Football Manager 2010

Računala, znanost, tehnologija

Football Manager 2010

Igra neko? Ima hrpa tema po okolnim forumima, al niko neće igrat sa Osijekom, pa ovdje možemo dogovarat strategije :D

Vezane teme:
Football manager 2009
ma igram ja sa osijekom,drugu sezonu..igram 4-3-1-2
mada rezultat mi i nije neki..prvoj sam bio 5,sad sam 4..u polusezoni...
i ja igram s osijekom, formacija kao i gospođina u postu iznad 4-3-1-2
još uvijek igram prvu sezonu, evo taman sam ga sad ugasio. počeo sam odlično, skoro deset kola sam bio prvi, trenutno sam drugi sa neka 4 boda zaostatka za dinamom. trenutni skor je 8-5-2, imam uvjerljivo najmanje poraza u ligi a mislim da sam čak i zabio najviše golova. taman sam nabio cibaliju kući 2 : 0 zbog čega je gospodin mršić morao odstupiti :)
odlično igrao na poljudu i dobio jajduka 0 : 2 a definitivno najjači rezultat je protiv dinama u gradskom vrtu; osijek - dinamo 6 : 2! :) ubio sam ih. primjetio sam da više kiksam protiv slabijih ekipa, od ekipa osijekovog ranga sam izgubio samo od slavena u koprivnici. najviše boli poraz kući od šibenika 1 : 3. hajduk stoji katastrofalno, uz mene je ugodno iznenađenje zadar koji je treći. malo me ubija količina taktičkih postavki al polako se navikavam. skonto sam da je dobro uglavnom slušati savjete koje ti daje assistant prije meča. obranu sam namjestio recimo solidno, sa tri srednja vezna imam dosta problema (prosjek sve trojice ispod 7,00 što mi je nekakav graničnik), prednjeg veznog sam namjestio dosta dobro, a napadače fantastično. samo miličević mi je u 13 utakmica zabio 15 golova i ima još jedno 5-6 asista!? primorac isto dobar, podjednak broj golova i asista, otprilike 7-8.

sastav:

vargić (solidan)

ibriks (ne baš naročit, namješten na support wing backa)
vida (isto ništa posebno, prednjači sa grubostima što sam uostalom i sam tražio :), namjestio sam da bude ball playing defender)
prahić (kupio ga iz varteksa, fantastičan stoper, igra mi klasičnog centre defendera, prosjek 7,40!)
andre luiz (malo bolji od ibriksa, ponajviše zbog boljeg crossinga i zato što mi izvodi kornere, također wing back)

jugović (namjestio ga na box to box midfieldera ali mi je uvjerljivo najlošiji pojedinac te je zamjenjen todorčevom)
caraballi (ekvadorski penzioner (36 godina) doveden za bespla da bi malo uravnotežio tu mladost. on mi je klasični central midfielder i playmaker. igra onak solidno)
brezovec (doveden iz varteksa, najbolji od ove trojice mc-a, on mi je kao advanced playmaker ili tak nešto)

knežević (klasični attacking midfielder, mislim da sam mu namjestio inside forward da bude, pristojan broj golova i asistencija i vrlo dobar prosjek)

miličević (poacher koji trpa ko da nije normalan, mislim da mu je prosjek oko 7,80 - boleština)
primorac (dobar target man)

obratite pažnju na strane igrače. ima dosta stranih, dobrih igrača koji oće doć za ne baš velike pare. dosad sam vrlo dobro kupovao, pored navedene trojice, zamjene su mi i tomislav šarić iz intera i onaj mali alispahić iz šibenika.
para za početak ima solidno, nekih 750k funti tak da se da pokrpat cijela ekipa.
trening već imam svoju šemu kak namještam, jedino što pederi nedaju da imam više od šest trenera (prosinečki dobar trener, uzet ga!)
što se tiče onih basic team postavki skužio sam da je protiv dobrih ekipa isplativo igrati ono counter. standard isto daje dobre rezultate dok mi attacking a pogotovo overload nisu donijeli ništa dobroga. onaj drugi vrag mi je uglavnom na balanced, ponekad posegnem za rigid dok me fluid igra dosad nije usrećila.
a jebote jesam se raspisao, dosta za sada...
p.s. dinamo ima uvjerljivo najbolju ekipu, čak su i igrači koji su u stvarnosti u kifli napravljeni prebolesno (npr. papastopulos)
i super mi je napravljeno to da igračima ako dobro igraju strelovito raste cijena (recimo miličević je vrijedio neku siću a sada mi, pola godine kasnije, vrijedi 1,8 milijuna funti. isto je s kneževićem)
Raspiso se? Ma ne :D

Ja sam na prvoj sezoni negdje 10. kolo valjda... Pobjedio sam Ajduka 2:0, i onda izgubim od međimurja i slavena. I par onda kikiriki utakmica za zagrijavanje za dinamo i za dinamo sam potrošio jedno pola sata namještanja ekipa, sa savjetima lege koji visi na tom cijeli život i dobio 3:0 dinamo :D.

Meni Primorac igra nenormalno dobro, po utakmici da gol, dva, doveo sam nove fitness trenere, i goalkeeper trenere (neznam imena napišem kad pogledam).

Iz Varteksa uzeo Brezovca i Prahića, a bogami i doveo Prosinečkog ( čini mi se da smo obojica prihvaćali savjete asistenta ). Tak da imam skoro identičnu postavu, jedino mi je formacija malo drukčija, al probat ću 4-3-1-2. Zasad sam 3. na ljestvici, ništa neočekivano kod mene, prvi dinamo drugi hajduk, na kraju lokomotiva, croatia s., zadar, šibenik i ostali.

Isto tako ko što si i reko, gubim od ekipa sličnih ili lošijih od Osijeka, a pobjedio sam i Hajduk i Dinamo. Attacking sam koristio kad sam gubio 2:1 u negdje 80 i zabio za 2:2 u 95 valjda :D. Counter nisam probo, probam ;).

Fali mi neki MR i DR jako, krpam se sa ljudima koji nisu prirodno na toj poziciji, a nisam na vrijeme kupovo i sad mi je prošo deadline, a neda mi se ispočetka.

Imaš jednog tipa, 35 godina, Khalilou Fadiga, natprosječno dobre ocjene, free transfer, midfielder center/left mislim, meni ga pred nosom zdipio Varteks i prodat će ga tek za 120k € (moš mislit).

Ako imaš dobrih MR il DR za preporučit sam pucaj ;)
ista muka kod mene, ibriks mi igra dosta slabo i baš tog dr trebam. doskočilo se i tome. na ljeto stiže mađar, sad da ga jebeš neznam točno kak se zove, počinje sa sz mislim da je szalai, opcija je bila i neki turčin, mislim eher al je bed što ima 31 godinu dok je zadnja ali i najprimamljivija opcija bio povratak tinte iz gyora za 110k funti al je piza ošo u debrecen. ak nemaš para probaj otić na board room i budget adjustment. tu sam si ja uspio podić budžet za 150 milja. naravno pod uvjetom da ti wage budget može trpiti.
p.s. igro skroz dosad, zabilježio još dvije pobjede, trenutni skor 10 - 5 - 2, prvi sam, bod ispred dinama ali i utakmica više. zadru bježim valjda 4 boda. ovima od 4 pa nadalje bježim već dosta. europska liga je na vidiku! :)
Hm isto 4 - 3 - 1 - 2 attacking igram i dobro mi ide. Drugi iza Dinama za nekih 2 boda. Golman mi je Luka Bilobrk - bespla doveden - bolji i od Karduma i od Vargića i to podosta. 23 godine. Probao Skendera vratiti ali neće :D Obrana svi na defend namješteni - pranjić Lb, Stranatić i Vida na CB i Matković - 16 o godišnji junior kaoRB i igra odlično unatoč relativno slabim ocjenama. na MC kaosupport imam egipčanina Ahmed Fathi koji mi je ujedno i primary playmaker i odličan je. Na ML mi je knežević isto vrlo dobar na attack opciji naređen kao i MR koji mi igra Ibriks i to isto vrlo dobro. AMC mi je Jugović isto dobar i napad Miličević koji trpa i Pavličić koji ne zaoszaje za njim :D. Sve u svemu koristim svoje trening šeme i svoju taktiku i ide vrlo dobro za prvu sezonu...
Ja 2. po novom, pobjedio Varteksa 3-0, popeo preskočio hajduk :D.

Al me zato istra izbacila iz kupa u prvom kolu -.-. I bolje, da mi se igrači bezveze ne umaraju tamo.

Ja se sjećam da je prije bilo ono da podesiš trening da se nauči na novu poziciju neki igraš i nakon nekog vremena mu postane natural, a ne onako blijedo zeleno, a sad nemogu nać.

Meni Kardum uopće ne brani, nego Vargić, probat ću dovest nekog novog za sljedeću sezonu.

@Mladjo koji mađar ne počinje na sz :D

Wage budget mi je još oko 10k ispod granice, tak da mogu tu dosta prebacit u transfer budget. Al imam još oko 400k za transfere ( u € )
Sta mislite da se u skorije vrijeme umrezimo pa da igramo ligu nas par, ono svaki vikend par kola odigramo ? ili tako nesto, tako smo mi radili sa 2009 managerom i bilo je ful zanimljivo...
Evo baš sam ja ujutro počeo tražiti po netu kako šta i zašto pa sam skontao da bi mogli onlajn igrat.
Nebi trebao biti problem.
Ajde neka netko ode na Join Network i proba upisati 192.168.0.11 ili 88.207.47.249
ili zajedno samo s / između. Neznam koji treba (ili zaedno) jerbo mi je tako pokazao sve kao adresu. Ako ne ide tako onda nešto preko hamachija možda :hmm:
I javite mi što brže jel radi.
to se igra preko hamachija, i onda netko bude server npr. ti i onda se svi povezemo na tvoji ip, koja ti pise u hamaciju i igramo, et bilo bi dobro da nas se okupi sto vise, bit ce zanimljivijee....
DjSNOW

to se igra preko hamachija, i onda netko bude server npr. ti i onda se svi povezemo na tvoji ip, koja ti pise u hamaciju i igramo, et bilo bi dobro da nas se okupi sto vise, bit ce zanimljivijee....

Ma čitao sam nešto na netu da može i ovako, ako ne napisao sam i ja gore opciju Hamachi tako da može, uopće nije problem.
golman : bilobrk (kardum)
obrana: ibriks barišić(uzeo sam ga na free,može igrat dl,dr,dc,dosta dobar) vida (nije loš) pranjić (imam bagarića,on rastura )

e sad veza,ona je problem,jer sam maltene uzeo sve nove igrače ovako : seifo soley (odlične ocjene,sam što je dmc,tak da nije za sad jako dobar) todorčev ( zamjena mu je benson mhlogo-dobre ocjene,al bolji je kao dc) gabonamong (isto jak jeftin igrač,al se još uigrava na toj poziciji,zamjena mu je tinashe-nije loš igrač) tu imam još jugovića koji igra toplo-hladno

onda amc : knežević ( dosta dobar,igra playa) zamjena je pavličić,tražim nekog drugoga

napad: ima dosta dobrih igrača i ne skupih,tak da sam ja sve prodao,osim miličevića i barišića,al i njih cu se rješit. amusan( 20 godina iz nigerije,dobro se razvija,ima dobre ocjene) aloizi ( isto nigerija,ima finishing 16,jako zanimljiv igrač,ima 21 god ) acosta ( argentina,jako mlad igrač)

s takom sam postavom krenio jučer,nakon 9 kola sam 5,s tim da mi drugi bježi 4 boda,vjerojatno ih treba dobro uigrat.
imam prosinečkog kao coacha,jurić goran skaut i braović kao asistent menager.
istra je jako dobra za sada,dinamo je prvi i najjači,ima najaču ekipu,odigrao sam s njima 2-2 na maksimiru.
imam još na piku neke mlade igrače poput nikao ( brazil) torric ( mislim meksiko)
imate dobrog dr igrača u vinogradaru zove se radas marko,sam nisam ga još doveo.
eo vam još jedan dobar mladi vezni igrač i jeftin :
koffi, možete uzet linića u izraelu. ;)
gospođo jel vi igrate sa osijekom ili sa kaizer chiefs (RSA) :)
Kako funkcionira to preko neta? Mislim, kak se igra, kak to izgleda?

DARCHO mislim da si pretjero sa stranim igračima, i prodavanjem domaćih, ja nisam nikog otjero, doveo sam par novih di je falilo, i jednog stranca, i 2. sam na ljestvici ;)
Mladjo

gospođo jel vi igrate sa osijekom ili sa kaizer chiefs (RSA) :)

Eto znakovi zadrtog kladioničara :)
Aaal to nije dobro jerbo naravno da znam i ja za klub :)
ma ja volim rošade radit,ak neće odma u prvoj sezoni,onda će u drugoj biti bolji..
ma to sve štimaljke u hrv ligi :) prži se samo engleska i španjolska :) liga poštena ko i milan bandić...
ja poceo prosli tjedan i dost mi dobro,doveo sam si prahica jel ste ga tu nahvalili i stvarno je dobar i traorea iz istre,nis posebno al bolji od mojih igram 4312 i bio sam 2 sad je pocela 2 sezona i slabije mi ide lagano dolazim u napast obrisat to i krenit s nekim englezom,ima prijedlog? al da nije man utd,chelsea il liverpool
russell

ja poceo prosli tjedan i dost mi dobro,doveo sam si prahica jel ste ga tu nahvalili i stvarno je dobar i traorea iz istre,nis posebno al bolji od mojih igram 4312 i bio sam 2 sad je pocela 2 sezona i slabije mi ide lagano dolazim u napast obrisat to i krenit s nekim englezom,ima prijedlog? al da nije man utd,chelsea il liverpool

ja sam krenio sa sunderlandom...solidna ekipa...cilj im je opstanak u ligi...ja 1. sezonu završio 14....pa drugu sezonu 10 i treću 10...i onda me man utd zvao...i ja teška srca otišao sa stadiona svjetla...ugl...imaš dobre igrače tipa gordon,a.ferdinand,cattermole,richardson,darren bent...ak se ne varam i malbranque...moći ćeš neke i prodat za dobre pare...uz koje pojačanje je to momčad za borbu od 7-10 mjesta...toplo preporučam :)
et hvala,mislim da bih mogo s njima,jos se doduse dvoumim uzeo bi newcastle 2. liga su pa bi mogli bit zabavno,al vis sunderlanda se nikad ne bih sjetio tenks
neznam kako je u novom manageru, ali znam da je u prijašnjima bilo izuzetno zahvalno igrati sa aston vilom, barem za one koji se vole bazirati na mlade snage. pored liverpoola, s kojim sam bome u prvoj sezoni nakon 20 kola prvi iako je kadar vrlo tanak, kontam da bi sljedeći izazov mogao biti tottenham iz očitih razloga :)
i zaigro sam s crottenhamom

prvu sezonu završio 6., media prediction mi bilo da ću završit 8., plasirao se u kup uefa i na kraju zaostajao samo 14 bodova za prvakom (man utd), fa kup i liga kup truba

druga sezona: PRVAK ENGLESKE! 3 boda ispred čelzija, polufinale kupa UEFA, fa kup i liga kup truba

najbolji igrači: gomes, palacios, modrić, pavlyuchenko

ajd da vidim jel ima ko bolji?! :D
ja sam svoje rekao...
počeo sa sunderlandom...predviđanja...borba za ostanak u ligi...prvu sezonu bio nekako 14.
pa onda dvije sezone završio na 10.mjestu...
nakon toga me zvao Man utd. poziv koji se ne odbija...inače oni su završili 7.
i s njima sam odmah prvu sezonu osvojio prvenstvo...malo sredio ekipu...i sad s njima uživam...nema više muke ko sa sunderlandom :)

najbolji igrači...simon vukčević u sunderlandu...a rooney,zapata i young u unitedu :)
Jeeeeeej... postoji dio posvećen FM-u. Već sam se zabrinio da ga ne ću naći.

Ja sam krenio karijeru igrati (postavke iskustva najniže moguće) i trenutačno sam ponosni manager Belgijskog trećeligaša Bleid-a.
Mala je muka što je amaterski klub, ali za sada prva polusezona gotova, gornja sredina tablice. :lol: (a predviđali su mi relagaciju)

Ambicije: za dvije sezone ući u drugu ligu :twisted:

Nažalost nisam imao vremena, tek ću u 8. mjesecu biti u mogućnosti intezivnije igrati. Do sada sam igrao samo s Rennesom i isprobao par klubova, čisto da vidim kako igra leži. :D

Kasnije proučim vaše komentare...
kak možeš karijeru igrat??? nisam to ni skontao. ja sam u zadnje vrijeme debelo premašio svoja dosadašnja igranja s jednim klubom. radi se naravno o omiljenom nam nk osijeku. nekim čudom sam uspio u prvoj sezoni osvojiti naslov i tu sam obećao sam sebi da ću probat igrat dok ne uzmem ligu prvaka. trenutno igram 11. sezonu (da, nisam normalan) i to se još uvijek nije dogodilo. u ligi mi apsolutno više ništa ne mogu, redovito osvajam naslov sa 20+ bodova prednosti. zadnje dvije sezone sam zavržio sa skorom 28 - 1 - 1. jedne sam sezone uspio čak zabiti preko sto golova u 30 kola. trenutno mi je skor u tekućoj sezoni 14 - 1 - 0. i to mi je jedan od ciljeva, završiti sezonu bez poraza. hajdina redovito derem i kuće i u gostima 4, 5, 6 razlike. u tih 10 sezona samo dvaput nisam bio prvak. u kupu falio tri puta. najveći kontinentalni uspjesi polufinale kupa uefa i četvrtfinale lige prvaka. jedini bed zbog kojeg bi odustao je taj što su se prestali pojavljivati dobri igrači. i jedna nevjerojatna činjenica - za mene igra trenutno najbolji igrač na svijetu. frajer se zove anderson, brazilac je i ima 22 godine. takve ocjene ja nisam u svom jebenom životu vidio. a managera igram od 1998. natural pozicije su mu mc i st. prvo mi je igrao u sredini i bio nenormalan a onda sam ga prebacio u napad (kad mi se van persie umirovio :)) i tada je nastao cirkus. prošle sezone je majstor u 35 utakmica zabio 40 golova i imao 18 asistencija. prosjek 7,96. peder sad neće obnovit ugovor jer ga naravno traži pola europe i vjerojatno ću ga morati prodat na kraju sezone. majstor na auto vrijedi 30 milijuna funti. ako se sjetim napravim screen save pa vam ga pokažem. ako se pitate kako sam uspio dovesti van persiea, gattusa, puyola, defoea, dossenu... kupio me u nekoj četvrtoj, petoj sezoni neki irski tajkun i lupio u balance 45 milijuna funti :). po rezultatima sam negdje 26 klub u europi a po parama negdje 30. najbombastičniji rezultat se dogodio prošle sezone u skupini lige prvaka; osijek - milan 6 : 0 :)

a jesam se raspisao...

da bar ispite tako dajem ko što managera igram...
nemam sada vremena čitati sve... Ali skotnao sam ovo prvo pitanje.

Uglavnom kreneš nezaposlen i odabereš si što više nižih i raznovrsnijih liga a da ti komp to može razumno podnjeti, a da ti možeš naći posao. Pa vidiš što će ti sudbina baciti. :D

Ja sam prestao praksu igranja s Osijekom još od... ma niti se ne sjećam (valjda FM05). Uvijek ih uzmem, malo kasnije čisto da vidim kakav je osjećaj, ali ne igram sezonu. Cilj mi je,sada, nakon što komp sjebe stvari a ja napravim nešto s nekim drugim klubovima otići u Osijek.
najjača igra. i ja sam igrao s osijekom. zavrsio 5 ili 6 sezona hmm. zvali su me i u vece klubove ali sam ih sve odbio. tek u sezoni 2014/15 sam uspio nest osvojit. i to hrvatski kup. pobjeda protvi dinama u finalu 1:0 :D ako netko treba ss slobodno posaljem :P
Mladjo

kak možeš karijeru igrat??? nisam to ni skontao. ja sam u zadnje vrijeme debelo premašio svoja dosadašnja igranja s jednim klubom. radi se naravno o omiljenom nam nk osijeku. nekim čudom sam uspio u prvoj sezoni osvojiti naslov i tu sam obećao sam sebi da ću probat igrat dok ne uzmem ligu prvaka. trenutno igram 11. sezonu (da, nisam normalan) i to se još uvijek nije dogodilo. u ligi mi apsolutno više ništa ne mogu, redovito osvajam naslov sa 20+ bodova prednosti. zadnje dvije sezone sam zavržio sa skorom 28 - 1 - 1. jedne sam sezone uspio čak zabiti preko sto golova u 30 kola. trenutno mi je skor u tekućoj sezoni 14 - 1 - 0. i to mi je jedan od ciljeva, završiti sezonu bez poraza. hajdina redovito derem i kuće i u gostima 4, 5, 6 razlike. u tih 10 sezona samo dvaput nisam bio prvak. u kupu falio tri puta. najveći kontinentalni uspjesi polufinale kupa uefa i četvrtfinale lige prvaka. jedini bed zbog kojeg bi odustao je taj što su se prestali pojavljivati dobri igrači. i jedna nevjerojatna činjenica - za mene igra trenutno najbolji igrač na svijetu. frajer se zove anderson, brazilac je i ima 22 godine. takve ocjene ja nisam u svom jebenom životu vidio. a managera igram od 1998. natural pozicije su mu mc i st. prvo mi je igrao u sredini i bio nenormalan a onda sam ga prebacio u napad (kad mi se van persie umirovio :)) i tada je nastao cirkus. prošle sezone je majstor u 35 utakmica zabio 40 golova i imao 18 asistencija. prosjek 7,96. peder sad neće obnovit ugovor jer ga naravno traži pola europe i vjerojatno ću ga morati prodat na kraju sezone. majstor na auto vrijedi 30 milijuna funti. ako se sjetim napravim screen save pa vam ga pokažem. ako se pitate kako sam uspio dovesti van persiea, gattusa, puyola, defoea, dossenu... kupio me u nekoj četvrtoj, petoj sezoni neki irski tajkun i lupio u balance 45 milijuna funti :). po rezultatima sam negdje 26 klub u europi a po parama negdje 30. najbombastičniji rezultat se dogodio prošle sezone u skupini lige prvaka; osijek - milan 6 : 0 :)

a jesam se raspisao...

da bar ispite tako dajem ko što managera igram...

meni kad sam manchester utd dobio kod kuće 3:2 miličević sva 3 dao :D
i za razliku od tebe mene kupi dumba (wtf?!) i naravno kaze da nece biti investicija,meni je 6 sezona svaki put prvak kup sam 3 puta mašio isto i to jednom u prvom kolu od istre ispo,najveći euro uspijeh mi je četvrtfinale uefa lige,to upravo sad igram i protivnik je sampdoria
najviše mi smeta što su mi dumba i glavante prodali sve bez pitanja,znate ono,previše za odbit pa svake sezone izgubim 1,2 najbolja igrača,al sam si našo garicu garciu finishing 17,dobro trpa :)
Ja najviše uživam u igranju low league management...npr. engleska Blue square south\north je idealna za to. Tko nije probao neka proba, nema boljeg....
Zadnji put sam igrao Fm negdje 2004-te..
malo sam čitao vas i vratila mi se želja..
dajte mi recite jel taktički igra jako otišla naprijed?
Složiš formaciju, daš nekoliko individualnih zadataka i to je dovoljno ili?
mislim, ne da mi se za svaku temu slagat ekipu 15 min..
maniche

Zadnji put sam igrao Fm negdje 2004-te..
malo sam čitao vas i vratila mi se želja..
dajte mi recite jel taktički igra jako otišla naprijed?
Složiš formaciju, daš nekoliko individualnih zadataka i to je dovoljno ili?
mislim, ne da mi se za svaku temu slagat ekipu 15 min..

Nemoj ulazit ako se tome nadaš :)
ovaj zadnji manager je svojevrsni pomak naprijed. uz standardno namještanje formacije postoje individualne postavke za svaku poziciju i igrača u momčadi. primjerice, striker može biti target man, complete forward, poacher, advanced forward, defensive forward, trequartista. Na početku je malo zbunjujuće, ali sve je lijepo objašnjeno i s vremenom i to postane rutina. u biti svakog igrača podešavaš tako da što više do izražaja dođu njegove dobre strane. pojavile su se i press konferencije koje s vremenom isto postanu rutina i pomalo dosadne jer je baza pitanja dosta mala. neznam kad su uveli mogućnost adjusta transfer i wage budgeta koja je vrlo zgodna i korisna. ali sama osnova je ostala manje više ista. postoji i mogućnost 3D praćenja tekme, ali ja je ne koristim jer je dosta ružno napravljeno i nepraktično je jer ne vidiš kako ti stoje igrači na terenu. postoji određeni pomak unaprijed i u namještanju team settingsa jer možeš prilagođavat taktiku cijele ekipe ovisno o stanju na terenu (tipa da se skroz zatvore u bunker ili krenu vabank), kao i mogućnost doslovno dernjave uz teren i naređivanje stvari u hodu. sve su to po meni pomaci prema naprijed, ali vrlo brzo se svladaju. tako da mi je manager iz godine u godinu sve bolji.
pa ok onda to nije strašno...
neke osnove nogometne taktike.

ajd hvala, javim se kad stignem malo zaigrati.
U odnosu na sve prethodne verzije ova je mnogo napredovala u realnosti. Uživaj.

Re: Football Manager 2010

počeo sam uživati.

uzeo real da se ušemim...pripreme,sve super.

dođe prva tekma, espanyol doma.
10 min. casillas crveni, ozljeda arbiola(ozljeđeni i drugi bekovi za vrijeme priprema)
umjesto njega garay(jedini branič sposoban igrati)

da ne dužim, pljuska u madridu..0-1.

sad igram s valencijom :D
Mladjo

postoji i mogućnost 3D praćenja tekme, ali ja je ne koristim jer je dosta ružno napravljeno i nepraktično je jer ne vidiš kako ti stoje igrači na terenu.

imaš više kutova gledanja, a tako baš možeš vidjeti i razliku u reakciji pojedinih igrača, pogotovo ako ih uspoređuješ da vidiš koji ti bolje odgovara na nekoj poziciji ili u nekoj formaciji. uglavnom, kad se navikneš na 3d, ne možeš bez njega.
DonQuijote

Mladjo

postoji i mogućnost 3D praćenja tekme, ali ja je ne koristim jer je dosta ružno napravljeno i nepraktično je jer ne vidiš kako ti stoje igrači na terenu.

imaš više kutova gledanja, a tako baš možeš vidjeti i razliku u reakciji pojedinih igrača, pogotovo ako ih uspoređuješ da vidiš koji ti bolje odgovara na nekoj poziciji ili u nekoj formaciji. uglavnom, kad se navikneš na 3d, ne možeš bez njega.

XX
eo ja opet počeo igrat...uzeo Borussiu Dortmund...u početku novaca ni za biber...al doveo kvalitetne trenere koji oće radit i učit :) (prosinečki, laudrup...) ...završio na 8. mjestu prvu sezonu....drugu sezonu dobio par milijuna za dovođenje igrača...i prodao subotića za 12,5 mil. evra...došli mi defour i još jedan obrambeni...i par igrača na posudbu (vanden borre, saivet)...na golu mi 16-godišnjak, izdanak škole nogometa Dortmund :) ...završio na 4. mjestu...i sad sam u trećoj sezoni...i pokušat ću izborit ligu prvaka s igračima kao što su...defour,vanden borre, roque santa cruz, rosicky...i na posudbu dovedeni kompany i carlos vela....

Update:
2015.god...i osvojio ligu prvaka...prvenstvo i njemački kup još uvijek nisam...bayern munchen nepobjediv...al zato sam šef ko mamić...doovedem hamsika besplatno (istek ugovora) i za 2 sezone ga prodao u Barcelonu za 20,5 mil. evra...doveo još neke igrače tako da sad imam igrače kao...akinfeev, sidnei, schwaab, gojko kacar, j. dos santos, ignacio camacho, adem ljajić, carlos vela, kadlec, lukaku...........
Jel neko zna kako se pokreće onlajn? Jać evo majkemi popizdit :D probali smo preko hamachija i sve napravili kako smo čitali po netu, al kad upadamo stalno govori unable to connect. i to je kraj :D

Re: Football Manager 2010

Pregazilo me vrijeme definitivno!
Vratila se meni neka luda zelja iz davnih srednjoskolskih dana kada sam noci i noci probdio, milijune skolskih sati prespavao... :D i tako ja danas instaliram FM 2012 i sav pun andrenalina krenem igrat. ALI... sve bi to bilo super da ja nisam zapeo u 2009. :shock:
Sucelje promijenjeno, zbunjujuce mi za popizdit, skroz se gubim. More novih informacija, mogucnosti oko taktike, individualne postavke igraca me ubijaju, treninzi... Ta igra je miljama napredovala!
Nema smisla! Da bi se vratio na staru razinu igranja, trebam mjesec dana proucavanja i kombiniranja da bi to sve pohvatao i updateao u glavi... Nekako mi se to sve ne da i sad me instantno prosla volja za managerom. Bas sam se razocarao... :(

Tagovi