Kako ih spriječiti! Uključite se u akciju podrške volonterima za zaštitu životinja:
http://bit.ly/cLw6Xm
Novinari 24h ovo je kao naručeno za vašu naslovnicu, navalite na ove luđake.
Društvo, politika
valentUključite se u akciju podrške volonterima za zaštitu životinja:
">
">
">

lavic
valentUključite se u akciju podrške volonterima za zaštitu životinja:
![]()
![]()
![]()
![]()
">
">
">
neznas tko je luđi onaj koji oce da se macke vezu ili ti koji bi pokreto akciju protiv njih![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
partibrejkericaAhahahaha... Ovo mora da je zajebancija!!!
Zar stvarno lovačko društvo smije ići po naseljenim mjestima i okolo pucati???
IngoBIĆE ODSTRELJENI NA LICU MESTA.odusevljavaju ovi civilizacijski dosezi nove hrvatske drzave.
mali_ivica
IngoBIĆE ODSTRELJENI NA LICU MESTA.odusevljavaju ovi civilizacijski dosezi nove hrvatske drzave.
Paravojne postrojbe iz Mirkovaca moraju provjerit oružije jel nisu dugo pucali...
Ovaj puta su srećom samo mace u pitanju...
Eto mačkice svake nedjelje imate bespla metak u Mirkovcima, ako vam pašu komšije.![]()
simo031To je valjda novi sakrament u pravoslavnoj.
mali_ivica
Paravojne postrojbe iz Mirkovaca moraju provjerit oružije jel nisu dugo pucali...
Ovaj puta su srećom samo mace u pitanju...
Eto mačkice svake nedjelje imate bespla metak u Mirkovcima, ako vam pašu komšije.![]()
Umjesto na svetu misu, od sad se nedjeljom ide na ubijanje mačaka i pasa u Mirkovce !
mali_ivica
To je valjda novi sakrament u pravoslavnoj.
A po završetku osmog razreda umjesto krizme, moraš nekom keru opalit metak u glavu i blagoslovljen si.![]()
...
ha čujte, možda tako žele dovući turiste... kao što se dovlače u raznorazna lovišta, možda sada navale i na ovakvu vrstu lova...
Monstrumdršte pse na lancu pa ih neće pobit.
MAJMUNE KAKO DA VEŽEM MAČKU

exHOP3onbiće i to u mirkovcima kad ponestane pasa i mačaka, uvozit će ih autobusom iz srbije
DonQuijotePa nije da udaram po Crkvi (pravoslavnoj) nego mi je palo na pamet kada svako malo vidim na dnevniku kako je u nekom manastiru bio pičvajz.mali_ivica
To je valjda novi sakrament u pravoslavnoj.
A po završetku osmog razreda umjesto krizme, moraš nekom keru opalit metak u glavu i blagoslovljen si.![]()
opa, po crkvi se udara!
valent
U Mirkovcima puškama idu po cesti ubijati domaće zivotinje uz dozvolu policije!?!?
gum099valent
U Mirkovcima puškama idu po cesti ubijati domaće zivotinje uz dozvolu policije!?!?
odakle ti to da idu po cesti? odakle ti to da je policija dala dozvolu za takvu akciju?
zakonodavac je taj koji je odobrio da se u LOVIŠTU odstrijele životinje koje tamo nebi trebale biti, kako lutalice, tako i ljubimci koji imaju vlasnika. takav odstrijel se vrši cijele godine. to je neophodno jer se time štiti divljač koja je ugrožena od pasa i mačaka, te da bi se spriječilo širenje bjesnoće. šteta koju takve životinje čine je najčešće uništavanje gnijezda, te hvatanje i ubijanje mladih, najčešće sitne divljači. psi znaju ubiti i lanad, a ako trče za srnom, srna može pobaciti lane da bi bila lakša, te da bi pobjegla.
i nakon što se uvede reda u lovište, nakon što se divljač prehranjuje u najhladnijim mjesecima dok nitko ne želi ni proviriti iz kuće, nađe se neki glupson koji će klevetati i vrijeđati cijelu jednu populaciju koja se u državi jedina brine za dobrobit životinja.
zamolio bi pokretača teme, te njemu slične da se prvo educiraju prije nego krenu s verbalnim proljevima....
Monstrum
dršte pse na lancu pa ih neće pobit.
gum099
i nakon što se uvede reda u lovište, nakon što se divljač prehranjuje u najhladnijim mjesecima dok nitko ne želi ni proviriti iz kuće, nađe se neki glupson koji će klevetati i vrijeđati cijelu jednu populaciju koja se u državi jedina brine za dobrobit životinja.
Ingo
ja bih volio da se ta populacija prestane brinuti o zivotinjama, i onda ce se te zivotinje koje se inace nazivaju i divljim zivotinjama brinuti same za sebe.
gum099to je neophodno jer se time (1)štiti divljač koja je ugrožena od pasa i mačaka, te da bi se spriječilo širenje bjesnoće. šteta koju takve životinje čine je najčešće uništavanje gnijezda, te hvatanje i ubijanje mladih, najčešće sitne divljači. psi znaju ubiti i lanad, a ako trče za srnom, (2)srna može pobaciti lane da bi bila lakša, te da bi pobjegla.
Monstrum@gum, boriš se s vjetrenjačama, imaš ljudi koji ne razumiju lov i nikada ga neće razumjeti jer njima je to sve "ubijanje nevinih životinja", stoga se uopće nemoj sekirati i truditi nekom objasniti to. nisu oni svjesni da je prirodno stanište sada samo 1/50 onoga što je nekada bilo, šta znači selekcija u lovištu i zašto se radi, šta je lovno gospodarstvo itd. i nitko se od ljubitelja životinja nikad neće zapitati zašto divlje životinje koje su sada skučene u krajcanim šumama zahvaljujući expanziji čovjeka ne napadaju ljude i preživljavaju zime, tko se brine o njima, tko im gradi hranilišta, nosi hranu, sol, skrbi. to njih nije briga kao ni činjenica da nije lovaca i uklanjanja štetočina na glavi bi im ležale bijesne lisice i čagljevi i jeli im djecu. baš se pitam kako bi odreagirali svi dušebrižnici kad bi šetajući dijete recimo kod zološkog vrta ili na pampasu bili napadnuti od recimo čopora čagljeva ili bijesne lisice.
Stella1989
A što kad iste te divlje svinje, srne, srndaći, košute...istrče na cestu, skrive (tešku) prometnu nesreću, s kojekakvim posljedicama i još onda čovjek koji je vozio bude kriv što je lovište odmah pored ceste, neograđeno i još ON mora platiti lovačkom društvu što je zgazio životinju koja mu je praktički doletjela na auto i koja je mogla uvelike ugroziti život vozača i živote njegovih suputnika..?
Svebor
http://www.index.hr/vijesti/clanak/strava-u-mirkovcima-ubijanje-pasa-i-macaka-na-rasporedu-lovaca-svake-nedjelje-u-ozujku/480636.aspx
MissTakerazumijem zašto se žele riješiti pasa lutalica, ali mačaka!!! mora da im one kolju krave po sokaku...
">
gum099
Stella1989
A što kad iste te divlje svinje, srne, srndaći, košute...istrče na cestu, skrive (tešku) prometnu nesreću, s kojekakvim posljedicama i još onda čovjek koji je vozio bude kriv što je lovište odmah pored ceste, neograđeno i još ON mora platiti lovačkom društvu što je zgazio životinju koja mu je praktički doletjela na auto i koja je mogla uvelike ugroziti život vozača i živote njegovih suputnika..?
zbilja neznam odakle ti ovo. svako lovačko društvo je osigurano za takve slučajeve, i kad se tako šta dogodi, plaća odštetu vozaču. zakon se nedavno mijenjao tako da ti sada ne mogu reći u kojim sve slučajevima plaća lovačko društvo, a u kojim treća strana (nisam 100% siguran pa neću imenovati). uglavnom, vozač je svaki put isplaćen.
exHOP3on
a ti stella, ako postoji znak na cesti, onaj sa srnom ili nekom sličnom životinjom to je obavijest da postoji mogućnost da divljač bude na prometnici a ne za zološki vrt... a to i je najčešća greška onih koji udare životinju...
Stella1989
s 50-60 km/h izleti pred auto unakazit ćeš auto kad ju pokupiš, i još, ne daj Bože, ugroziti i živote onih koji su s tobom u automobilu...
Stella1989Pa ali ne možeš ti po glavnoj cesti voziti 20 km/h ako ima taj znak. Još pogotovo ako je brzina ograničena recimo na 80-90 km/h...hoćeš se vući kao puž? Mislim, stvarno...da ti životinja (divlja svinja, košuta...) i s 50-60 km/h izleti pred auto unakazit ćeš auto kad ju pokupiš, i još, ne daj Bože, ugroziti i živote onih koji su s tobom u automobilu...
FrostStella1989Pa ali ne možeš ti po glavnoj cesti voziti 20 km/h ako ima taj znak. Još pogotovo ako je brzina ograničena recimo na 80-90 km/h...hoćeš se vući kao puž? Mislim, stvarno...da ti životinja (divlja svinja, košuta...) i s 50-60 km/h izleti pred auto unakazit ćeš auto kad ju pokupiš, i još, ne daj Bože, ugroziti i živote onih koji su s tobom u automobilu...
Nećeš, nego ćeš prilagodit vožnju uvjetima na cesti kao svaki normalan vozač.
Frost
Nećeš, nego ćeš prilagodit vožnju uvjetima na cesti kao svaki normalan vozač.
Ingoja cu prilagoditi voznju uvjetima na cesti i postivati ogranicenje brzine ... a lovacko drustvo ce svoje loviste ograditi tako da zastiti divljac.
u suprotnom cu naplatiti stetu putem njihovog osiguranja.
Stella1989Frost, sad ga i ti se*eš. Kontam da ti prvi ne bi vozio na cesti od nekog X mjesta do Y mjesta 20 km/h, ako ima znak da je tu lovište, a dopuštena brzina 80-90 km/h.
Stella1989Frost, sad ga i ti se*eš.
MissTake
p.s.@ ajd da napišem i nešto u korist lovaca... nitko se nikad nije žalio od zelembaća kad lovci idu tamaniti bijesne lisice??!!!
">Stella1989
@Frost...pa problem i je što ne piše da se na toj i toj cesti smije voziti samo 40 kn/h...već dosta više...a živulje iskaču k'o nespašene...
exHOP3on
@ingo, nisu životinje svoj teritorij pravile preko naših prometnica nego smo mi prometnice gradili preko njihovog teritorija jer bi istraživanje gdje je i pravljenje cesta oko tih teritorija bilo puno skuplje od same izgradnje cesta kroz, a o ograđivanju, nema smisla, životinjski teritorij nije 100 m2 a pogledaj malo kartu cesta, sve neke šumice od par km2 između njih, ne treba baš tolko uništavat prirodu, za par generacija bi se životinje razmnažale incestiozno...
manicheznači prije tog znaka ja imam ograničenje brzine od 90 km/h....nakon stotinjak metara dolazim do znaka za divljač na cesti...koliko bih ja sad morao voziti da se može reći kako sam vožnju prilagodio uvjetima na cesti?
mali_ivica
manicheznači prije tog znaka ja imam ograničenje brzine od 90 km/h....nakon stotinjak metara dolazim do znaka za divljač na cesti...koliko bih ja sad morao voziti da se može reći kako sam vožnju prilagodio uvjetima na cesti?
Mene jebe vaša vožnja po kružnom toku, a svi od vas znaju da se nevozi vanjskom stranom!
Stella1989
@Frost...pa problem i je što ne piše da se na toj i toj cesti smije voziti samo 40 kn/h...već dosta više...a živulje iskaču k'o nespašene...
exHOP3on
joj... idi u mirkovce u helo titi majici nek te upucaju... molim te... hvala...
ZNAK IMA ZNAČENJE KOJE NAUČIŠ KAD IDEŠ POLAGAT VOZAČI ISPIT, VEĆINA ZNAKOVA IMAJU LOGIČNO ZNAČENJE (ograničenje brzine, pješački prijelaz, zavoji, raskrižja, divljač na cesti) I SVI SE JEDNAKO TREBAJU POŠTIVAT I VOŽNJA SE PRILAGODIT UVJETIMA NA KOJE NAS UPOZORAVAJU!!! po tvojoj logici ako idemo kroz zavoj nikad ne trebamo usporavat, ili još bolje, ako je pješački na cesti to znači samo da se pripremimo da ćemo udarit nekog pješaka![]()
Ingo
oni nisu duzni postavljati ogradu, ali ako loviste nije ogradjeno, a ja sam vozio dopustenom brzinom, nisam bio alkoholiziran i ako mi auto osteti divljac ... oni (njihovo osiguravajuce drustvo) su mi duzni nadoknaditi stetu.
sto se ogradjivanja tice ... odi recimo na tikves, pa ces vidjeti da je cijelo loviste ogradjeno ... imas jos jedno prema valpovu i jedno prema vukovaru takodjer ogradjeno ... upravo zbog toga sto je bilo puno steta.
samo postavljanje znaka njih ne oslobadja odgovornosti za svoju divljac.
maniche
znači prije tog znaka ja imam ograničenje brzine od 90 km/h....nakon stotinjak metara dolazim do znaka za divljač na cesti...koliko bih ja sad morao voziti da se može reći kako sam vožnju prilagodio uvjetima na cesti?
mali stipa
konačno. po zakonu i redu, zaposliti jedno 120 vonih umirovljenika, da ga čujem , tko je za a tko protibv REPLIKA..SA DOZVOLOM ZA AUTOMATSKO ORUŽJE