Porezna uprava blokirala Osijek

Osijek

Porezna uprava blokirala Osijek

Porezna uprava blokirala je u četvrtak račun Grada Osijeka zbog nemogućnosti isplate posljednje rate povrata poreza građanima od milijun i pol kuna.

Na računu Grada bilo je 600.000 kuna, pa je u blokadi za preostalih 900.000 kuna. To je drugi put kako Porezna uprava blokira račun Grada zbog povrata poreza, koji u konačnici iznosi 24 milijuna kuna.

- Mi bismo mogli uštedjeti novac u proračunu kada ne bismo na vrijeme isplaćivali naše obveze, kako plaće djelatnicima, tako i dobavljače i druge korisnike proračunskih sredstava. Kada smo proljetos preuzeli vlast koju je, uzgred rečeno, obnašala koalicija HSP–HDZ, zatekli smo 70 milijuna kuna dospjelih potraživanja i do danas smo taj dug smanjili na 20 milijuna, a rok plaćanja sa 200 dana smanjili smo na 60! Ova nam je blokada poremetila planove, jer je došla bez najave i to nije korektno, rekao nam je zamjenik gradonačelnika Ivan Vrdoljak.

Vrdoljak ističe kako je račun Grada blokiran u trenutku usvajanja državnog proračuna u Saboru, u kojem su na nulu skinuta sredstva za Kliničku bolnicu Osijek namijenjena unapređenju kvalitete medicinske usluge i opremanja nužnim medicinskim uređajima, Sveučilištu za uređenje znanstvenog kampusa u kojem se gradi samo Poljoprivredi fakultet, dok se, primjerice, u Splitu grade četiri takva objekta.

Zaustavljena je gradnja mosta preko Drave na koridoru 5c i nastavak autoceste prema mađarskoj granici, južnog traka južne obilaznice i nekoliko drugih kapitalnih projekata koje su čelnici Vlade proljetos obećavali Osječanima u predizbornoj kampanji.

Vlada koja radi proračun s deficitom većim od devet milijardi kuna i svoje minuse pokriva blokadom gradova ili uvođenjem harača, a istodobno ne blokira kompanije koje bi svoje obveze mogle platiti kada bi htjele, poručuje da želi otići s vlasti jer ne želi dobro svojim građanima.

Iz sustava gradske uprave i gradskih poduzeća u Osijeku dosad je otpušteno stotinjak ljudi, a poslije Nove godine i uvođenja nove sistematizacije radnih mjesta gradsku službu napustit će još najmanje desetak uposlenika koji će biti proglašeni viškom.

Autor: Goran Flauder/tportal.hr

Re: Porezna uprava blokirala Osijek

Evo vam vaš rat do istrebljenja, ne bosti se sa rogatima.
Nek nam crkva plati.....

Redakcija 031

Vlada (...) poručuje da želi otići s vlasti jer ne želi dobro svojim građanima.

Da ne treba pisati da NE želi otići s vlasti jer želi dobro svojim građanima?
Ma da je i ovo napisano itekako točno.

Što se grada tiče bolje krvarit nego se naguzit.
Povijesni medij

POREZNA uprava blokirala je jučer popodne račun Grada Osijeka, potvrdili su za Index u čelništvu grada. Blokada je došla nenajavljeno, a mogla se i izbjeći da je Porezna uprava samo ranije najavila da će tražiti novce.

Radi se u milijun i pol kuna poreza posljednje rate povrata poreza građanima, koje Osijek nije mogao platiti jer u trenutku blokiranja računa nije imao potrebna sredstva. Račun grada već je blokiran u sedmom mjesecu, ali se onda i najavila blokada.

"Da su samo najavili"

"Mi od sedmog mjeseca svaki dan praznimo račun, jer nam je osnovni cilj vratiti sva dospjela dugovanja. Da su nam iz Porezne uprave dan ranije najavili da će tražiti milijun i pol kuna, te bismo novce imali na računu. Ovako nismo znali za to potraživanje, pa nam na računu nije bilo dovoljno sredstava, jer smo istog jutra poplaćali obaveze", rekao je za Index dogradonačelnik Osijeka Ivan Vrdoljak.

Vrdoljak smatra da je potez nepristojan, jer se tako bespotrebno zaustavlja poslovanje grada do ponedjeljka, kad je rekao da će obaveze biti isplaćene, a račun odblokiran. "Nedostatak novaca na računu je jednostavno posljedica načina poslovanja koje smo uveli dolaskom na čelo grada. Sav novac koji dolazi odmah koristimo za plaćanje obaveza", kaže Vrdoljak.

Teška financijska situacija

Podsjeća da je Osijek u sedmom mjesecu imao 70 milijuna kuna dospjelih obaveza, a sada ih ima 20. milijun i pol kuna za povrat poreza je zadnja rata od gotovo 25 milijuna kuna koje je grad bio dužan od ljeta. Vrdoljak kaže kako se grad trenutno muči s proračunom, jer im je cilj pokrpati deficit od 50 milijuna kuna koji im je ostavila protekla vlast. "Mislimo do kraja prvog kvartala doći na nulti deficit, nakon čega ćemo moći krenuti i u investicije. Zasad je glavni cilj vraćanje obaveza", rekao je.

Osijek nema baš sreće s državom kad su u pitanju financije. Osim ovog poteza, nije dobro prošao ni s državnim proračunom, u kojemu su na nulu skinuta sredstva za Kliničku bolnicu Osijek te Sveučilištu za uređenje znanstvenog kampusa. U vodstvu grada se žale da takvu skidanje proračunskih sredstava ozbiljno prijeti brojnim gospodarskim subjektima u gradu
čeka li nas sudbina Slavonskog Broda ?
Provokator

Nipošto. Već u ponedjeljak će biti odblokiran račun.

debelodjubre

Evo vam vaš rat do istrebljenja, ne bosti se sa rogatima.

Drugim riječima treba klimati glavom i podilaziti.
Srećom da tako nisu razmišljali velikani hrvatske povijesti poput bana Jelačića, Stjepana Radića, Ante Starčevića, pa i Franje Tuđmana, jer da su razmišljali poput tebe ovo bi sad bila Mađarska ili Velika Srbija.
Ovo je samo usporedbe radi, da vidiš gdje bi nas tvoj stav odveo...
Provokator

Neće osijek nikad biti kao brod :))
pojednostavimo stvari do kraja.U Zagrebu Vas ne trpe.Valjda je to svima jasno pa i onima koji se inate.Dogradonacelnice kao odgovoran politacar u opcem,nasem,vasem,interesu Vi i drugi trebali bi odstupiti.Ali tko ce se onda voziti u novokupljenom autu.Eto tako cemo i dalje.Sve na kapaljku.
slavkbrk

pojednostavimo stvari do kraja.U Zagrebu Vas ne trpe.Valjda je to svima jasno pa i onima koji se inate.Dogradonacelnice kao odgovoran politacar u opcem,nasem,vasem,interesu Vi i drugi trebali bi odstupiti.Ali tko ce se onda voziti u novokupljenom autu.Eto tako cemo i dalje.Sve na kapaljku.

ti mislis da ce hdz jos dugo biti na vlasti?
centurion

Nevezano za temu...

HDZ ce na vlasti bit dok im traje mandat. Ili krace, ukoliko dodje do prijevremenih izbora.

Ne treba zaboraviti da je upravo HDSSB podupro Sanaderov rebalans proracuna. Hoce li svoj glas HDSSB dati i za proracun 2010. u kojem ce Crkvi ici 35 milijuna kuna vise, a npr. KBC Osijek nece dobiti ni lipu vise?

Ako je suditi po Bubalovoj narukvici - vrlo vjerojatno hoce.

P.S. Sorry, ali smijesno mi je kad HDSSB-ovci nesto spocitavaju HDZ-u, stranci ciji su svi bili clanovi do prekjucer...
nisam ja nikad bio u nijednoj stranci niti cu ikad biti(cak sam vecinom glasovao za nedesnicarske stranke) ali odnos Zg prema Slavoniji ne trpim i necu skidat gace da me guze. Vi svi ostali budite tih i poslusni slavonci i šonje pa cemo prolaziti kak smo uvijek i prolazili.
Leteci mungos

centurion

Nevezano za temu...

HDZ ce na vlasti bit dok im traje mandat. Ili krace, ukoliko dodje do prijevremenih izbora.

Ne treba zaboraviti da je upravo HDSSB podupro Sanaderov rebalans proracuna. Hoce li svoj glas HDSSB dati i za proracun 2010. u kojem ce Crkvi ici 35 milijuna kuna vise, a npr. KBC Osijek nece dobiti ni lipu vise?

Ako je suditi po Bubalovoj narukvici - vrlo vjerojatno hoce.

Isto kao što je SDP podupro sporazuma sa Slovenijom :roll:
Kakve veze ima narukvica sa proračunom za crkvu!? jedna stvar je vjera, a druga stvar financije, točnije proračun. U protivnom ću zaključiti da diskreditiraš Bubala zbog njegove vjere, a to nikako nije demokratično.
pernabukano

Kakve veze ima narukvica sa proračunom za crkvu!? jedna stvar je vjera, a druga stvar financije, točnije proračun. U protivnom ću zaključiti da diskreditiraš Bubala zbog njegove vjere, a to nikako nije demokratično.

Gdje sam ga ja diskreditirao zbog njegovog vjerskog uvjerenja?!? Diskretirati ga mogu samo njegovi potezi.

Jedno je vjera, a drugo financije. Zato je Zupanija onomad [pocetkom godine] iskesirala meganovce za gradnju vikarijatske palace kod Rokove crkve. Naravno, pored nekoliko stotina milijuna kuna koje Crkva dobiva iz drzavnog poracuna bas je Zupanija Osjecko-baranjska odlucila darovati 500 000 kuna.

S druge strane, pola srednjih skola u Osijeku nema dvoranu za tjelesni odgoj, a upravo je to obveza Zupanije. S druge strane, obveza Zupanija NIJE financiranje vjerskih zajednica.Eto, jesam ga i sada nedemokratski diskreditirao.

Ali, neka, bogati smo, mozemo dati... pola milijuna vamo-tamo, kao da bi to pomoglo djeci da imaju normalne uvjete za tjelesni... kome uopce terba tjelesni?!
Znači li ovo da će sad napokon svi dobiti povrat poreza? Sad za koji dan ili?
Leteci mungos

pernabukano

Gdje sam ga ja diskreditirao zbog njegovog vjerskog uvjerenja?!? Diskretirati ga mogu samo njegovi potezi.

Jedno je vjera, a drugo financije. Zato je Zupanija onomad [pocetkom godine] iskesirala meganovce za gradnju vikarijatske palace kod Rokove crkve. Naravno, pored nekoliko stotina milijuna kuna koje Crkva dobiva iz drzavnog poracuna bas je Zupanija Osjecko-baranjska odlucila darovati 500 000 kuna.

S druge strane, pola srednjih skola u Osijeku nema dvoranu za tjelesni odgoj, a upravo je to obveza Zupanije. S druge strane, obveza Zupanija NIJE financiranje vjerskih zajednica.Eto, jesam ga i sada nedemokratski diskreditirao.

Ali, neka, bogati smo, mozemo dati... pola milijuna vamo-tamo, kao da bi to pomoglo djeci da imaju normalne uvjete za tjelesni... kome uopce terba tjelesni?!

Projekt je vrijedan 24 milijuna kuna, a Županija ga je "pogurala" sa 500 000 kuna. Priznati ćeš da to nisu veliki novci u usporedbi sa cijenom projekta.
Pogledaj investicije OBŽ, pa nakon toga možemo raspravljati o ulaganju u školstvo.
http://www.obz.hr/hr/index.php?tekst=224
pernabukano

Projekt je vrijedan 24 milijuna kuna, a Županija ga je "pogurala" sa 500 000 kuna. Priznati ćeš da to nisu veliki novci u usporedbi sa cijenom projekta.
Pogledaj investicije OBŽ, pa nakon toga možemo raspravljati o ulaganju u školstvo.
http://www.obz.hr/hr/index.php?tekst=224

Naravno da investicije OBZ-a u skolstvu i trebaju biti takve - naime, Zupanija se o njemu mora brinuti.

S druge strane, vjerske zajednice i njihovo financiranje nije obveza Zupanije. Nije li bilo vecih prioriteta u npr. skolstvu od sufinanciranja gradjevinskog projekta jedne vjerske zajednice?
Samo ne znam kako palaca crkvenih guzonja moze biti investicija? U sto?
Ili cemo svi profitirati 'na nekom ljepsem mjestu'?
KLASIČNI SPIN... i to neloš - moram priznati, narod popase sve što im se servira... i još jedna dobra prilika za obračun sa državnom vrhuškom po principu "oni nas ne vole jer smo ih razbili na izborima...opet "

Račun Grada bio je nekoliko puta blokiran otkad je Bubalo/Lovoković/Vrdoljak na vlasti, ali nikada do sada s tim nisu išli u javnost. Blokade su do sada bile po nekoliko sadti, ali eto, sad se dogodilo da je blokada "prenoćila", račun je danas prijepodne odblokiran.

Nikakve priče tipa Slavonski Brod nisu u pitanju, tek dobar tajming za plakanje kako nas ne vole i kako smo za vlast koja sjedi u Zagrebu slijepo crijevo...
pernabukano

Priznati ćeš da to nisu veliki novci u usporedbi sa cijenom projekta.

veliki su to novci pogotovo kad ih nemaš i kad si u dugu.i kad ih ulažeš u nešto od čega šira zajednica nema koristi.
Gluposti pričaju i oni koji govore da je to odmazda Zagreba zbog izbora, ali i oni koji govore da je blokada morala biti najavljena, poput Vrdoljaka.

Već je niz godina zakonom regulirano, da Porezna uprava ima 25. studeni kao kajnji rok za početak isplata neisplaćenih povrata poreza.

To su gradski oci mogli znati samo da su se malo informirali, a Porezna uprava nije dužna znati kakvo je stanje na računu grada dok skidaju obveze koje je grad ionako dužan ispuniti.
Anastazija

Konačno jedno normalno i svrsi-shodno pitanje...

A ove ostale odgovore i priče o uroti o Zagrebu, Splitu.... o čemu vi to molim vas ljudi???
O čemu???
Grad blokira moje novce... MOJE!!!! MOJ povrat poreza!!!
I drzava je blokriala račun dok GRAD ne isplati povrat poreza za svoje (po ovome načinu manipuliranja medijima, ne čini mi se tako) gradjane!!!!!
OĆU SVOJE PARE!!!!
Nije me briga za gradske obveze, naveze, i donose...

Molim neka mi netko odgovori kako je bilo novaca za razno-razne gradnje, kotekse, motekse i ostale, i to cifre od nekoliko miliona, a za MOJ povrat poreza NEMA???
Proslih godina sam dobivao povrat poreza već u 7 mjesecu, a sada?????
Valjda će biti za Božić...

Ovaj put bravo za državu!!!
Leteci mungos

Diskretirati ga mogu samo njegovi potezi.

Slažem se...

Leteci mungos

Jedno je vjera, a drugo

...predstava s jeftinim narukvicama s kirvaja vrlo popularnim među populacijom 70+
Račun je blokiran pa će ubrzo biti odblokiran...da ispadne da nešto i rade osim što grade vile u Bosni

Kakva je sve to banda licemjera...

Ovi "gradski" od danas za sve okrivljuju one "gradske" od jučer , a svi zajedno su prekjučer u veeelikoj ljubavi vedrili i oblačili.
Dok je bilo love, bilo je i ljubavi.

Isti virus, amnezije, vlada i na državnom nivou.
U vladi svi isti (osim "kapetana") koji su bacili državu na koljena, a kada ih slušaš čovjek bi pomislio da su danas sletjeli s Marsa. Ni o čemu pojma nemaju, kao zgražavaju se nad lopovlukom i korupcijom i optužuju one s kojima su dvadeset godina zajedno upropaštavali zemlju - za pljačku (Hebrang-Vidoševića).

Jednima i drugima je zajednička - borba oko plijena.
Plijen je već uglavnom pojeden, ima ga sve manje, i borba je zato sve žešća.
A zvijeri sve više.
av8or

Molim neka mi netko odgovori kako je bilo novaca za razno-razne gradnje, kotekse, motekse i ostale, i to cifre od nekoliko miliona, a za MOJ povrat poreza NEMA???

Ha,ha pa sam si odgovorio.
Da su tebi vratili, nema za njih.
A ZNA SE koji su prioriteti. :D

grissom

Kakva je sve to banda licemjera...

Ovi "gradski" od danas za sve okrivljuju one "gradske" od jučer , a svi zajedno su prekjučer u veeelikoj ljubavi vedrili i oblačili.
Dok je bilo love, bilo je i ljubavi.

Isti virus, amnezije, vlada i na državnom nivou.
U vladi svi isti (osim "kapetana") koji su bacili državu na koljena, a kada ih slušaš čovjek bi pomislio da su danas sletjeli s Marsa. Ni o čemu pojma nemaju, kao zgražavaju se nad lopovlukom i korupcijom i optužuju one s kojima su dvadeset godina zajedno upropaštavali zemlju - za pljačku (Hebrang-Vidoševića).

Jednima i drugima je zajednička - borba oko plijena.
Plijen je već uglavnom pojeden, ima ga sve manje, i borba je zato sve žešća.
A zvijeri sve više.

Odlično si ovo rekao. Slažem se 100%. I s kurzivom i s podvučenim.:)
komentar na sve ovo - BUL ŠIT!!!
av8or

Anastazija

Konačno jedno normalno i svrsi-shodno pitanje...

A ove ostale odgovore i priče o uroti o Zagrebu, Splitu.... o čemu vi to molim vas ljudi???
O čemu???
Grad blokira moje novce... MOJE!!!! MOJ povrat poreza!!!
I drzava je blokriala račun dok GRAD ne isplati povrat poreza za svoje (po ovome načinu manipuliranja medijima, ne čini mi se tako) gradjane!!!!!
OĆU SVOJE PARE!!!!
Nije me briga za gradske obveze, naveze, i donose...

Proslih godina sam dobivao povrat poreza već u 7 mjesecu, a sada?????
Valjda će biti za Božić...

Ovaj put bravo za državu!!!

Od 25 milijuna ostalo je samo 1,5 milijuna kuna duga i država je brže bolje išla blokirati račun zaboravljajući pritom da oni gradu za povrat poreza duguju blizu 5 milijuna. Znači kada bi došlo do prijeboja duga država bi bila ta koja duguje gradu.

Ajde Pernabucano priznaj, jesi ti Bubalo ili Glavas, znam da nisi Drmic, on nije bas toliko pismen

Đapić ispraznio gradsku blagajnu,pokupio se i otišao!!
To su naši ljudi..
pernabukano

Od 25 milijuna ostalo je samo 1,5 milijuna kuna duga i država je brže bolje išla blokirati račun zaboravljajući pritom da oni gradu za povrat poreza duguju blizu 5 milijuna. Znači kada bi došlo do prijeboja duga država bi bila ta koja duguje gradu.

Ne kužim te.... šta hoćeš reći????
Od 25 milijuna kuna duga (koji su valjda vratili), onda su mogli dati i GRADJANIMA (tih pišljivih 1,5 milijuna) njihove novce???
Jel tebi to normalno, da povrat poreza iz 2008 god. dobijem u 2010??? :evil: :evil:

Meni se čini da su te tkz. dugove razno-raznim firmama vraćali čisto zbog PROVIZIJE, naravno vlastite.
Ni ne čudi me što je onaj mamlaz tako brzo sagradio kučerak, dok si ovaj kupio novi auto.... alooooo... On kupuje auto, a gradjanima nisu vratili njihove novce!!!
Tako nam i treba, gradjani neka čekaju, kada smo ovce tj. kod nas bi to bilo malo teže sakriti kada bi uzimali proviziju, zar ne?
Eto čisto za info, i ja bi im dao svojih 10%, pa neka se banda lopovska naždere.... samo neka mi daju moje pare!!!!
av8or

pernabukano

Ne kužim te.... šta hoćeš reći????
Od 25 milijuna kuna duga (koji su valjda vratili), onda su mogli dati i GRADJANIMA (tih pišljivih 1,5 milijuna) njihove novce???
Jel tebi to normalno, da povrat poreza iz 2008 god. dobijem u 2010??? :evil: :evil:

Meni se čini da su te tkz. dugove razno-raznim firmama vraćali čisto zbog PROVIZIJE, naravno vlastite.
Ni ne čudi me što je onaj mamlaz tako brzo sagradio kučerak, dok si ovaj kupio novi auto.... alooooo... On kupuje auto, a gradjanima nisu vratili njihove novce!!!
Tako nam i treba, gradjani neka čekaju, kada smo ovce tj. kod nas bi to bilo malo teže sakriti kada bi uzimali proviziju, zar ne?
Eto čisto za info, i ja bi im dao svojih 10%, pa neka se banda lopovska naždere.... samo neka mi daju moje pare!!!!

Pišljivih milijun i pol kuna!? Ovime si sve rekao. U trenutku dok su dugovi grada 100 000 eura tih milijun i pol kuna su zlata vrijedni.
Želim reći da su se prvo vraćale sve dospjele obveze, što dokazuje i podatak da je 70 milijuna kuna obveza smanjeno na 20 milijuna. Nema nikakvih investicija dok se ne vrate novci građanima, dobavljačima i izvođačima radova.
No, ono što bi naglasio u ovoj priči jest da država blokira račun grada zbog dugovanja,a u istom trenutku ona duguje gradu blizu 5 milijuna kuna. Tko je tu lud? Kakvi su to dvostruki kriteriji?

KohortaV.N.O

Đapić ispraznio gradsku blagajnu,pokupio se i otišao!!
To su naši ljudi..

Nisu. Đapić nije naš čovjek. Potvrđeno od strane građana!
MIslim da je jedini pravi kriterij to da li su oni znali da će taj iznos doći na naplatu. A jasno je da jesu. U tom slučaju su trebali te novce ne dirati i rješena stvar. Ali naravno oni su potrošili na limuzine i tko zna što još što ni ne znamo a sada kukaju. Potrošili su novce građana i nemaju što prigovarati. Država je mogla ali NIJE MORALA čekati. A i zašto bi? Da bi Bubalo mogao još limuzina kupovati. ISto je napravio i u Županiji. SAnta Fe, nekoliko Laguna, Škoda Superb, Golf GTI... Čemu kuknjava? POtrošili ste novce za koje ste znali da NISU vaši. Ajde barem jednom priznajte pogrešku i krenite dalje. Dosta je bilo izmotavanja.
Vjeruj mi meni mojih 700 kuna nisu pišljivi, a to čekam ko ozeblo sunce... možda je jadno, ALI TO JE MOJ NOVAC!!!!!!! MOJ!!!! NE GRADSKI, NE DRŽAVNI, MOOOOJJJJ!!!!! Ja sam ga platio, tj. preplatio, i molim lijepo da mi se i vrati...
Sada te ja lijepo pitam jel važnije bilo kupovati novi AUTo, plaćati razno-razne gradnje, kotekse ili motekse ili vratiti ljudima NJIHOVE PARE??????
O kakvih ti to 5 milja ti to pričaš? Mene ne interesira, tko je kome dužan, sve dok ja SVOJE pare ne vidim....
A love je bilo, medjutim potrošilo se na AUTO, te razno razne mafijaške maleverzacije!!!!!!
Zašto??? Zašto taj novac nije vraćen gradjanima?
Zar je država morala blokirati račun da bi se to uplatilo???
Jadno.... sve je to jadno....
pernabukano

No, ono što bi naglasio u ovoj priči jest da država blokira račun grada zbog dugovanja,a u istom trenutku ona duguje gradu blizu 5 milijuna kuna. Tko je tu lud? Kakvi su to dvostruki kriteriji?

Sva sreća pa ste si producirali toliko neprijatelja da za svaki šit možete optužiti nekog od njih... Samo, građani će vremenom postati imuni na tuđe suze, jer i vlastitih imaju pun kufer. Morat ćete posegnuti za ozbiljnijim suzavcem...
Zašto se uopće obazirete na komentare čovjeka koji je visokopozocioniran u HDSSB-u i koji od tog ima višestruke koristi. Sjedi u Gradskom vijeću za što prima naknadu, a tko zna, možda i u kojem nadzornom odboru. Odlazi na briefinge u Drinovce i onda soli pamet na forumu. Kako on može biti objektivan?
Koja glupost - trebali su najaviti. Pa već smo pet puta najavljivali i tražili da se plati. Samo vama odgovara od svega pravit afere tipa država nam oduzima, država nam ništ ne daje itd... Prozirno. Tko u to može više vjerovati. Od kada su došli na vlast za sve im je kriva država i drugi. Kao da je Matković prespavao zimski san u prošlom mandatu. A bez njega se nije nigdje moglo ni udahnuti. Najlakše je na grbu tuđu natovarit sve što ne valja. Gdje je sada vaša sposobnost. Od kukanja i naricanja potpuno ste izgubili kormilo grada. Dok je hsp bio na vlasti svugdje se nešto radilo, kopalo i to se vidjelo. Sada nas čeka 4 godine mraka i kramarićevskog načina vođenja grada. Ajmo puno pričati, pametovati i sl., a ništ ne raditi za druge. Samo za sebe! Ideš u ..... Proće i to!
Neznam više kako napisati, pa ću upotrijebiti "deranje": DRŽAVA BLOKIRA RAČUN GRADA ZBOG DUGOVANJA, DOK ONA ISTOVREMENO DUGUJU GRADU VEĆI IZNOS OD NJIHOVOG POTRAŽIVANJA!
Šta tu nije jasno!?
a sta god ti napisao uvijek imas mrzitelja svega Hdssbovskog po defaultu i uvijek ces imati. Uvijek ce biti i onih koji ce pisati neargumentirane optuzbe iza nicka a niko nece svojim imenom stati iza tih optuzbi kad se nekoga treba optuziti "za pravo".
Forumi su i napravljeni za "pickice" koje jedino tako znaju reci svoje misljenje i kojima niakd nista ne valja.Ak budete dobro radili ostat cete na vlasti za 3-4 godine a ako ne budete necete i to je jedino mjerilo.
Mi smo slavonci šonje,uvijek mirni i volimo da nas drugi iskoristavaju i guze a mrzimo sve svoje i takvi cemo uvijek biti pa ce na svakom prosvjedu protiv vlade ovdje biti max 500 ljudi. tako smo i zasluzili.
ne kužim čemu deranje, to je barem najlakše... ajde da se mi na "private" dogovorimo da se nadjemo pa ti meni OBJASNI ZAŠTO MENI MOJE PARE JOŠ NISU SJELE NA RAČUN????????
ISTO TAKO BI TE TAKO ZDUŠNO PITAO, ZAŠTO GRADONAČELNIk KUPUJE NOVI AUTO na uštrb gradjana grada Osijeka, A LJUDIMA NIJE VRAĆEN NOVAC??????ZAŠTO?????? :evil: :evil:

Ajde molim te objasni mi to.... može i u četiri oka... ako se ne bojiš....
pa ti si se gore prvi derao? :))
centurion

Mi smo slavonci šonje,uvijek mirni i volimo da nas drugi iskoristavaju i guze a mrzimo sve svoje

Zato će najslavonskija stranka u Slavoniji podržati svog Slavonca Bandića... :roll:
RKL

centurion

Mi smo slavonci šonje,uvijek mirni i volimo da nas drugi iskoristavaju i guze a mrzimo sve svoje

Zato će najslavonskija stranka u Slavoniji podržati svog Slavonca Bandića... :roll:

Ne govorim o stranci (al ak su oni pregovarali sa svima i ak je ovaj najvise za decentralizaciju i regionalizaciju zast ga oni nebi podrzali kao stranka)
Govorim da smo MI Slavonci šonje a to mozda i pokazuje primjer predsjednickih izbora sto nema normalnog kandidata iz SLavonije.
Pernabukano - ma ok shvaćam to ali to ne mjenja činjenicu da je gradska uprava (dakle VI) potrošila novce svojih građana iako su znali da će ti novci morati ići građanima i to ubrzo. Po tom pitanju nemate opravdanja. Trošili ste nešto što niste smjeli. A što se tiče dugovanja države prema Gradu - neka Bubalo pokrene sudski postupak za prisilnu naplatu. AKo je to tako kako tvrdiš, možda je možda nije, zaista ne znam po tom pitanju nešto previše... A ako je to tako kako kažeš, onda se iskreno nadam da tvoja stranka neće podržati proračun za 2010 godinu. Kako mogu podržati novi proračun kad nisu isplačena stara dugovanja. Ali vidjeti ćemo kako će veliki trojac glasati. Možda kao i za Zakon o golfu...
centurion

a sta god ti napisao uvijek imas mrzitelja svega Hdssbovskog po defaultu i uvijek ces imati. Uvijek ce biti i onih koji ce pisati neargumentirane optuzbe iza nicka a niko nece svojim imenom stati iza tih optuzbi kad se nekoga treba optuziti "za pravo".
Forumi su i napravljeni za "pickice" koje jedino tako znaju reci svoje misljenje i kojima niakd nista ne valja.Ak budete dobro radili ostat cete na vlasti za 3-4 godine a ako ne budete necete i to je jedino mjerilo.
Mi smo slavonci šonje,uvijek mirni i volimo da nas drugi iskoristavaju i guze a mrzimo sve svoje i takvi cemo uvijek biti pa ce na svakom prosvjedu protiv vlade ovdje biti max 500 ljudi. tako smo i zasluzili.

Sigurno nismo šonje u srži, bar nismo bili u ratu.
Al pacificirani smo sada, to je istina...pa gledali smo ko tele u šarena vrata cirkus koji nam se događao u gradu proteklih godina. Bili dobar vic ostatku Hrvatske.
Vjerojatno je bliže istini da smo jebeno nezainteresirani kao skupina zajedničkog prebivališta prema tom prebivalištu. Skoro da ne marimo baš nizašto oko nas, ni za kakvu spodobu koja je navukla kapuljaču vlasti, ili na viteza koji je spreman jurišati i na vjetrenjače za nas... Zato smo i prema Zagrebu slabi, samo možemo lajat iz slavonskog blata. A naši "vukovi" potekli iz Osijeka i Slavonije koji jesu u Zagrebu, Saboru ili nekom toplom mjestu postali su ovce koje čak i mekeću na kajkavštini.

Jednostavno, dobrim osječanima Osijek je preduboko u srcu, pa ljubav teško izlazi na površinu i djeluje. Za postizanje jedinstva i zajedničko djelovanje uvijek nam trebaju neki izvanredni uvijeti...
...ali ipak, nedaj bože ponovnoga rata!

Tagovi