Autor |
Poruka |
audiworld
Ukupno postova: 2078 Spol:  Nebitno

|
mi smo europski Kinezi... samo smo preskupi Kinezi...a i nismo baš neki obrazovani EU Kinezi... al' opet... svi se bune..nema se para... Šta Todorić treba platit blagajnicu 8000kn..za čega? Osim lopova, normalni ljudi koji imaju veću plaću imaju i veće odgovornosti... Tko ide na fax.. taj pljune masu love i '' izgubi '' 5 radnih godina..al će vjerojatno imat plaću veću od frizera.. koji ide 3-4 god u neku lijevu srednju i ako išta valja sa 18 radi.. |
|
_________________ .... alergičan na seljačine, primitivce, podobne i ine..... volim i ocvale studente.. alergičan na marijuanu... tu travu treba tretirat pesticidima |
|
|
 |
Imagio Ukupno postova: 159 Spol:  Nebitno
|
Mislim da je članak i više nego suvišno komentirati...
Izgleda mi kao da je sponzoriran jer ima toliko neistinitih stvari, tipa...najniža cijena je 17 kn...joj, joj...a tek ono od 40 kn, kako da ne...
I taj studentski servis bi trebao štititi studente i njihova prava, ali to nikad nije bilo niti će biti tako!
Prošlo ljeto sam radila u Osijeku, pronašla si posao u jednom hotelu i kad je istekao rok poslodavcu da može odugovlačiti s plaćom, ja pričekala nekoliko dana i vidim nema ništa. Zatim zovem studentski da bi mi rekli da JA nazovem hotel i da ih pitam zašto mi plaća nije sjela...mislim stvarno...za što uopće služi studentski servis ako sama moram dosađivat poslodavcu i zivkat i praktički moliti da mi daju plaću koju sam pošteno odradila i zaradila i stvarati si neugodnosti?
Ipak ja tamo odlazim raditi svaki dan, a ne netko iz servisa pa da mu može biti neugodno kad dođe na posao, a šefica zna da sam zvala jer to nije neka velika hotelčina pa nije fora. Zar ne bi servis trebao brinuti o tome, a ne sjediti i grijati dupe u STUC-u i primati plaću za to?
Nimalo ne brinu o studentima, zato nam i je tako kako je...plaće kasne po nekoliko mjeseci, a ne mogu ni studenti živjeti od zraka...
A to bilo bilo sasvim drugačije da studentski servis brine o pravima studenata, kako im i stoji u ugovoru. Da oni nazovu poslodavca i kažu istekao vam je rok plaćanja, sad izvolite platiti i kamate...kao što stoji u ugovoru - onda bi ovakvih stvari bilo znatno manje, ali to je očito sve na papiru, a ako student nešto zahebe, kako bi se onda sve što treba poduzimalo...a ovako...NIŠTA! Jer poslodavci vide da mogu kako hoće jer nadležne institucije ne obavljaju svoj posao...kontam da ni jednima ni drugima to nije u cilju...
I ti poslovi...samo se pitam gdje su bili oglasi za toliko puno poslova...to sve ide "ispod stola", jer ljudi praktički nemaju pojma za ta radna mjesta za studente, a postoje...štela, štela...rijetki nisu trebali štelu, ali najveća većina je...
U STUC-u bude svega nekoliko poslića i to se odmah razgrabi, praktički i prije nego bude objavljeno kolika je navala...
|
Ista stvar je bilo sa studentima koji su radili u Vemilu, a stuc tu nije ništa mogao. Studenti bi poslali ispunjen ugovor za odrađeni posao svome poslodavcu. Ali je problem što poslodavac nikad ne pošalje taj ugovor da se napravi račun.
Gospoda iz stuca su zvala Vemil više puta, i tražili da se pošalje ugovor njima tako da mogu napraviti račun za OBAVLJEN posao. Jer tek kada Stuc izda račun, a poslodavac ga neplati, Stuc ima mogučnosti pravno ih goniti. U protivnom, to sve završi na par poziva. Oni su nemoćni kao i ti. |
|
|
|
|
 |
slk Ukupno postova: 62 Spol:  Nebitno
|
Živilo istraživačko novinarstvo Glasa Slavonije, pa ovo da nije tužno bilo bi smiješno. |
|
|
|
|
 |
Ica Ukupno postova: 246 Spol:  Nebitno
|
Kakve veze ima što netko studira sa 27?!? Što ako je čovjek upisao faks sa 25? Ili je možda usput morao raditi jer se sam školuje? Ja evo sada imam 25 i još studiram - jel to isto za zgražanje?!? Eto nažalost medicina traje 6 godina a i prvu sam ponavljao - a kad ubrojim staž...nemam pojma kad ću dobit svoju kunu...Nadam se prije 30-te
Ima posla na selu, tj. u šumi. Lijepo kirijat - za cijeli dan se dobije 200-250kn - plaća je subotom, znači za tjedan koji odradiš dobiješ plaću. Ručak i sve se dobije - znači, čistih 250-ak kn se može uhvatit za dan, nekad i više... Radnika se uglavnom uvijek traži, jer rijetko tko može ili želi ili je primoran raditi duže...Bar se za pošten posao bude pošteno plaćen! Kakav stuc, bakrači i izrabljivanje i varanje i čekanje plaće i milost ne bi li ti tko platio za urađeni posao... sramota! |
|
|
|
|
 |
dreamer
Ukupno postova: 241 Lokacija: tu i tamo Spol:  Nebitno
|
U STUC-u bude svega nekoliko poslića i to se odmah razgrabi, praktički i prije nego bude objavljeno kolika je navala...
|
Nemoj tako Stella, pa uvijek se traže akviziteri Svaki put kad sam tamo bila, ništa drugo se nije ni nudilo...bit će da se nekima dojavi objava i prije nego ju obični studenti smrtnici vide...
A ovo iščuđavanje za godine...no comment
|
|
|
|
|
 |
Stella1989
Ukupno postova: 2929 Spol:  Žensko
|
Ooo...ispunjen ugovor na ruke sam odnijela u STUC, dobila račun i isti dan ga odnijela u hotel, da što prije vidim svoju plaću, tako da su oni imali taj račun, samo nisu htjeli pustiti plaću i morala sam ih svaki put zivkat i moljakat pa onda spike tipa: "...joj, mislim da sam poslala"...ono...MISLI da je poslala?! Jedan jedini student i 7-8 radnika preko radne knjižice i da mi kaže da misli da je poslala...ma to je čisti bezobrazluk kako se to radi... |
|
_________________ Ace Ventura: I'm ready to go in, Coach, just give me a chance. I know there's a lot riding on it, but it's all psychological. Just gotta stay in a positive frame of mind. |
|
|
 |
Zdrale
Ukupno postova: 539 Lokacija: Metropola Spol:  Muško
|
pa nie problem nego mi je samo malo čudno osim ako ne ideš na doktorat? |
|
_________________ Winning isn't everything. It's the only thing!! Vince Lombardi |
|
|
 |
gigi27 Ukupno postova: 122 Spol:  Žensko
|
Ni meni nije jasno čemu spominjati godine....oni koji rade obično koju zglajzaju....što nije ni čudo, jer od posla, predavanja i učenja obično ne stignu disati....a da ne govorimo da čovjek isto tako može od jednog faksa i odustati pa upisati drugi.... |
|
|
|
|
 |
Zdrale
|
sve se može kad se hoće |
|
_________________ Winning isn't everything. It's the only thing!! Vince Lombardi |
|
|
 |
FunkyLady Ukupno postova: 613 Lokacija: Osijek Spol:  Žensko
|
Svašta se ovdje može pročitati...
Možda je netko tek kasnije odlučio studirati. A zašto i ne?! Toliko se trudimo da ne zaostajemo za zapadom, a iščuđavate se kad netko od 27 godina ide na fakultet... Divno razmišljanje, nema šta... Meni je drago što se i kod nas provodi LLL (Lifelong learnig) jer se tako povećava stupanj obrazovanja ukupnog građanstva.
Samnom na faks ide lik od 47 i nitko mu to ne zamjera  |
|
_________________ „Koja se to bit otkriva nakon što svi društveni snovi iščeznu, a čovjek uvidi da su "mogućnosti vjere za njega posve dokinute"? Tijelo. Samo ecce homo, očiti patetični, konkretni čovjek. Jer "jedno je sigurno: meso smo, potencijalne lešine. Kad god uđem u mesnicu začudim se što nisam ondje, umjesto tih životinja."“ |
|
|
 |
Frost
Ukupno postova: 6403 Lokacija: EU Spol:  Muško
|
Ne, redoviti sam student treće godine.
Ne vidim potrebu objašnjavat se ikome, ali ću pojasniti stvar: bio sam već na jednom faksu na kojem mi baš i nije najbolje išlo, a tek prije 2 godine se otvorio jedan smjer na kojem mi ide puno bolje.
Eto. I ako budem u prilici, kad završim ovaj, planiram upisati još jedan. |
|
_________________ When I get sad, I stop being sad and be awesome instead. True story. |
|
|
 |
Zdrale
|
bravo za tebe. a što se tiče godina studiranja rekao bih samo da su ekstremni slučajevi s obzirom da svi posjedujemo zdrav razum i volju te smo svjesni svojih prednosti i mana pa u skladu s time odlučujemo što i želimo li uopće studirati. Uvelike ovisi o interesima. |
|
|
|
 |
Tinus
Ukupno postova: 64 Spol:  Muško
|
recimo da ima nečega u tome što si napisao. ali stvarno u tragovima
kao što su nam imali puno puta prilku reći živimo u sustavu CJELOŽIVOTNOG OBRAZOVANJA.
nema onog više "ja sad završio školu pa isti posao do mirovine". znam hrpu ljudi koji su sa svojih 30-40 godina upisivali fakultete. bilo radi prekvalifikacije jer u struci nisu našli posao ili daljnje nadoškolovanje. na kraju krajeva i čovjekovi interesi se mijenjaju s godinama.
u europi, na koju se toliko volimo pozivat, je to sasvim normalna pojava. dapače poželjna pa često tvrtke i subvencioniraju svojim zaposlenima daljnje školovanje.
radiš do svoje 65 te godine. ili bi bar trebao i nikad nije kasno steći znanje koje će ti donijeti prednost u odnosu na druge |
|
|
|
|
 |
Zdrale
|
ako će me neko plaćat ja bi studirao cijeli život  |
|
|
|
 |
PEGY
Ukupno postova: 2664 Lokacija: Seychelles Spol:  Nebitno
|
--- |
Zadnja promjena: PEGY; 25.01.2013. 2:08; ukupno mijenjano 1 put. |
|
|
|
 |