Autor |
Poruka |
MegaSmrT
Ukupno postova: 680 Lokacija: Osijek Spol:  Muško

|
ako nemaš što pametno za napisati, bolje je ne napisati ništa!
znači svi su učitelji pušači, pametan tijek misli, nema što! a valjda je onda i školski psiholog pa ne stigne raditi ništa pošto se zacementira u pušionu... POBOGU!
|
tako je bilo u mojoj školi, i sranja su se dešavala. Nisam nigdje napisao da su svi profesori pušači, ne izmišljaj. Koliko god krivi roditelji, toliko su krivi i učitelji i ravnatelj koji konstantno dopušta ponavljanje istog scenarija. Ako ne znaš čitat, vrati se u školsku klupu. i ne spominji boga, jeboteon. |
|
|
|
|
 |
senkag Ukupno postova: 3 Spol:  Nebitno
|
|
|
 |
Fifa
Ukupno postova: 243 Lokacija: Osijek/Zagreb Spol:  Muško
|
pa dobro, bar su se roditelji angažirali, sam to i mogu, neka ga izabace iz škole, pa nek se jebe sa drugom školom, di teoretski može naići na luđeg pa eto....the circle of life...
ali istina je da je prije bilo ili si vrijeđam ili vratiš...niko te nije pitao... |
|
_________________ The Todd accepts all applicants, regardless of age and disability.  |
|
|
 |
Angelium
Ukupno postova: 874 Spol:  Nebitno

|
S obzirom da nije prvi slučaj, dakle nije izolirani incident, a jedna od najvažnijih zadaća svakog ravnatelja/ice je da osigura neometno održavanje nastave kao i sigurnost učenika, tu bi trebala prvenstveno ona odgovarati. Ravnatelji imaju opciju suspenzije učenika pa što ju nije iskoristila... |
|
|
|
|
 |
Mikro
Ukupno postova: 500 Lokacija: Osijek VBK Spol:  Muško
|
I ja sam davno išao u tu školu i završio ju.Normalno da su roditelji tu najviše krivi ali i današnji zakoni.U moje doba ravnatelj odnosno direktor te škole je bio bog i batina a i nastavnici pojedini su bili majstori za takve.Batina je iz raja izašla. Takvih kao taj mali je bilo i biti će ih uvijek. |
|
|
|
|
 |
maniche
Ukupno postova: 1173 Lokacija: Iza tebe Spol:  Nebitno
|
Mi smo imali takvog,bio puno krupniji i 2 god. Stariji pa nas je mlatio.skupili se i namlatili mi njega..onda nas je opet jednog po jednog namlatio.zacarani krug,tu batine ne pomazu,mislim da nazalost nista ne pomaze.s jedne strane,ne mozes djete izolirat a s druge opet ni dozvoliti da jedan traumatizira vecinu. |
|
|
|
|
 |
avantgarde Ukupno postova: 818 Spol:  Nebitno
|
Svaka generacija ima takvog idiota ili vise njih. Ja sam takodjer isao u Anu. I tada je bilo debila i vecina njih su po zatvorima. Vrijedilo je pravilo ili sutis i trpis ili vratis. Bilo je jako puno primjera vracanja i tada se to maltretiranje nikada vise nije ponovilo. Svaka kuja koja se toliko preserava i bahati se boji svoje sjene. Tj svi na svijetu se boje batina. Ovisi samo kako ces pristupiti. Ne opravdavam nikakvo nasilje, ali od kada su poceli drkat s tim pravima djece, vjecito neka sranja. Odgajanje djeteta u stilu sunce, cvijece, proljece, pripremiti ce ga na zivot van realnosti u kojoj ce on bit ubijan i psihicki i fizicki. Naravno nisam ni za vojnicki rezim, ali definitivno klincima u zadnjih desetak godina nedostaje bistroce i cvrstoce. Mazenje, pazenje i vodanje za rukicu vodi u tocno ovo... Treba voljeti i paziti, ali i biti realan te ne izmisljat bajke. I ja sam dobio po tamburi, pa sam vratio i vise nikad nisam dobio po tamburi. Tako i vecina mojih razrednih kolega. Oni koji nisu vratili su do kraja osnovnog skolovanja bili maltretirani.
Btw mladji brat mi ide u Anu. Mislim da bih na zivo spalio pola skole da mu se nesto tamo desi! |
|
|
|
|
 |
pompelino Ukupno postova: 13 Spol:  Nebitno
|
dajte meni ljudi 2 milje kn i problem rjesen.nikad vise nece niko srat  [align=center] |
|
|
|
|
 |
maniche
Ukupno postova: 1173 Lokacija: Iza tebe Spol:  Nebitno
|
tako je, idemo od mladosti učit djecu da se na nasilje odgovara nasiljem.Jebo ti sve programe pervencije, jednostavno mlatni letvom onog koji te tuče..
To je toliko toga dobrog svijetu donjelo kroz povijest i sadašnjost...
u mom slučaju koji sam pisao,nitko od nas solo nije mogao dobiti tog grubijana, jedina je opcija bila pogodit ga ciglom u glavu..i šta?osakatim djete, odem u popravni?
Druga stvar, nasilnici neće odustati nakon što popiju batine nego će tražit osvetu..svako malo u novinama članci kako je grupica mladića prebila nekog.
treća stvar, koliko god mi pametovali, ne možeš djetetu objasnit da uzvrati ako jednostavno nema to u sebi....i najveći papak će sa 20 godina uzvratit nekom ali dijete od 12-13? |
|
|
|
|
 |
barba Ukupno postova: 209 Lokacija: svemir Spol:  Nebitno
|
kad svi imaju pravo množit se i plodit. nije ni čudo, sve nam je to kapitalizam dao. Samo pare i pare, što više radi a djecu nek odgaja cesta |
|
|
|
|
 |
Agent Ukupno postova: 43 Spol:  Nebitno
|
Svaka generacija ima takvog idiota ili vise njih. Ja sam takodjer isao u Anu. I tada je bilo debila i vecina njih su po zatvorima. Vrijedilo je pravilo ili sutis i trpis ili vratis. Bilo je jako puno primjera vracanja i tada se to maltretiranje nikada vise nije ponovilo. Svaka kuja koja se toliko preserava i bahati se boji svoje sjene. Tj svi na svijetu se boje batina. Ovisi samo kako ces pristupiti. Ne opravdavam nikakvo nasilje, ali od kada su poceli drkat s tim pravima djece, vjecito neka sranja. Odgajanje djeteta u stilu sunce, cvijece, proljece, pripremiti ce ga na zivot van realnosti u kojoj ce on bit ubijan i psihicki i fizicki. Naravno nisam ni za vojnicki rezim, ali definitivno klincima u zadnjih desetak godina nedostaje bistroce i cvrstoce. Mazenje, pazenje i vodanje za rukicu vodi u tocno ovo... Treba voljeti i paziti, ali i biti realan te ne izmisljat bajke. I ja sam dobio po tamburi, pa sam vratio i vise nikad nisam dobio po tamburi. Tako i vecina mojih razrednih kolega. Oni koji nisu vratili su do kraja osnovnog skolovanja bili maltretirani.
Btw mladji brat mi ide u Anu. Mislim da bih na zivo spalio pola skole da mu se nesto tamo desi!
|
Potpisujem sve u potpunosti.Ako neces vratiti biti ces maltretiran.Kod mene u školu su dva išla dva brata (sada su oba u zatvoru) na čiji spomen su se svima tresle gaće u skoli...i nastavnicima i djeci.Maltretirali su i mene...no kada sam bio skupio dovoljno hrabrosti i jednoga istukao u naselju pred njegovom mamom...i reko da ako me još pipne netko da cu i nju, nisu me vise ni pogledali, dok su naravno ostale koji su se pokunjili i šutili maltretirali i dalje. |
|
|
|
|
 |
avantgarde Ukupno postova: 818 Spol:  Nebitno
|
nisam sociolog, pedagog, psiholog, stogod da dajem neke savjete, zakljucke i sl. Samo sam iznio osobni stav prema takvom problemu. Ja sam to tako uspio rijesiti. Nasilnik se okomio na mene pa sam ga razbio. Nakon toga, muk.
Sva sreca da sam imao normalne roditelje koji su mi dali sve sto mi je trebalo. Ne u materijalnom smislu. Naucili da postujem starije i sto je najvaznije prihvatiti autoritet kad to trebas uciniti. Znam da sam ja maltretirao nekog ili bio bezobrazan i otresit prema nastvanicima da bi mi stari zube prosuo. Takve stvari nisam radio iz razloga sto sam se bojao starog, vec zato sto sam to jednostavno smatrao neispravnim. Danasnji klinci to nemaju. Jesu li generacije opcenito nakon nasih roditelja koji su odgajani u drugacijem sistemu otisle potpuno u kurac? Ja se ne smatram idiotom i ne vidim da sam u takvim okvirima ikada ikome nesto lose ucinio, no pitam se kakav cu biti roditelj. Popustljiv, nezainteresiran, sebican...?
@ maniche molim te da se spustis sa tripa i dodjes u realnost. Pravi si krscanin, nema sta. Vjerojatno bi savjetovao da okrene i drugi obraz. Ti onda lijepo odi kod tog agresivnog malca i cvjecem pokusaj ispraviti njegovu agresivnu narav. hel jea To dijete je kontam zajebano od najranije dobi. Mislis to ispraviti razgovorima? Sutnit ce ga u neku od ustanova i za 10 godina cemo opet citat o njemu. Lepoglava.com |
|
_________________ Imali smo i većih problema pa ih nismo riješili! |
|
|
 |
bubimirova lidija
Ukupno postova: 79 Spol:  Nebitno
|
Znam da je tema ozbiljna, ali meni je ovo ..., neću reći presmiješno da netko ne bi pomislio da odobravam ovakav čin, ali palit kosu drugima  |
|
_________________ - kod pesimizma je dobro što ste uvijek ili u pravu ili ugodno iznenađeni - |
|
|
 |
Stella1989
Ukupno postova: 2929 Spol:  Žensko
|
Bilo je tog i u mojoj srednjoj. Jedan je konobar spalio sprejem i upaljačem kosu cure koja je sjedila ispred njega. Kad smo mi iz mog razreda čuli za to, pukli smo od smijeha, ali ne bih to poželjela nikome...  |
|
_________________ Ace Ventura: I'm ready to go in, Coach, just give me a chance. I know there's a lot riding on it, but it's all psychological. Just gotta stay in a positive frame of mind. |
|
|
 |
Svebor
Ukupno postova: 1672 Spol:  Muško
|
|
|
 |
 |
|