Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Za motocross stazu 300.000 kuna

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema

Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
kalkan
Ukupno postova: 1
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 14.02.2010. 0:04 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Monstrum je napisao/la:
Svebor je napisao/la :
Monstrum je napisao/la :
. sam da je srat po nečemu, nikad vam ništ ne paše.

ne mogu, a ne primijetiti. ova rečenica čudno zvuči kada dolazi od tebe... Razz

sorry al kad serem po nečemu i pljujem, uglavnom je to po rupama bez dna, projektima koji su isključivo isplativi izvođaću i u nečiju korist. zašto ne bi osijek imo moto cross stazu? ako može imat zabok cross stazu zašto ne bi i osijek imo istu. zašto se danas sutra ne hi održavalo neko europsko prvenstvo u moto crossu u osijeku? zašto ne bi osijek imao nešto ovako za ponuditi. ima biciklističku stazu preko drave, ima skate park, ima trim stazu,... ima 402 street race svuda u RH i u osijeku, zašto ne bi imo i moto cross stazu? aj da su lupili cifru od 3 milijuna kuna reko bi nek se svi kolektivno nose u tri pičke materine i oni i moto cross staza. ako pogledaš kolko su koštale klupe na novom trgu, koliko je koštalo ono drveće koje je strunilo na trgu, kolko godišnje izađe sadnja kojekakvog cvijeća po osijeku koje ionak pijani balavci rastrgaju ili ga uništi prvi mraz, 300 jebenih tisuća kuna je apsolutno ništa.

malo off, ali jedna činjenica. kao organizator Street Racea u slavoniji i osijeku, moram istaknuti kako Grad nikad nije dodjelio niti 1 kunu za niti jedan projekt, koji su sada veće postali tradicija i pravi međunarodni eventi. Sluha za to nema, iako je jedna od glavnih ideja edukacija i sigurnost u prometu.

U potpunosti podržavam svako ulaganje u sport, odnosno u bilo što konkretno, ali ovdje ima još dosta rupa koje se moraju popuniti dok ovo ne zaživi.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
nicoll

Ukupno postova: 236
Spol: Žensko Žensko
Post Postano: 14.02.2010. 9:51 
Naslov:  

meni se super što se konačno ulaže i u druge sportove, a ne samo u nogomet..
ova staza će pretpostavljam pokriti ne samo područje osijeka već i šire okolice tako da neće biti neiskorištena, a potrebna je..
sve vas koje živcira brujanje motora sada to više ne bi trebao biti problem, a tko zna možda vam se sad počne i sviđati ovako nešto..

"Bilo bi uzbudljivo da si malo lijepa." osijek031.com smile osijek031.com smile
zrine89
Ukupno postova: 3
Post Postano: 21.02.2010. 6:04 
Naslov:  

sto jest je previse je...ali za puno manje manje novaca se moze napraviti staža...staza nemora biti 10 km dugačka..i sada je upitno kako ce tek ljudima smetati ta buka kada budu trenirali..sigurno ce biti i prijava

mayhem

Ukupno postova: 75
Spol: Muško Muško
Post Postano: 22.02.2010. 14:02 
Naslov:  

zrine89 je napisao/la:
sto jest je previse je...ali za puno manje manje novaca se moze napraviti staža...staza nemora biti 10 km dugačka..i sada je upitno kako ce tek ljudima smetati ta buka kada budu trenirali..sigurno ce biti i prijava
aj napravi ju za manje novaca...izracunaj samo koliko je radni sat jednog utovarivača, kipera, valjka,pa realno gledaj koliko im treba vremenski da naprave stazu i bit ce ti jasno... mislim da tih 300 tkn nije puno za taj projekt...

zrine89
Ukupno postova: 3
Post Postano: 22.02.2010. 19:24 
Naslov:  

Ja je necu praviti,protiv staze neam nista protiv..dapače i ja sam obozavatelj motocros....Ali znam jednu ekipu koja su za troduplo napravili stazu za nekih 3-4 km dugačka.Ali to je sve dobrovoljno ekipa iz motocros kluba napravili...

mayhem

Ukupno postova: 75
Post Postano: 23.02.2010. 7:50 
Naslov:  

kalkan je napisao/la:
Monstrum je napisao/la:
Svebor je napisao/la :
Monstrum je napisao/la :
. sam da je srat po nečemu, nikad vam ništ ne paše.

ne mogu, a ne primijetiti. ova rečenica čudno zvuči kada dolazi od tebe... Razz

sorry al kad serem po nečemu i pljujem, uglavnom je to po rupama bez dna, projektima koji su isključivo isplativi izvođaću i u nečiju korist. zašto ne bi osijek imo moto cross stazu? ako može imat zabok cross stazu zašto ne bi i osijek imo istu. zašto se danas sutra ne hi održavalo neko europsko prvenstvo u moto crossu u osijeku? zašto ne bi osijek imao nešto ovako za ponuditi. ima biciklističku stazu preko drave, ima skate park, ima trim stazu,... ima 402 street race svuda u RH i u osijeku, zašto ne bi imo i moto cross stazu? aj da su lupili cifru od 3 milijuna kuna reko bi nek se svi kolektivno nose u tri pičke materine i oni i moto cross staza. ako pogledaš kolko su koštale klupe na novom trgu, koliko je koštalo ono drveće koje je strunilo na trgu, kolko godišnje izađe sadnja kojekakvog cvijeća po osijeku koje ionak pijani balavci rastrgaju ili ga uništi prvi mraz, 300 jebenih tisuća kuna je apsolutno ništa.

malo off, ali jedna činjenica. kao organizator Street Racea u slavoniji i osijeku, moram istaknuti kako Grad nikad nije dodjelio niti 1 kunu za niti jedan projekt, koji su sada veće postali tradicija i pravi međunarodni eventi. Sluha za to nema, iako je jedna od glavnih ideja edukacija i sigurnost u prometu.

U potpunosti podržavam svako ulaganje u sport, odnosno u bilo što konkretno, ali ovdje ima još dosta rupa koje se moraju popuniti dok ovo ne zaživi.

Kale nemoj tako,ako nešto ne znaš,onda nemoj iznositi činjenice koje nisu istinite...Novci se uredno dodjeljuju svake godine za pojedine projekte,koji su postigli nešto u gradu i općenito znaćenje tih sportova vani... Istina ,ne dodjeljuje se svake godine ista financijska svota,jer stanje nije tako,ali da je nekad manje,nekada više - je...

zrine89 je napisao/la:
Ja je necu praviti,protiv staze neam nista protiv..dapače i ja sam obozavatelj motocros....Ali znam jednu ekipu koja su za troduplo napravili stazu za nekih 3-4 km dugačka.Ali to je sve dobrovoljno ekipa iz motocros kluba napravili...
znam ja šta i tko,ali nije stvar u tome...stvar je kako je napravljeno,i šta se može napravit uz 300t kn ...

razlike su velike Smile

gaap

Ukupno postova: 2694
Post Postano: 23.02.2010. 16:20 
Naslov:  

koliko ja znam, a znam, želja je, među ostalim, dovesti utrke za prvenstvo hrvatske u osijek. a kada je o službenom natjecanju radi zahtjevi staze su jasno određeni. šta bi trebali napravit stazu kao što su 'olimpijski' bazeni rađeni?

Ovo je samo dio pravila koje je odredio HMS

Dužina staze ne smije biti kraća od 1.300 m i duža od 1750 m mjereno duž središnjice staze.

Širina vozne površine staze za pojedince na najužem mjestu ne može biti manja od 5m .
Preporuca se širina staze od 8 m.

Kod izvodenja prepreka na stazi posebnu pažnju treba dati kutevima kod ulaza i izlaza sa prepreke u smislu da ulazni kutevi mogu biti okomitiji odnosno viši, dok izlazni kutevi trebaju biti blaži odnosno manji. Ulazni kutevi viši od 80% su zabranjeni. Zabranjeni su višestruki skokovi tzv. rifne koje se mogu definirati kao polukružne uzastopne depresije u tlu, dublje od 0,80 m sa udaljenosti izmedu vrhova manjim od 8 m.
Dozvoljeni su valoviti uzastopni skokovi definirani kao polukružne uzastopne depresije u tlu, ne dublje 0,80 m sa udaljenosti izmedu vrhova od 8 do10 m.

Skoči u forum: