Grad: Skuplje parkiranje i šire područje naplate

Osijek

Grad: Skuplje parkiranje i šire područje naplate

Od 1. siječnja parkiranje na nekoliko lokacija u gradu poskupljuje za kunu po satu, uvode se nova naplatna mjesta i dnevna karta, a Elektromodul će ubuduće umjesto 125.000 plaćati Gradu 150.000 kuna mjesečne koncesijske naknade.

Stoji to u prijedlogu odluke o davanju suglasnosti za povećanje iznosa naknade za koncesiju za obavljanje komunalne djelatnosti održavanja parkirališta i naplatu parkiranja osobnih vozila, a koja će se uskoro naći pred gradskim vijećnicima.

Parkiranje na Preradovićevu i Šetalištu V. Hengla poskupljuje s 3 na 4 kune, a Gornjodravska obala (istok i zapad), Županijska ulica (od Ulice Hrv. Republike do Reisnerove), Šeperovo šetalište, Stepinčeva (sjever i jug) te Pejačevićeva (od Waldingerove do Dubrovačke) prelaze iz treće u drugu zonu naplate, dakle sat će parkiranja umjesto dvije stajati tri kune. U sustavu naplate ubuduće će biti i mjesta u Gundulićevoj od Radićeve do Stepinčeve te ono kod HEP-a, odnosno nebodera Drava. Cijena će biti tri kune. Novitet je i da će se ubuduće zbog, kako je objašnjeno, “sve većeg problema i gužvi”, parkiranje u cijelom sustavu naplaćivati od 7 do 20 sati, od ponedjeljka do subote. Do sada se na nekim mjestima naplaćivalo od 7 do 15, a subotom do 13 sati. Parkiranje nedjeljama, blagdanima i praznicima i dalje će biti besplatno.

Parkiranje kod “Zeke”, pak, ubuduće će biti jeftinije za kunu s obzirom na katastrofalno loše stanje toga parkirališta.

Umjesto kazni, dnevna karta

S obzirom na to da je Ustavni sud 10. prosinca 2008. ukinuo dosadašnji sustav obračuna kazni za neplaćanje parkiranja, gradska uprava i koncesionar morali su do kraja ove godine pronaći novi model. Uvodi se stoga mogućnost kupnje dnevne karte koja će ubuduće služiti i kao svojevrsna kazna. Naime, onaj koji ne bude imao plaćen parking, bit će dužan platiti dnevnu kartu koja će, pak, uistinu vrijediti 24 sata za zonu u kojoj je izdana i sve niže zone naplate parkiranja.

Tekst: Mario Mihaljević/Glas-Slavonije.hr
lajk.
šta ljudi stvarno plaćaju parking ?

Re: Grad: Skuplje parkiranje i šire područje naplate

Redakcija 031

Parkiranje kod “Zeke”, pak, ubuduće će biti jeftinije za kunu s obzirom na katastrofalno loše stanje toga parkirališta.

Gdje je to, kod kakvog Zeke?

A cigani jedni...sad će i u ''rupi'' kod Hotela Osijek parkiranje biti skuplje...ne bi naškodilo nabaciti malo asfalta ili šljunka u sve one silne rupe...plaćaš parking da bi jašio po rupama...
ovako bi i moja prababa znala voditi grad

a uslijed svih tih poskupljenja Elektromodul ce gradu mjesecno uplacivat vise CIJELIH 25.000 Kn - gradska blagajna ce biti puna ko brod....
Jel Vrdoljak i OPG zna za sve ovo :wallbash:
* mafija je za njih beba sa zvečkom.. neka urede prvo parking mjesta...
Stella1989

To je ona rupčaga u Pejačevićevoj, nekoć lokacija trgovine 'Zeko', izgorjele u ratu.
bazooka_joe

Stella1989

To je ona rupčaga u Pejačevićevoj, nekoć lokacija trgovine 'Zeko', izgorjele u ratu.

Hvala. Znači to onaj praking iza katedrale? Ako je taj...onda je i s pravom manja cijena parkinga...ali da je ''rupa'' kod Hotela Osijek poskupjela...to ne mogu vjerovati...ono je najgori parking u Osijeku koji znam...rupa na sve strane, a tek kada je kiša, pa je sve puno vode i blatnjavo...
Callistemon

a uslijed svih tih poskupljenja Elektromodul ce gradu mjesecno uplacivat vise CIJELIH 25.000 Kn - gradska blagajna ce biti puna ko brod....
Jel Vrdoljak i OPG zna za sve ovo :wallbash:

pa naravno da zna u vlasti je.... spontani pljesak za njegovu odlučnost i dosljednost....
SNAGA GRADA-VAŠE PARE NAŠI NOVČANICI
Ingo

ovako bi i moja prababa znala voditi grad

vjerujem i bolje!
samo da ne stave apart u ulicu Ive Andrica,tamo jos bespla parkiram :D
kyx

samo da ne stave apart u ulicu Ive Andrica,tamo jos bespla parkiram :D

E hebiga sad kad si im rekao sad će staviti tamo dva aparata :D - ima na forumu njihovih koji prate što se piše :D - ja se čudim što ga meni na prilaz ispred kuće još nisu stavili :D :D
aj šta se brinete ionak će sad taxi doć u grad, pa vas boli briga za parking
Ajde Vrdoljak sta sad ne pocnes kenjati da ces ti raskinuti ugovor s njima...haha Snaga grada, sta poskupljuje sljedece......
Definitivno loš potez. Za grad nikakav novac, a građanima se diže kosa na glavi od takvih poteza.
Provokator

pa ne pada mi na pamet ići taksijem u grad i nazad kući

Očekuju se novine u poslovanju "Ukopa".
Navodno će Elektromodul dobiti koncesiju. 8)

Ljudi ovo je totalna katastrofa. Još će nagradit elektromodul.
a i produžili su naplatu subotom
garant će to značit da će dnevna karta bit skuplja nego da platiš sve sate dnevno ko što je u zagrebu
Nema šanse da ja platim dnevnu kartu.
Jednako ja neustavna kao i kazna!
najgore je što plaćamo parking, a oni ne nude nikakvu sigurnost za automobil (npr. od provale, oštećenja i sl.)
mafijaška posla
tamo u jegerovoj ...sam jednom otreso auto da sam mislio da nemam podvozje više...al lopovi naplaćuju...al neće dugo.... svi kad-tad najebu i odu u ćorku
Gdje su sada dežćurni dušebriznici vladajućih? Čisto da vidim kako opravdavaju ovo? Nema opravdanja ali čisto želim vidjeti kakve jadne laži i gluposti mogu izmisliti ovaj put. Izgleda da će se i ovim putem financirati vikend seminari u Drinovcima
Stella1989@ Zeko ti je izgorjela trgovina zavrijeme rata

ček' jeste možda vidjeli kako izgleda rupa hotela OSijek
to je kaljuža koja ne zaslužuje pojeftinjenje
ne razumijem kako netko to može smatrati dobrim parkiralište koje je prepuno rupa, nema čak ni nasute kamenčiće

a cjene za stanare nisu naveden, hoće i to poskupiti
Frost

Provokator

pa ne pada mi na pamet ići taksijem u grad i nazad kući

a naravno da neš sam, skupi se vas 4 pa podjelite troškove prijevoza i kad zaračunaš, benzin i parking što bi potrošio da ideš sam s svojim autom, izadjete još i jeftinije :D
danas sam prolazila pokraj Rupe i primijetila kako se tamo formilrala još jedna pritoka Dravi. :D a oni tu naplaćuju parking.. fuj fuj fuj!
Eto dobio sam i novogodisnji poklon neki dan u Gundulićevoj:(

Iako sam nekoliko puta tokom prosinca parkirao na spomenutoj lokaciji nikakvu obavijest nisam dobio...

Takoder ako sam dobro zamjetio parking nije nikakvom plavom crtom oznacen (sto je inace slucaj) nego se tek u daljini nadzire aparat za naplatu parkinga.

Mislim da je bilo sasvim u redu da je bio nekakav "prijelazni period" omogucen.

Tagovi