Klub Mini Teatar: Trodnevna proslava četvrte godišnjice postojanja

Osijek

Klub Mini Teatar: Trodnevna proslava četvrte godišnjice postojanja

Okupljalište brojnih građana, a ponajviše mladih ljubitelja glazbe i na novoj lokaciji bilježe brojne rezultate i uspjehe. U protekloj godini, možda i više nego ikada prije! Kroz svoju djelatnost udruga građana ''Klub Mini Teatar'' vratila je gradu Osijeku zasluženo mjesto na glazbenoj karti regije, ali i ostatka Europe. O tome svjedoče i nebrojeni glazbenici i glazbene grupe iz stranih zemlja koji su posjetili i ponijeli pozitivna iskustva iz ovog dijela Hrvatske, a dokaz koliko im se ovdje svidjelo govori i činjenica kako se u Grad na Dravi uvijek rado vraćaju.

Više od četvrt tisuće bendova, umjetnika i glazbenih sastava prošlo je kroz prostorije osječke udruge "Klub Mini Teatar", a popis se i dalje popunjava. Samo ovaj podatak dovoljna je potvrda kako je riječ o najaktivnijoj udruzi u Gradu, ali i jednoj od najaktivnijih na razini države.

Iza članova i prijatelja Udruge stoji velik i mukotrpan rad kao i nebrojeni realizirani projekti, radionice, humanitarne akcije.

Navedimo samo neke: humanitarni koncert za udrugu "Maca", prvi humanitarni koncert za nastradalog osječanina Ivana Prgometa, humanitarni koncert za Azil i udrugu "Pobjede".

Mini Teatar je ugostio prvo Alternativno Osječko Ljeto Mladih, dio programa najpoznatijeg natjecanja u ekstremnim sportovima u ovom dijelu Europe ''Pannonian Challenge'', dio događanja (hip-hop i elektro izvođači) Urban Festa Osijek koji slovi kao najveći festival demo bendova u regiji, ali i međunarodna kulturna događanja kao što je "oOoze crossmedia art festival" ili međunarodna događanja sportskog karaktera kao što su ''Dani otvorenog neba 2009 (DON 09)'' u organizaciji Kluba "ETO" (skr. Extreme Team Osijek).

Ne zaboravimo niti događanja u suradnji s Nezavisnom Studentskom Inicijativom, kao niti tradicionalnu "STOP Aids" akciju u suradnji s osječkim studentima medicine koja se svake godine održava u Klubu.

Zahvaljujući udruzi ''Klub Mini Teatar'' i njezinim članovima, u centru Tvrđe saniran je divlji i opasni deponij, a zapušteni i derutni bastion, kao kulturna vrijednost sam po sebi, očišćen je i spašen od daljnjeg propadanja te dodatno oplemenjen brojnim glazbenim aktivnostima, ali i ostalim društveno korisnim sadržajima. S punim pravom može se reći kako je Osijek imao i dobio svoj kulturni centar u kojem se njeguju vrijednosti multikulturalnosti, volonterzima, tolerancije i pluralizma.

Kroz svoju djelatnost i akcije udruga ''Klub Mini Teatar'' je potvrdila gore navedene postulate njegujući stara i uspostavljajući nova prijateljstva. O tome svjedoči bogata povijest suradnje sa drugim sličnim klubovima (MKC "Županja'', Kset, Klub Kulture Križevci... ), pojedincima (Zla Booka, Migrena, Thelema Crew...) i udrugama (Maca, We Love Music, Pobjede, Patriot, CroMISC...).

Kroz svoje postojanje, Udruga je pokazala kako nije žanrovski ograničena te se u programu našlo mjesta za elektronsku glazbu, jednako kao i za punk, metal, rock ili neki drugi žanr glazbe, a mladi neafirmirani glazbenici su dobili isti tretman kao i poznatija imena glazbene scene.

''Klub Mini Teatar'' nije samo glazbeno stjecište osječkih ili stranih umjetnika, mladih glazbenika, već i mjesto gdje se vrednuju kreativne ideje pojedinca i gdje građanska inicijativa dolazi do izražaja. Udruga svoj uspjeh temelji na većem ili manjem obolu svakog pojedinog člana. Bez entuzijazma samih Osječana, ali i prijatelja iz drugih gradova i država, taj uspjeh bi bio teško ostvariv. Postignuće je tim veće, jer je aktivnost Udruge u potpunosti financirana isključivo dobrovoljnim donacijama samih članova i njihovom godišnjom članarinom u iznosu od i više nego simboličnih 10 kuna.

Kroz suradnju s brojnim drugim udrugama te zainteresiranim pojedincima nastojali smo i nastojat ćemo podržavati mlade i neafirmirane glazbenike, udovoljiti različitim željama naših članova, kao i ukazivati na nužnost tolerancije, multikulturalnosti i svega onoga za što se borimo. Zajedno učinimo Osijek još boljim i ljepšim mjestom za život! Koristimo i ovu prigodu te i ovim putem pozivamo sve ljubitelje dobre glazbe, ili one koji će to tek postati, neka se osjećaju slobodnim s konkretnim idejama i prijedlozima javiti se na mail Kluba: [email protected], poručuju iz udruge Klub Mini Teatar.

Proslava četvrte godišnjice postojanja Udruge ''Klub Mini Teatar'', a time ujedno i prve godišnjice u novom prostoru, a koja je po brojnosti članova jedna od najbrojnijih osječkih udruga, a po djelovanju svakako najaktivnija udruga, priprema se trodnevno događanje koje će proteći u festivalskom ozračju. Manifestacije će se održati posljednji četvrtak, petak i subotu u mjesecu ožujku, a više o tome saznajte uskoro na Osijek031.com...

Više o Klubu na: http://www.myspace.com/klubminiteatar
KMT Facebook grupa: http://www.facebook.com/group.php?gid=75123356641
Svakako podržavam da se nešta događa u Gradu ali osobno znam ljude koji su organizirali večinu ovih koncerata a to sigurno nije bio Mini Theatar.Mogu se raspitati i sa sigurnošču reći da 90%stvari su organizirali drugi ljudi samo u prostoru Theatra. Da nema tih ljudi Theatar ne bi organizirao skoro pa ništa. Uvjerena sam da postoje ljudi koji to imaju u malom rukavu a to su svi osim Theatra. Prijateljica sam Prgometa pa ću reći da su koncert za njega organizirali oba dva puta "Ujedinjeni Osijek" samo prvi puta u prostoru bivšeg theatra.Pobjeda je sama koliko ja znam organizirala humanitarni koncert za Azil itd...Žalosno mi je vidjeti kako se drugi ljudi muče a netko drugi uzima zasluge.Mislim da će ljudi koji znaju nešta o svemu ovome i prokomentirati.
maja28

Svakako podržavam da se nešta događa u Gradu ali osobno znam ljude koji su organizirali večinu ovih koncerata a to sigurno nije bio Mini Theatar.Mogu se raspitati i sa sigurnošču reći da 90%stvari su organizirali drugi ljudi samo u prostoru Theatra. Da nema tih ljudi Theatar ne bi organizirao skoro pa ništa. Uvjerena sam da postoje ljudi koji to imaju u malom rukavu a to su svi osim Theatra. Prijateljica sam Prgometa pa ću reći da su koncert za njega organizirali oba dva puta "Ujedinjeni Osijek" samo prvi puta u prostoru bivšeg theatra.Pobjeda je sama koliko ja znam organizirala humanitarni koncert za Azil itd...Žalosno mi je vidjeti kako se drugi ljudi muče a netko drugi uzima zasluge.Mislim da će ljudi koji znaju nešta o svemu ovome i prokomentirati.

Uzmite si zasluge koje Vam pripadaju a čula sam iz pouzdanih izvora da ako želite organizirati koncerte morate platit theatru redare i neznam šta još sve ne...Umjesto da budu sretni što im netko radi koncerte oni ovako..
Pričaš gluposti. Daj barem pročitaj tekst i informiraj se prije nego počneš lupeteti parafrazirajući kafanska naklapanja.
Evo, i ja sam čuo iz pouzdanih izvora da je ekipa Andore prvak svijeta u nogometu! da sam noj iz amerike možda bih i povjerovao, ali ovako... :lol:

Debela većina koncerata su održani u organizaciji članova Mini Teatra pošto u tim prostorima osim glazbenika i članova udruge nikada niti nije bio nitko drugi.
Dio koncerata je odrađen u suradnji s drugim udrugama kao što je to slučaj i sa spomenutim koncertima za Azil gdje su osim Pobjede, Mini Teatra i Zle booke svoj obol dali i osječki glazbenici odrekavši se honorara. A ionako je velika većina njih učlanjena u udrugu.

A što se otimanja zasluga za prvi koncert za Prgometa tiče o tome bi se isto dalo diskutirati: incijativa je također potekla od članova udruge Mini Teatar te je koncert održan u organizaciji članova udruge Klub Mini Teatar. Kraj priče.
To što netko lupeta sa strane ide njemu na dušu.

Na gotovo svim svirkama sam bio u Klubu što kao član, posjetitelj što zbog posla kojim sam se tada bavio pa eto - znam. Ne jer mi je netko rekao nego jer sam bio, posjetio, vidio i doživio.
Sve u svemu čast svima na trudu te spoznaji da udruge mogu zajedno djelovat te postiči željene rezultate.
Bez svađa više, treba se držati zajedno.Svebore mir.
:)
http://img222.imageshack.us/img222/7130/slikao.jpg
maras

Mislim da ipak ne znaš šta pričaš pa ti opet govorim."Ja sam prijateljica od Ivana Prgometa Blixe i znam tko je organizirao oba dva koncerta za njega i okupio bendove. Govorim ti to što znam i nije u redu da jedan Gigo(Ujedinjeni Osijek) koji je oba dva koncerta dogovorio i zvao sve bendove da izgubi zasluge.Bila sam na tom prvome koncertu ne znam di si ti bio al zbog ovih ne točnih izvoda se Theatar sam zakopava.Imaš virmane na netu objavljene sa imenom tko ih je uplatio.Momčiću,molim te si nemoj stvarati minuse kod Gige tj.dečka koji se toliko naradio za nešta.Pusa i bez ljutnje al za prepirku trebaš imati argumente.

maras

Ako želiš mogu javiti samog Ivana Prgometa da komentira,nemoj molim te....

maras

Sveborov citat;
"A što se otimanja zasluga za prvi koncert za Prgometa tiče o tome bi se isto dalo diskutirati: incijativa je također potekla od članova udruge Mini Teatar te je koncert održan u organizaciji članova udruge Klub Mini Teatar. Kraj priče." hahaha
Članovi Mini Teatra nemaju nikakve veze sa ovime, utuvi si to u glavu i pogledaj reportažu. Gigo daje intervju na Ostv Smile))).File je sa Pobjedom zvao sve bendove, teatar je dobio pun klub ljudi zahvaljujući njima ne Vama. Zato i ne dolazim tamo često a sad ću i manje.grrhhh

Znači, ti si osoba koja priča pod višestrukim nickom samo kako bi opetovano dokazala kako je u - krivu?!
divno bome :D

Ja govorim istinu. Znam što sam vidio i čemu sam svjedočio. Dovoljno je usporediti datum održavanja koncerta kao i datum osnivanja prozivane udruge.
Pa hajmo se podsjetiti osnova logike i dedukcijom doći do zaključka da ako u prostoru Mini Teatra nikada nije bio netko tko nije član udruge - kako je netko sasvim 16ti mogao išta organizirati?!
smiješan si.

Ako ne znaš, pročitaj još jednom dokaze u tiskanim medijima, moje citate kao i gore navedene činjenice. čitanje s razumijevanjem je nešto što se uči u školi, ali opće poznati je imperativ kako je osnovka danas oabvezna škola. :)

Boli me nepravda pa mi je bed kada netko lupeta pod višestrukim nickovima. Još mi jar tužnije jer postoji opasnost da tisuću puta spomenuta laž postane istinom.

Kako bilo, lijepu priču u kojoj je sudjelovalo još puno ljudi od ovdje prozivane persone pod nadimkom Gigo čiji obol nitko ne negira, ružno je kvariti ovakvim ružnim prepirkama gdje se uspjeh ljudi velikog srca želi trivijalizirati te sebično individualizirati. Udruga ''Klub Mini Teatar'' je napravila nešto što nikome nikada u ovome Gradu nije uspjelo.

Zaključno i ja ću citirati jednog starog forumaša:
gaap

nabijem vas! Na svaku dobru stvar koja se u ovom jebenom gradu odradi dio vas mora se ispovraćati!

Tekst je stavljen pod citat ak ne vidiš i nastavljen ironijom od djevojke iznad.
kakvo licemjerje nevjerovatno, nitko iz teatra nije NIKAD IMAO NIKAKVE VEZE SA IKOJIM KONCERTOM ZA PRGOMETA.. ovakvo licemjerje i kitenje tuđim perjem ja nisam u životu vidio, sramota.. svaki put su to radili File, Gigo, Šmit i ljudi koji su im pomagali..
Dragi Svebore zbog takvih kao ti se stvaraju svađe a sa Os.bendovima bi mogao doći u konflikt zbog pričanja neistina i zanemarivanja njihova truda kako i organizatorska.
United ti je udruga Debelog Precjednika,Gužve,Grupe,Sizifa,Diverzije,Bud Spencera i ostalih bendova, koji su osnovali udrugu da bi zatražili neka svoja prava te otvorili svoj klub da bi održavali koncerte kako i sami kažu jer od ranih devedesetih imaju želju za tim. Gužva u 16-ercu tj.Mengele koji je inače basist kako u Gužvi tako i Bud Spenceru, zatim Mrak član Grupe Tvog Života, File i Šmit su prijatelji od Prgometa. Htjeli su za svog prijatelja nešta napravit, otišli u Teatar dogovorili detalje, platili izbacivače, Zamp itd..i organizirali koncert. Cijela zarada od ulaza je otišla Ivanu a novac od šanka je otišao Teatru, organizatori i Teatar ostali sretni.Koliko vidim da ima puno veci problem a to je zakup gradskih prostora i mogučnost da Vam se oduzme isti. Nadam se da se to nece dogoditi želim svu sreču.
Šmit i gigo nisu imali veze sa prvim koncertom za Prgometa, prvi koncert je organizirao Kolac, ali je potražio pomoć Fileta i Mini Teatra, pošto nije baš iskusan u tome. Tako da prvi koncert su organizirali skupa Kolac, Zla Booka i Mini Teatar

Drugi koncert su organizirali Gigo i Šmit i tu kapa do poda...

A ovo tko je Prgometov prijatelj, tj tko se družio s njim prije nesreće, o tome bi se dalo diskutirati. Ja sam osobno bio njegov susjed prije preseljenja, i išao s njim u osnovnu školu, pa sam oko tog pitanja jako dobro informiran...
Fast

Dragi Svebore zbog takvih kao ti se stvaraju svađe a sa Os.bendovima bi mogao doći u konflikt zbog pričanja neistina i zanemarivanja njihova truda kako i organizatorska.

ukoliko netko potencira svađe onda je to sebičnost i egoizam iste osobe koja u ovom topciu tipka pod više nickova. :roll:

mogu li očekivati da će me isti ili netko njemu bliski dočekati i podmuklo izlemati u mraku?! već ste mi više puta u nedostatku argumenata, frustrirani razotkrivanjem vlastitih kleveta ili primjećivanjem izvrtanja istine, uz najniži oblik vrijeđanja i pljuvanja ujedno i prijetili fizičkim nasiljem.
Netko pod više nickova, hahah. Odi u Kesten pa će ti ta ista Maja dati jezičnu pljusku a ne fizičku kako smatraš da bi trebao dobit. By the way Kolca možeš slobodno pitati od koga je tražio pomoć i od koga je dobio al to nije bitno. Bitno je da se pomoglo, odustajem od teme jel vidim da nema smisla. Zadnji post na tu temu od mene i prestanite svađat ljude međusobno.
Svebor

mogu li očekivati da će me isti ili netko njemu bliski dočekati i podmuklo izlemati u mraku?

:molitva:
muzika.hr največi glazbeni portal i njihovo istraživanje

http://www.muzika.hr/clanak/20938/vijesti/klub-ujedinjeni-osijek-pred-zatvaranjem.aspx
Divno. Prema mojem mišljenju, čitav taj intermezzo između gašenja starog Mini Teatra i pokretanja novog samo je pokazalo koliko je Klub nedostajao u Gradu.
Gradski oci su prepoznali tu potrebu i sada Osijek već godinu dana ima multikulturalni centar Klub Mini Teatar koja kvantitavno i kvalitativno je najjači koncertni klub u Hrvatskoj i koji otvoreno i nedvosmisleno je pozivao i poziva na suradnju.
Isto tako smatram kako bi bilo dobro za Grad da takvih mjesta ima čim više. :)

No, da se vratimo na temu evo, za sve one koji nisu stigli baciti oko na subotnje izdanje Glasa slavonije evo što o Klubu koji iza sebe broji na stotine događanja kaže jedan od najčitanijih portala u Hrvatskoj i najčitaniji portal u Gradu:
http://www.osijek031.com/viewtopic.php?t=24284
a što najveća internet enciklopedija:
http://hr.wikipedia.org/wiki/Klub_Mini_Teatar
1.muzika.hr je proveo istraživanje svih udruga u hrvatskoj
2.2009.godine zbog rezultata od grada je dobivena i pohvala zbog istih.
3.organizatori we love music su ljuti zbog tvoje izjave pa možeš očekivati i njihov odgovor.
4.ljudi iz grada osijeka znaju šta njima treba a ne netko tko živi van njega.
5.bendovi ne žele komentirati jer su rijeći suvišne
6.svakako u gradu mora postojati klub
7.treba se držati zajedno međutim ima ljudi koji to ne žele

Važna napomena: Ovo je već deseto i ujedno i posljednje upozorenje da ne pišete isključivo velikim slovima. Molimo Vas da to više ne činite.

moderator
Kodrann

Svebor

mogu li očekivati da će me isti ili netko njemu bliski dočekati i podmuklo izlemati u mraku?

:molitva:

hohoho. ti si svebore vidovit :)

Re: Trodnevna proslava četvrte godišnjice postojanja Kluba Mini Teatar krajem ožujka

1.muzika.hr je proveo istraživanje svih udruga u hrvatskoj

Zamolio bih te link na rezultate tog istraživanja. Link koji si postavio je onaj gdje piše da se zatvara klub. I usput je samo napisano da je udruga najuspješnija. Uspješna je i svaka čast, ali kada tako nešto tvrdiš onda očekujem da to i argumentiraš podacima koji to potvrđuju.

2.2009.godine zbog rezultata od grada je dobivena i pohvala zbog istih.

Svaka čast, i zaslužili ste ju apsolutno, u to neću i ne želim ulaziti, jer apsolutno podržavam

3.organizatori we love music su ljuti zbog tvoje izjave pa možeš očekivati i njihov odgovor.

Na koju određenu izjavu misliš? Ja ne vidim da je ovdje objavljen ikakav prigovor organizatorima WLM

4.ljudi iz grada osijeka znaju šta njima treba a ne netko tko živi van njega.

S ovim ne znam što si htio reći. Ljudi iz grada, kao i oni van grada koji dolaze u grad zabaviti se, žele što raznovrsniji i kvalitetan program, a KMT se trudi to i ostvariti.

5.bendovi ne žele komentirati jer su rijeći suvišne

Koji bendovi? U ovom gradu ima sigurno preko 30 bendova. Molim te da kada pišeš nešto tako da ih i navedeš, ja cijenim te bendove koji stoje iza Uniteda, u dobrim sam odnosima sa većinom članova, ali nije u redu da se u svojim izjavama izjašnjavaš kao "bendovi". Ako žele nešto reći, oglasiti će se sami.

6.svakako u gradu mora postojati klub

Klub postoji, a bilo bi apsolutno još bolje da postoji još jedan, ako zbog nečega onda zbog normalizacije odnosa.

7.treba se držati zajedno međutim ima ljudi koji to ne žele

Pa onda objasni ljudima zašto to ne želiš, jer jedino si ti taj koji nešto ne želi, koji non stop negira postojanje kluba Mini Teatar, i koji se uostalom javlja na svaku temu o Mini Teatru, i odmah iza sebe u svojim izjavama vuče i bendove, a sada odjednom i orhanizatore WLM
Zašto se za Mini Teatar kaže da je "multikulturalni centar"?
Nisam baš primijetio da se ondje održavaju ikakve kulturalne manifestacije, nego samo koncerti i čagice vikendom.

Na koju određenu izjavu misliš? Ja ne vidim da je ovdje objavljen ikakav prigovor organizatorima WLM

Molili bi da se ovdje nas neuzima u raspravu, jer mi nismo imali nikakvu suradnju sa Mini Teatrom!!

Jedino ako se suradnja moze nazvati da smo After Party poslije Moralesa odrzao u tom klubu. (pola zarade od utrska islo je nama, pola njima, tako da je to klasicno iznamljivanje prostora)

Hvala
We love Music
We Love Music Osijek

Molili bi da se ovdje nas neuzima u raspravu, jer mi nismo imali nikakvu suradnju sa Mini Teatrom!!

Jedino ako se suradnja moze nazvati da smo After Party poslije Moralesa odrzao u tom klubu. (pola zarade od utrska islo je nama, pola njima, tako da je to klasicno iznamljivanje prostora)

Hvala
We love Music

to je njihov način da se okite tuđim perjem.. tako su uzeli pola para od šanka za većinu ovih pa se hvale kao da su surađivali, k***c je to a ne suradnja, baš to što kažete, tipično iznajmljivanje prostora (koji je, usput gradski..)..

opet moram srat al u nekim situacijama je čovjek prisiljen srati konstantno kako bi ukazao ljudima na nešto..
A što je sa svim onim WLM partijima u dvorištu kluba?
Evil Poodingh

A što je sa svim onim WLM partijima u dvorištu kluba?

pa jel nije to i dvorište bastiona, ronilačkog kluba i tak toga? NHF al..
Iza ovoga nicka se tocno nalazi Nikola Mravinac koji je jedan od tri osnivaca WLM_a!! I prvi puta cujem da cemo tamo ista raditi!!!...Koji je to WLM party tamo bio?

Sto se tice dvorista ako i budemo ista u tom dvoristu radili mi imamo suradnju sa Bastionom vec i sada tako da cemo vjerovatno s njima i nastaviti suradnju!

Re: Trodnevna proslava četvrte godišnjice postojanja Kluba Mini Teatar krajem ožujka

Govorim o onim partya koje je Mark Times organizirao u dvorištu kluba prošlo ljeto, koji mjesec prije službenog nastajanja We Love Musica...Jedino što su se partyi zvali We Love House, jer se ime We Love Music pripremalo za festival...

I još jedna suradnja bila je dovođenje francuskog benda Ejectes, na We Love Music festival...
Dylan

Zašto se za Mini Teatar kaže da je "multikulturalni centar"?
Nisam baš primijetio da se ondje održavaju ikakve kulturalne manifestacije, nego samo koncerti i čagice vikendom.

vjerojatno zato što tamo dolazi hrpa bendova i umjetnika i s drugih kontinenata, a ne samo iz europe i susjednih zemalja. jebiga, svi ti stranci nakon svirke i ''slavonskog čipsa'' ipak malo prošeću tvrđom, ljudi komuniciraju, razmjenjuju iskustva, priče...
surađuje se, radi i pomaže. svake godine sve bolje i življe. Osijek živi.

evo npr. kladim se da kada je bio rundek u teatru dva dana nekima je ipak bilo zanimljivije nacugati se prije koncerta pa svjetlosnu kulisu kojom je bila Tvrđa oslikana nisu niti primjetili... :D
Evil Poodingh

Govorim o onim partya koje je Mark Times organizirao u dvorištu kluba prošlo ljeto, koji mjesec prije službenog nastajanja We Love Musica...Jedino što su se partyi zvali We Love House, jer se ime We Love Music pripremalo za festival...

Tu prijatelju pise WE LOVE HOUSE a ne WE LOVE MUSIC...to su ti dva razlicita projekta!!!
To ti je projekat od Marc Times_a a to i nasa udruga nemaju nikaku poveznicu!!!
We Love Music je nastao na dam prvoga festivala t.j. 11.09.2009. a ti pogledaj datume na plakatu!!!

Sada nas molim te vise nespominji i nekiti se tudim perjem.

Hvala
Evil Poodingh

I još jedna suradnja bila je dovođenje francuskog benda Ejectes, na We Love Music festival...

Za ovo me nemoj vuci za jezik, te ljude ste ostavili gladne i zedne, koji su slucajno nabasali na nas. Niste se udostojili ih ni pricekati, a trebali su kod vas nastupiti na dan festivala pa ste ih otpusili ko zadnje smece da mi nismo popizdili i rekli da nemamo s njima nista nebi im ni spavanje osigurali. Tako da molim te psss!!!
Mi te ljude nismo ostavili gladne i žedne, mi smo tim ljudima dogovorili nastup na festivalu mjesec dana prije festivala, i to u dogovoru sa organizacijom WLM festivala. Tako da oni nisu nabasali na vas, nego je netko, više se ne sjećam tko, izgleda potpuno i zaboravio da i oni ulaze na festival kao izvođači, štoviše čak ih se zaboravilo i službeno najaviti, pa smo mi morali tamo dolaziti i sređivati stvar.

No dobro, nećemo o tome, meni se nije bio cilj svađati, niti se kititi tuđim perjem, ono za partye u redu, ja sam mislio da je i Marc Times jedan od vas, te da je WLH preteča WLMa, tu sam onda pogriješio.
We Love Music, We Love Hose isti kurac drugo pakovanje.... svi bi neke pare i svi bi se neki kurac kurčili..ovi prijete batinama, ovi optužuju..
riga mi se.

umjesto da tu serete jedni po drugima bolje da radite nešto i surađujete. stari panxi, kurac palac.
sve što raditne ne radite zbog gušta nego zbog svog ugleda

di ste bili 91'?
Mi smo uvijek za suradnju. Kao što mi je lijepo vidjeti da WLM i United surađuju, a ne da jedni rade sve sami, kada postoje ljudi koji možda jedan dio toga mogu odraditi bolje od njih.

Da se nas zvalo, i mi bi smo se drage volje odazvali, jer mi smo od našeg prvog dana otvoreni za sve prijedloge i oblike suradnje...
Evil Poodingh

Mi smo uvijek za suradnju. Kao što mi je lijepo vidjeti da WLM i United surađuju, a ne da jedni rade sve sami, kada postoje ljudi koji možda jedan dio toga mogu odraditi bolje od njih.

Da se nas zvalo, i mi bi smo se drage volje odazvali, jer mi smo od našeg prvog dana otvoreni za sve prijedloge i oblike suradnje...

oprosti ali koga to vas??? tko osim tebe u teatru ima imalo smisla ili veze sa organiziranjem ikakve alternative? :D sve u tom klubu što valja, radiš ili ti ili netko tko ne pripada MT-u.

btw. Zoki ima veze sa WLM-om ali zašto ne bi netko od njih imao još jedan projekt osim WLM-a..

bok xD
ima ih. svi su članovi udruge. da si češće tamo, i aktivniji oko ''alternative'' koju toliko često spominješ - znao bi, a ne se oslanjao na kafanska naklapanja.
ovako ne vidim razloga zašto bi se tebi itko objašnjavo.

oko dvjesto sedamdeset glazbenih imena je prošlo kroz klub. hrpa od njih je underground, dio komercijala - sve organizirano bez ijedne kune gradskog proračuna. sve troškove su platili članovi udruge - sami. to nitko ne može osporiti.

to što se tebi Klub gadi iz meni nepoznatih razloga i što cijelo vrijeme pljuješ po njemu u tolikoj mjeri da puštaš i uživaš u severininoj štikli te sličnim lakonotnim poskočicama i da još to naivnim maloljetnicima naplaćuješ je neka druga priča za neki drugi topic... :D
Svebor

to što se tebi Klub gadi iz meni nepoznatih razloga i što cijelo vrijeme pljuješ po njemu u tolikoj mjeri da puštaš i uživaš u severininoj štikli te sličnim lakonotnim poskočicama i da još to naivnim maloljetnicima naplaćuješ je neka druga priča za neki drugi topic... :D

ako ćeš iskreno, tu po forumu pljujem po klubu isključivo zbog tebe da bi se mogo s tobom prepirat i zato jer vidim kolko lupetaš, a kod kluba me smetaju neke sitnice kao što je to konstantno kićenje tuđim perjem i tak..

u o2 ja ne znam dali si u životu bio i prema tome nemaš pravo rasuđivati dali su maloljetnici i isto tako ne znaš dali je bila štikla (bila je možda 2 ili 3 puta)..
to što ja napravim party i naplatim upad i ljudima bude ekstradobro je sposobnost. za mojih 10 kuna upada (koji se plaća možda 2 puta mjesečno) se nitko nije bunio i tih 10 kuna su najavljeni upad kad se najavljuje događaj.. za njih se nitko ne buni za razliku od 10 kuna za vašu članarinu za koju nakon svakog malo većeg koncerta gdje ne dolaze stalni gosti bude žešća rasprava na forumu..
i ovdje se ne radi samo o meni, imaš još nekoliko ljudi koji pljuju i argumentiraju ako ja kako ti kažeš ne argumentiram..
umjesto da se ne obazirete na loše poruke prema KMTu vi sa svojim još lošijim porukama samo potencirate svađu!
to mislim na svebora i tog evila...
tako se ne jača scena i tako se samo ekipe razjedinjuju!
boli vas kurac za scenu...vama je jedino bitno da imate puno postova i da se pravite važni!
no no no no odrastite!

jedno pitanje, dal udruga mini teatar dobija pare od grada?
Ne, pare se dobijaju samo pisanjem projekata koji prolaze, mi do sada nismo imali nijedan takav...

Udruga Mini Teatar je od grada dobila samo prostor i grad je platio za njegovo uredjenje, dakle grad nije dao novce na ruke, nego je dobio račune za radove...A i pokraj tih radova, dolazilo je još popriličan broj volontera koji su pomagali oko nekih nefinanciran dijelova radova. Zato sto mi i dobili taj prostor, a ne netko drugi, jer takvi većinom žele ući u nešto gotovo, bez da moraju uložiti svoj vlastiti trud. Samo Krešo je u tom klubu bio 4 mjeseca, svaki dan, ponekad i po 12 sati, i radio...
bela@ufo

umjesto da se ne obazirete na loše poruke prema KMTu vi sa svojim još lošijim porukama samo potencirate svađu!
boli vas kurac za scenu...vama je jedino bitno da imate puno postova i da se pravite važni!
no no no no odrastite!

oprosti, ali ne podnosim egomanijake koji na činjenice odgovaraju klevetanjem, prijetnjama i prebrojavanje krvnih zrnaca smatrajući to argumentom.
oduvijek sam govorio isključivo u svoje ime i iz svojeg iskustva, a ne glumio nečijeg glasnogovornika. no, mogao bih početi baš zbog prethodno spomenutih :)

hvala na savjetu izrečenom u prvoj rečenici. ima tu nešto...
Svebor

bela@ufo

no no no no odrastite!

oprosti, ali ne podnosim egomanijake koji na činjenice odgovaraju klevetanjem, prijetnjama i prebrojavanje krvnih zrnaca smatrajući to argumentom.
oduvijek sam govorio isključivo u svoje ime i iz svojeg iskustva, a ne glumio nečijeg glasnogovornika. no, mogao bih početi baš zbog prethodno spomenutih :)

hvala na savjetu izrečenom u prvoj rečenici. ima tu nešto...

jesi ti vidio da su u o2 maloljetnici, jesi ti vidio ili itko tvoj da sam se ja drogiro, jesi ti čuo severininu štiklu u o2??? toliko o klevetanju i prebrojavanju krvnih zrnaca, sve ostalo mislim da si već načuo.. ;)
"We love Music" u suradnju sa "Osijek Unitedom" odradit će jedan veliki projekt koji će se dogodit 17,18,19.06.2010. na ponos svih nas. Ovim potezom želimo pokazati da kad se ljudi "UJEDINE" mogu napraviti čuda. Istim putem molim ljude da se prestanu natezati i svađati jer ovo nema smisla!!
Koliko vidim tu se radi o dvoje ljudi koji bi trebali svoje probleme riješit međusobno a ne preko dviju udruga. Tko je tu u pravu ostavljam ljudima i bendovima koji znaju, sreču želim Theatru i dobar provod na Atheist Rapu.
Poštovani osječki puče!
Moje ime niti želim da se nalazi pokraj nekih zasluga i postignuća, niti želim da se spominje. Ovo što radim, radim jer to volim i ništa više. Niti me interesira ikakva zarada, niti me interesira moje ime na naslovnici vodećih lokalnih novina. Jednostavno me boli kurac za sve.
Vi nedoprcani idioti kojima ništa nije sveto i kojima nije stalo da u ovom gradu bude išta pametno, otvoreno i bez imalo srama kažem:
* od mene u skokovima.

Mini teatar je taj koji je prvio doašao na ideju otvaranja kluba po uzoru udruge, to treba svatko cijeniti i prije svega podržati.
Stalno kukate kako nema ništa pametno u ovom gradu, kad vam čovjek nešto pruži, objeručke to sjebete i popljujete, tako da vam mogu samo reći da se gonite u vaginu svoje matere.

Nebitno sad jel to prostor mini teatra, jel to prostor oksidžena, uniteda iliti neki xyz prostor u ovom gradu, bitno je da se nešto dešava i da imamo, kao ljubitelji alternativne glazbe, negdje izaći van i zabaviti se.
Ovi koji to gledaju kroz neke zasluge i moj tata je boljiji od tvog, mislim da takvima mjesto nije u okruženju normalnih, kulturnih ljudi.

HVALA NA RAZUMJEVANJU!
U 100 kuna da je netko bacio oko na prostor Mini Teatra.

U 50 kuna da je upravo ekipa iz WLM-a bacila oko, kako bi oni [takodjer kao udruga, jel'] mogli organizirati sto i kako zele.

Vidim da je Grad, iako je s ekipom iz Mini Tatra potpisan 10-godisnji ugovor, odlucio taj prostor dati u najam.

I, kao sto ne kaze narod: ne ceshe si baba mecku jer je oprana, nego jer ju svrbe dlanovi!
Leteci mungos

U 50 kuna da je upravo ekipa iz WLM-a bacila oko, kako bi oni [takodjer kao udruga, jel'] mogli organizirati sto i kako zele.

Vidim da je Grad, iako je s ekipom iz Mini Tatra potpisan 10-godisnji ugovor, odlucio taj prostor dati u najam.

I, kao sto ne kaze narod: ne ceshe si baba mecku jer je oprana, nego jer ju svrbe dlanovi!

Ljepo si to sročio, smo mi, molim te objasni di si vidio da se prostor mini teatra iznajmljuje tj. daje u najam???

Ako si mislio na onaj prostor od 304 m kvadrata, na trgu V.Lisinskog bb, ondak si se malo zajebo, jel to je prostor bivšeg kinološkog.
Tomislav Šmit

Ako si mislio na onaj prostor od 304 m kvadrata, na trgu V.Lisinskog bb, ondak si se malo zajebo, jel to je prostor bivšeg kinološkog.

Ako je tako - onda daj racun, popas'o sam. ;-)
pa mogo bi ja sad ćešće visit tu na forumu; 50-100 kn tu i tamo izvuč, popit pokoju cugu natuđi račun :)

Pivo plati i rješili smo
Leteci mungos

Tomislav Šmit

No to bi se moglo dogoditi.

Problem je u slijedećem - ako je jedna udruga dobila prostor od Grada, zašto ne bi i druga. Tako razmišljaju svi ovi osječki "cijenjeni" organizatori glazbenih spektakala, koji su redom udruge.

Samo je pitanje vremena kada će se javiti i netko treći. Svi su naravno uvjereni da je baš njihov stil i svijet umjetnost bez koje jedan grad ne može.

Mislim da je napravljena greška. Grad je trebao sam urediti prostor i namijeniti ga svim zainteresiranim udrugama, a da ga kontrolira netko iz gradskih struktura. Tada možda ne bi morali čitati ove degutantne rasprave ljubomornih i zaslužnih "alternativaca" i ostalih dobrotvora bez ikakvih financijskih interesa (naime, svi su oni udruge).
W.M. Felt

Leteci mungos

Tomislav Šmit

No to bi se moglo dogoditi.

Problem je u slijedećem - ako je jedna udruga dobila prostor od Grada, zašto ne bi i druga. Tako razmišljaju svi ovi osječki "cijenjeni" organizatori glazbenih spektakala, koji su redom udruge.

Samo je pitanje vremena kada će se javiti i netko treći. Svi su naravno uvjereni da je baš njihov stil i svijet umjetnost bez koje jedan grad ne može.

Mislim da je napravljena greška. Grad je trebao sam urediti prostor i namijeniti ga svim zainteresiranim udrugama, a da ga kontrolira netko iz gradskih struktura. Tada možda ne bi morali čitati ove degutantne rasprave ljubomornih i zaslužnih "alternativaca" i ostalih dobrotvora bez ikakvih financijskih interesa (naime, svi su oni udruge).

upravo to, kapa dolje.. :)

Leteci mungos

u 1000 kn da se svakodnevno radi na tome da ih se makne iz tvrđe? :D

i dajte molim vas..."udruga za promicanje kulture u gradu osijeku"
WTF!
"multikultura"?
WTF!

vi ste rupa sa šankom, pivom i glazbom :D poput 10 drugih klubova u tvrđi.sa iznimkom da se kod vas pred ulazom može vidjet 50 ljudi koji se smrzavaju i deru cugu s benze.
Kultura?promicanje kulture?
vi jeste i jedino možete biti udruga za promicanje alternativne glazbe, nikakve kulture.
i da, zašto ne bi tufna bila udruga?OBP?po čemu se vi razlikujete od njih?
maniche

u 1000 kn da se svakodnevno radi na tome da ih se makne iz tvrđe? :D

S kojim ciljem?! Da Tvrdja postane mjesto gdje se subotom uvecer cita poezija?! No, u pravu si, izbacivanjem KMT-a, mogle bi se umnoziti citaonice poput Q-a...

promicanje alternativne glazbe, nikakve kulture.
i da, zašto ne bi tufna bila udruga?OBP?po čemu se vi razlikujete od njih?

I alternativna glazba spada pod kulturu.

Btw. kome se obracas kad kazes "vi"? Imas osjecaj da je cijeli svijet protiv tebe?! Da te mozda netko i ne prati?! ;-)
nisam kompetentan odgovoriti na tvoje prvo pitanje:)
obraćam se nekolicini ovdje koji zastupaju mini teatar, nisam mislio na tebe..znam da nisi dio mini teatra, niti neke druge udruge u gradu, ti samo voliš pisati:)
na drugi dio drugog pitanja nema smisla odgovarati;)
e! a da mi dogovrimo na neku fajtčinu ispred teatra u petak na ateistima, pa se pošoramo svi ko ljudi....pa ovo nikud ne vodi, čovjek konačno nešto polupametno napiše, a vi ko pubertetlije iz prijepodnevne smjene EMŠE....samo da je tsra i vrjeđat i svđat se.
Tomislav Šmit

e! a da mi dogovrimo na neku fajtčinu ispred teatra u petak na ateistima, pa se pošoramo svi ko ljudi....pa ovo nikud ne vodi, čovjek konačno nešto polupametno napiše, a vi ko pubertetlije iz prijepodnevne smjene EMŠE....samo da je tsra i vrjeđat i svđat se.

DAJ DAJ DAJ!!!! xD

samo nisam u petak u OS :(
No dečki. Smirite se. Nasiljem se ništa ne rješava. Sadite cvijeće i širite ljubav :-)
zla_tratinčica

DAJ DAJ DAJ!!!! xD

samo nisam u petak u OS :(

Ni ja :D:D:D:D:D:D:D:D
ahahahha:D
Glazbom protiv nasilja!:D
ma šmite treba njih sve poslat na iskopine da malo trupla vade pa da vidiš...
pozdrav od crnog ;)
zla_tratinčica

W.M. Felt

Leteci mungos

Tomislav Šmit

Mislim da je napravljena greška. Grad je trebao sam urediti prostor i namijeniti ga svim zainteresiranim udrugama, a da ga kontrolira netko iz gradskih struktura.

upravo to, kapa dolje.. :)

No, no, vrati kapu na glavu.

Napisao sam greška zato što se pokazalo slijedeće - koliko pratim ovu temu, kada je Mini Teatar inicirao da mu se dodijeli prostor, ostalih "promicatelja scene" nije bilo na vidiku. Mislio sam, očito krivo, da je jedna udruga mladim alternativcima Osijeka sasvim dovoljna, da iskažu svoju ogromnu ljubav prema zaglušujućoj buci glazbenika bez sluha.

Međutim, brzo su se pojavili novi, bolji altrenativci, žešći punkeri, bolji organizatori, veći glazbeni stručnjaci, osobe kojima je još više stalo do glazbe, osobe koje još manje žele uzeti koju kunu na slabo posjećenim koncertima. Naravno, ironičan sam. Tako je to u Hrvatskoj.

Naivni promatrači mislili su da će se s tim Mini Teatrom usrećiti alternativna mladež, kad ono suprotno.

maniche

Kultura?promicanje kulture?

U usporedbi sa birtijetinama po Tvrđi, to zaista jest kultura. Shvaćajući sav primitivizam mađih generacija, neobrazovanost i intelektualnu zaostalost, jasno da ove barem malo kvalitetnije sadržaje treba pomagati (dakle, alternativu). Ljubomori kafandžija iz Tvrđe tu ne bi trebalo biti mjesta.

Pitanje je samo kako pomoći. Davanje besplatnog prostora isprva se činilo kao dobra ideja, i nadam se da će to biti dovoljno, te da će se ovi adolescentski sukobi prevladati. Inače svima treba oduzeti i prostore i financiranje i bilo kakvu pomoć, pa neka piju po parkovima.
Ne kuzim u cemu je problem? MT je udruga gradjana,svatko tko je bio na nekom koncertu tamo i ima iskaznicu je - clan. Sazovite skupstinu (clanovi - informirajte se,statut vam mora biti dostupan) i rijesite ova prepucavanja.
U tome jest ljepota udruga,istinska demokracija u malom.

U usporedbi sa birtijetinama po Tvrđi, to zaista jest kultura. Shvaćajući sav primitivizam mađih generacija, neobrazovanost i intelektualnu zaostalost, jasno da ove barem malo kvalitetnije sadržaje treba pomagati (dakle, alternativu). Ljubomori kafandžija iz Tvrđe tu ne bi trebalo biti mjesta.

u usporedbi s forrest gumpom ti zaista jesi pametan, ali to ništa ne znači kad bolje razmisliš :)
ne vežem pojam "kultura" i 200 pijanih balavaca.posebno pojam "najkulturniji".
U tvrđi postoji dosta "birtijetina" koja svaki vikend pokušavaju sa nekim svirkama i partijima.
imaš tu na stranici kalendar događanja pa pogledaj, možda se iznenadiš.
castanea sativa

We Love Music, We Love Hose isti kurac drugo pakovanje.... svi bi neke pare i svi bi se neki kurac kurčili..ovi prijete batinama, ovi optužuju..
riga mi se.

umjesto da tu serete jedni po drugima bolje da radite nešto i surađujete. stari panxi, kurac palac.
sve što raditne ne radite zbog gušta nego zbog svog ugleda

di ste bili 91'?

Kapa dolje za riječ "suradnja" no međutim nema puno takvih ljudi, ugled i punk dvije stvari koje ne idu zajedno, poanta je u nečem drugom. We Love Music je udruga koja je dječjem domu "Klasje" kupila kompjutere, mini linije, i 200 poklona a sve to nije bilo rađeno radi ugleda nego radi djece i glazbe koju vole. Mislim da Teatar,United te WLM rade ono što vole i nije u redu pljuvati pa nečijem radu a isto tako uzimati od drugih zasluge. Zasluge ne grade ugled nego motiviraju daljni rad tj.trud, kad netko dirne u isti može i očekivati kontra-napad jer puno želje i muke je uloženo u sve. Ovdje se radi o ljudima koji sprečavaju najezdu turbo-folka u gradu, rade humanitarne koncerte i o tome imaju certifikate, darivaju ljudima mogučnost slušati nešta drugo.
Legendarni osječki Galebovi! Jedva čekam!

Tagovi