Pomozimo spasiti preživjele stanovnike Haitija!

Društvo, politika

Pomozimo spasiti preživjele stanovnike Haitija!

Kako je potres nedavno poharao Haiti, djelatnici UNICEF-a rade danonoćno kako bi spasili desetke tisuća života ozlijeđene djece na Haitiju, a mnogo je djece gladno, žedno i razdvojeno od svojih obitelji.

Prvi val humanitarne pomoći za oko 10.000 obitelji već je stigao u Haiti. Šatori, pitka voda, tablete za pročišćavanje vode i kompleti prve pomoći stižu do djece i obitelji. Iz susjedne Dominikanske Republike stiže i energetska hrana za djecu koja će omogućiti oporavak pothranjenih.

Situacija je vrlo teška. Haiti gotovo da i nema sredstava za pomoći svome stanovništvu.

Djeca, koja čine gotovo polovicu stanovništva, najosjetljive su žrtve ove katastrofe. Unicef je poslao apel: Hitno nam je potrebna Vaša pomoć kako bi stigli do svakog djeteta koje nas u ovome trenutku treba!

Kliknite ovdje: http://www.unicef.hr/show.jsp?page=156647

i donirajte online ili uplatom na žiro-račun!

Ili okrenite broj: 060 9011 i pomozite onima kojima je Vaša pomoć u ovim kritičnim trenucima potrebna!

Ovu temu pokrenuo je jedan kolega s eRepublika, i tako sam ju i ja odlučila širiti dalje kako bismo svi zajedno pomogli koliko možemo da se spase mnogi životi na Haitiju!

Donirajte barem pozivom na broj 060 9011, kao što sam i ja učinila prije otvaranja ove teme.

Hvala!
svaka čast svima koji zovu i koji pomažu... vrlo rado bih i ja pomogao da mogu otići tamo... a ove fore s telefonom ne pušim.. pola tih para što kao "doniraš s pozivom" ode nekom operateru...
...

svaka čast svima koji zovu i koji pomažu... vrlo rado bih i ja pomogao da mogu otići tamo... a ove fore s telefonom ne pušim.. pola tih para što kao "doniraš s pozivom" ode nekom operateru...

Ali velik dio ode upravo za svoju namjenu, zato zovite i pomozite, nemojte sjediti kod kuće i
misliti:''To će otići ovome, onome...''. Vas neće puno stajati jedan poziv, a nekome će uvelike pomoći! ;)
pa ne dam ni jednu lipu nikome... kontaš... jebeni lopovi se na ovakvim "dobrotvornim akcijama" nakupe para na račun takvih kao što si ti... rađe bi otišao tamo dva mjeseca rintati ko zmaj nego sada uzeo telefon i dao tih 5 kn ili koliko je već... baaš zbog takvih kao ti takvi si kreteni i dopuštaju sve to što nam rade...
...

pa ne dam ni jednu lipu nikome... kontaš... jebeni lopovi se na ovakvim "dobrotvornim akcijama" nakupe para na račun takvih kao što si ti... rađe bi otišao tamo dva mjeseca rintati ko zmaj nego sada uzeo telefon i dao tih 5 kn ili koliko je već... baaš zbog takvih kao ti takvi si kreteni i dopuštaju sve to što nam rade...

Ja samo nastojim pomoći koliko mogu i širiti glas dobre nade.
sve je to u redu sasvim i ok je... slažem se da treba pomoći onima koji su nevolji... ali da se netko na taj račun obogaćuje... e to mi se gadi... jaja bi mu na panj stavio odmah... i zato neću biti taj koji će mu činiti to zadovoljstvo...
...

sve je to u redu sasvim i ok je... slažem se da treba pomoći onima koji su nevolji... ali da se netko na taj račun obogaćuje... e to mi se gadi... jaja bi mu na panj stavio odmah... i zato neću biti taj koji će mu činiti to zadovoljstvo...

Istina je da nije uredu da se netko obogaćuje na račun tuđe nesreće, ali bit ću čovjek pa ću pomoći, i nastojati ne misliti na to gdje dio novca ode. Jer, ne možemo ni zamisliti kako je tamošnjim ljudima. Nama je lijepo, sjedimo ispred monitora, tipkamo, u toplom smo, nismo gladni, a oni čak ni nemaju dom, a kamo li nešto drugo, tako da ću radije pregristi onaj dio gdje završi dio novca i da barem pola ode za unesrećene, ja ću biti sretna, znajući da sam nekome pomogla, pa makar to bio jedan jedini poziv! :yes:
Stella, ovo je vrlo plemenito od tebe... za očekivati od tebe, ali moram se djelomično složiti s ... jer istina je da se na ovaj način bogati gamad....

P.S ko će pomoć meni . . .
always ready

Stella, ovo je vrlo plemenito od tebe... za očekivati od tebe, ali moram se djelomično složiti s ... jer istina je da se na ovaj način bogati gamad....

P.S ko će pomoć meni . . .

Tnx I. ;) Ma pomoć ću ti ja na kavici u srijedu. ;)
ja imam tri palete satora,vreca za spavanje i kamping opreme na lageru,al' necu poslati jer ce se obogatiti avoprijevoznicka gamad...
najtuznije od svega je sto je sva ova pomoc koju cijeli svijet salje trebala Haitiju i prije zemljotresa
Ingo

najtuznije od svega je sto je sva ova pomoc koju cijeli svijet salje trebala Haitiju i prije zemljotresa

Ali bolje ikad nego nikad! Njima sada treba pomoć da se oporave o tolikih gubitaka i da koliko toliko stanu opet na svoje noge.

Re: Pomozimo spasiti preživjele stanovnike Haitija!

pa šta i neka uzme gamad od tih 5 kuna sebi 3, opet će 2 otić tamo i nekom pomoč..
a gamadi nek je na savjesti.

ovo je incijativa,svaka čast.
a ne kao jučer dobijem poruku na fejsu kako će fejs 5 min "stati", znači nema poruka ni ničeg u znak suosječanja sa žrtvama potresa na haitiju..
imbecili.
Bravo, @maniche! Nek više ljudi razmišlja kao ti i ja i svijet će biti bolji! Dajte svoj prilog i pomozite onima kojima je pomoć u ovim trenucima neophodna!

Jedan poziv svakog od nas malo će stajati, a nekome može spasiti život! ;)

Ili uplatite nešto na žiroračun Crvenog križa 234009-1511555516, poziv na broj 01, pomoć žrtvama Haitia!
šta da uplatim azil ili ovo :S ?
jaooooo azil..di god se okrenem, samo azil ovo azil ono...jednom sam im odnio 20 kila hrane za pse i onda se zapitam, pa koja sam ja budala mogao sam te novce dat jednoj baki koja svaki dan hoda gradom po firmama i moli za topli obrok...ili sam mogao dat jednoj majci koja sa 3 djece živi u šupi.
volim pse, ali fakat nikad više!
maniche

jaooooo azil..di god se okrenem, samo azil ovo azil ono...jednom sam im odnio 20 kila hrane za pse i onda se zapitam, pa koja sam ja budala mogao sam te novce dat jednoj baki koja svaki dan hoda gradom po firmama i moli za topli obrok...ili sam mogao dat jednoj majci koja sa 3 djece živi u šupi.
volim pse, ali fakat nikad više!

to ja tvrdim odkad sam se rego na forum, pomozite ljudima, a onda psetima, pa su me proglasili ludim
1step2far

Ili uplatite nešto na žiroračun Crvenog križa 234009-1511555516, poziv na broj 01, pomoć žrtvama Haitia!

Bravo, MissTake! ;) Baš sam i ja našla danas broj žiro-računa i htjela napisati, kad vidim da si me preduhitrila. ;)
A da počnemo spašavati gradjane ovog ljepog grada, mislim osijeka, jer nisam čuo da je iko ljetovao na haitima devedesetih......

eo i crkva iz novog meksika pomaže. nego šta je s našom crkvom. građani su skupili 3 mil kn. država je odvojila 1 mil. koliko je crkva odvojila ?
dabogda i kod nas opizdio potres pa da i nama pomognu, makar bi i onda te pare od pomoći ovi naši pokrali...
ja bi voljela vidjeti crno na bijelo za čega te pare idu, te koliko se točno prikupi, mimo onoga što napišu

osim toga prije koliko se ono potres dogodio? koliko je već država poslalo financijsku ili bilo kakvu drugu pomoć? a nigdje na vidiku ikakvog napretka!!!

haha djevojko koji ti napredak očekuješ u ovo malo vremena...Bande,slamovi,bezvlašće..to je port au prince bio prije potresa, zamisli šta je tek sad?ljudi se ubijaju zbog malo riže, kako u tim uvjetima pružati pomoć..
ne očekujem napredak. oni se batinaju po ulicama, umjesto da barem na jedan dan svi preživjeli krenu razgrtati ruševine
pa izvukli su samo 123 čovjeka!!!!
MissTake

ne očekujem napredak. oni se batinaju po ulicama, umjesto da barem na jedan dan svi preživjeli krenu razgrtati ruševine
pa izvukli su samo 123 čovjeka!!!!

odi ti tamo pa izvlaci ljude . ljudi su nemaju snage oni koju su prezivjeli bore se za hranu koju izgleda dobivaju na kapaljku..

A tko će nas spasiti ?
čim ryanair uvede čarter let ;) Osijek Haiti letiiiim

Tagovi