Ako Grad dopusti, bazeni na Kopiki bit će ograđeni, a ulaz će se naplaćivati!

Osijek

Ako Grad dopusti, bazeni na Kopiki bit će ograđeni, a ulaz će se naplaćivati!

Nakon što je nepunih deset mjeseci, po ideji bivše gradske vlasti, Rekreacijskim centrom Copacabana upravljala komunalna tvrtka Unikom; najveće gradsko kupalište vraćeno je u ruke druge gradske tvrtke - Športskih objekata. Službena primopredaja obavljena je 3. ožujka, a direktor ŠO Zvonko Ibriks to smatra logičnim rješenjem, iako je svjestan kako je popularna Kopika veliki teret.

- Unikom nam je Kopiku 'vratio' u solidnom stanju, posebice jer su lani malo bolje uredili okoliš i pročelja objekata. Ove godine Grad je za uređenje i održavanje Kopike izdvojio nešto više sredstava, 2 milijuna kuna, no to ipak neće biti dovoljno za veće zahvate. Primjerice, samo jedno punjenje sva četiri bazena iz 'nultoga' stanja stoji 250-300 tisuća kuna, a u jednoj sezoni samo za plaćanje potrošene vode potrebno je milijun kuna, dakle polovica sredstava. To se događa i jer u bazenima postoje brojne pukotine koje propuštaju vodu, ali imamo novca samo za 'krpanje', a ne potpuno saniranje, tvrdi Ibriks. Kako bi bar malo nadoknadili troškove i ujedno osigurali odgovornije korištenje kupališta, čelnici ŠO došli su na ideju - ograđivanja bazena i naplate ulaza! Podsjetimo, slično je prije 13 godina učinio i tadašnji koncesionar, Osijek-Koteks, ali taj projekt neuspješno je "plesao samo jedno ljeto".

- Planiramo ograditi prostor svih bazena i tamo naplaćivati ulaznice, recimo 10 kuna za odrasle i 2-3 kune za djecu. Prostor šetnice i obale Drave ostao bi slobodan i besplatan za prolaz i kupanje. Smatramo kako bi to uvelo malo više reda na Kopiku, odnosno na bazene... No, moramo sve dogovoriti s Gradom, a do konca ožujka znat ćemo hoće li tako i biti, zaključuje Ibriks.

Sezona počinje 1. lipnja

S naplatom ulaza ili ne, sezona kupanja na Kopiki svakako će biti otvorena 1. lipnja. Idućeg tjedna počinju radovi na uređenju.

- Prvo dolazi traktor koji će izravnati teren, a slijedi popravak filtarnice za vodu. Popravit ćemo sva zatečena oštećenja i obojiti bazene te urediti sanitarne čvorove i okoliš. Posebnu pozornost posvetit ćemo dravskoj obali, kako ne bi bilo mulja. Nešto 'rezerve' moramo imati i ako slučajno pukne koja od zastarjelih cijevi, postavljenih prije više od 20 godina, navodi direktor ŠO.

Tekst: T.Levak/Glas-Slavonije.hr
inače podržavam, da al mislim da je ovo totalno krivo vrijeme za ovako šta

Re: Ako Grad dopusti, bazeni na Kopiki bit će ograđeni, a ulaz će se naplaćivati!

ako će voda bit čista i sve održavano, podržavam!
i to neka bude min. 10 kn jerbo mi dosta cigana koji se dođu tamo oprat.
to što zarade od naplate ulaza, če pojest 4 zaposlena na ulazu, njihov jedan do dva nadređena, te čist sumnjam da če spasilača služba bit volonterska. pare če nestat a usluga i uređenost bazena ista. kopika kao jedino osječko more mora ostat đaba, jerbo ko ima za ulaz svaki drugi dan 10 kuna, sve puca kolke su plače ak ih ko više ima.
e.. sirotinjo i bogu si teška. kaže naš narod, kad nemaš onda praviš gluposti i ideš u još veću bijedu.
Pustimo djecu i mlade, kojih je najviše na Kopiki, da se bespatno zabavljaju na našoj Kopiki, a ono malo đeparca što imaju oni će svakako tamo potrošiti, na sok, sladoled ili čak pivo.
Ljeto, 35 celzija, dodjes s posla, oces se malo opustiti s ekipom i odes na kopiku, platis 10kn, a za sta, sto ces tamo biti 2 sata i tako svaki dan ili svaki drugi, kad se preracuna, previse je 10kn...jos popijes nesto u restoranu, kupis sladoled...
Bilo bi dobro da je 2 kune za djecu i 5 kn za odrasle
ma, to je ko i zaprašivanje komaraca, za takve projekte uvijek mora bit novca.
Čemu naplaćivanje kada plaćalo se ili ne, (ne)kvaliteta je uvijek ista. Oni svake godine saniraju WC-e, ne kužim...
Svugdje u svijetu se ulaz na bazene naplaćuje. Ne vidim zašto bi mi bili posebni. Ako će to onda biti kako bi trebalo biti uredno i čisto, nema razloga ne platiti ulaz na bazene.
mozda bi ok bilo da radnim danom cijena bude 5kn a vikendom 10 ili tako nesto. obiteljski popust ubacit..
Ogradit i unutra nabacit jos sadrzaja poput mini golfa i onih sprava za fitnes na otvorenom..
valjda bi sa ogradom i manje bicikala nestalo :(
i steta sto se ni navodnjavanjem ta trava ne moze napraviti zelenom u 7 i 8mj :(
slobodno ogradite bazene i ostavite nas dravaše na miru
cane

Svugdje u svijetu se ulaz na bazene naplaćuje. Ne vidim zašto bi mi bili posebni. Ako će to onda biti kako bi trebalo biti uredno i čisto, nema razloga ne platiti ulaz na bazene.

Eh, to i je problem. Kvaliteta nikad nije, a sumnjam da će ikada i biti bolja/dobra u bazenima na Kopici. Iz godine u godinu razno razne boleštine haraju Kopikom, sve je lošije, a čisto sumnjam da bi oni IŠTA poduzeli što se čistoće i kvalitete tiče...pogotovo kako je u ovoj lopovskoj državi...svi gledaju samo svoje dupe, a boli ih briga za ostale.
ja ne vjerujem da se ista priča vrti već par godina zaredom...pa sjećam se ko da je jučer bilo...prošle godine je malte ne isti tekst izašao samo što je onda kao unikom to htio uvest, pa je bila rasprava...i sad opet...samo športski objekti...stalno se vrtimo u krug...bitno je novine popunit :)
ako pošteno renoviraju to...onda ću rado platit...a ako budu naplaćivali, a kopika ostane u ovakvom stanju...onda je to žalosno....
cane

šta su ono bazeni ?
cane

da, al usporedi kvalitetu bazena vani i kod nas
pa ostaje nam nadat se da će uvođenjem naplate kvaliteta porasti.
nek to bude točka polazišta.
sigurno jednostavnije nego zamolit 2000 ljudi da se jednostavno operu prije ulaska u bazen.
treba ogradit i treba naplatit... zna biti po 10 000 ljudi od kojih se 9999 ne opere..i onda onako masni i šugavi peru ferglu u bazenu..Drava bude čistija... 10 kn upad i super..
nisam ustvari bila već par godina na Kopiki, ali zadnje godine kad se naplaćivao upad sam se jako razočarala...platila sam upad, došla do žabokrečine koja bi trebala biti bazen, okrenula se na peti i otišla

ako će se stvarno urediti Kopika, onda je naplata ulaza sasvim uredu, ali ako će to "sređivanje" biti kao i dosada, definitivno sam protiv
Mladjo

slobodno ogradite bazene i ostavite nas dravaše na miru

to je to... sta cu koji k placti upad da se kupam na dravi. nek naplacuju bazene, ali dravu ne!!!
nek se naplaćuje nešto , ali 10 kn je previše! da je 5 za odrasle i ,2-3 kn za djecu, to bi bilo okej. simbolično, a opet bi se s tim novcem dalo urediti štošta.
...fino ogradite bazene i naplaćujte koliko hoćete za brčkanje u,nazovimo to vodi,a pustite ljude da se kupaju besplatno u Dravi. Definitivno je čistija od tih bazena. Nema smisla naplaćivati kupanje u rijeci...zapravo što ima kod nas smisla...
..carpea..

Nema smisla naplaćivati kupanje u rijeci...zapravo što ima kod nas smisla...

pa ako netko uzme određeni prostor u koncesiju, nasipa pijesak i napravi plažu, stavi popratne sadržaje..zašto onda taj ne bi naplatio kupanje u rijeci?
ne pričam sad za kopiku al ti je razmišljanje super :D
ako se i bude kopika zajedno sa plažom naplačivala, uvijek ti ostaje benta koliko je grad dug pa se fino kupaj bespla.
maniche

..carpea..

Nema smisla naplaćivati kupanje u rijeci...zapravo što ima kod nas smisla...

pa ako netko uzme određeni prostor u koncesiju, nasipa pijesak i napravi plažu, stavi popratne sadržaje..zašto onda taj ne bi naplatio kupanje u rijeci?
ne pričam sad za kopiku al ti je razmišljanje super :D
ako se i bude kopika zajedno sa plažom naplačivala, uvijek ti ostaje benta koliko je grad dug pa se fino kupaj bespla.

Slazem se,
Nek se Kopika da u koncesiju i nek se koncesionaru dopusti neko ograničeno pravo građenja.... pa nek napravi popratne sadržaje.
Nemam nista protiv toga placanja, ali isto tako da tolko sto dam bude vrjedno, makar to bilo 10kn, jer i dns mi je to tesko izvuc..
A, sto se tice Drave, oko Kopike, ako je urede, pohvalno, te se nadam da nece biti onih koji ostavljaju svoje ostatke kojecega na Dravi pa da gazim, rezem tabane s time :P.
Sve je to uredu,ali mi vjezbamo recimo na sipkama kod onog kontrolnog tornja(to je ovaj nas plivacki klub postavio) i ajd sad kad nije ljeto ne placa se,al necu ja sada placaati 10 kn u rano ujutro da bi se mogao mal dizati,a ima puno ljudi koji tamo dolaze(zbog cinjenice da je na srednji sipka jedna prakticki pukla,te se sve mrda,a i mi samo smo je jednom varili)
Monstrum

cane

da, al usporedi kvalitetu bazena vani i kod nas

Pa ne mogu kod nas biti kvalitetniji ako se ne naplaćuje ulaz. Dakle urediti i srediti sve lijepo, pa nek se naplaćuje ulaz. Da se to napravi kako treba i bogato sadržajima ni 10 kuna ne bi bilo previše.
u osijeku ima bazena koji se naplaćuju i ako netko inzistira na večoj kvalitetu neka ide na nih!
za ostale koji si plaćanje ne mogu priuštiti neka grad kao i svake godine izdvoji novac i omogući besplatno kupanje!

Re: Ako Grad dopusti, bazeni na Kopiki bit će ograđeni, a ulaz će se naplaćivati!

A što je s onima koji prije 10 sati dolaze vježbati na spravama ili trenirati na igralištu, a ne idu na bazene. Hoće li i oni plaćati?
AlkicOs

to što zarade od naplate ulaza, če pojest 4 zaposlena na ulazu, njihov jedan do dva nadređena, te čist sumnjam da če spasilača služba bit volonterska. pare če nestat a usluga i uređenost bazena ista. kopika kao jedino osječko more mora ostat đaba, jerbo ko ima za ulaz svaki drugi dan 10 kuna, sve puca kolke su plače ak ih ko više ima.

Potpisujem.
meni okej da se naplaćuje, baš zbog tih cigoša kojima to jedino kupanje u životu....
ali svakako neki popust za npr.učenike i studente....

Tagovi