Jezična gimnazija: promocija prvog demo albuma banda Crna Kronika

Osijek

Jezična gimnazija: promocija prvog demo albuma banda Crna Kronika

[26.02.2010.] Povodom tri godine postojanja, mladi osječki školski bend II. gimnazije Osijek 'Crna kronika' promovirao je svoj prvi album naziva 'R'n'r u venama'.

Koncert je održan u prostoru II. gimnazije, a osim šest pjesama s albuma, mogli su se čuti i hitovi od poznatih hrvatskih bendova kao što su Opća opasnost, Divlje jagode, Leteći odred i drugi. Publiku su zabavljali puna dva sata, a odaziv bi vjerojatno bio veći kada bi se bendu omogućio prostor i izvan školskih prostora.
Da su bend u usponu, vidi se iz nekoliko važnijih nastupa kao što su koncert u sklopu medicinskog predavanja 'Znanje je moć', nastup na 'Norijadi' 2009. te na manifestaciji 'Igre na vodi' u Belišću gdje su nastupali zajedno s bendom 'Prva liga' i Zoranom Mišićem.

Postavu benda čine Minja Jovičić-vokal, Mislav Mihaljević-bass gitara, Mateo Grigić-bubnjevi, Branimir Suhić-solo gitara, Domagoj Suhić-ritam gitara. Nadaju se suradnji s nekom od diskografskih kuća i češćem pojavljivanju na sceni. Nadamo se da će im se to i ostvariti jer bi svojim koncertima mogli znatno doprinijeti kvaliteti osječke rock scene.

Pogledajte fotografije s nastupa:

Piše: Lara Bebek
Foto: Daniel Antunović

Crna Kronika će u petak 26. veljače 2010. promovirati svoj prvi demo album pod nazivom "R'n'R u venama" i usput proslaviti 3 godine postojanja banda. Određena količina primjeraka demo albuma na CD-u će biti podijeljena, pa ako želite, možete "ugrabiti" primjerak za sebe. Predstavit će i novog člana te pripremiti zanimljiv show. Mjesto održavanja je osječka Jezična gimnazija (ispred škole ili unutra - ovisi o vremenskim prilikama), a vrijeme 17:30-19:00h.
o bože

jednom sam sasvim slučajno čula taj bend
sva sreća pa sam bila pijana/drogirana/whateva

ugl jedan od hepeninga koje svakako treba propustit
Ja sam mali Mateee, toliko da znate :D
:D
@nakerado, s koje je to norijade?
od prošle godine
punk urac

od prošle godine

Tnx! Ja sam mislila da je možda od 2008. jer su isto takve stvari bendovi svirali, ali očito svi imaju sličan repertoar...
ahaha, pa šta, baš simpatično, nek se dečki promoviraju. a sad, koliko će uspjet u svemu tome.. :) :) :) :)

Re: Jezična gimnazija: promocija prvog demo albuma banda Crna Kronika

Gledala sam njihove po Youtube-u, i moram priznati da mi Mali Mate ni glasom ni stasom ne odgovara za ovakvu vrstu glazbe i gurpu koja se fura na ovakve stvari. Više mi izgleda kao tip za neke svatovske ili boy bendiće. I izgleda nekako štreberski...

Nemam ništa protiv njih kao grupe, štoviše, sve najbolje im želim...samo...nekako kao da on odskače od njih...eo i slike s njihovog My Space-a.

Stella1989

Gledala sam njihove po Youtube-u, i moram priznati da mi Mali Mate ni glasom ni stasom ne odgovara za ovakvu vrstu glazbe i gurpu koja se fura na ovakve stvari. Više mi izgleda kao tip za neke svatovske ili boy bendiće. I izgleda nekako štreberski...

Ima predobar glas, i zašto bi morao izgledati kao rocker/metalac ako pjeva pjesme tog žanra? Otkad je to izgled mjerilo kvalitete nečije pjesme/glasa?

heaven_can_wait

Ima predobar glas, i zašto bi morao izgledati kao rocker/metalac ako pjeva pjesme tog žanra? Otkad je to izgled mjerilo kvalitete nečije pjesme/glasa?

Paa...ovaj video što je na 031, nije mi zvučalo baš kao da ima predobar glas, možda tebi...izgled ne mora biti nužno odraz glazbe koju netko pjeva, ali kažem da dosta odskače od ostalih članova gupe...ovi kao neki nabrijani metalci, a on kao štreber...

Btw...u ovom videu prestrašno zvuči...kao da pokušava nekog kopirat (ne znam ni ja kog), boja glasa mu je čudna, kao da sam sebe ne čuje...glas mu ide malo vamo, malo tamo...

Stella1989

heaven_can_wait

Paa...ovaj video što je na 031, nije mi zvučalo baš kao da ima predobar glas, možda tebi...izgled ne mora biti nužno odraz glazbe koju netko pjeva, ali kažem da dosta odskače od ostalih članova gupe...ovi kao neki nabrijani metalci, a on kao štreber...

Btw...u ovom videu prestrašno zvuči...kao da pokušava nekog kopirat (ne znam ni ja kog), boja glasa mu je čudna, kao da sam sebe ne čuje...glas mu ide malo vamo, malo tamo...

Uz takvu kvalitetu videa ničiji glas ne može zvučati dobro.
Poslušaj: http://www.myspace.com/crnakronikaband :)
heaven_can_wait

Poslušala sam ja to još jučer. Naravno da je dosta drugačije kad je to sve lijepo snimljeno u studiju i sl. To i vrapci na grani znaju. Pravi glas se pokaže tek uživo kad se falš ne može prepraviti ni izmixati da to zvuči bolje. A ono nije do kamere...zvuk se solidno čuje.

A lik se stvarno previše trudi kopirat onog lika iz Dviljih jagoda. Ne bi mu naškodilo da pusti svoj prirodni glas, nije fora slušat nečiju kopiju i furat se baš toliko preočito na nekoga...
Stella1989

A ono nije do kamere...zvuk se solidno čuje.

Možda za tvoje kriterije.

heaven_can_wait

Stella1989

Lik uživo katastrofalno pjeva i falša. Jesi možda poslušala onaj dio u videu "Kap po kap", kad prije refrena nekako čudno razvuče i onda to zvuči kao narodnjak, baš kao što je i @nake_rado napisao?

Pogledaj bilo koji njihov video i lik se strašno trudi kopirat pjevača Divljih jagoda. U studiju mu to možda i uspijeva, ali kad treba pokazat pravi glas, onda falša i stvarno strašno zvuči. A sad, ako se tebi sviđa, slobodno...nemam ništa protiv toga, samo kažem svoju konstruktivnu kritiku nek pokaže i njeguje svoj glas, a ne nekoga iz Divljih jagoda. ;)

Btw, eo pogledaj i poslušaj...na 0:55 je stvarno scary...ni toaliteet nije pogodio, kao da ne čuje melodiju u pozadini.
Istina, malo mu se omaklo na 0:55, ali ne možeš reći da uživo katastrofalno pjeva kad si ga (pretpostavljam) vidjela samo na snimkama.
heaven_can_wait

Istina, malo mu se omaklo na 0:55, ali ne možeš reći da uživo katastrofalno pjeva kad si ga (pretpostavljam) vidjela samo na snimkama.

Njegov glas super se čuje na snimkama, tako da ne stoji to da je tako samo na videu. Dečko stvarno brka tonove, tonaliteta, malo iz jednoga u drugi, kao da mu glas nije stabilan, kao da ga ne može zadržati. Svakako treba još dosta poraditi na tome prije nekog ozbiljnijeg poteza.
Stella1989

heaven_can_wait

Njegov glas super se čuje na snimkama, tako da ne stoji to da je tako samo na videu. Dečko stvarno brka tonove, tonaliteta, malo iz jednoga u drugi, kao da mu glas nije stabilan, kao da ga ne može zadržati. Svakako treba još dosta poraditi na tome prije nekog ozbiljnijeg poteza.

Aha, i sve si to zaključila iz par snimki (loše kvalitete), pa eto kad si tako vična glazbenoj kritici prošetaj malo do jezične pa nam donesi još koju 'konstruktivnu'.
Čuj @haven_can_wait, nemam se namjeru ni s kim prepirati. Rekla sam svoje mišljenje na osnovu onoga što sam čula i vidjela, i mislim da nisam jedina koja tako misli.

Uživaj i svako dobro! :)
Stella1989

Čuj @haven_can_wait, nemam se namjeru ni s kim prepirati. Rekla sam svoje mišljenje na osnovu onoga što sam čula i vidjela, i mislim da nisam jedina koja tako misli.

Uživaj i svako dobro! :)

Također :)
Kad budem snimao album zovem stelu, kontam da je ona neki jebeni producent il znalac il kritičar...:)
vjeko_99

Kad budem snimao album zovem stelu, kontam da je ona neki jebeni producent il znalac il kritičar...:)

Stella je sve to i još i više, a nije samo stručnjak za glazbu, ne, ne :D
ma mustite dečka nek pjesma što hoće!!!..naprijed dečki..:D
vjeko_99

fred

vjeko_99

Da ste poslušali kako to zvuči ili da imate(imalo) sluha, skontali bi da stvarno očajno zvuči. Falš, falš...teški falš! Ne znam jel Mali Mate još mutira ili to...ali dobronamjeran savjet...nek ne kopira Divlje jagode jer je već ovo (pre)loša kopija njih...
Stella1989

vjeko_99

fred

vjeko_99

Da ste poslušali kako to zvuči ili da imate(imalo) sluha, skontali bi da stvarno očajno zvuči. Falš, falš...teški falš! Ne znam jel Mali Mate još mutira ili to...ali dobronamjeran savjet...nek ne kopira Divlje jagode jer je već ovo (pre)loša kopija njih...

stella totalno se slažem s tobom...i baš sam sretan zbog tog.hahaha :D
badman

Ozbiljno ili i tebi dobro zvuče pa se zezaš? ;)
ma daj pa ovo je očajno
men sad dođe da se ozljedim kad čujem to
punk urac

ma daj pa ovo je očajno

Kad čuješ kako pjeva ili? Nemoj da dečki iz "Crne kronike" budu krivi ako digneš ruku na sebe. ;)
brutalno grozno
ništa gore nisam čula
al stvarno

a ni vidjela
xD
punk urac

brutalno grozno
ništa gore nisam čula
al stvarno

a ni vidjela
xD

Ni ja...kome ovo dobro zvuči, taj ili je gluh ili u životu nije čuo kako zvuči pjesma otpjevana kako treba i glas koji nije loša kopija nečijeg tuđeg...
Idem u tu školu gdje dječaci sviraju i uvijek kada im je nastup pobjegnem iz škole...Uistinu zvuče kao Thompson retard rocker...Ne sviđa mi se,no dobro.Sviraju okej,ali Mali Mate...ne valja.
lebe mekani...oko čeg se vi svađate... pusti ih da sviraju..ak ti nisu dobri( ja ih ne slušam) onda slušaj nešt drugo..lako srat po ostalima..ajmo kritizirat vas djeco malena
Stella1989

badman

Ozbiljno ili i tebi dobro zvuče pa se zezaš? ;)

najozbiljnije se slažem s tobom. :D
Stella1989

heaven_can_wait

Poslušala sam ja to još jučer. Naravno da je dosta drugačije kad je to sve lijepo snimljeno u studiju i sl. To i vrapci na grani znaju. Pravi glas se pokaže tek uživo kad se falš ne može prepraviti ni izmixati da to zvuči bolje. A ono nije do kamere...zvuk se solidno čuje.

A lik se stvarno previše trudi kopirat onog lika iz Dviljih jagoda. Ne bi mu naškodilo da pusti svoj prirodni glas, nije fora slušat nečiju kopiju i furat se baš toliko preočito na nekoga...

čisto informativno: taj demo nije snimljen ni u kakvom studiju, sve je home made
tako da ti ta teorija o mixanju glasića pada u vodu

a da se tako dobro razumiješ u glazbu i live nastupe kao što tvrdiš, znala bi da niti jedan pjevač ne može savršeno otpjevati live jer ne može sam sebe ni čuti kako pjeva (nema benda, pjevača koji su imali aspolutno savršen live nastup bez ijedne pogreške)
a i u studiju (kojeg u ovom slučaju ni nema) uvijeti su idealni za pjevača i može čuti zapravo što radi
ohladi malo
ivanafreak

Stella1989

heaven_can_wait

čisto informativno: taj demo nije snimljen ni u kakvom studiju, sve je home made

a da se tako dobro razumiješ u glazbu i live nastupe kao što tvrdiš, znala bi da niti jedan pjevač ne može savršeno otpjevati live jer ne može sam sebe ni čuti kako pjeva (nema benda, pjevača koji su imali aspolutno savršen live nastup bez ijedne pogreške)
a i u studiju (kojeg u ovom slučaju ni nema) uvijeti su idealni za pjevača i može čuti zapravo što radi
ohladi malo

Svaki bend mora zvučat dobro live i naravno da se svi čuju međusobno kad sviraju live, jer postoje tzv. "monitori" za vas laike ...
Ma ovo je grozno...
Mi kada smo prolazili pored jezicne,oni su vani svirali,a neki decki su ih zeljeli gadati stolicama iraznim objektima da ne moraju slusati tu glazbu xD
Sve u svemu,mali mate po meni ne zna pijevati :)
e stella jel to tvoja mačka na avataru?
Ajmo ovak: jel netko od vas kvazi kriticara ikada svirao u bendu ili se bavio bilo kakvim kreativnim radom koji je doveo do nekih rezultata? Ako je, jako bih volio da to podijeli s ostatkom ekipe, cisto reference radi. A i komentara radi.

Isti komentari su bili i neki dan ispod vijesti o jednom drugom mladom osjeckom bendu. Cak se i neki ljudi ponavljaju u postovima.

Sad ja vas pitam… jel sve ovo normalno? Ajmo pljuvat po svemu sto drugi rade... Puno je jednostavnije blejit u monitor i s tri anemicna klika i nekoliko distroficnih pokreta rukom po tipkovnici popljuvat sve sto drugi rade nego nesto napravit sam. I na taj nacin sam sebi opravdavat vlastiti manjak interesa za zivot i bezidejnost.
Svaka im čast što su uopće napravili demo snimku - uopće napravili svoje pjesme, ja ne znam ni rimu složit kak treba tako da stvarno dečkima svaka čast Što se tiče vokala, nije savršeno, ali poslušajte malo druge rock i ostale bendove koji sviraju po Osijeku i okolici, na čeg oni zvuče?! Dečki imaju svoj san i trude ga se ostvariti, a vi pljujete po njima. Nije to baš u redu! Nije da sam ja neki super ultra mega cool fan, ali bar znaju napravit atmosferu i meni su čisto ok! :)
ova snimka je stvarno čudna. ja sam ih čula uživo i glas stvarno ne zvuči tako.
ne kažem da su savršeni,ali očito da uspjevaju u onom što žele,a to je zabavit publiku. na dotičnom videu se vidi da publika i više nego uživa,tako da glas očito i nije presudan.

Najlakše je biti kritičar :roll:
Ma pustite ljude da sviraju, uopće ne zvuče loše.

A ako vi mislite da možete bolje, slobodno nabacite koju svirku pa da i vaš trud malo popljuju :mrgreen:
mark_27

Ajmo ovak: jel netko od vas kvazi kriticara ikada svirao u bendu ili se bavio bilo kakvim kreativnim radom koji je doveo do nekih rezultata? Ako je, jako bih volio da to podijeli s ostatkom ekipe, cisto reference radi. A i komentara radi.

Isti komentari su bili i neki dan ispod vijesti o jednom drugom mladom osjeckom bendu. Cak se i neki ljudi ponavljaju u postovima.

Sad ja vas pitam… jel sve ovo normalno? Ajmo pljuvat po svemu sto drugi rade... Puno je jednostavnije blejit u monitor i s tri anemicna klika i nekoliko distroficnih pokreta rukom po tipkovnici popljuvat sve sto drugi rade nego nesto napravit sam. I na taj nacin sam sebi opravdavat vlastiti manjak interesa za zivot i bezidejnost.

ja sam svirao u brdo bendova i još uvijek sviram...postigo sam svašta bio na radiju čak i novaca zaradio sviranjem, sad sviram u metal bendu i kako stvari stoje bit ce dobrih rezultata i od toga...eto tolko od mene
Kako god da oni zvučali ja mislim kako ipak treba pohvaliti što uopće sviraju i bave se nečime a ne da okolo loču i pričaju o tužnoj sudbini i kako neće dobiti posao niti kada završe fakultett!!!

ma kontam da niko od vas ne zna ni sta je c dur al bitno da znate vrijedjat tudji rad...da mal upotrijebite usi shvatili biste da ne falsa, nego da mu pobjegne negdje, a to se svima dogadja pa i najboljima. I nitko nikoga ne imitira, pokusajte vi napisat bilo kakvu pjesmu, pa da je makar i u rangu s kuca kuca perom, pa da vidimo kak ce vam ic
Necro

Ma ovo je grozno...
Mi kada smo prolazili pored jezicne,oni su vani svirali,a neki decki su ih zeljeli gadati stolicama iraznim objektima da ne moraju slusati tu glazbu xD
Sve u svemu,mali mate po meni ne zna pijevati :)

da tako je ne zna pijevati, al zna PJEVATI, al kad vec kritiziras onda bar nauci hrvatski jezik
Stella1989

punk urac

brutalno grozno
ništa gore nisam čula
al stvarno

a ni vidjela
xD

Ni ja...kome ovo dobro zvuči, taj ili je gluh ili u životu nije čuo kako zvuči pjesma otpjevana kako treba i glas koji nije loša kopija nečijeg tuđeg...

pa ti si zeno gluha stvarno, jel uopce ista znas o glazbi?
punk urac

ma daj pa ovo je očajno
[/quote
hahahahahah normalno punker komentira ahahahahhhahaaaaaaaahahahahhahaha uglavnom slobodno se ozljedi, mozda se dokrajcis pa svijet bude ljepse izgledo bez tebe

da mi pankeri smo šljam društva
slažem se
samo pijemo i drogiramo se
punk urac

da mi pankeri smo šljam društva
slažem se
samo pijemo i drogiramo se

eto sve si rekla
a ti si da pretpostavim neka grupi djevojka jel

pa mogla si bolji bend nać
hahahaha..ja sam ti metalka, u prijevodu, u 7. razredu sam nadrasla punk, a ovi dečki su mi prijatelji, znam koliko znaju svirati i koliko rade, a minja je učeni pjevač, pretpostavljam da nemaš bend pa zato i tako komentiraš a ako i imaš to su jedni od onih koji se raspadnu za mjesec dana...ček kak bi netko tko sluša punk uopće smio komentirat ljude koji sviraju rock?
nadrasla punk u 7. razredu

odo se ozljedit
aj bok
:))) Sviđaju mi se komentari :))) Nakon ovoga mi je postalo jasno... Sad se sigurno neću ostavit skladanja i tih sranja :) Uveseljavat ću ljude poput ovih krvožednih napasnika još barem 100 godina :)) Hvala na podršci.
Svaki bend mora zvučat dobro live i naravno da se svi čuju međusobno kad sviraju live, jer postoje tzv. "monitori" za vas laike ...

Ne mora ''slika'' uvijek biti savršena...
d_grassa

Idem u tu školu gdje dječaci sviraju i uvijek kada im je nastup pobjegnem iz škole...Uistinu zvuče kao Thompson retard rocker...Ne sviđa mi se,no dobro.Sviraju okej,ali Mali Mate...ne valja.

Hvala na pohvali za Thompsona :) Za dom!
Halenica-316

hahahaha..ja sam ti metalka, u prijevodu, u 7. razredu sam nadrasla punk, a ovi dečki su mi prijatelji, znam koliko znaju svirati i koliko rade, a minja je učeni pjevač, pretpostavljam da nemaš bend pa zato i tako komentiraš a ako i imaš to su jedni od onih koji se raspadnu za mjesec dana...ček kak bi netko tko sluša punk uopće smio komentirat ljude koji sviraju rock?

ja bih prije rekao da je pank nadrastao tebe, a ne ti njega... aaa znaci ti si metalka. mozda si mi onda pusila kurac u grmlju negdje posto jos nisam vidio ocajnijih bica medju klinkama od tih metalki, osobno preferiram cajkaroshice jer im bolje stoji kurvanje. a i jedne i druge to rade prekovremeno... curo ti nisi jos nista prerasla ako ides jos us rednju skolu. takvim izjavama samo dokazujes da si jebeno dijete nepodojeno
dali postoji ijedna osoba ovdje koja brani ovaj bend a a ne zna clanove osobno_ ne. dakle case closed. mene bol kurac za bend tu neki dal valja ili ne, valjda cete jednom i dobit picke pa ce vam pjesme o ljubavi i sexu zvucat vjerodostojnije :lol:
Kodrann

Halenica-316

ja bih prije rekao da je pank nadrastao tebe, a ne ti njega... kayes bila si pankerica_ sta kazes na bendove tipa Amebix, Crass, The Addicts, biafrin Alternative Tentacles label i sl. jesi ikad cula za bilo sta od ovog_
aaa znaci ti si metalka. mozda si mi onda pusila kurac u grmlju negdje posto jos nisam vidio ocajnijih bica medju klinkama od tih metalki, osobno preferiram cajkaroshice jer im bolje stoji kurvanje. a i jedne i druge to rade prekovremeno... curo ti nisi jos nista prerasla ako ides jos us rednju skolu. takvim izjavama samo dokazujes da si jebeno dijete nepodojeno
dali postoji ijedna osoba ovdje koja brani ovaj bend a a ne zna clanove osobno_ ne. dakle case closed. mene bol kurac za bend tu neki dal valja ili ne, valjda cete jednom i dobit picke pa ce vam pjesme o ljubavi i sexu zvucat vjerodostojnije :lol:

Oprosti,lapsus
ali ako cemo tako :)
Halenica-316

Pretpostavljam??Nauci hrvatski jezik..
I lose pjeva,to sto sam ja slucajno krivo napisao ne mjenja cinjenicu da kad su svirali/pjevali onu stvar od opce opasnosti da su ljudi bjezali sto dalje od toga :)
Ako ne znate podnijeti kritike nemojte se baviti tim poslom :)
p.s.ovo sa "ček kak bi netko tko sluša punk uopće smio komentirat ljude koji sviraju rock?"
to stvarno ne shvacam?!?
Ja ne shvacam tebe,ti imas tako glupo misljenje..tj.nemas ti takvo misljenje nego branis nekoga samo zato jer ti je kolega,ili prijatelj.
I da,pise se komentirati ,a ne komentirat :)
Have a nice day ^^
I da,opet imam lapsus :) pa posto nema edit dugmeta da se ispravim, mijenja*
Kodrann

Halenica-316

ja bih prije rekao da je pank nadrastao tebe, a ne ti njega... aaa znaci ti si metalka. mozda si mi onda pusila kurac u grmlju negdje posto jos nisam vidio ocajnijih bica medju klinkama od tih metalki, osobno preferiram cajkaroshice jer im bolje stoji kurvanje. a i jedne i druge to rade prekovremeno... curo ti nisi jos nista prerasla ako ides jos us rednju skolu. takvim izjavama samo dokazujes da si jebeno dijete nepodojeno

awwww <3
that's my boy
<3
punk urac

awwww <3
that's my boy
<3

e spavo sam do sad, i sad bih najrade do zg.a aaaa
Kodrann

punk urac

awwww <3
that's my boy
<3

e pa jebga sad je mal kasno znaš
punk urac

Kodrann

punk urac

awwww <3
that's my boy
<3

e pa jebga sad je mal kasno znaš

e pa jbga tak ti je to kod mene...
utorak zlato utorak
sad svi na forumu misle da smo zajedno i da te branim hahaha
ionak će nas bacit u offtopic a to niko ne čita
Kodrann

Halenica-316

Pa jel nisu vama na psihijatriji ukinuli internet?
zen031

Pa jel nisu vama na psihijatriji ukinuli internet?

kradem signal s patologije...
Čemu tolike uvrede? Pitam se tko tu nije dobio pičke? I tko će dobit po pički ak nastavi vrijeđati okolo tako ljude. Jebo vas i pank i metal i rock i folk.
Kodrann

Halenica-316

u čovječe stariji si od mene godinu dana pa mi popuješ, mislim da mi se neda slušat prodike od nekog tko ne zna hrvatski tak da, ono ne kanim trosit vrijeme na male ljude ko sto si ti, jer si kontam da o glazbi znam vise nego taj tvoj minijaturni mozak (vjerojatno iz emse)

zat da se uopce svadjam...kao sto ponavljam, necu obracat na pozornost na ''male ljude'' po dostojevskom jelte =)
Branimir_92

Čemu tolike uvrede? Pitam se tko tu nije dobio pičke? I tko će dobit po pički ak nastavi vrijeđati okolo tako ljude. Jebo vas i pank i metal i rock i folk.

ne smijem dirat maloljetnike, prosli put kad sam diro jednu curu uveli su me u registar pedofila

Halenica-316

zat da se uopce svadjam...kao sto ponavljam, necu obracat na pozornost na ''male ljude'' po dostojevskom jelte =)

duso, ti i jesi mala, po dostojevskom jelte. znat definiciju znaci kurca. ja ne znam hrvatski/pa kojim bre jezikom onda pricam. i ti imas predrasude prema ljudima iz emse. dostojevski bi bio ponosan s tobom, sigurno si vrijedna studentica na pravom putu prema zivotnoj sreci. a sto se tice c dura, ja nisam sudjelovao u raspravi o bendu al vidim posto se preseravas tu nekim kvazi znanjem, reci mi dali sam ja taki priprost uspio uvatit taj akord_odsvirao sam ga samo za tebe srce
http://www.mediafire.com/download.php?yjj2ugmndcl
ja mislim da si ga uspio uvatit
punk urac

ja mislim da si ga uspio uvatit

malo je rashtimana gitara btw :P . prepriprost sam da ju sredim fino
ivanafreak

ohladi malo

I vrapci na grani znaju da je u studiju 15 puta drugačije...možeš malo naštimati efekt, pjevat jednu te istu pjesmu 19 puta i iz 20.-og puta snimiti neku ok verziju, ovo-ono, ali kad kad je live nastup, onda se tek pokaže pravi glas i onaj koji zaista kvalitetno pojeva, uvijek dobro pjeva, nema tu onoga da mu se "omakne" u svakoj pjesmi, i to kroz cijelu pjesmu...tako da ni tebi ta teorija baš i ne stoji...ovo ne da je nastup s kojom pogreškom...ovdje je totalno promašeno ono na što se ciljalo...a ne znam baš puno bendova koji tako očajno zvuče...
mark_27

Ja sam se intezivno bavila pjevanjem i plesom 6 godina u Osijeku, pjevala i plesala uvijek u 1. postavi (u kojoj nastupaju samo oni najkvalitetniji), i znam kako glas treba zvučati, a kako ne treba. Mnogi su se složili da Mali Mate katastrofalno zvuči, što i je istina.
mark_27

Kakvo pljuvanje? Kritika, makar ona i bila negativna mora znati biti prihvaćena. Kakav je netko glazbenik ako ne zna prihvatiti kritiku bila ona dobra ili loša? Ako ju zna prihvatiti u nastojanju da poboljša svoj rad, onda mu ta kritika dobro i dođe, a ako zabije glavu u pijesak kao noj i sluša samo pohvale svojih nekih lega/legica iz škole, a zanemaruje kritike koje bi mu i više nego dobro došle...kako onda očekuje da će ikada nešto (veće) postići u svojoj karijeri?
~suncica~

ne kažem da su savršeni,ali očito da uspjevaju u onom što žele,a to je zabavit publiku. na dotičnom videu se vidi da publika i više nego uživa,tako da glas očito i nije presudan.

Ne sjećam se kad sam zadnji put pročitala sličnu glupost... Pubilka uživa jer sviraju dobre pjesme, što ne mora nužno značiti i da su bacili publiku u trans zbog svojih pjevačkih "sposobnosti". Da sviraju svoje pjesme koje ljudi nisu nikad čuli, kontam da bi šator bio prazan. Tako da...bolje 2put razmisli prije nego što ovako napišeš.

Isto je bio i na Danima piva...jedan band stvarno super skida pjesmu nekog našeg poznatog banda, ljudi skaču, plešu jer im se sviđa pjesma, a čim počnu svirati neku svoju pjesmu, ljudi stanu, a neki se razbježe jer to više nije to.

Halenica-316

ma kontam da niko od vas ne zna ni sta je c dur al bitno da znate vrijedjat tudji rad...da mal upotrijebite usi shvatili biste da ne falsa, nego da mu pobjegne negdje, a to se svima dogadja pa i najboljima. I nitko nikoga ne imitira, pokusajte vi napisat bilo kakvu pjesmu, pa da je makar i u rangu s kuca kuca perom, pa da vidimo kak ce vam ic

Njemu kroz cijelu pjesmu glas nekud bježi...nikako da ga ulovi... :lol:
A da se strašno trudi kopirat onog lika iz Divljih jagoda ili Thompsona, preočito je iz onih demo snimki...toliko se trudi grčit glas i zvučat starije i poput navedenih pjevača da je to preprozirno...samo onaj tko je gluh to neće skontati ni za 100 godina...btw...da se osvrnem na zadnji dio tvoga posta...ovdje nije riječ o pisanju pjesama, već o lošem pjevanju...
Halenica-316

pa ti si zeno gluha stvarno, jel uopce ista znas o glazbi?

Ooo...znam ja o glazbi i više nego što misliš i možda što ćeš ti ikada znati...barem što se (kvalitetnog) pjevanja tiče...
Necro

Ako ne znate podnijeti kritike nemojte se baviti tim poslom :)

(y)
Necro

Ja ne shvacam tebe,ti imas tako glupo misljenje..tj.nemas ti takvo misljenje nego branis nekoga samo zato jer ti je kolega,ili prijatelj.

Ukrao si mi riječi iz usta...to sam baš i ja htjela napisati u jednom od svojih prethodnih postova...ljudi kojima ovo zvuči dobro, super, odlično i koji toliko grčevito brane glas dotičnoga...ili nemaju sluha ili su mu prijatelji pa se sad tu malkoc preseravaju i brane lika iz škole/razreda...

Ali kao što sam već napisala...dečkima sve najbolje i nek stvarno Mali Mate poradi na glasu jer ovo zvuči stvarno loše...i na Youtube-u su im ljudi pisali loše kritike na račun vokala, tako da nismo mi na 031 jedini kojima zvuči loše.
Nek nauče primati kritike, bile one dobre ili loše i nek porade na kvaliteti.
s tim da kritika treba bit konstruktivna
Frost

s tim da kritika treba bit konstruktivna

Eh...ima ih podosta u ovoj temi. Nemoj mi reći da si i ti jedan njegov "lega" pa ćeš reći da odlično pjeva? ;)
Ja imam jednostavan i super nacin da potvrdimo njegove glasovne sposobnosti :)
Neka se prijavi na sljedeci HTZ,neka mu toni cetinski kaze kako pjeva,pa cemo se prema tome voditi...
Mooozda bi prosao prvi krug,dalje,sumnjam jako.
Stella1989

Eh...ima ih podosta u ovoj temi. Nemoj mi reći da si i ti jedan njegov "lega" pa ćeš reći da odlično pjeva? ;)

Neću ništa reći jer nisam ništa čuo.

Uostalom, ja kritike dajem po svom osobnom ukusu i mišljenju pa nisam baš neki mjerodavni kritičar.
Necro

Ja imam jednostavan i super nacin da potvrdimo njegove glasovne sposobnosti :)
Neka se prijavi na sljedeci HTZ,neka mu toni cetinski kaze kako pjeva,pa cemo se prema tome voditi...
Mooozda bi prosao prvi krug,dalje,sumnjam jako.

E stvarno ne mogu vjerovat!! To je i meni jučer palo na pamet, sad si me podsjetio...tnx ;)
Razmišljala sam kako to da se nisu prijavili na onaj Supertalent...tamo je isto bilo svakakvih bendova, koji su stvarno bili dosta dobri. Možda se prijave na sljedećem Supertalentu...tko zna... ;) Baš me zanima kako bi prošli i dal bi prošli ili bi bilo od sva 3 člana žirija crveno svjetlo.
Frost

Neću ništa reći jer nisam ništa čuo.

Uostalom, ja kritike dajem po svom osobnom ukusu i mišljenju pa nisam baš neki mjerodavni kritičar.

Jesi vidio videe? Ima ih i na Youtube-u, pa pogledaj i poslušaj. Pogledaj i komentare ispod. Ne bi kritizirala nikoga zbog toga da nekoga pljujem, već da uputim kritiku (pored mora ljudi koji su im isto pisali). Ono što sam napisala rezultat je onoga što sam čula i što ne zvuči baš dobro...
E da...postoji još jedna grupa pod imenom "Crna kronika". Dečki su iz Nove gradiške i daleko bolje zvuče.

@Frost, aa se ne zezneš dok budeš tražio videe ovih lokalnih. ;)
@Stella
Kako ti se da pisati ovakve elaborate zbog nečeg tolikooo trivijalnog? :D
volim tu i tamo pročitati neki topic ovdje jer je pun WIN/FAIL primjera :D

inače, nemam ništa protiv benda iako mi nije nešto posebno, ali svaka čast što barem pjevaju, trude se...

btw: @punk urac WIN :D
heaven_can_wait

Stella1989

zvuk se zapravo i dobro čuje za live snimku bez posebnog kanala zvuka.. imho..

Kako vam se uopće da toliko raspravljati oko nečeg tako banalnog? :lol:

Ali ajde, kad je već krenilo.
Ljudi, svaka kritika, bilo da je konstruktivna ili ne, je SUBJEKTIVNA. Simultani prijevod: ako se nekom bend ne sviđa ne znači odmah da je bend loš i da svi ostali, kojima se možda i sviđa, nemaju sluha etc. etc.
Naravno, vrijedi i za obrnuto.

O'ladite malo :)

Ali moram reći da su mi fascinantni svi ovi glazbeni znalci s već uznapredovalim karijerama, brojnim nastupima po Vukojebini Donjoj, priznati od cijele rodbine do 15. koljena, koji se u glazbu razumiju više nego Žak u industriju hrane :mrgreen:
To je to :bravo:

~Leela~

Ljudi, svaka kritika, bilo da je konstruktivna ili ne, je SUBJEKTIVNA. Simultani prijevod: ako se nekom bend ne sviđa ne znači odmah da je bend loš i da svi ostali, kojima se možda i sviđa, nemaju sluha etc. etc.

Ali moram reći da su mi fascinantni svi ovi glazbeni znalci s već uznapredovalim karijerama, brojnim nastupima po Vukojebini Donjoj, priznati od cijele rodbine do 15. koljena, koji se u glazbu razumiju više nego Žak u industriju hrane :mrgreen:

Stvar je da ovdje za Malog Matu ovdje govore da predobro pjeva samo oni koji su iz Jezične/znaju ga...whatever...a bilo tko može čuti da stvarno loše zvuči i to ne samo malo i u samo u jednoj pjesmi, već u svakoj.
Tako da je bespotrebno ljude, koji čuju i misle da loše zvuči, posprdno nazivati "glazbenim znalcima s već uznapredoalim karijerama" i sl.
Nismo mi krivi što mu glas stalno nekud "bježi"... ;)
Povampireni komunisti.

Stella1989

~Leela~

Tako da je bespotrebno ljude, koji čuju i misle da loše zvuči, posprdno nazivati "glazbenim znalcima s već uznapredoalim karijerama" i sl.

To se odnosilo na one koji su se i sami predstavljali kao takvi :wink:
Da se razumijemo, i oni su tek bend na početku "karijere", htjela sam reći da i ovi kritičari isto spadaju u tu skupinu.

Plus, Mali Mate nije one-man-band, postoje i drugi članovi benda koji, po mom mišljenju, vrlo dobro sviraju :)
Nitko nije ni govorio nista protiv drugih clanova benda..
Nego se raspravlja o tome da on zavija dok pjeva.
A ako mu netko kaze da poradi na tehnici pjevanja,ne treba se odmah dizati buna,treba prihvatiti kritiku i reci hvala,poradit cu na tome.
To govorim jer mislim da neki clan benda ovdje pise,a za prijatelje njihove mi je to bas apsurdno sto se svadaju s nama,ali ako ih veseli,imam ja puno slobodnog vremena dok faks ne pocne do sutra,pa mogu se svadati ^^
ajde nemojte izmisljat ...decki super sviraju ...ovim komunjarama je samo do vrijedjanja ....forum trollovi :/
Slazem se sa onom vecinom po pitanju boje glasa... Gledam na YouTube, pokusava ga izvuci, pa mu promakne.. Neka bude sam svoj.
Ali dobro, tek su poceli, treba jos dorade, ako je to ono sto vole, a valjda ce i uspjeti, samo treba biti ustrajan..
Isto tako, kao sto je receno, ne zabiti glavu u pijesak i cekati nesta ljepo, nego primi komentar kao kritiku, pa poradi na njoj...
skoro sve ih znam :D

predmnijevam kako bi decki zvucali puno bolje s drugim vokalom, jer mi ovaj nimalo ne sjeda, blago je iritantan. oh well, ukusi su razliciti :roll: puno srece im zelim. a i nekim ovdje junior wannabe metalcima koji su 'prerasli' punk mogu reci kako ocito prebolno POJMA NEMAJU.
ne znas ti dijete sto je punk ocito-to se zivi i ne moze se prerasti ;) kol'ko ljudi, tol'ko cudi.
To što zvučite kao Tomson nije pohvala lol.
Al dobro je,neka.Napredujte,radujte se,činite ono što volite.

Tagovi