Otkaz za 23 radnika osječke Luke Tanzit?

Osijek

Otkaz za 23 radnika osječke Luke Tanzit?

Može li jednostrana odluka o otkazu za 23 djelatnika biti osveta za odluku o neprihvaćanju kolektivnog ugovora u kojemu se predviđa smanjenje radničkih plaća u iznosu od deset posto? U Sindikatu lučkih radnika Hrvatske smatraju da se upravo to događa u osječkoj Luci Tranzit, koja u posljednjih pet godine posluje u sastavu Nexe grupe.

- Pod izlikom nove sistematizacije, dakle nove organizacije posla, poslodavac nas je izvijestio kako s prvim danom iduće godine prestaju radni odnosi za 23 dosadašnjih djelatnika naše tvrtke jer su postali viškom - izvijestio nas je sindikalni povjerenik Josip Mihaljević. Jednostrano im je prezentiran plan sistematizacije, ali ne i kako bi se zbrinuli otpisani djelatnici. Mihaljević precizira kako je riječ o pet osoba koje su već duže vrijeme na bolovanju, od preostalih 18 (isključivo) radnika njih desetorica su na radnim mjestima čuvarsko-zaštitarske službe. Jedan od njih, jasno zatajivši svoj identitet u telefonskom kontaktu je rekao kako imaju saznanja da će na njihova mjesta biti angažirana zaštitarska služba iz Slavonskog Broda. U prvi mah zaštitari su bili spremni prosvjedom izraziti svoje nezadovoljstvo, ali taj bi način bunta za njih tek značio povredu obveze radnog odnosa.

Ove vijesti s nevjericom su primljene, to više što djelatnici imaju saznanja kako, unatoč smanjenom opsegu pretovara, i dalje posluju s vrlo dobrim rezultatima.

- No nepobitno je kako je Luka Tranzit u trenutku preuzimanja u tu veliku grupaciju sa sjedištem u Našicama zapošljavala 159 djelatnika. Danas nas je 101, s najavom otkaza taj broj bi se “istopio” na 78 djelatnika - napominje Mihaljević.

Reorganizacijom do manjih troškova

“U Luci Tranzit u tijeku je reorganizacija kojoj je cilj smanjenjem troškova i povećanje efikasnosti smanjiti negativne efekte utjecaja globalne krize na poslovanje. Prijedlog nove organizacije upućen je Sindikatu i sljedeći tjedan očekujemo očitovanje”, kratak je pisani odgovor pristigao iz Odnosa s javnošću Nexe grupe. Ne negiraju otežano poslovanje u uvjetima globalne ekonomske krize, procjenjuju kako će do kraja ove godine biti pretovareno 18 posto manje roba u odnosu na 2008. “No ako uzmemo u obzir da je oko 65 posto te količine roba pretovareno za potrebe članica Nexe Grupe, očita je važnost poslovanja u okviru ovog poslovnog sustava”, navode u Nexe grupi.

Tekst: Dario Kuštro/Glas-Slavonije.hr
Najlakše je udariti po radnicima i dati im otkaz. Veliki menađeri Nexe grupe i Tranzita. Koga briga što će biti sa radnicima..Moš mislit,uštedjet će 100 000 kuna mjesečno! Velika firma! A radnici nek crknu?!! Treba pitati ljude u LIO Osijek što misle o "velikom menađeru" Ivici Đeriju, sadašnjem direktoru Luke Tranzit...
Osječanin

Najlakše je udariti po radnicima i dati im otkaz. Veliki menađeri Nexe grupe i Tranzita. Koga briga što će biti sa radnicima..Moš mislit,uštedjet će 100 000 kuna mjesečno! Velika firma! A radnici nek crknu?!! Treba pitati ljude u LIO Osijek što misle o "velikom menađeru" Ivici Đeriju, sadašnjem direktoru Luke Tranzit...

Mene pomalo zivcira sto se stalno ocrnjuju privatne firme kao sotonine suradnike jer eto, oni otpustaju radnike.

Poslodavci bi trebali imati slobodu odlucivanja o zaposljavanju ili otpustanju radnika ... ali bi isto tako drzava trebala biti sposobna skrbiti za te radnike i osigurati im uvjete pronalaska novog posla.

Nexe grupa nije socijalna ustanova ... ali drzava mora biti socijalno osjetljiva i pomoci ljudima koji ostanu bez posla.
Da u slučaju ako su otpuštanja opravdana a ne koristiti situaciju pa otpuštati radnike ne bi li se šefovima u Našicama pokazao kako je uštedio 100000 kuna mjesečno na plaćama.

Re: Otkaz za 23 radnika osječke Luke Tanzit?

Ingo :
Mene pomalo zivcira sto se stalno ocrnjuju privatne firme kao sotonine suradnike jer eto, oni otpustaju radnike.

Slažem se.
NEXE je privatna tvrtka - dakle cilj je donijeti zaradu vlasnicima, a ne voditi socijalnu politiku.

Osječanin:
Moš mislit,uštedjet će 100 000 kuna mjesečno! Velika firma!

100.000 x 12 mjeseci = 1.200.000 kuna
Ti si neki veliki baja kada ti taj novac ništa ne znači.
Predlažem da ti zaposliš te ljude kod sebe, pa ih plaćaj koliko želiš.
grissom

Ingo :

Slažem se.
NEXE je privatna tvrtka - dakle cilj je donijeti zaradu vlasnicima, a ne voditi socijalnu politiku.

Osječanin:

Ne baja, predlažem tebi i takvim pametnim glavicama da zaposlite te ljude koji će dobiti otkaz. Da se radi o vašim guzicama, drugu bi pjesmu tu pjevali.
Osječanin

grissom

Ne baja, predlažem tebi i takvim pametnim glavicama da zaposlite te ljude koji će dobiti otkaz. Da se radi o vašim guzicama, drugu bi pjesmu tu pjevali.

Tko je za ping-pong? :D
Osječanin

grissom

Ingo :

Slažem se.

Osječanin:

gledaš to samo s jedne strane, gledaj to sa strane vlasnika tvrtke, njegov cilj je osigurat sebi egzistenciju, a ne vodit socijalnu politiku ;)
Gledaj ti s druge strane da dijele otkaze svojim zaštitarima da bi uzeli neke sa strane
Dao vam Bog da iz čista mira jednom dobijete otkaz pa onda dođite ovdje na forum prosipat pamet i laprdat o interesima vašeg poslodavca. Točka.
Kako je Ivica Đeri ukrao Božić!!!!!!
Osječanin

Gledaj ti s druge strane da dijele otkaze svojim zaštitarima da bi uzeli neke sa strane
Dao vam Bog da iz čista mira jednom dobijete otkaz pa onda dođite ovdje na forum prosipat pamet i laprdat o interesima vašeg poslodavca. Točka.

Davne 1990. ljudi u Hrvatskoj su izabrali kapitalizam.
To znači nema više sigurnog zaposlenja, stana na državnu grbu, rad do mirovine na istom radnom mjestu.
Vlasnik tvrtke je privatna osoba, kojoj je cilj što više zaraditi, pa lijepo voziti divlji auto, imati jahticu, malo zimi do St.Moritza... zato i ima tvrtku.
Ne da bi tebi osiguravao egzistenciju.
E, sad, ako si ti dobar radnik koji mu može pomoći da dođe do gore navedenih ciljeva, dat će ti dobru plaću i još neke pogodnosti da te zadrži kod sebe.
Ako nisi... trebao si slušati tatu i mamu, pa ići u školu, naučiti i postati stručnjak za nešto ili sam osnovati tvrtku.
Ovako si veliki trošak koji je lako zamjenjiv za nekog tko će biti manji trošak.
I za takve se skrbi država preko raznih socijalnih fondova. (ili bi barem trebala)
Točka. :bye:
a kako si pametan,mora da ti je Sanader nešta u rodu...Dobro da vas je manje u Hrv.inaće bi još više najeb...li!
Osječanin

jebe se meni ja sam u državnoj firmi :D
Osječanin

jebe se meni ja sam u državnoj firmi :D

Aaaaaa :D moram se nasmijat, ovo je bilo iskreno.
Al šalu na stranu, jeba je ostat bez posla bilo u državnoj, bilo u privatnoj firmi.
libo njega tuki.....mi iz privatnog sektora placamo haracluk da bi ovi iz drzavnih sluzbi drzali guzicu na toplom....mrak
El-Fatih

libo njega tuki.....mi iz privatnog sektora placamo haracluk da bi ovi iz drzavnih sluzbi drzali guzicu na toplom....mrak

oke, to baš i nije istina, recimo samo da mi je plaća odkad su uveli harač preko 1000kn manja, tako da mogu reč da se itekako u državnim firmama osjeti harač
Provokator

El-Fatih

oke, to baš i nije istina, recimo samo da mi je plaća odkad su uveli harač preko 1000kn manja, tako da mogu reč da se itekako u državnim firmama osjeti harač

Ako se dobro sjećam, harač je nekih 3% neto plaće. Tebi je to preko 1000 kuna manje? Danas su izgleda plaće u državnom sektoru veće nego što mislimo.
W.M. Felt

Provokator

El-Fatih

Ako se dobro sjećam, harač je nekih 3% neto plaće. Tebi je to preko 1000 kuna manje? Danas su izgleda plaće u državnom sektoru veće nego što mislimo.

prvo su mi skinili 6%, pa onda još 3%
ali znas da su svi na forumu kivni na vas u drzavnoj sluzbi, jer vi nista ne radite i samo idete po kavama i ima vas previse.

pa vam onda nisu skinuli dosta, nego trebate jos dobiti i otkaz.

to je tzv. hrvatski jal

umjesto da se borimo da i ostalima bude bolje, mi iz dubine duse zelimo da onima kojima je bolje bude losije i nasladjujemo se tudjom mukom.
jebena nacija, nema sta...

ja sam u govnima do grla, ali susjed je i preko glave pa je meni super.

Btw do sada mi je placa pala skoro 3000 kn ;)

A danas u MUP-u sam se strasno nasekiro i momentalno bih onim guskama na salterima za registracije spakovao start paket za burzu rada. Nevjerojatno neljubazna, neuvidjavna i nadrkana stvorenja... Trudis se biti kulturan i razumjet da moraju radit sa totalnim pacijentima, ali derat se na sve oko sebe i takvim tonom se obracat ljudima, nece ici. Nisam nesto pretjerano kivan zbog placanja ikakvog poreza, no kad vidim u cije place se to ulupa, malkice mi pozli...
www.policija.hr ... i odma tamo na sve adrese pisati emailove

Na prijevaru je Tranzit kupljen, također i otupljene dionice radnika uz zastrašivanja od strane Đeri, Šimić, Bosanac. Tranzit nije očevina od Ergovića i Đerija koji sada narušavaju egzistenciju od 23 obitelji što je oko 100 osoba, možda 50 djece. Nadam se da će uskoro doći nekakav rat, u kojem će takve zvjezde biti poskidane, ili će se prije toga na radost nas svih pojaviti nekakav dobar snajperist ili nekakva organizacija poput IRA-e ili Al-Qaida koja će riješavati po cijeloj državi takve stvari.
Tražili su da im prodamo radničke dionice, rekavši ''Tko ih ne proda, prvi je na listi za otkaz iako je dioničar.'', također i da bi vrijednost dionica opala 100%.

REVOLUCIONAR
To je još samo jedan dokaz o sposobnosti naših nazovi menadžera i ekonomskih stručnjaka koji su znanje sticali u politici. Kada im se nešto ne dopada i nije po njihovom odmah otpuštaju radnike ( izgleda da im je to stručni domet ) jer nekih pametnih ideja nema i uvijek im je netko drugi kriv.
Lovac

To je još samo jedan dokaz o sposobnosti naših nazovi menadžera i ekonomskih stručnjaka koji su znanje sticali u politici. Kada im se nešto ne dopada i nije po njihovom odmah otpuštaju radnike ( izgleda da im je to stručni domet ) jer nekih pametnih ideja nema i uvijek im je netko drugi kriv.

pogodak u sridu!
Lovac

Ovo je privatna firma. Njeni menadžeri nisu stjecali nikakvo znanje u politici, jer se u politici ne stječe menadžersko znanje, a kako je to privatna firma, zasigurno im nije trebalo zapošljavanje nižerazrdnih političara po stranačkoj kvoti. No u ovom slučaju nije potrebno nikakvo menadžersko znanje - već zdrav razum.

Kladim se da se ovim menadžerima ne dopada njihova bilanca. U trenutku negativne bilance, firma može ili smanjivati troškove ili povećavati prihode. Mali je problem što riječna luka u Osijeku teško može nabrzinu povećati prihode, jer bi to uostalom već davno napravila (svi vole zaraditi), a troškove će očito smanjiti otkazima. Kada podjele sve otkaze koje planiraju, firma će vjerojatno i dalje normalno funkcionirati (jer se radi o privatnoj firmi), a ako to ne bude slučaj, zasigurno će zaposliti ponešto radnika koji im fale. Da li su mogli troškove smanjiti i na drugi način? To znaju samo oni.

Dapače, prebacivanje nepotrebnih djelatnosti unutar firme na druge subjekte, kao što u ovom slučaju u luci rade sa zaštitarskim dijelom posla, jedan je od najčešćih načina smanjivanja troškova (a višak radnika koji je radio na zaštitarskim poslovima ima dobre šanse zaposliti se u privatnoj zaštitarskoj firmi koja će posao nastaviti).

I tako to u pravilu fukcionira u tržišnom kapitalizmu. Ako nema prometa u luci, past će prihodi, smanjivat će se rashodi, otpuštati višak radnika. I kamo sreće da se tako ponašaju i u državnim tvrtkama, umjesto da nabijanjem dugova generiraju nelikvidnost i upropaštavaju načelno zdrave firme.

Mi međutim u državi imamo na djelu suprotno ponašanje vlasti. Unatoč činjenici da su viškovi ogromni, da je uprava neefikasna, da ima daleko previše jedinica lokalne samouprave, previše neradnika po brojnim ministarstvima, i da sve to državu košta sline milijarde kuna godišnje, pa zbog toga imamo najveće porezno opterećenje u Europi, mi unatoč tome imamo najavu naše pametne premijerke da se to eto neće dirati do slijedećih lokalnih izbora, jer su joj tako rekli u stranci. Prevedeno, Hdz će namjerno upropastiti Hrvatsku, samo da ostane na vlasti.
Krasan komentar,ovo mora da je pisao netko od sposobnih menađera nexe grupe ....E da su nam takvi u politici, pa mi bi bili kalifornija...:)he he he...
Felt, zar stvarno misliš da je jeftinije plaćati zaštitarsku firmu nego imati vlastite čuvare?? daj, uozbilji se malo.....
fritz.osk

Felt, zar stvarno misliš da je jeftinije plaćati zaštitarsku firmu nego imati vlastite čuvare?? daj, uozbilji se malo.....

http://en.wikipedia.org/wiki/Outsourcing

Ne znam da li je jeftinije (nemam uvid u financije Luke). To inače rade sve firme. Od čišćenja i zaštitara, do marketinga i računovodstva. No kada uzmemo u obzir hrvatski porezni sustav, u kojemu radnik poslodavca košta dvostruko, s opterećenjima koja su najveća u Europi, onda zaista vjerujem da je jeftinije uzeti drugu firmu nego imati vlastite radnike (u pomanjkanju hrvatskog prijevoda, outsourcing).

Ne ponavljam uzalud po stoti put da državu treba smanjiti drastičnim otpuštanjima u javnom sektoru. Time bi se oslobodio prostor za porezno rasterećenje privatnog sektora, i onda bi možda ovi radnici ostali na svom radnom mjestu. Međutim, ništa od toga dok je HDZ-a!

Igrač - Revolucionar zlonamjerno spominje imena Đeri, Šimić i Bosanac. Revolucionaru to što kažeš jednostavno nije istina. Budući da očito radiš u Luci, trebao bi to znati. Možda namjerno skrećeš pozornost na krive ljude. Lako je osporiti tvoje tvrdnje, jer Đerija su izabrali radnici za direktora, Šimić je morao otići iz Luke kad je došla Nexe grupa, a Bosanac je bio pripravnik. Isto tako kakva je to prijevara kad znaš da su radnici u dogovoru s politikom srušili Šimića koji je bio ESOP direktor i radnici su sami željeli prodati firmu baš NEXE-u. Svako je dobio hrpu novaca za dionice, koje nikad i nigdje ne bi mogli zaraditi. Isto tako su tada 2005. g. radnici koji su odlazili iz firme dobili pristojne otpremnine, a dokaz je tome što nitko od njih nije nikada tužio firmu! Sada ti zbroji novac za dionice i otpremninu pa ćeš shvatiti da su radničke obitelji dobile po nekoliko stotina tisuća kuna u kešu! GDJE SE TO MOŽE ZARADITI? Da su i ostali raditi do penzije ne bi to uštedjeli.

ANTAN=Bosanac i Đeri su došli preko Šimića i Šimić nije morao otići.

REVOLUCIONAR
W.M. Felt

http://en.wikipedia.org/wiki/Outsourcing

Ne znam sto bi pokazala analiza [financijska, analiza procesa, ...] ovog slucaja u Tranzitu, ali "outsourcing" nije opce primjenjiv.

Zadnjih godina smo, zahvaljujuci inflaciji raznoraznih "managera", "treninga" i "predavanja strucnjaka", mogli vidjeti sasvim nakaradne situacije nastale outsourcanjem svega i svacega. Primjerice, veliki XYZ sustav mora placati svom "vendoru" da bi imao uvid u vlastite podatke, ili situacije u kojima su poslovni procesi dovedeni do nakaznosti i retardacije, jer se outsourceao dio poslovnog procesa gdje se vise energije i resursa izgubi na integraciju outsourceanog dijela, nego bi/je bilo u neoutsourceanoj varijanti. Itd, itd...

No, outsourcanje je bilo IN, zato brze-bolje pogledajmo sto jos mozemo outsourceati i cime si jos mozemo zagorcati zivot, da netko ne bi pomislio da ne pratimo "funky" trendove...

P.S. Ova moja digresija nema apsolutno nikakve veze s Tranzitom... za Tranzit, kao i u svakoj drugoj situaciji, bi se prvo trebala napraviti temeljita analiza, dosta slozenija od one "aha, ako otpustim 10 zastitara, to mi je cca. 70-80 tisuca kuna (bruto) vise u dzepu".

Antan

Sada ti zbroji novac za dionice i otpremninu pa ćeš shvatiti da su radničke obitelji dobile po nekoliko stotina tisuća kuna u kešu! GDJE SE TO MOŽE ZARADITI? Da su i ostali raditi do penzije ne bi to uštedjeli.

Ajde ne laži, molim te! Kakve stotine tisća kuna? Jesi ti normalan? :lol:
antan majstore, čini mi se da si preskočio cijelu političku pozadinu Šimićevog odlaska, dolaska Đerija na mjesto direktora, prodaje Tranzita Nexe-u.....

sama činjenica da ti je ovo prvi post, ukazuje na to da pripadaš prozvanima.... :gunbandana:

Svi vi web revolucionari ste obične kukavice. Nema teorije zavjere, već ste vi svi pohlepni šupci, i gledate samo sebe. Sad ste pametni nakon pet godina. Ako je netko zajebo radnike u RH pa i u tranzitu, to su sami radnici, jer su svi do reda prodane đuše i daće guzicu za 100 kuna. Taj mitraljez bi ti netko zabio u guzicu, da ja pravi.
Antane ne seri,sjediš na državnoj grbi i primaš plaću od ccc..15-20 milja kuna...a sad pametuješ raji koja jedva preživljava....
antane, *..... nemam riječi.... kladim se da si pripadnik neke od bitnijih stranaka u gradu pa ti je lako srat'.... pjevao bi ti drukčiju pjesmu da nemaš izbora kao većina zaposlenih
što se tiče "mitraljeza", probaj prvo svojim nosom :2guns: :fuckoff:

SJEĆATE SE SVI KAKO JE PROŠAO ČAUŠEUSKI U DVA DANA IZNENADA TAKO ĆE JEDNOG DANA I OVE NAŠE TAJKUNSKE OBITELJI I NJIHOVI POLITIČKI POMAGAČI. ANTANE NISI LI ZABORAVIO MOŽDA TKO TI JE OTAC,TO JE BIO POŠTEN ČOVJEK A NE PRODANA DUŠA KAO TI.

RADNICI NISU IZABRALI ĐERIJA BIO JE NAMETNUT GORANOV OTAC JE BIO MENTOR ŠIMIĆEV ZA MAGISTERIJ A NJEMU JE BILA PRIPREMANA DANAŠNJA FOTELJA.

GDJE JE NOVAC OD ESOPA NIJE PRONAĐEN ,ČDNO ZAR NE TKO JE PROVALIO U TRANZIT.

JA SAM ZA REVOLUCIJU, POZRAV REVOLUCIONARU.
P.S. SATNICA OD BUZOVA JE 1-2KN. JEVTINIJA,ALI IVIĆ DOBIJA PINKU ZA NAMJEŠTANJE POSLA ZA BUZOVA.

Antan

Igrač - Revolucionar zlonamjerno spominje imena Đeri, Šimić i Bosanac. Revolucionaru to što kažeš jednostavno nije istina. Budući da očito radiš u Luci, trebao bi to znati. Možda namjerno skrećeš pozornost na krive ljude. Lako je osporiti tvoje tvrdnje, jer Đerija su izabrali radnici za direktora, Šimić je morao otići iz Luke kad je došla Nexe grupa, a Bosanac je bio pripravnik. Isto tako kakva je to prijevara kad znaš da su radnici u dogovoru s politikom srušili Šimića koji je bio ESOP direktor i radnici su sami željeli prodati firmu baš NEXE-u.

Antane, djelomično si u pravu. Šimića su, kao predsjednika Udruge malih dioničara, radnici izabrali za direktora Tranzita. U Nadzornom odboru za njegov izbor glas su dali Duvnjak, Bareš i Kekez, a protiv su bili predstavnici Fonda za privatizaciju Mesić i Bešlić. Tako je on izabran glasovima radničkih predstavnika u Nadzornom odboru, a ne Đeri. Đerija je Šimić tom istom Nadzornom odboru, predložio za svog zamjenika. I koliko mi je poznato, njih su dvojica dobro funkcionirali, a Tranzit je uspješno poslovao.
Do problema u provedbi radničkog dioničarstva dolazi kada se u privatizaciju umiješala politika (čitaj: Glavaš). On (Glavaš) je preko Jure Budalića došao do Jakova Duvnjaka i vrbovao ga da glasa za Šimićevu smjenu, što je ovaj i odradio na sjednici Nadzornog odbora održanoj u svibni 2004. godine. Zajedno s Mesićkom i Bešlićem, a bez znanja ostalih radnika, Duvnjak je smijenio Šimića. Poznato mi je da su on i Budalić na to izuzetno bili ponosni.
Dakle, uzrok svemu kasnijemu što je slijedilo (dolazak Đerija, prodaja dionica NEXE-u, smanjenje plaća, otpuštanje radnika, rušenje ESOP modela privatizacije i dr.) su Jakov Duvnjak i Jure Budalić zajedno sa grupicom njihovih istomišljenika. Da Šimić nije smijenjen radnici bi još i danas bili vlasnici Tranzita. Njegovom smjenom srušeno je radničko dioničarstvo.

* jeli možda radiš tamo sa slušalicama na ušima
zicer

Antan

Igrač - Revolucionar zlonamjerno spominje imena Đeri, Šimić i Bosanac. Revolucionaru to što kažeš jednostavno nije istina. Budući da očito radiš u Luci, trebao bi to znati. Možda namjerno skrećeš pozornost na krive ljude. Lako je osporiti tvoje tvrdnje, jer Đerija su izabrali radnici za direktora, Šimić je morao otići iz Luke kad je došla Nexe grupa, a Bosanac je bio pripravnik. Isto tako kakva je to prijevara kad znaš da su radnici u dogovoru s politikom srušili Šimića koji je bio ESOP direktor i radnici su sami željeli prodati firmu baš NEXE-u.

Antane, djelomično si u pravu. Šimića su, kao predsjednika Udruge malih dioničara, radnici izabrali za direktora Tranzita. U Nadzornom odboru za njegov izbor glas su dali Duvnjak, Bareš i Kekez, a protiv su bili predstavnici Fonda za privatizaciju Mesić i Bešlić. Tako je on izabran glasovima radničkih predstavnika u Nadzornom odboru, a ne Đeri. Đerija je Šimić tom istom Nadzornom odboru, predložio za svog zamjenika. I koliko mi je poznato, njih su dvojica dobro funkcionirali, a Tranzit je uspješno poslovao.
Do problema u provedbi radničkog dioničarstva dolazi kada se u privatizaciju umiješala politika (čitaj: Glavaš). On (Glavaš) je preko Jure Budalića došao do Jakova Duvnjaka i vrbovao ga da glasa za Šimićevu smjenu, što je ovaj i odradio na sjednici Nadzornog odbora održanoj u svibni 2004. godine. Zajedno s Mesićkom i Bešlićem, a bez znanja ostalih radnika, Duvnjak je smijenio Šimića. Poznato mi je da su on i Budalić na to izuzetno bili ponosni.
Dakle, uzrok svemu kasnijemu što je slijedilo (dolazak Đerija, prodaja dionica NEXE-u, smanjenje plaća, otpuštanje radnika, rušenje ESOP modela privatizacije i dr.) su Jakov Duvnjak i Jure Budalić zajedno sa grupicom njihovih istomišljenika. Da Šimić nije smijenjen radnici bi još i danas bili vlasnici Tranzita. Njegovom smjenom srušeno je radničko dioničarstvo.

super su njih dvojica funkcionrali pogotovo oko uvoza željeza iz ukrajine i ostalim stvarima

da li je bilo i drugih ponuda za tranzit osim nexe grupe pa da se niko nije javio ne moguće treba istražiti pljačku novca iz esop društva kao da je na tim novcima pisalo esop krađu novaca koje je ošlo navodno u ukrajinu i sl stvari sve mi se čini da je netko blizak njima ukrao novce i razdužio tranzit a nažalost mi bi bili jadniji kad bi nas takvi vodili koji su se kleli u radničko dioničarstvo užas pa mi tamo imamo stručnjake kojima mama krade struju a vladaju sa nama i jioš odlučuju o našim radnim mjestima to su ljudi da im netko izvadi pišu odma bi im ga ljubili samo da drugovima bude bolje pozdrav pušačima u tranzitu
užas šta bi tek onda bilo

zicer

Antan

ma je li to mali šimićev pisao jebem mu miša

a di je mali šimićev bole

E radniče, radniče ili si zlonamjeran ili si neinformiran.
Evo ti istinitih podataka. Do provale i krađe novca (oko 35 tisuća kuna) predviđenog za ESOP došlo je debelo nakon Šimićeve smjene. Isto tako je i željezo plaćeno nakon njegove smjene.
Pozdravu Duvnjaka i Budalića i pitaj ih osjećaju li se odgovornima što 23 radnika ostaje bez posla?
ma pusti ti njih dvojicu to je prošlo a zašto to sada radite imena i prezimena gledate koga će te otjerat
a i koliko se sjećam nije baš tako zlonamjeran nisam informiran jesam
radnik

ma pusti ti njih dvojicu to je prošlo a zašto to sada radite imena i prezimena gledate koga će te otjerat

Njih dvojica su srušili radničko dioničarstvo, da nisu Tranzit bi još uvijek bio u radničkim rukama i ne bi se događale ovakve stvari.
Ovo su sve posljedice njihove prepotencije. Hvalili su se kako su smjenili (otjerali) Malića, Kopilaša pa evo sad i Šimića. Kao oni su bitni i moćni. A vi ste ih podržavali. Eto vam sada imate što ste tražili.
ma oni su najnebitniji u toj priči bez obzira što ante nije ostao direktor prvio je palio da se dionice prodaju kako predsjednik malih udjeličara ali sada je to ne bitno bitno je to da ti radiš tamo ja radim tamo iskreno zašto tjerate inat i pakujete svima koji ne misle kao vi to mene zanima šta su vam pojedinci skrivili nije mi jasno
radnik

ma oni su najnebitniji u toj priči bez obzira što ante nije ostao direktor prvio je palio da se dionice prodaju kako predsjednik malih udjeličara ali sada je to ne bitno bitno je to da ti radiš tamo ja radim tamo iskreno zašto tjerate inat i pakujete svima koji ne misle kao vi to mene zanima šta su vam pojedinci skrivili nije mi jasno

Ja ne radim tamo, ja sam radio u Tranzitu do 2005. kada sam otišao uz otpremninu. Bio sam u Udruzi malih udjeličara i sve mi je poznato. Šimić je spašavao golu egzistenciju jer da je bio protiv prodaje udjela prvi bi završio na ulici, a iskreno, nije se imao za koga boriti. Zar da se izlaže zbog Brića, Budalića i Duvnjaka koji su sudjelovali u njegovoj smjeni?
aq i ne moguće je da dva čov jeka sruše radničko dioničarstvo gdje je bilo 150 i još nešto ljudi baš toliko močni nisu nažalost svi smo svjedoci tko je u tooj priči dobro prošao a tko ne moj je stav da dotični sada uživa na osnovu prodaje tranzita preko nekoga društva i to se ispostavilo da je nažalost ali istina .nijedan kriuminal nije otkriven što se tiče novaca željeza bez obzira u njegovo vrijeme ili ne i niz ostali stvari di su kablovi od alberta i sl nekome je u interesu da se tranzit uništi i na ovakak način se uništava a svi znamo tko ga uništava to su nažalost menađersko vladajuća struktura u tranzitu koji ne žele da nam bude bolje nego gore jel su njihovi interesi tj interesi vas pojedinaca tamo trenutno veći od interesa stvarnih izvršitelja i svih poštenih djelatnika te nihovih familija za kraj sretan put u apatin
sumnjam da ne radiš ali dobro ako ne radiš možemo se i upoznati biti će mioi drago možda se i znamo a sigurno se znamo
Kao da ser jedino jozo čestiti borio da mi ostanemo sami
radnik

aq i ne moguće je da dva čov jeka sruše radničko dioničarstvo gdje je bilo 150 i još nešto ljudi baš toliko močni nisu nažalost svi smo svjedoci tko je u tooj priči dobro prošao a tko ne moj je stav da dotični sada uživa na osnovu prodaje tranzita preko nekoga društva i to se ispostavilo da je nažalost ali istina .nijedan kriuminal nije otkriven što se tiče novaca željeza bez obzira u njegovo vrijeme ili ne i niz ostali stvari di su kablovi od alberta i sl nekome je u interesu da se tranzit uništi i na ovakak način se uništava a svi znamo tko ga uništava to su nažalost menađersko vladajuća struktura u tranzitu koji ne žele da nam bude bolje nego gore jel su njihovi interesi tj interesi vas pojedinaca tamo trenutno veći od interesa stvarnih izvršitelja i svih poštenih djelatnika te nihovih familija za kraj sretan put u apatin

Čuj, nisi korektan, stoga završavam ovo prepisku s tobom. Ne radim u Tranzitu i o kakvom Apatinu buncaš.
a ne znaš šta nam rade
ma kako ne korektan sam ja ali nešto sa druge strane dobro ne funkcionira
radnik

a ne znaš šta nam rade

Još ovo, to što vam rade zaslužili ste jer niste htjeli biti vlasnici Tranzita.
htjeli smop biti ali nam nisu dali žalosno ali istinito i to je završena priča a sada idemo dalje nada još postoji u bolje sutra samo da je više posla i bolje organizacije
ma ne bi se ti nakon pet godina tako opterečivao sa tranzitom ne znam baš ne stoje ti baš sve riječi
nnnnnn
radnik

ma ne bi se ti nakon pet godina tako opterečivao sa tranzitom ne znam baš ne stoje ti baš sve riječi

Reci šta to ne stoji što sam dosada napisao. Odgovorit ću ti na svaku dilemu ili trilemu.
radnik

htjeli smop biti ali nam nisu dali žalosno ali istinito i to je završena priča

A tko vam nije dao? Pitaš li se to ikada?
Nije vam dao Branimir Glavaš koji je instrumentalizirao Budalića i Duvnjaka. Rekao im je da će radnici moći privatizirati Tranzit tek kad smijene Šimića. Oni jadnici su povjerovali i urotnički, bez znanja ostalih radnika, smijenili Šimića. Bez smjene Šimića s mjesta direktora Tranzita nije bilo moguće provesti privatizaciju po volji Glavaša.
Duvnjak je to priznao pred trojicom zaštitara kad je već bilo objavljeno da stiže Nexe. Rekao im je da ga je Glavaš izigrao i tada je preko jednog zaštitara tražio sastanak sa Šimićem, ali ovaj to nije prihvatio jer je već bilo kasno za neke promjene.
Dakle, sva odgovornost za sve što se poslije privatizacije događalo leži na Duvnjaku i onima koji su ga nagovorili da ruši radničko dioničarstvo.

Tagovi