Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Eurodom će pomoći Gradu zaštititi Kulturni centar od propadanja!

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema

Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
mayhem

Ukupno postova: 75
Spol: Muško Muško
Post Postano: 05.03.2010. 12:34 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Leteci mungos je napisao/la:

Ali, sad znate odakle vjerojatno potice prica da se zgrada nagnula 18cm. Nisu ljudi navikli gledati u ovako visoke zgrade...

a di si ti navikao gledat visoke zgrade ? na Discovery-u ? Kakve su vam to izjave...

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
LijaOS

Ukupno postova: 66
Spol: Žensko Žensko
Post Postano: 05.03.2010. 12:36 
Naslov:  

Ingo je napisao/la :
Leteci mungos je napisao/la :

moooordoooor!!!!!

Very Happy

VESP
Ukupno postova: 285
Spol: Nebitno Nebitno
Upozorenja : 2Upozorenja : 2
Post Postano: 05.03.2010. 14:28 
Naslov:  

Ja sam cuo da ima 7 zena na 1 muskarca,a onda odem u grad i oko mene sami tipovi?!A inace da ih ima 7 na 1 to bi bilo NAJOPTIMALNIJE!

NotHere

Ukupno postova: 2
Post Postano: 05.03.2010. 16:01 
Naslov:  

Crobex je napisao/la :
Sviđa mi se ova naša "osječka metoda gradnje", trebali bi mi to patentirati:
1. prvo napraviš betonsku konstrukciju,
2. onda je pustiš da stoji neko vrijeme, da se "očeliči" na kiši, snijegu i niskim temperaturama (sva sreća pa smo imali ovako hladnu zimu, da nam se kulturni centar lijepo navikne),
3. onda počneš polako smišljat kako zatvorit cijelu tu konstrukciju...

Radi se o armiranom betonu i skeletnoj nosivoj konstrukciji kojoj ništa nece biti zbog izloženosti vremenskim utjecajima. Naravno, to je važno pri samoj ugradnji (vanjska temp. i sl.) ali ne i sada. Postoji nešto što se zove i prirodni proces sušenja materijala, npr. beton i kad se osuši ima određeni postotak vlage koji se naknadno isušuje. Loše bi bilo da je uređen unutarnji prostor a da nisu sredili vanjsku fasadu jer bi moglo doci do prodiranja vlage u unutrašnjost i ostecenja slojeva žbuke u unutrašnjosti. Ipak to se nece dogoditi jer je vanjsak fasada gotova. Problem je ako imate betonske ploče koje sadrže pukotine jer u slucaju niskih temp. moze uci voda i kad se stvori led doci do pucanja ali kako se radi ipak o novoj zgradi to nije presudno. Postoje određene faze u gradnji koje se moraju napraviti kad se krenu izvoditi radovi ali isto tako i one na kojim se moze stati bez ugrožavanja prethodno napravljenog posla.

Sto se tice nagiba.... Zgrade ovakve visine i velicine se temelje pomocu pilota (a.b. stupovi) koji se nabijaju do nosivog tla, tako da nema veze je li tlo mocvarno ili ne, nabijaju se kroz takvo tlo sve do nosivog, pa ako je nosivo na 40 m dubine , onda do toga ako treba. Svaka zgrada ima svoj proces slijeganja na tlo i potone za par cm. To je normalno i zna se koje su prihvatljive vrijednosti. Također se pri izgradnji svake etaže provjerava nagib , tako da se ne dogodi na otklon od 1cm na kraju završi kao 1m. Vjerujem da su za tu zgradu napravljeni svi proracuni i nista nije prepusteno slucaju.

I za kraj, ako u Dubaiu mogu napraviti hotel 300 m od obale sa temeljem u pijesku i moru, onda i mi možemo ovakvu "zgradicu" u ravnici

VESP
Ukupno postova: 285
Upozorenja : 2Upozorenja : 2
Post Postano: 05.03.2010. 17:32 
Naslov:  

NotHere je napisao/la:
Crobex je napisao/la :
2. onda je pustiš da stoji neko vrijeme, da se "očeliči" na kiši, snijegu i niskim temperaturama (sva sreća pa smo imali ovako hladnu zimu, da nam se kulturni centar lijepo navikne),

Radi se o armiranom betonu i skeletnoj nosivoj konstrukciji kojoj ništa nece biti zbog izloženosti vremenskim utjecajima. Naravno, to je važno pri samoj ugradnji (vanjska temp. i sl.) ali ne i sada. Postoji nešto što se zove i prirodni proces sušenja materijala, npr. beton i kad se osuši ima određeni postotak vlage koji se naknadno isušuje. Loše bi bilo da je uređen unutarnji prostor a da nisu sredili vanjsku fasadu jer bi moglo doci do prodiranja vlage u unutrašnjost i ostecenja slojeva žbuke u unutrašnjosti. Ipak to se nece dogoditi jer je vanjsak fasada gotova. Problem je ako imate betonske ploče koje sadrže pukotine jer u slucaju niskih temp. moze uci voda i kad se stvori led doci do pucanja ali kako se radi ipak o novoj zgradi to nije presudno. Postoje određene faze u gradnji koje se moraju napraviti kad se krenu izvoditi radovi ali isto tako i one na kojim se moze stati bez ugrožavanja prethodno napravljenog posla.

Sto se tice nagiba.... Zgrade ovakve visine i velicine se temelje pomocu pilota (a.b. stupovi) koji se nabijaju do nosivog tla, tako da nema veze je li tlo mocvarno ili ne, nabijaju se kroz takvo tlo sve do nosivog, pa ako je nosivo na 40 m dubine , onda do toga ako treba. Svaka zgrada ima svoj proces slijeganja na tlo i potone za par cm. To je normalno i zna se koje su prihvatljive vrijednosti. Također se pri izgradnji svake etaže provjerava nagib , tako da se ne dogodi na otklon od 1cm na kraju završi kao 1m. Vjerujem da su za tu zgradu napravljeni svi proracuni i nista nije prepusteno slucaju.

I za kraj, ako u Dubaiu mogu napraviti hotel 300 m od obale sa temeljem u pijesku i moru, onda i mi možemo ovakvu "zgradicu" u ravnici
Bravo!Konacno netko strucan!

Crobex
Ukupno postova: 21
Post Postano: 05.03.2010. 23:25 
Naslov:  

NotHere je napisao/la:
Crobex je napisao/la :

Hvala na stručnom objašnjenju, ali ipak sam htio malo karikirati kako bih ukazao na apsurdan političko-gospodarski proces koji stoji iza ovakvih projekata, ne toliko na samu izgradnju zgrade.

borod

Ukupno postova: 282
Spol: Muško Muško
Post Postano: 06.03.2010. 6:57 
Naslov:  

fileos je napisao/la: Ovakve fotografije ne služe nikako kao dokaz da se građevina nakrivila...
mayhem je napisao/la:
kruzi po gradu prica,da se navodno nagnio u stranu nekih 18 cm-a , pa da je zato gradnja obustavljena , a ne da se nema novaca...tak se prica

Ha, dovoljno sam star da se sjecam da niti o jednoj znacajnijoj novoj zgradi nije kruzila ista prica. A citao sam da je ista prica kolala i kada se crkva - konkaterdrala gradila, Da te price imaju osnova Osijek bi bio grad krivih tornjeva

Skoči u forum: