Sramota: Na cesti Vukovar-Osijek kolona od stotinjak vozila satima zaglavljena u snijegu

Osijek

Sramota: Na cesti Vukovar-Osijek kolona od stotinjak vozila satima zaglavljena u snijegu

[01:05] Kolona vozila se pomakla s mjesta i cesta je koliko-toliko prohodna. Sva sreća, živimo u Slavoniji gdje su prometnice i po 100km bez zavoja i nagiba većih od 2%, jer da nije tako - preostali bi nam jedino ključ u bravu limenog ljubimca i jahanje na leđima konja i magaraca, kao jedinih pouzdanih sredstava prometovanja našim prometnicama za nesunčana vremena.

[00:40] Kolona vozila još uvijek stoji na mjestu. Iz Cestinga smo dobili informacije da je teretno vozilo [nakon autobusa] proklizalo i prepriječilo put, te da je na teren poslano vozilo za vuču, kao dio standardne procedure. Kolona vozila koja 5 sati stoji zaglavljena nadomak Osijeka, čini se, nije nešto što bi zahtjevalo postupanje po nestandardnim protokolima.

[00:15] Kolona vozila još uvijek stoji na mjestu. Bijesni i iscrpljeni vozači se pitaju kome i za što plaćaju raznorazne naknade i daće, kad ih dežurne službe nisu u stanju osloboditi i omogućiti normalno prometovanje svega nekoliko kilometara od grada, gdje se već više od 4 sata bore s hladnoćom, strahom od nestanka goriva i neizvjesnom ledenom noći ispred sebe.

[23:45] Buldožer uklanja snježni nanos od metar i pol visine te bi prometnica u roku od 15-20 minuta mogla biti ponovo prohodna, navode u prometnoj policiji.

[23:30] Dežurna osoba u prometnoj policiji tvrdi da promet teče naizmjenično, ali informacije s terena govore da nikakav promet tamo ne teče i da je kolona već satima blokirana na cesti Klisa-Osijek, 50-100 metara od skretanja za staru Tenju.

[23:00] Na cesti Vukovar-Osijek kolona od stotinjak vozila satima zaglavljena u snijegu. Prvi čep se, oko 20:30, stvorio na cesti Vukovar-Klisa, zbog proklizavanja i okretanja autobus na cesti. Prometna policija i dežurne službe su pomogle u "otčepljivanju" situacije, ali novi prometni zastoj se stvorio u vrlo kratkom roku, kojih 50-tak metara prije skretanja za staru Tenju.

Promrzli vozači na rubu živaca, a poneki i rezervoara goriva koje u ovakvim situacijama život znači, već satima čekaju u koloni i u nevjerici komentiraju kako se ovakvi zastoji mogu dogoditi samo nekoliko kilometara od grada.

Dio odgovornosti zasigurno pripada nesavjesnim vozačima s vozilima na kojima su (još uvijek) ljetne gume.

Povijesni medij

Re: Sramota: Na cesti Vukovar-Osijek kolona od stotinjak vozila satima zaglavljena u snijegu

Zahvaljujem se na objavi ove, meni važne vijesti, koja se nigdje ne spominje.
Ako vam nešto znači, kolona je krenula
rizla

Ako vam nešto znači, kolona je krenula

S lica mjesta imamo informacije da (jedna od) kolona jos uvijek stoji. Bilo je pomaka od nekoliko desetaka metara, ali kolona je ponovo stala.
iznenadio ih snijeg kao i uvijek
[00:40] Kolona vozila još uvijek stoji na mjestu. Iz Cestinga smo dobili informacije da je teretno vozilo [nakon autobusa] proklizalo i prepriječilo put, te da je na teren poslano vozilo za vuču, kao dio standardne procedure. Kolona vozila koja 5 sati stoji zaglavljena nadomak Osijeka, čini se, nije nešto što bi zahtjevalo postupanje po nestandardnim protokolima.
[01:05] Kolona vozila se pomakla s mjesta i cesta je koliko-toliko prohodna. Sva sreća, živimo u Slavoniji gdje su prometnice i po 100km bez zavoja i nagiba većih od 2%, jer da nije tako - preostali bi nam jedino ključ u bravu limenog ljubimca i jahanje na leđima konja i magaraca, kao jedinih pouzdanih sredstava prometovanja našim prometnicama za nesunčana vremena.
iskreno se nadam da će ovo dospjeti na tve, da bar malo popljuju hak
Ja sam čuo da ralice voze neki od pripadnika Kohorte! Ajmo ih malo popljuvati!
Osječanin

Ja sam čuo da ralice voze neki od pripadnika Kohorte! Ajmo ih malo popljuvati!

nije ti dobro zabrijavat u sitne sate, imaš 36 godina, ne opterecuj se glupostima ;)
Koji k...c stalno spominju 'nesavjesne vozače s ljetnim gumama'? Ja imam zimske pa sam se sinoć dobrano ljuljao po cesti iako sam vozio najviše 30. Doduše, ceste su bile neočišćene kao uostalom i cijelu ovu zimu.
Jučer vidim konja s svijetlosivim BMW na Vukovarskoj kod novog Eurodoma. majmun se prepriječio, odvalio gaščinu, zadnji točkovi poluditi i ni makac. Al bitno je da konj ima BMW. Za zimske gume i režije nema novaca. A tada snijeg još uopće nije počeo zapravo ni padati. Nadam se da će se majmun prepoznati u ovome ako to pročita. Bilo je to negdje okopodneva. A odnosi se i na sve druge majmune koji imaju za BMW i Marlboro, ali nemaju za zimske gume
mislim da majmun sa bmw-om baš i ne čita ovaj portal nego se kurči po cesti :D
onda se uzmu papirnate tacnice ... krene se golim rukama na taj nanos snijega i zapjeva se 'kad se maaaleee ruke sloooze, sve se mozeee, sve seeee mozeee' ... saperlot !

Ingo

onda se uzmu papirnate tacnice ... krene se golim rukama na taj nanos snijega i zapjeva se 'kad se maaaleee ruke sloooze, sve se mozeee, sve seeee mozeee' ... saperlot !

Tocno tako... prije bi vozaci iz kolone stigli kuci da su kopali snijeg rukama, a kamion gedorama rastavili na sastavne dijelove i sastavili u garazi.

Koliko dana bi u koloni stajali da se ovo nije dogodilo samo par kilometara od Osijeka, tzv. sredista necega za ceste?
PreacheR

Koji k...c stalno spominju 'nesavjesne vozače s ljetnim gumama'? Ja imam zimske pa sam se sinoć dobrano ljuljao po cesti iako sam vozio najviše 30. Doduše, ceste su bile neočišćene kao uostalom i cijelu ovu zimu.

:D
u biti uvijek se stoji gdje god kad god..kad se zaglavi neki kamion, autobus i sl..onda ga ne mogu izvuci onim traktorima, nego zovu malo tezu mehanizaciju, a koje nema na svakom cosku, pa se zato ceka..
padobranac

onda ga ne mogu izvuci onim traktorima, nego zovu malo tezu mehanizaciju, a koje nema na svakom cosku, pa se zato ceka..

Istina, ali ne stoji se po 5 sati u slucaju kad je taj "cosak" udaljen 4-5 kilometara.
parking ispred moje zgrade ujutro , totalni krkljanac, nitko nigdje ne može, opet susjed s hiluxom spašava minimalno 50 ljudi da stignu na posao...

jel zna netko kad je noćas prestao snijeg, baš me zanima koliko su vremena ovi mamlatzi imali da očiste ceste ?
ovo s vukovarskom cestom je normalan pojam ove godine

imam zimske gume i ne znam ni sama koliko puta me zanijelo, redovna pojava je bila da se vozi 40 km/h i to po 75min do OSijeka

hvala Bogu jučer sam prije snijega išla kući

ali ove zime sam se navozala na toj relaciji i ralice ilitga grtalice redovito samo sole cestu ...

nakon par dana redovno bude očišćena cesta nakon Klise, čak i suha, dok ovaj dio od Osijeka do Klise bude danima zatrpan

Stella1989@@ pa nećeš na svakom topicu ljepiti isti komentar
MissTake

Stella1989@@ pa nećeš na svakom topicu ljepiti isti komentar

Noup. :) A nije ni isti. Počela sam priču s onim da je bus za Laslovo jučer (10.03.2010.) u 21.20h sletio u kanal, i još ujutro nije bio izvučen...a par 100tina metara se nalazio od Cestinga...ono, nije bio 20 km od grada...a cijelu noć i jutro proveo je u kanalu.
Provokator

parking ispred moje zgrade ujutro , totalni krkljanac, nitko nigdje ne može, opet susjed s hiluxom spašava minimalno 50 ljudi da stignu na posao...

hilux je kralj među autima :D

mogu ti potvrdit da je oko 23 već počeo slabiti snijeg
Frost

Provokator

hilux je kralj među autima :D

mogu ti potvrdit da je oko 23 već počeo slabiti snijeg

znači 9h nisu bili u stanju očistit , super, jebem im mater a sve plaćamo

Re: Sramota: Na cesti Vukovar-Osijek kolona od stotinjak vozila satima zaglavljena u snijegu

2 h sam čekala autobus na stanici u Donjem gradu za Vukovar koji je trebao da dođe u 8 h. kad sam u 10 došla na kolodvor ni oni sami nisu znali kakvi su zastoji i što se dogodilo, a kamoli da su poslali jedan od svojih autobusa na odveze ljude. Ljudi su došli kući umjesto u 9 u 2 ujutro. Bus je u 3.15 za VU sletio u kanal, izlazi iz Osijeka su bili blokirani od strane policije. Grozno
Zbog tuđe nebrige sam taj dan zakasnio na posao, no na svu sreću imam šefa koji je normalan čovjek
Mitar031

Zbog tuđe nebrige sam taj dan zakasnio na posao, no na svu sreću imam šefa koji je normalan čovjek

blago tebi :(

Tagovi