Problem sa pristupanjem Facebooku i Gmail-u [hakirani?]

Računala, znanost, tehnologija

Problem sa pristupanjem Facebooku i Gmail-u [hakirani?]

Ukratko kćerka mi iz nekog njoj i meni nepoznatog razloga ne može pristupiti svom face profilu i svom gmail računu. Lozinke nije mijenjala, ali unatoč tome ne može pristupiti svom računu. Na gmail-u joj ne priznaje odgovor na sigurnosno pitanje, iako je odgovor zasigurno točan.
Ako itko ima ideju kako riješiti problem, nek' raspali . Hvala .
pa lako moguće da ju je neko drugi zajebao
saba

pa lako moguće da ju je neko drugi zajebao

To sam joj i ja prvo rekao. Pristupala je svom gmail-u i facu sa tuđih računala i mobitela. Tražim riješenje kako vratiti fece profil .
Face profil gotovo pa nikako, treba kontaktirati FB službu za korisnike, al do dana današnjeg nisam otkrio kako ni na koji način.

Gmail bi, pak, trebalo bit relativno lako vratiti. U teoriji :lol:

EDIT: Google je moj prijatelj. Idem to napisati na zid 100 puta.

How to restore your Facebook profile:

To restore your Facebook account hacked you must send a request via Facebook CONT form can be found here:

http://www.facebook.com/help/?topic=security

Na navedenom linku biraš opciju i pratiš upute.

Što se Gmaila tiče...ako je promijenjena i sekundarna adresa... ne znam koliko će bit uspješno vraćanje passworda.

EDIT 2: opet ispadoh glup :D

http://www.google.com/support/accounts/bin/request.py?hl=en&contact_type=ara&ctx=accounts
Frost

Face profil gotovo pa nikako, treba kontaktirati FB službu za korisnike, al do dana današnjeg nisam otkrio kako ni na koji način.

Gmail bi, pak, trebalo bit relativno lako vratiti. U teoriji :lol:

EDIT: Google je moj prijatelj. Idem to napisati na zid 100 puta.

How to restore your Facebook profile:

To restore your Facebook account hacked you must send a request via Facebook CONT form can be found here:

http://www.facebook.com/help/?topic=security

Na navedenom linku biraš opciju i pratiš upute.

Što se Gmaila tiče...ako je promijenjena i sekundarna adresa... ne znam koliko će bit uspješno vraćanje passworda.

EDIT 2: opet ispadoh glup :D

http://www.google.com/support/accounts/bin/request.py?hl=en&contact_type=ara&ctx=accounts

Hvala na pokušaju da mi pomogneš međutim …
Na gmail-u je izmijenjeno i sigurnosno pitanje i sekundarna adresa. Tako da su svi moji pokušaji da kćerki vratim gmail bili jalovi. Pretpostavljam da je gmail nepovratno izgubljen i sav sadržaj inbox-a?
Naravno kako jedno zlo nikad ne dolazi samo, profil na facu je otvoren baš sa tom izgubljenom gmail adresom. No, face profil sam joj uspio vratit prijavivši i da joj je i gmail hackiran. Eto to je ukratko sve.
Na www.bild.de su jućer bila upozorenja da kinezi hakiraju Gmail i preporučeno je korisnicima da provjere aktivnosti na svom računu i promjene lozinke ako je nešto čak i malo sumnjivo! Inače,google nema zasad rješenje-kažu da se radi o osveti jer su se povukli iz Kine.
ja bih prije rekla da je hakiran gmail

naime
u gmail se upalo ili preko mutave lozinke tipa datum rođenja ili je hakirano putem sigurnosnog pitanja koje je bilo what's your pet's name ili nešto slično

čim se ušlo u gmail pormjenjen je passworrd, sigurnosno pitanje i sekundarni mail

zatim
ako je gmail mail za ulogiravanje na FB onda se lako dolazi do zaključka da je hakiran FB acc putem gmail-a

lijepo se poslalo da je zaboravljen password i FB je poslao sigurnosni password na gmail

i tak' je netko preuzeo FB profil i tamo izmijenio šifru

osim toga nema mi logike da je gmail hakiran od strane kineza uz činjenicu da sad na FB ima otvoreni profil i naglo je počela gomilati frendove za koje ne zna tko su

p.s. ovo je sve još logičnije ako joj se na "infu" FB vidi mail s kojim se ulogirava ?!

simo031

Na gmail-u je izmijenjeno i sigurnosno pitanje i sekundarna adresa. Tako da su svi moji pokušaji da kćerki vratim gmail bili jalovi. Pretpostavljam da je gmail nepovratno izgubljen i sav sadržaj inbox-a?
Naravno kako jedno zlo nikad ne dolazi samo, profil na facu je otvoren baš sa tom izgubljenom gmail adresom. No, face profil sam joj uspio vratit prijavivši i da joj je i gmail hackiran. Eto to je ukratko sve.

Simo, jesi probao ovaj link za gmail? Budući da traže neke detalje koje samo vi možete znat.
ako su kinezi hakirali gmail
onda se ne moraš bojati jer će drugari iz googla to riješiti na neki način, prije ili kasnije

ali nema logike da su mali žuti onda upadali u FB
PEGY

Na www.bild.de su jućer bila upozorenja da kinezi hakiraju Gmail i preporučeno je korisnicima da provjere aktivnosti na svom računu i promjene lozinke ako je nešto čak i malo sumnjivo! Inače,google nema zasad rješenje-kažu da se radi o osveti jer su se povukli iz Kine.

Hakiraju accountove kineskih aktivista. Baš im treba account od nekog iz ove prčije od grada :lol:
ne budi vulgaran ... Barem smo naznačeni na karti ... Hrvatske ...
Frost

Simo, jesi probao ovaj link za gmail? Budući da traže neke detalje koje samo vi možete znat.

Ma probali smo, ali kćerka mail koristi vrlo rijetko (skoro nikako) . Svu komunikaciju obavlja preko FB-a . Tako da nije mogla određeno odgovoriti na postavljena joj pitanja pitanja. Od FB-a čekam novi aktivaciski mail za profil (na novu adresu) jer smo prijavili da joj je hakiran i mail i face profil i vjerujem da je to riješeno. Iako je moja ćera (valjda nestrpljiva kao i većina mladih) već otvorila novi profil na FB-u tako da sad to sranje više kopa mene nego nju.
Uzgred budi rečeno, poštapalicu google je Vaš prijatelj sam vrlo često čuo u Spinu . Znači li ti to što?
P.S. Iskreno se nadam da je ono "vi" u tvom postu značilo kćerka i ja, jer u protivnom je bilo nepotrebno.
MissTake

ne budi vulgaran ... Barem smo naznačeni na karti ... Hrvatske ...

Nažalost samo naznačeni na karti i ništa više ...
simo031

Uzgred budi rečeno, poštapalicu google je Vaš prijatelj sam vrlo često čuo u Spinu . Znači li ti to što?

čuo sam to u nekoliko različitih tumačenja, najbolje je pitat Google jer Google sve zna :D
isti problem se i meni dogodio. fejs je vraćen, ali gmail je nepovratno izgubljen...

btw, jel' netko primjetio probleme s fejsom danas? evo, otvara mi sve stranice uredno osim fejsa.
Meni radi ok. Sva sreća inače ne znam kak bi preživio bez FB-a
Svebor

btw, jel' netko primjetio probleme s fejsom danas? evo otvara mi sve stranice uredno osim fejsa...

Same here... malo radi, malo ne...

Odmor od Facea... nije ni to lose...
Leteci mungos

Odmor od Facea... nije ni to lose...

imaš pravo. upravo sam deinstalirao i videoigre pa je vrijeme da prionem na učenje... za promjenu.
meni i dalje ne radi jebo mater
baš me zanima statistika od danas vezano za povećan broj samoubojstava!!!
ne radi fejsbać... ouuu nouuuu...
imam slični problem kao većina ovdje...netko mi je hakirao gmail i facebook profil te promijenio lozinke :(

užasno frustrirajuće obzirom da oboje koristim već 5 godina...naravno, da mi je promijenjeno i sigurnosno pitanje na gmailu i sekundarna adresa pa pokušavam na gmailu onim obrascem dokazati da je to zaista moj account no bezuspješno..već tri puta je došao odgovor da nema dovoljno dokaza!

molim za pomoć one koji su bar fejs profil uspjeli vratiti nazad, kako su uspjeli i koliko dugo vremenski to traje?...prijavila sam im znači da mi je profil hakiran itd...došao je neki automatski odgovor da moram dokazat blabla...odgovorila sam im opširno na taj mail i sad čekam, ali nema još nikakvog odgovora...please help!
Ne znam razumijete li vi svi da su vaše šifre dobili ljudi koji su (najvjerojatnije) na blef pogodili vaše lozinke? Ili ih dobili tako što su pogodili odgovor na tajno pitanje (secret question) ili su pogodili šifru na slučajno.

Oprezno s tim podacima, stavite nešto što samo vi znate i nitko drugi. I mijenjajte šifre u redovitim intervalima.

I obavezno antivirus na računalo!
Frost

Ne znam razumijete li vi svi da su vaše šifre dobili ljudi koji su (najvjerojatnije) na blef pogodili vaše lozinke? Ili ih dobili tako što su pogodili odgovor na tajno pitanje (secret question) ili su pogodili šifru na slučajno.

Oprezno s tim podacima, stavite nešto što samo vi znate i nitko drugi. I mijenjajte šifre u redovitim intervalima.

Zašto tam neke glupane zanima moj gmail? Šta će im?
PEGY

Frost

Zašto tam neke glupane zanima moj gmail? Šta će im?

pa da vide koliko si perverzna :)
šala mala

meni iskreno to sa provaljivanjem na fejs ili mail zvuci jednostavno glupo
dobro znam da je to sve moguce....
al vjerujem da ako do toga i dođe...to je samo zbog nemarnosti samog vlasnika lozinke
odnosno...treba paziti kome se sve daje lozinka...sa kojeg racunala se ide na te stranice pa se tamo upisuju lozinke
ipak osobne stvari su osobe ako to raditi samo sa svog racunala...
iako i tu postoji mogucnost da vam netko pokupi lozinku...
al to sad vec spada u grupu...americkih filmova.....
nažalost, napravila sam sve to, i imala antivirusni, lozinku koju sam SAMO ja znala, ulogiravala se samo na svom compu, imala različite lozinke za fejs i gmail (prilicno komplicirane) itd...problem se javio prosli tjedan nakon što su u vijestima objavili da je na fejsu hakirano nekoliko stotina tisuća profila...i još troje ljudi oko mene ima isti problem..:(
sime, svebor, vidim da ste uspjeli vratiti svoje fejs profile, mozete mi reci kako ?
može se sve vratiti ako ti hackaju gmail i fb acc, meni su 2 puta to napravili 2 puta vraceno xD

samo slijedis ona pitanja za vracanje acca i moras imat drugi mail
Ista stvar se meni dogodila, čak znam i odakle

(188.246.81.230) - Bosna i Hercegovina

s obzirom da su mi vratili jedan gmail, a drugi na kojem mi je facebook koji inače manje koristim pa neznam odgovoriti na pitanje s kim sam se najviše dopisivala i slično da mogu dokazati da sam vlasnik acc-a, a sigurnosno pitanje je NORMALNO promjenjeno

Ugasili su mi fejs, prijavila sam ga da je provaljen i to virusom... A ne daju mi ga natrag (iako sam im dala sve dokaze da je to moj fejsbuk) jer nemam pristup mailu...

Ha da...
I fejsbuci i gmailovi nisu hakirani od strane osobe kao takve, već od strane virusa.

Tagovi