbiti ga). Završio sam faks, čekao na posao, zaposlio se, oženio se, a još uvijek se borim s lovom. |
|
|
|
|
|
 |
|
Ica Ukupno postova: 246 Spol:  Nebitno
|
Ja sam iz druge županije i imam 750 kn, ali mi je malo!!! Neznam jel to sve poskupilo ili šta? Prije mi je znalo ostat novca, a sada fali...a otprilike tako i mojim poznanicima! Jedem jednom na dan. Eventualno uzmem koje mlijeko za u stan, namaz...i onda mi bude ili nebude za do kraja mjeseca! Znam da stalno gledam jesti jeftinija jela...što u novom stucu nije baš jednostavno jer kobasičice su 18 kn, pečenje je 21 kn (kobajage file), a ma smiješne cijene...i onda me ručak izađe preko 10 kn u gotovini. Nema govora da dva puta na dan jedem...sendviče neću ni spominjat - to je tek pljačka: komad starog peciva i unutra komadić salame + sok = 5 kn. Pola ručka. Naknada za bočicu 50 lipa ( a po zakonu je već uračunata u cijenu od strane proizvođača, u onih 5kn)...onda neka pojeftini sok na 4,5 kn+0,5kn naknada. A ma vara se i krade gdje god se može... Sendvić i sok = 5 kn! A cijeli ručak je 6. Neko je tu lud! |
|
|
|
|
|
 |
|
PEGY
Ukupno postova: 2664 Lokacija: Seychelles Spol:  Nebitno
|
---- |
Zadnja promjena: PEGY; 25.01.2013. 3:49; ukupno mijenjano 1 put. |
|
|
|
|
 |
|
gigi27 Ukupno postova: 122 Spol:  Žensko
|
Cannibale, meni ne moraš pričati da studij nikad nije bio besplatan. Osjećam to na grbači od svoje devetnaeste. Za razliku od tebe, vidiš, ja sam se uspjela izboriti za prosjek od 4, 2 zbog čega ovu godinu ne plaćam faks a pritom sam šljakala ko pas. A mama mi nije mogla dati ni za kavu!A kamoli za školarinu koju sam plaćala dvije godine 5 500, sve preko mojih ruku pretureno!A takvih kao ja ima još....i da, ja si s količinom subvencije na iksici uspijem jedva pokriti troškove mlijeka za cijeli mjesec i kavu svaki dan u kantini...toliko o tome....i još jedna stvar...danas se za faks plaćaju pripreme koje dođu do tisuću kuna...kako da to plati netko tko to nema, da bi uspio biti konkurentan na prijemnom, i to npr.na smjeru psihologija gdje svake godine prijemni piše i do 250 ljudi od kojih godinu upisuje njih trideset. Znaš, problem i nije baš tako prost kao što misliš.... |
|
|
|
|
|
 |
|
Brick Top
Ukupno postova: 708 Spol:  Muško
|
Cannibale, meni ne moraš pričati da studij nikad nije bio besplatan. Osjećam to na grbači od svoje devetnaeste. Za razliku od tebe, vidiš, ja sam se uspjela izboriti za prosjek od 4, 2 zbog čega ovu godinu ne plaćam faks a pritom sam šljakala ko pas. A mama mi nije mogla dati ni za kavu!A kamoli za školarinu koju sam plaćala dvije godine 5 500, sve preko mojih ruku pretureno!A takvih kao ja ima još....i da, ja si s količinom subvencije na iksici uspijem jedva pokriti troškove mlijeka za cijeli mjesec i kavu svaki dan u kantini...toliko o tome....i još jedna stvar...danas se za faks plaćaju pripreme koje dođu do tisuću kuna...kako da to plati netko tko to nema, da bi uspio biti konkurentan na prijemnom, i to npr.na smjeru psihologija gdje svake godine prijemni piše i do 250 ljudi od kojih godinu upisuje njih trideset. Znaš, problem i nije baš tako prost kao što misliš....
|
Kako si osnovnu i srednju školu mogla financijski preživjeti? Tj. tvoji roditelji? Morala si kupovat skupi set knjiga svake godine, eventualno si nekad naletila na stara izdanja. Ako si u neko drugo mjesto išla u srednju, morala si plaćati bus/vlak mjesečno. Bila si pola dana u školi, morala si jesti, a nisi imala iksicu... itd. Kako si to sve preživjela? Što se to tako drastično promijenilo prelaskom iz srednje na faks u financijskom smislu pa sad "kukaš"? Osim što si sad radno sposobna pa možeš i ti dodatno zaraditi i olakšati roditeljima. |
|
|
|
|
|
 |
|
bazooka_joe
Ukupno postova: 3237 Spol:  Nebitno
|
FYI - stvari su poskupile. Drastično. |
|
_________________ "We've arranged a global civilization in which most crucial elements profoundly depend on science and technology. We have also arranged things so that almost no one understands science and technology. This is a prescription for disaster. We might get away with it for a while, but sooner or later this combustible mixture of ignorance and power is going to blow up in our faces." - Carl Sagan |
|
|
|
 |
 |
|
|