Chemtrails - Kakvi divni oblaci
Računala, znanost, tehnologija
WikipediaThe chemtrail conspiracy theory holds that some contrails are actually chemicals or biological agents deliberately sprayed at high altitudes for a purpose undisclosed to the general public. Versions of the chemtrail conspiracy theory circulating on the internet and radio talk shows theorize that the activity is directed by government officials. As a result, federal agencies have received thousands of complaints from people who have demanded an explanation. The existence of chemtrails has been repeatedly refuted by government agencies and scientists around the world.
Wikipedia: Chemtrail
Chemtrails - Kakvi divni oblaci
Osijek - Sjenjak - 17.03.2010
Povijesni medij
Povijesni medij
Povijesni medij
Povijesni medij
Povijesni medij
Sigurno postoji znanstveno objašnjenje, koje neuključuje Angelu Merkel, jel?
Re: Kakvi divni oblaci
Žena ima teške napade migrene, djeca malo malo pokupe neku crijevnu virozu, a ima hrpa izjava kako su u Ukraini netom prije izbijanja još neobjašnjive kuge gradovi bili nadljetani avionima i zasipani chemtrailovima... pa se pitam, imali to kakve veze s kemikalijama koje su sad već 3 tjedna konstantno na nebu Osijeka, mnogi kazu i iznad drugih država i gradova.
Frustriran sam jer svi mi to vidimo, no nikom ne smeta ili ga zanim što to rade... Poznate čeinjenice su da RH nema avione koji su sposobni za to, pa se postavlja pitanje tko onda ima pravo sipati kemikalije iznad populacije druge države...?
Na netu kruže clipovi i teorije da su to švabe iznad EU, a ameri iznad 'svog' dijela.
Ne kažem da za to što radi ne postoji neki opravdan razlog, no zašto onda mi neznamo koji je... očito je nešto što ne bi trebali znat...
I kada će doći dan kad će ljudi prestat trošit vrijeme spamajući jedni druge na fejsu i forumima sa glupim komentarima i idiotarijama koje nisu vrijedne ni sekunde tuđeg vremena i početi razgovarati o pravim problemima poput ovog...
Jednostavno, razočaran sam i našim društvom i našom banana državom ... šta da kažem muka mi je od same pomisli na neke stvari ...
Zasto bi nas netko prskao kemikalijama?
Leteci mungosI mene je ovih dana bolila glava. Ali, kazu i da je bilo pad tlaka zraka... tako da...
Pogledaj prilog, ako već nisi...
"Za sunčanih dana ljudi diljem svijeta na nebu mogu ugledati neuobičajene tragove iza aviona. Zadržat će se satima, ne rasplinjujući se, što je ključna karakteristika kemijskih tragova, za razliku od običnih kondenzacijskih tragova, koji se rasplinjuju. Također, formirat će mrežu ili uzorke koje ne biste očekivali od običnih putničkih aviona. Pojava je ubrzo dobila svoje ime - chemtrailovi. William Thomas, nagrađivani istraživački novinar, prvi je 1998. počeo javno govoriti o chemtrailovima opisujući događaje koji su se počeli odigravati u kanadskom gradiću Espanola. 2007. godine nekoliko je članova Europskog parlamenta postavilo pitanja Europskoj komisiji, a još 2005. ista su se pitanja mogla čuti u talijanskom i grčkom parlamentu. U prijedlogu Zakona o očuvanju svemira još 2001. u američkom je Kongresu kongresmen Dennis Kucinich na popis egzotičnog naoružanja za koje je predlagao da ga se zabrani na drugo mjesto stavio - chemtrailove. Mediji nisu izvještavali o ovoj pojavi - tek je 2006., potaknut prosvjedima protiv chemtrailova i modifikacije klime održanima u Los Angelesu, Channel 4 objavio specijalni izvještaj. Stoga su se rasprave o ovoj temi vodile na internetu. Tamo su se i ismijavale i proglašavale još jednom "urbanom legendom". Tko je u pravu? Podvrgava li se stanovništvo svijeta doista tajnom, ekstenzivnom i kontinuiranom projektu raspršivanja aerosola iz aviona, bez njihovog znanja i pristanka? "
Leteci mungos
I mene je ovih dana bolila glava. Ali, kazu i da je bilo pad tlaka zraka... tako da...
Zadnja dva dana NIJE bilo pada tlaka zraka,štoviše bio je idealan, a počinje padati danas sredinom dana.
http://endimion17.blog.hr/2007/04/1622560183/pseudoznanost-4-chemtrail-paranoja.html
Nekako mi je neozbiljno za svaku migrenu okrivljavati reptile iz trećeg densiteta
al mozda nisam dovoljno paranoican ...
nešto mi nije jasno
obično idem na posao 6:30-7:30h ovisno kako radim koji dan
nikad ovo nisam viodjela ujtro na nebu, a uvijek gledam nebo i tko je to ostavio? nikad nisam čula da nas netko nadlijeće? jesu to možda ostavile one bespilotne letjelice, jedirlice ... ??? ....
vidjela sam te tragove u toku dana, ali opet ....
Leteci mungos
Netko ima viška vremena, i naravno, kemikalija. Zašto ne bi?
W.M. FeltZnao sam da netko stoji iza toga. Suzio sam izbor na:Netko ima viška vremena, i naravno, kemikalija. Zašto ne bi?
- gustere iz druge dimenzije,
- farmaceutske kompanije koje na ovaj nacin zele povecati podaju analgetika i drugih lijekova
- naftne kompanije [jos nisam do kraja definirao njihove motive, ali par aviona je njihovih, jer inace ne bi imali za kerozin]
Jel' pomazu ovdje one kapice od alu-folije?
Leteci mungos
Jel' pomazu ovdje one kapice od alu-folije?
Jedino ako pustiš brkove i zašiljiš ih prema gore!
pssst, posvuda su!
Ja sumnjam na Srbe. Nemam dokaza, jel, ali Srbi su Srbi.
Mislim stvarno, kad se pričalo o cjepivima i masovnom cjepljenu svi su se sprdali, što je s tim danas to ste zaboravili?? O muljažama u državnim firmama nećemo ni govoriti...
Iskreno zaboli me za sve teorije urote, stvarno bih volio da smo svi fer, pošteni i dobri jedni prema drugima, da živimo u utopiji i da svi imaju svega no ljudi pogledajte malo oko sebe, počeviši od ove naše trule države, našeg 'školstva' (i dilanja udžbenika) , medicine i forsiranja ljekova oderdenih kuca, politike i mazanja očiju... ulaska u EU (jeeei), pa do svjetske scene...
Danas stvarno moraš bit totalni idiot ( ili alergičan na urote isl. ) ako neprimjećuješ da ovdje nešto smrdi... (osim mog nicka)
smrad
hm, da, uvjek je lako biti onaj koji će isprdati luđake i njihove teorije zavjere... da živimo u nekoj dalekoj prošlosti kad se vjerovalo da je zemlja ravna ploča neki od bisera na o31 bi za tvrdnje da je zemlja okrugla govorili: Ahahaha glupi teoretičari zavjera su smislili još jednu budalaštinu kažu da zemlja nije ravna, koji kreteni...
Mislim stvarno, kad se pričalo o cjepivima i masovnom cjepljenu svi su se sprdali, što je s tim danas to ste zaboravili?? O muljažama u državnim firmama nećemo ni govoriti...
Iskreno zaboli me za sve teorije urote, stvarno bih volio da smo svi fer, pošteni i dobri jedni prema drugima, da živimo u utopiji i da svi imaju svega no ljudi pogledajte malo oko sebe, počeviši od ove naše trule države, našeg 'školstva' (i dilanja udžbenika) , medicine i forsiranja ljekova oderdenih kuca, politike i mazanja očiju... ulaska u EU (jeeei), pa do svjetske scene...
Danas stvarno moraš bit totalni idiot ( ili alergičan na urote isl. ) ako neprimjećuješ da ovdje nešto smrdi... (osim mog nicka)![]()
Liku...
Ok, a što to točno nije u redu sa kondenzacijskim tragovima hrpetine zrakoplova kojoj ovaj 'naš' pojas od kojih 300-tinjak km istok-zapad i sjever-jug služi kao koridor?
Da, avioni lete. Puno njih. Visoko. Linije europa-azija i europa-bliski istok.
Ne znam kakav idiot moraš biti da vidiš nešto čudno u najnormalnijoj fizikalnoj pojavi na 10 ili 11k metara?
bazooka_joesmrad
hm, da, uvjek je lako biti onaj koji će isprdati luđake i njihove teorije zavjere... da živimo u nekoj dalekoj prošlosti kad se vjerovalo da je zemlja ravna ploča neki od bisera na o31 bi za tvrdnje da je zemlja okrugla govorili: Ahahaha glupi teoretičari zavjera su smislili još jednu budalaštinu kažu da zemlja nije ravna, koji kreteni...
Danas stvarno moraš bit totalni idiot ( ili alergičan na urote isl. ) ako neprimjećuješ da ovdje nešto smrdi... (osim mog nicka)![]()
Liku...![]()
Ok, a što to točno nije u redu sa kondenzacijskim tragovima hrpetine zrakoplova kojoj ovaj 'naš' pojas od kojih 300-tinjak km istok-zapad i sjever-jug služi kao koridor?
Da, avioni lete. Puno njih. Visoko. Linije europa-azija i europa-bliski istok.
Ne znam kakav idiot moraš biti da vidiš nešto čudno u najnormalnijoj fizikalnoj pojavi na 10 ili 11k metara?
hahah, da da dobro, političari nisu lopovi, svećenici ne vole ćapat dječake i avioni za aziju lete preko centra grada i njihovi tragovi se raspršavaju u širine od nekoliko stotina metera i ostaju na nebu satima i satima, nekad i danima... de nemoj me j.
smradda živimo u nekoj dalekoj prošlosti kad se vjerovalo da je zemlja ravna ploča neki od bisera na o31 bi za tvrdnje da je zemlja okrugla govorili: Ahahaha glupi teoretičari zavjera su smislili još jednu budalaštinu kažu da zemlja nije ravna, koji kreteni...
Bome, lik je bio potpuno u pravu:
Skriveni sadržaj
Prilikom susreta s racionalnom osobom, paranoik će ju svim snagama pokušati uvjeriti u "opasnost" na nebu, a ako osobu nije briga ili čak shvaća logičke greške koje paranoik prosipa, obasut će ju uvredama koje će najčešće, kao po običaju, dolaziti u doticaj s mitovima o Nikoli Tesli, o tome kako je Inkvizicija spaljivala vještice, zatvorila znanstvenika Galilea, kako se vjerovalo da je Zemlja ravna i slično.
Nema veze što "ravna Zemlja" nikad nije bila dokazana znanstvena činjenica, nema veze što se jadnog Teslu stalno mistificira, nema veze što Galileo nije bio crackpot, to teoretičarima zavjere ne znači ništa. Galileo im služi trenutnoj svrsi - blatiti racionalnu osobu, pa će ga iskoristiti, iako upravo sami predstavljaju tip ljudi koji bi u srednjem vijeku prvi vilama nasrnuo na tog fizičara i ubio boga u njemu
Cekamo da nam pocnes pricati o Tesli...
Gle, mozda stvarno spricaju necim, mozda stavljaju u vodu koju pijemo, mozda u brasno, mozda nam velikim satelitima kontroliraju mozgove, ali...
Velika je vjerojatnost da je sve ovo sto si fotkao sasvim normalna fizikalna pojava. Kao sto bazooka kaze [doduse, zracni koridori su nesto uzi, AFAIK], postoje zracni koridori i sasvim je uobicajeno da se na prostorima ispod njih [+-vjetar] moze vidjeti ovoliko trailova...
Jednostavno, postoje stvari koje su manje ili vise vjerojatne. Postoje argumenti za i argumenti protiv mnogih, pa i ove, teza. Naravno, treba biti skeptik, treba u sve sumnjati, ali jednako tako treba racionalnost staviti ispred paranoje. Racionalno je sagledati sve argumente.
Oni koji zagovaraju tezu o chemtrailovima ne objasnjavaju tko i zasto bi to radio, niti spominju realne i dokazane simptome, utvrdjene i usporedive s kontrolnim skupinama.
Sto s ljudima koji ne zive ispod zracnih koridora? Oni bi morali biti drugaciji od nas? Jel' netko od tih pseudoistrazivaca (btw. super mi je kako se svi tituliraju s "istrazivac") uspio pronaci nepobitne argumente kojima bi dokazao da postoji razlika medju "tretiranim" i "netretiranim" ljudima?
http://www.cro-chemtrails.info/forum/forum_posts.asp?TID=55&PN=0&TPN=2
Skriveni sadržaj
Dalje... već sam u starim postovima objasnio da prihvaćam postojanje chemtrail-ova, ali i dalje tvrdim da nije baš svaki trag na nebu koji tamo "stoji" duže od 10-tak minuta plod velike zavjere. o političkoj diskreditaciji kod mene nema govora. Poštujem svačije mišljenje i nadam se da niti jednom izjavom nisam nikoga uvrijedio. Ako jesam, ispričavam se. Svojim "znanjem" i informacijama kojima raspolažem samo nastojim pomoći koliko to mogu. Nikako mi nije namjera "praviti se pametan" niti se postaviti iznad ostalih. Ipak smatram da kao kontrolor leta mogu objasniti neke meni potpuno razumljive, a drugima ipak "čudne" pojave.
Re: Kakvi divni oblaci
smradNe kažem da za to što radi ne postoji neki opravdan razlog...
Nisam ja rekao da je to nužno nešto loše, no ne osjećam se ugudno AKO mi netko iznad glave šprica kemikalije...
Činjeni ca je: Ako postoji neka (nova) tehnologija ili metoda, bila ona etički opravdana ili ne, oni koji stoje iza kulisa uvijek će ju testirati, željeli mi to prihvatiti ili ne...
A to da živimo u 'user friendly' iliti ako hoćeš 'eko osvještenom' svijetu u kojem se (avioni,) ljudi, djeca, embriji, životinje... ne koriste za experimente, to su priče za malu djecu... NAŽALOST
Tužna smo mi budalasta civilizacija koja uništava sve na što naiđe uključujući sebe. 8(
Mislim,imaju tamo Afriku,J.Ameriku
znači tehnologija postoji od 1975. a mi ljudi smo poznati po tome da guramo prste gdje ne bi trebali...
Nećemo o videima na YT jer očito je da nitko neshvaća to ozbiljno kad ima tona spama...
No ima nekoliko zanimljivih reportaža s švabskog rtla i NBC Newsa...
i znam, da, likovi koji govore u clipovima su 'lažnjaci', 'samoprozvani istraživači' bla bla
Ono što je meni bitno je da očito nešto ima u tome i mislim da bi ljudi trebali postavljati pitanja o tome (definitivno biti skeptični) pa da možda dobijemo i neki službeni odgovor... a ne sve trpati pod 'teorija urote'.
Pa daj mi reci u ovoj našoj divnoj demokratskoj zemlji, kad smo zapravo znali cijelu potpunu istinu o bilo čemu. UVIJEK ima neka priča u pozadini koja nije za javnost... Pitajte Polančeca on sigurno zna par zanimljivih....
... originalni naslov je bio 'Kakvi divni oblaci' kasnije je renamean (o031) ... namjerno nisam htio forsirati no vidimo gdje nas je dovelo..
i kinezi i rusi su priznali da koriste uređaje za modifikaciju vremenskih uvjeta... Ništa novo
PEGY
Ajd sad, ako nas stvarno tretiraju-zašto baš nas?
Dobro pitanje. Od svih potentnih i bogatih naroda svijeta, a pogotovo onih ogromnih po broju, zavjerenici se našli špricati Hrvate, ljude slabe pameti i crne budućnosti, koji se ionako sami dovoljno uništavaju. Reklo bi se, bačen novac.
PEGYAjd sad, ako nas stvarno tretiraju-zašto baš nas?
Ljudi iz cijelog svijeta fotkaju i snimaju i mnogi kažu da je u posljednje vrijeme intenzitet ovih pojava mnogo češći nego inaće, što mene osobno zabrinjava...
ako dodam da su i vremenske neprilike po svijetu češće nego inaće, neki ovdje bi me mogli gadno popljuvat, no vidiš da sam navikao.. pa izvolte..
Hugo Chavez optužuje ameriku za 'weather warfare'....
http://www.nydailynews.com/news/world/2010/01/18/2010-01-18_hugo_chavez.html
Dokumentarac o weather warfare-u kog zanima:
ima nekih idiotarija o munjama i tenkovima na početku, ali definitivno ga treba pogledat (4 djela)
de idite raditi.
Al vidis zanimljivo, gdje su onda ti putnicki avioni na redovitim linijama... ah valjda ni oni danas ne lete
Decki nadam se da ste u pravu i da je to sve zapravo potpuno objasnjivo...
Iskreno bih volio da je tako.
smrad
http://www.freepatentsonline.com/3899144.pdf
znači tehnologija postoji od 1975. a mi ljudi smo poznati po tome da guramo prste gdje ne bi trebali...
Sve kul, ali krivi forum za ovo; pitaj nekog mehaničara mlaznih motora na airliners.net je li se ikada susreo sa sličnom napravom pa nam javi...
Re: Chemtrails - Kakvi divni oblaci
Zanimljivo...
a evo i nekoliko jako dobrih snimki, ne tako daleko od nas
CHEMTRAILS

Jel ima nekakva analiza zraka nakon tih tragova? Povišena količina nekih elemenata bi se morala očitati.
zen031
Ne znam za ekipu kojoj je ovo smiješno, ali kad NEOZNAČENI avion leti iznad nekog područja tako da napravi MREŽU (znači - leti u jednom smjeru pa se vrati u drugom, pa onda u trećem koji ova dva sijeće pod kutom od 45 stupnjeva i tako nekoliki puta), meni je to barem sumnjivo.
Puno neoznačenih zrakoplova radi upravo ovo, no ne kako bi napravili mrežu jet trailova zanimljivu teoretičarima zavjera, već nadzirali zračni prostor i pratili bežične komunikacije.
Vi zbilja mislite da bi netko potrošio milijarde novaca i uspio to držati tajnom među par tisuća ljudi koji rade na održavanju/pilotiranju tih zrakoplova, a sve sa ciljem - da pobije ljude?!
Kad se na ovom svijetu troše pare za nešto, očekuje se višestruki povrat sredstava, ne istrebljenje tržišta.
Zato ove "chemtrailse" ostavljam kao mogućnost i pitam postoji li analiza zraka, što bi odagnalo ili potvrdilo sve sumnje.
A upravo o povratu novca bi se moglo raditi ako se spojevima iz chemtrailsa želi postići ne istrebljenje nego masovno oboljenje "tržišta" pa se onda pojavljuju farmaceutske kompanije i dižu masnu lovu. Dakle, ne istrebljenje, nego oboljenje treba uzeti kao mogući cilj.
zen031
Zato ove "chemtrailse" ostavljam kao mogućnost i pitam postoji li analiza zraka, što bi odagnalo ili potvrdilo sve sumnje.
Naravno da ne postoji ozbiljna analiza. A kad pogledaš analize teoretičara zavjera (primjer slučaja zastave na mjesecu) - sve su redom bullshit.
Stvarno mi se ne da raspravljati, ona diskusija oko Pape me ubila. Zanima me samo jel netko naišao na podatke o analizi zraka, budući da vidim da ovdje ima ljudi koji tvrde da su se ovim pozabavili.
zen031
Jesi ti tražio negdje na netu možda? Ako nisi, onda bolje reci da ne znaš.
Kako rekoh, nisam našao rezultate OZBILJNE analize.
Ostalih imaš koliko ti srce želi, za svakoga ponešto.
Što se pak tiče "debilnih teorija", citirati ću Thomasa Jeffersona: "Single acts of tyranny may be ascribed to the accidental opinion of the day; but a series of oppressions, begun at a distinguished period, and pursued unalterably through every change of ministers (adminstrators) too plainly proves a deliberate, systematic plan of reducing us to slavery." Jednostavno rečeno, u slučaju prevelikog broja povezanih "slučajnosti" više se ne radi o slučajnosti.
bazooka_joe ipak zna pravu istinu i sve je ovo jako dobro proučio te istražio pa je zato donio takvo mišljenje da smo mi svi debili jer vjerujemo u debilnu teoriju.Zanima me samo kako može biti toliko siguran da je to sve laž odakle mu ta sigurnost ? možda on nešto zna što mi ne znamo ,ali neka bude kako on kaže vrijeme će pokazati svoje možda smo zaista nasjeli na priču.
http://www.rense.com/general82/chemit.htm
root@zen031 pusti ih neka vjeruju u što god žele ,nemoj se previše raspravljati ne vrijedi oni jednostavno misle da smo mi zabrijali na teoriju zavjere ili da smo u krajnjem slučaju ludi.
bazooka_joe ipak zna pravu istinu i sve je ovo jako dobro proučio te istražio pa je zato donio takvo mišljenje da smo mi svi debili jer vjerujemo u debilnu teoriju.Zanima me samo kako može biti toliko siguran da je to sve laž odakle mu ta sigurnost ? možda on nešto zna što mi ne znamo ,ali neka bude kako on kaže vrijeme će pokazati svoje možda smo zaista nasjeli na priču.
http://www.rense.com/general82/chemit.htm
Ok, I'll buy it. Ali, idemo ozbiljno o ovome. Nema ironije i sarkazma.
Koliko sam površno pratio, tvoja se pisanja ovdje temelje na stvarima koje si našao na nekoliko stranica (galaksija, Project Camelot i Avalon, Icke, Rense, Biblioteca Pleyades...).
Niz teorija tamo je blago rečeno nepouzdan i previše nategnut. Ima i jako uvjeljivih i zanimljivih.
Metoda uzorkovanja u tvom linku mi nije jasna. Na koji je način uzeo uzorke zraka i koliko je to pouzdano? Jasno mi je što je čovjek napisao, ali nije previše logično. No, koje su referentne vrijednosti? S kojim je gradovima to uspoređivao, godišnjim dobima, prosječnim vrijednostima za Phoenix u to doba godine? Koliko je sve varijabli uključeno u to? Koliko puta ponavljana mjerenja? Koje sve tvornice i industrija postoje u Phoenixu? Koliki je njihov utjecaj na okoliš?
Kolika su mjerenja nakon što "obični" zrakoplov (Boeing, Airbus) prođe istim područjem (zapravo,bilo kojim područjem) ?
Povezivanja određenih teških metala s navedenim bolestima je (pristojno rečeno) jako, jako diskutabilno.
Meni osobno najzanimljivije pitanje