Noćni klubovi: Ne bude li reda, Grad će skratiti radno vrijeme!

Osijek

Noćni klubovi: Ne bude li reda, Grad će skratiti radno vrijeme!

Ako vrlo brzo ne poboljšaju suradnju s policijom te osiguraju veću razinu sigurnosti u objektima i oko njih, šest noćnih klubova koje je osječka policija ocijenila “najkritičnijima” - Bastion, Oks, Patika, Q-club, Tufna i West - prema odluci Grada imat će kraće radno vrijeme.

Zaključak je to sastanka gradonačelnika Krešimira Bubala i njegova zamjenika Ivana Vrdoljaka s predstavnicima policije, gospodarske inspekcije i vlasnicima šest ugostiteljskih objekata, a ujedno i prvi konkretan učinak rada novoosnovanog gradskog Vijeća za prevenciju. Policija je, otkrio je načelnik temeljne policije Tomislav Bilandžić, od Grada već zatražila skraćivanje radnog vremena tih lokala za dva sata (umjesto do 6, do 4 sata) zbog problema koji se kreću od nesuradnje s policijom i remećenja javnog reda i mira do kaznenih prijava za nanošenje teških ozljeda, uništavanja tuđe imovine ili kršenja odredbi Zakona o radu.

- Ne želimo skraćivati radno vrijeme prije nego što pokušamo suradnjom smanjiti broj prijava i neželjenih događaja te povećati sigurnost djece i mladih, kazao je Bubalo.

U posljednje dvije godine, kaže Bilandžić, u 96 ugostiteljskih objekata zabilježeno je 150 kaznenih i 245 prekršajnih djela. Njih 70 je vezano uz ovih šest objekata. Evidentirano je 3.000 mladih koji su počinitelji ili žrtve.

- Smatramo da je broj djela koje policija nije evidentirala mnogo veći, tvrdi Bilandžić. Ugostitelji, međutim, nisu šutke slušali kritike, te su iznijeli niz primjedbi i opservacija. Kazali su, primjerice, da u tih šest lokala tijekom jedne noći bude više od 3.000 osoba, upozorili da je premalo policije, ali i rekli kako policijski kriteriji nisu prema svima jednaki. Na to je reagirao Vrdoljak riječima da Grad neće dopustiti da se sva krivnja prebacuje na policiju, a čulo se i kako “policija ne može primarno voditi brigu o profitu ugostitelja”.

- Mi ćemo poduzeti sve što treba, no očekujem i od vas da pomognete. Ako se nastave problemi, posebno ako bude bahatosti prema nadležnim službama, nećemo se libiti skratiti vam radno vrijeme, no i poduzeti neke druge mjere, zaključio je Bubalo. Novi sastanak dogovoren je za tri mjeseca.

Skratiti i radno vrijeme kafića

- Recite što treba osvijetiliti, kada i kamo poslati policiju... recite kako mi možemo pomoći vama i kako da smanjimo frku, da imamo normalnu djecu, poručio je Vrdoljak. Kao problem je istaknuto predugo radno vrijeme kafića: “Da kafići zatvore u 23 sata, i mi bismo zatvorili ranije”, čulo se, kao i da mnogi mladi u noćne klubove već dolaze pijani. Upozorili su na niz problema oko Mini Teatra, pojedine parkove i područja na kojima se mladi skupljaju, piju i stvaraju probleme.

Tekst: Mario Mihaljević/Glas-Slavonije.hr
Možda da klincima od 14-16 godina zabrane ulaz kao što je po zakonu, bilo bi i manje s*anja...i time bi ih zaštilili (u tekstu stoji da ih žele zaštititi, odnosno povećati sigurnost mladih).
Al naravno, njima je bitna samo lova tako da su maloljetnici dobrodošli bez obira na to što nemaju 18 ili 23 godine kao što je na nekim mjestima određena dobna granica...i tko je onda tu kriv? Oni koji ih puste u takve objekte...kao i onaj tko im prodaje cigarete i alkohol u trgovini, a zna da ne smije...ali ga boli briga...glavno da pare padaju u kasu.

Re: Noćni klubovi: Ne bude li reda, Grad će skratiti radno vrijeme!

Nandino

Kazali su, primjerice, da u tih šest lokala tijekom jedne noći bude više od 3.000 osoba, upozorili da je premalo policije, ali i rekli kako policijski kriteriji nisu prema svima jednaki. Na to je reagirao Vrdoljak riječima da Grad neće dopustiti da se sva krivnja prebacuje na policiju

Sve su tocno rekli, a vrdoljak malo laprda jer policija odrzava javni red i mir a ne ugostitelji i sigurno da kad bi vise patrolirali ispred tih klubova ne bi bilo nikakvih sranja
dino_bno

Sve su tocno rekli, a vrdoljak malo laprda jer policija odrzava javni red i mir a ne ugostitelji i sigurno da kad bi vise patrolirali ispred tih klubova ne bi bilo nikakvih sranja

Umjesto što sjede u Lukoilu. Idiotima se plaća da cijelu noć tamo sjede, pijuckaju nešto i odmjeravaju ljude koji dođu točit gorivo. Idem ja tako noćas oko 4h kući kad ono cipelić sjedi tamo i "radi" svoj posao...ma 100ka! Tamo vječito parkiran policijski auto, sjede tamo i ne rade za ono što su plaćeni. Osijek bi bio sigurniji grad i bilo bi manje s*anja kad bi oni koji su zaduženi za red i mir u gradu, obavljali svoj posao kako treba, a ne sjedili u kafićima za vrijeme radnog vremena!
Treba samo balvce sankcionirati jer jedino oni probleme stvaraju.. zabraniti ulazke u objekte mladjima od 18godina iako nebi bilo lose da je dobna granica 21god.. samo da se s tim pocne vec bi bilo puno promjena.. I ako se zatekne osoba mladja od 18god poslje 23h vani privede se i zove roditelj prvi puta opomena drugi puta po novcaniku pa da vids... tome moze stati na kraj samo treba biti odlucan!!
Caleb

Treba samo balvce sankcionirati jer jedino oni probleme stvaraju.. zabraniti ulazke u objekte mladjima od 18godina iako nebi bilo lose da je dobna granica 21god.. samo da se s tim pocne vec bi bilo puno promjena.. I ako se zatekne osoba mladja od 18god poslje 23h vani privede se i zove roditelj prvi puta opomena drugi puta po novcaniku pa da vids... tome moze stati na kraj samo treba biti odlucan!!

Da, tako nešto sam i ja napisala, ali očito zakon kao i da ne postoji kad ga se uopće ne pridržava...nažalost...
nek ih sve pozatvaraju ionak nikakve koristi od njih
Treba uvesti reda u te noćne klubovem ali teško da će se tu nešto bitno promijeniti.
Al eto u onoj Kve klab temi, oni kažu da su prava sranja na mjestima s metalcima pankerima i takvim mračnim silama ovog društva.
nake_rado

Al eto u onoj Kve klab temi, oni kažu da su prava sranja na mjestima s metalcima pankerima i takvim mračnim silama ovog društva.

A kad je racija u Q clubu i policija istjera sve van...bila prije koju godinu dok sam još i podnosila Q i morali po zimkulji stajati vani i na snijegu jedno pol sata, ak ne i više, dok cipelići obave za što su došli...
Stella1989

Možda da klincima od 14-16 godina zabrane ulaz kao što je po zakonu, bilo bi i manje s*anja...i time bi ih zaštilili (u tekstu stoji da ih žele zaštititi, odnosno povećati sigurnost mladih).
Al naravno, njima je bitna samo lova tako da su maloljetnici dobrodošli bez obira na to što nemaju 18 ili 23 godine kao što je na nekim mjestima određena dobna granica...i tko je onda tu kriv? Oni koji ih puste u takve objekte...kao i onaj tko im prodaje cigarete i alkohol u trgovini, a zna da ne smije...ali ga boli briga...glavno da pare padaju u kasu.

Potpis + kikiriki
simo031

Potpis + kikiriki

simo, tenk ju veri mač! :lol:
Stella1989

simo031

Potpis + kikiriki

simo, tenk ju veri mač! :lol:

Nije bed, sve po zaslugama ... :)

svi diskači na na jednom mjestu skoro, oks udaljen 300m, west nekih 500 od tvrđe..tvrđa od policijske doslovno 3 minute vožnje.
nije im profitabilno nit im se da zajebavat s djecom..
lakše im je mene zajebavat zbog pojasa i opalit mi kaznu.
koliko ja znam west je minutu od mupa...šta rade ti policajci?

i ovo
Nandino

čulo se, kao i da mnogi mladi u noćne klubove već dolaze pijani. Upozorili su na niz problema oko Mini Teatra, pojedine parkove i područja na kojima se mladi skupljaju, piju i stvaraju probleme.

pa po njihovom se znaci netreba nigdje pit? nerazumijem to.bilo koje okupljaliste je njima problem.kakvih problema ima ispred mini teatra? ja jos to nisam vidjela..

pa ti nemaš problema, mazneš par limenki i odeš feštat.a sutra to netko treba počistiti i to košta.Zapišavanje i uništavanje kulturne baštine da ne spominjemo.
Naravno da možeš piti, kod kuće ili na mjestima predviđenima za to.
maniche

pa ti nemaš problema, mazneš par limenki i odeš feštat.a sutra to netko treba počistiti i to košta.Zapišavanje i uništavanje kulturne baštine da ne spominjemo.

a koja su to mjesta predviđena za to?
kafići kojima bi također skratili radno vrijeme i u kojima su cijene nepodnosljive?
nobody weird like me

Nandino

čulo se, kao i da mnogi mladi u noćne klubove već dolaze pijani. Upozorili su na niz problema oko Mini Teatra, pojedine parkove i područja na kojima se mladi skupljaju, piju i stvaraju probleme.

pa po njihovom se znaci netreba nigdje pit? nerazumijem to.bilo koje okupljaliste je njima problem.kakvih problema ima ispred mini teatra? ja jos to nisam vidjela..

niti ja to još nisam vidio, a tamo sam svaki vikend gotovo od kada klub postoji. ne kužim o kakvim se ovdje podmetanjima radi.

možda je problem što je zahvaljujući Mini Teatru saniran divlji deponij usred Tvrđe i što je zapušteni bastion pun starog smeća i leglo štakora sada pretvoren u multikulturalni centar i Klub s jednim od najjačih programa u Hrvatskoja ako ne i u regiji.
i sve to volonterizmom i većim ili manjim obolom svakog pojedinog člana.
nobody weird like me

maniche

kafići kojima bi također skratili radno vrijeme i u kojima su cijene nepodnosljive?

Kulturni narod ne treba takvo mjesto.. ako ti se pije napijes se u svom stanu ili kuci pa pisaj seri rigaj po zidovima natrpaj se smecem nitko ti nece smetati niti ti prigovarati..
Svebor

nobody weird like me

Nandino

niti ja to još nisam vidio, a tamo sam svaki vikend gotovo od kada klub postoji. ne kužim o kakvim se ovdje podmetanjima radi.

možda je problem što je zahvaljujući Mini Teatru saniran divlji deponij usred Tvrđe i što je zapušteni bastion pun starog smeća i leglo štakora sada pretvoren u multikulturalni centar i Klub s jednim od najjačih programa u Hrvatskoja ako ne i u regiji.

pa da...a i u mini teatru nema djece kao u svim navedenim klubovima (osim tufne) i predobro je stvarno je super objekt i nisam cula ni za kakve probleme.

treba stavljat dobne granice u klubove i toga se strogo pridrzavat.neka nesto kao west npr ostane klub za te mlađe da i oni imaju gdje izaci i to je to.vecinom su problemi ta djeca od 16 godina koja se prave fraeri pa se tuku svaki vikend -.-

sto se tice Q-a i tih svih navedenih nemam pojma kakve su situacije jer neizlazim na takva mjesta ali je obavezno tamo stalno policija i neki problemi kad prolazim.
Svebor

nobody weird like me

Nandino

He a kao tamo se ne pije i u parkovima... samo sto piju djeca a to je ono sto se zeli sprjeciti.. i to podrzavam! Pocevsi od sebe i ja sam pio kad sam imao 16-17god ali brate nije mi sigurno palo na pamet piti u centru tvrdje.. danas se mladi nicega ne boje i misle da im nitko nista ne moze ..
nobody weird like me

maniche

Tako je.Piješ u kafiću a kad se zatvori, onda odeš u klub i nastaviš.Probaj, super je.
Ako nemaš para pij kod kuće pa si pišaj i seri svoje zidove,i spavaj okružen limenkama.
Caleb

nobody weird like me

maniche

Kulturni narod ne treba takvo mjesto.. ako ti se pije napijes se u svom stanu ili kuci pa pisaj seri rigaj po zidovima natrpaj se smecem nitko ti nece smetati niti ti prigovarati..

mislis da svatko ima stan u kojem bi moglo doci cijelo drustvo i zabavljat se?
normalna stvar je da se izađe,druzi,cuga.a ako vec pricamo o kulturnom narodu onda je on u stanju to sve napraviti bez riganja sranja i ostavljanja smeća iza sebe.
nake_rado

Sranja su svugdje gdje ti se nađu kreteni bilo to na rocku, cajkama, tamburama itd
nobody weird like me

Caleb

nobody weird like me

maniche

normalna stvar je da se izađe,druzi,cuga.a ako vec pricamo o kulturnom narodu onda je on u stanju to sve napraviti bez riganja sranja i ostavljanja smeća iza sebe.

Ma razumijem ja to nema nitko stan niti kucu.. ali kad vidim danas klince kako se napiju pa to ne moze a da ne prodje bez nekog vandala neki dan sam vidio njih 10 se tuku u tramvaju sve bazdi po alkoholu cim su izasli razbili su staklo na stanici... na promenadi cupaju koseve bacaju znakove u dravu ha jebo..t imas ti kakvo rjesenje za to?
Caleb

nobody weird like me

Caleb

nobody weird like me

maniche

Ma razumijem ja to nema nitko stan niti kucu.. ali kad vidim danas klince kako se napiju pa to ne moze a da ne prodje bez nekog vandala neki dan sam vidio njih 10 se tuku u tramvaju sve bazdi po alkoholu cim su izasli razbili su staklo na stanici... na promenadi cupaju koseve bacaju znakove u dravu ha jebo..t imas ti kakvo rjesenje za to?

policijske patrole...
dino_bno

Caleb

nobody weird like me

Caleb

nobody weird like me

maniche

policijske patrole...

I opet smo dosli na pocetak sto smo rekli zabrana mladjima od 18 ili 21god ulazak u klubove.. uhvacen vani poslje 23h privodjenje i dolazak roditelja u policisku stanicu prvi puta opomena drugi puta kazna nekoliko tisuca kuna...
nobody weird like me

maniche

pa njih treba sankcionirat nekako,nije na meni sigurno da im smisljam kazne jel.za to je policija tu.al kazem opcenito da se ljudi neki i znaju ponasati i pokupit za sobom boce i nerazbijat.

pa te sve mlađe generacije su katastrofa..to vise nije normalno.u 7 pol 8 navecer idem preko trga,u centru grada djeca 13-14 godina , njih oko 15-ak.. curice(kad ih tako moram nazvat) bocu venusa u ruci,u stiklama sređene i pijane :S fuj
di je sad tu policija?
Caleb

dino_bno

Caleb

nobody weird like me

Caleb

nobody weird like me

maniche

policijske patrole...

I opet smo dosli na pocetak sto smo rekli zabrana mladjima od 18 ili 21god ulazak u klubove.. uhvacen vani poslje 23h privodjenje i dolazak roditelja u policisku stanicu prvi puta opomena drugi puta kazna nekoliko tisuca kuna...

21??? pa nemoj pretjerivat

Ma to naši pametni političari nemaju pametnijeg posla nego razmišljat šta će još zatvorit, uništit i tako xD....

a od svih tih nabrojenih klubova onu rupu West stvarno treba zatvorit... :)
postoji vec desetak zakona i propisa koji uredjuju spomenutu tematiku ... a niti jedan se ne postuje.

uvodjenje 11. nece promjeniti situaciju.

predlazem da grad uvede policijski sat, mlade da posaljemo u radne logore kako bi se naucili disciplini i radu i da im izbijemo iz glave te misli o druzenju, opijanju, zaabavi i ostalim oblicima dangubljenja.

kada smo mi bili mladi, nicega toga nije bilo ... vrijeme smo provodili na svetim misama i samostanima u kontempliranju o bitku zivota.
Ingo

postoji vec desetak zakona i propisa koji uredjuju spomenutu tematiku ... a niti jedan se ne postuje.

predlazem da grad uvede policijski sat, mlade da posaljemo u radne logore kako bi se naucili disciplini i radu i da im izbijemo iz glave te misli o druzenju, opijanju, zaabavi i ostalim oblicima dangubljenja.

kada smo mi bili mladi, nicega toga nije bilo ... vrijeme smo provodili na svetim misama i samostanima u kontempliranju o bitku zivota.

haha aj najbolje zabrani da izadu iz kuce.:)
..najveci su problem roditelji..slazem se sa dobnim zabranama u kaficima.. najgore mi je kad izadem cetvrtkom kad je studentski dan i sve puno klinaca,jer ti roditelji uopce primjete da su im djeca svaki dan i pijani...srijeda-cetvrtak-petak-subota su mladi od 15-17 god vani...to je grozno!!
definitivno sam da se klince nigdje nepušta..
1.neke rod znam koji piju sa svojom djecom,a nekad i đoksona zapale
2. vjerovatno nekim rod budu djeca prenaporna i dosadna pa ih puštaju van da se odmore
3. a ovi su mi najjači..ko, šta,moje djete je zlatno, bože sačuvaj da on/a nešto napravi pa ja bi ga ovo ili ono...vani je lima manga,a kad dođe ćiku onda je ko bubica...
ništa drugo neg da mi stariji uzmemo pravdu u svoje ruke pa da malo djelimo šamare dok murija sjedi pijucka kavice i snima klinkice
ja imam 17 godina i kada idem van ne pravim nikakve gluposti jer su me RODITELJI tako naučili!!
prema tome, najlakše je reći da se zabrani ulaz mlađima od, ne znam.. npr. 18 i mislite da ste time sve riješili!!! pa oni koji se napijaju to će i nastaviti, samo ne po klubovima već po ulicama i kojekuda!! mislim da bi policija mogla malo više kontrolirati grad!!barem ta najgora mjesta!!!!
nobody weird like me

Ingo

haha aj najbolje zabrani da izadu iz kuce.:)

XD
tri puta sam pročitao članak i još mi nije jasno.
kako to vlasnici klubova mogu imati lošu suradnju sa policijom kad ovi imaju sva živa prava?kakva je to šteta počinjena prema drugim osobama za koju moraju biti odgovorni vlasnici klubova?pa ne može se njih teretiti što je neko budala i razvali nečiji auto,prozor,nekoga...nisu mu oni roditelji da odgovaraju za njega.i šta će se postići skraćivanjem radnog vremena?manje novca u gradsku blagajnu,brže će se opijati i brže raditi sranja.kao što Ingo reče nek se poštivaj uzakonske odluke, nek ih policija provjerava i dovest će se stvari u red.
ove priče " u naše vrijeme mi nismo...." samo su pokazatelj da ste odrasli i da polako postajete senilni i nostalgični prema mladosti.svojoj.

hehe englezi imaju takve propise, dosta rano se zatvaraju pubovi i onda svi brzo piju da se stignu napiti..
legendarna scena kad praktično u minuti na ulice izađe pijana horda, padaju po ulici rigaju.. :lol:
tonka_21

..najveci su problem roditelji..slazem se sa dobnim zabranama u kaficima.. najgore mi je kad izadem cetvrtkom kad je studentski dan i sve puno klinaca,jer ti roditelji uopce primjete da su im djeca svaki dan i pijani...srijeda-cetvrtak-petak-subota su mladi od 15-17 god vani...to je grozno!!

hahaha, ti mene zahebavaš el tak, ajd molim te reci da
ja se ne sjećam u tim godinama ljeta kad nije bilo svakodnevnog opijanja, a nerijetko sam i otišao sa tjelesnog u tvrđu na pivkana 2-3
a što se sranja tiče, naši roditelji su bili prosvjetljeni i mi smo znali kakvi su oni bili kad su pili u našim godinama i postojalo je samo jedno pravilo, SAM SI ODGOVORAN ZA SVOJA SRANJA...
to je sve dio odrastanja a ako ćemo krivit roditelje onda možemo i njihove roditelje jer ih nisu naučili kako odgajat djecu...
rjesenje je jednostavno, drakonske kazne za kafice u kojima se za vrijeme policijske racije nadju mladji od 18, no opet to bi iste te mlade jednostavno preselilo na ulice/parkove/promenadu i opet bi dosli na isti problem... (bar ljeti :) )

kao sto mnogi tvrde stvar je u obiteljskom odgoju, meni nikad nebi na pamet palo cupati kante za smece ili razbijati autobusne stanice...nazalost danasnjoj mladezi je to cini se rutina...
opet postoji rjesenje pojacane policijske patrole, kamere, kazne za roditelje... no onda se opet dolazi do problema privatnosti, socijalne nestabilnosti...

vrtimo se u krug, za vecinu problema o kojima raspravljamo odgovoran je odgoj, no opet je to danasnje moderno odnosenje prema djeci diktirano popularnim medijima a i liberalnim zakonima...

problem lezi duboko u srzi danasnjega drustva i mislim da ga je nemoguce iskorjeniti, moze biti samo gore...
tranquilize

kao sto mnogi tvrde stvar je u obiteljskom odgoju,

opet postoji rjesenje pojacane policijske patrole, kamere, kazne za roditelje... no onda se opet dolazi do problema privatnosti, socijalne nestabilnosti...

općenito ovo je krivi kućni odgoj, a ako nešto može utjecati na maldež onda su to roditelji i udariti njih po džepu ... osim toga zašto ne bi kazna mogla biti 10 dana rada u staračkom domu pa kad mlađarija bude bacala pelene ili čistila sobe budu slijedeći put razmislili prije nego spucaju kamenčugu u tram. stanicu
tranquilize

rjesenje je jednostavno, drakonske kazne za kafice u kojima se za vrijeme policijske racije nadju mladji od 18, no opet to bi iste te mlade jednostavno preselilo na ulice/parkove/promenadu i opet bi dosli na isti problem... (bar ljeti :) )

ne bi došli na isto.
Tu su vlasnici onda čisti, balavurdije po klubovima i lokalima nema.
Onda fino murija kupi one mreže za ljude i nek love bagru po parkovima :D

problem lezi duboko u srzi danasnjega drustva i mislim da ga je nemoguce iskorjeniti, moze biti samo gore...

Nemojmo od ovog pravit toliki problem.
Može se iskorjenit samo da profunkcionira pravna država.Propisi postoje ali se ne primjenjuju.
Represija pa da vidiš.
Dovoljno je par tjedana zaletit se na ta okupljališta, a znamo svi koja su..djecu u stanicu, zvat roditelje, opalit kaznu od par soma kuna i voila.
Pa ja sa 15-16 godina nisam isla poslje skole na 2-3 pivkana niti sam ostajala vani do 4h svaki dan i pravila sranja,ali neki jesu i sad takvi i odgajaju jos gore potomke jer im pustaju jos vise stvari..toga nema nigdje u svjetu osim na Balkanu...
de nemojte s*ati protiv klinaca...niko nije spomenuo divljake od +20 i vise godina...samo klincu su vandali...istina da danasnje generacije nisu zlatne,ali nisu ni stariji...neki su cak i gori od tih klinaca...i cujem gotovo poslije svakog vikenda od prijatelja kako su neki stariji pogotovo u Q,Bastionu i Patici radili sranja...
tom-2

de nemojte s*ati protiv klinaca...niko nije spomenuo divljake od +20 i vise godina...samo klincu su vandali...istina da danasnje generacije nisu zlatne,ali nisu ni stariji...neki su cak i gori od tih klinaca...i cujem gotovo poslije svakog vikenda od prijatelja kako su neki stariji pogotovo u Q,Bastionu i Patici radili sranja...

Vidis da jako vole generalizirat stvari
ja nevjerujem šta baljezgate, treba stavit zabranu mlađima, pa ja bi vama takvim pametnim zabranio. nije pitanje mlađi/stariji nego tip ljudi koji zalazi u pojedini klub. u oxygeneu smo sad stavili zabrabu za mlađe od 16, ali ne zbog sranja.. prošli tjedan je bila u o2 racija i policajac sam dođe i kaže, ajd upalite svjetla da odradimo svoj posao i da brže prođe, vi ste nam NAJMIRNIJI klub u Osijeku, neće biti problema.
a kolko bude klinaca tamo, doduse prije ponoci se maloljetni raziđui budu većinom stariji od 18.. ne toči se alkohol mlađima, zašto nebi neka curica od 15 godina došla u 10 sati na sat ipo vremena se isplesat i otić kuć, jel bolje da ista ta klinka sjedi kod kuće uz fejsbuk ili da se ode isplesat i izludovat sa prijateljima.

kako to da su nabrojali tufnu i Q, ja sumnjam da su tamo maloljetnici.. nema to veze sa godinama.. u teatru ili oxygeneu kad su koncerti lokalnih bendova, bude hrpa klinaca koji su prijatelji od bendovai koji se napiju prije nego što dođu i ne bude nikad sranja, ili bude jednom od doslovno 20 događaja. zanemarivo..
Ingo

bravo kralju! =)
zla_tratinčica

ja nevjerujem šta baljezgate, treba stavit zabranu mlađima, pa ja bi vama takvim pametnim zabranio. nije pitanje mlađi/stariji nego tip ljudi koji zalazi u pojedini klub. u oxygeneu smo sad stavili zabrabu za mlađe od 16, ali ne zbog sranja.. prošli tjedan je bila u o2 racija i policajac sam dođe i kaže, ajd upalite svjetla da odradimo svoj posao i da brže prođe, vi ste nam NAJMIRNIJI klub u Osijeku, neće biti problema.
a kolko bude klinaca tamo, doduse prije ponoci se maloljetni raziđui budu većinom stariji od 18.. ne toči se alkohol mlađima, zašto nebi neka curica od 15 godina došla u 10 sati na sat ipo vremena se isplesat i otić kuć, jel bolje da ista ta klinka sjedi kod kuće uz fejsbuk ili da se ode isplesat i izludovat sa prijateljima.

kako to da su nabrojali tufnu i Q, ja sumnjam da su tamo maloljetnici.. nema to veze sa godinama.. u teatru ili oxygeneu kad su koncerti lokalnih bendova, bude hrpa klinaca koji su prijatelji od bendovai koji se napiju prije nego što dođu i ne bude nikad sranja, ili bude jednom od doslovno 20 događaja. zanemarivo..

De molim te kad si ti bio zadnji puta vani ? Samo da znas koliko ima klinaca mladjih od 18 poslje 23h u tvrdji! Bojim se reci da ih ima vise nego starjih!!
Caleb

zla_tratinčica

De molim te kad si ti bio zadnji puta vani ? Samo da znas koliko ima klinaca mladjih od 18 poslje 23h u tvrdji! Bojim se reci da ih ima vise nego starjih!!

i jel SVI ti klinci prave sranja? jel tuku nevine punoljetnike?
Ništa od toga. Pa gdje će onda mladež HDSSB-a provoditi svoje noćne izlaske? Još jedno u nizu obečanja Bubija kao i inogradska kao i parkirališta kao i tucanik u rupi, kao i čupanje pruge na divaltovoj... piši kući propalo
Caleb

zla_tratinčica

jel se ti to šališ za ovo kad sam bio zadnji put vani?

a što se tiče toga dali ih ima vani.. ja koliko sam upućen, poslije 16 godine smiješ biti vani poslije 11. dalje neću komentirati jer vidim da nije da baš shvaćaš najbolje kontekst toga što sam napisao.
ne znam za vas ali nitko me nikada nije pitao za godine bilo da kupujem alkohol ili cigare...jel itko zapravo to provjerava?
ma ove zabrane za mlađe od npr.18 u nekim klubovima bi bile okej čisto iz razloga da znam da ako izađem na to mjesto, da neće biti dječji vrtić....
a sad da ti mlađi rade najveće probleme i tuče i šta ti ja znam ne..to se ne bih složila...
ne može im se to pripisati...uglavnom su to neki studoši, pristigli u os iz razno-raznih mjesta pa su sad u "tuđem gradu" gdje ih nitko ne pozna pa koriste to za "ispucat" se, na razne načine..
Ma treba bez obzira na sve zatvoriti sve klubove i birtije na neko vrijeme. Malo se odmaknuti od opcenitog seljastva i pohlepe.

Prisliti drkadjije da od tih jazbina konacno naprave objekte vrijedne posjete i cijene pica koje su, ruku na srce, urnebesno smijesno velike.

Svaki kurac sa 15 kvadrata u Tvrdji ima ekskluzivnu iber kul mega popularnu birtiju koju na internetima naziva klubom. Jeah!!!

Postaviti dobne granice, 18 ili 21 i to za oba spola. Najljepsa su mi preseravanja sa dobnim granicama, pa udjes u klub, a ono 200 tridesetogodisnjaka i 50 maloljetnica. Prekrasno.
" ...niz problema oko Mini Teatra.... "
Da mi je samo znati kakvih problema oko Mini Teatra???
Napokon da u našem gradu postoji mjesto gdje možeš otići i osjećati se kao kod kuće... gdje nije bitno hočeš li popiti nešta ili samo sjediti i slušati , gdje te nitko popreko neće gledati...
Unazad godinu dana svaki vikend sam u klubu Mini Teatar , nikada se nikakav incident nije dogodio..., organizirano je preko tristo koncerata.... definitivno najbolje i najsigurnije mjesto u gradu... SVAKA IM ČAST I SAMO NASTAVITE TAKO!!!
Caleb

da i ??

gle, ja uopce neznam kako sam dizivio ove godine koje sada imam.

u moje vrijeme, nije bilo zakona koji je ogranicavao izlazak maloljetnicima, mogao sam kupovati cigarete, mogao sam kupovati alkohol ... dok sam bio beba, nije cak bilo ni sjedalica za auto ... a pojasevi su se tek poceli uvoditi. Primjecivali smo automobile i ako nisu imali upaljena svjetla, nisam morao imati kacigu na glavi kad sam se vozio biciklom, pio sam vodu iz crijeva, a ne iz bocica sterilizirane vode ... i ziv sam.

uglavnom ... protiv sam svih tih imbecilnih zakona koji se donose kako bi 'zastitili' djecu ... jer time samo ucimo istu tu djecu kako da izbjegavaju i krse zakone.

danas krse zakon o ogranicavanju izlazaka i to smatraju trivijalnim, sutra ce krsiti druge zakone.
Ingo

Caleb

danas krse zakon o ogranicavanju izlazaka i to smatraju trivijalnim, sutra ce krsiti druge zakone.

upravo to..

sad me podsjetilo ovo na prohibiciju u americi 20-ih godina i zakone koji su stvorili caponea, bugsya i ekipicu. :D

najbolje je pobit sve mlade i ostavit samo ove sa 25+ da žive i izlaze i pozatvarat sve klubove u gradu i ostavit 2 za te pametne i rješen problem.. ja se isto zapitam kako sam preživio do sada. baš.

xD

Tagovi