Trijumf nogometa u Gradskom vrtu!

Osijek

Trijumf nogometa u Gradskom vrtu!

NK OSIJEK - NK ZAGREB 5:3 (3:3)
Oršulić 23. min. (ag), Pranjić 32. min., Knežević 36. min., 58. min., Miličević 84. min.; Vugrinec 35. min., 38. min., 41. min.

Spektakl. Jednostavno ne postoje druge riječi za opisivanje onoga što se u subotu navečer događalo u Gradskom vrtu. Kako i bi, kad su lijepo popunjene tribine vidjele čak osam golova i, što je najbitnije, novu pobjedu Osijeka. Fantastičan niz, koji je Osječane doveo nadomak prvom mjestu, nastavljen je i danas.

Nakon početnih 20-ak minuta ispitivanja snaga krenUo je vatromet prilika i golova. Da Marin Skender neće imati previše sretan povratak u Gradski vrt, pokazao mu je za početak nesretni Oršulić, koji je nakon jednog prekida zatresao vlastitu mrežu. Tu Osijek nije stao te je deset minuta kasnije, nakon novog prekida, povisio na 2:0. Činilo se tada da će Osijek zabilježiti novu rutinsku pobjedu na vlastitom terenu. Vjerojatno je tako mislio i Igor Štimac na klupi Zagrebaša, ali i, nažalost, Ivan Kardum na osječkom golu. Međutim, tako nije mislio stari lisac u crvenom dresu, Davor Vugrinec. Prvo je u 35. minuti smanjio vodstvo domaćina. Novi hladni tuš za goste stiže samo minutu kasnije kada za 3:1 pogađa Josip Knežević. Tada se po drugi puta mislilo da je Zagreb slomljen, ali Vuga misli drugačije! U 38. minuti donosi smanjenje, a već u 41. poravnanje. 18 minuta – 6 golova! Toga bi se postidjeli i hakleri na popularnoj Srednjici! Strah se tada uvukao u navijače Osijeka, dva puta izgubljena prednost od dva gola nije slutila na dobro. Ali pošto ova utakmica ni po čemu nije bila već viđena, dogodilo se, na sreću, upravo suprotno. Novo vodstvo Osječanima donosi Josip Knežević svojim drugim golom u 58. minuti, da bi pobjedu potvrdio Ivan Miličević po ulasku u igru.

Sve ono što je prethodnih gotovo 10 godina tjeralo ljude iz Gradskog vrta u njega ih ponovo vraća. A to je dobra igra, efikasnost, promocija domaće mladosti i, što je najbitnije, pobjede. Trebalo bi zagrebati duboko u prošlost da bi se pronašao podatak o nizu Osječana od 10 pobjeda uz samo jedan remi i poraz (8 u prvenstvu i 2 u kupu). Sve to ljude ponovo vraća na stadion, i na tribinama se doista osjeća da Osječani „žive“ za ovaj današnji tim, a samim time „žive“ i za svoj grad. Raspjevani istok i fantastična Kohorta na jugoistoku danas su dali sve od sebe i vjerojatno bili jezičac na vagi koji je doveo do nove pobjede.

Vjerujem da su riječi popularne kohortaške pjesme najbolja uvertira gostovanja u Vinkovcima za dva tjedna:
Neka se čuje daleko,
Uvijek uz tebe bit ćemo.
Gdje god da igraš,
Pjesme se ore,
Vode do nove pobjede!

Tekst & foto: M.K.
igraju za usrat se,svaka cast deckima,ovo smo dugo čekali
odlična tekma, čestitam dečkima
ma igraju za deset, svaka cast štaci i ekipi...sad u vinkulju po nove bodove. :)
nisam siguran,al mislim da živimo u barceloni, pa ljudi ovo je barcelona na gradskom vrtu !!
Dobro je al ja vidim jos dosta mjesta za napredak :) Samo da je ocuvati ovu mladost i produzit ugovore svima na 3 godine pa onda i ak se prodaje netko nek ne ode ispod par milijona eura.
Vida,Pranjic,Knezevic,Ibriks,Barisic za jucer ocjena 9 ;)
centurion

Samo da je ocuvati ovu mladost i produzit ugovore svima na 3 godine pa onda i ak se prodaje netko nek ne ode ispod par milijona eura.

to me brine sam da ih ne prodaju
inace svaka im cast za ovog ibriksa,koji igrac majko mila,a iz suhopolja
centurion

Dobro je al ja vidim jos dosta mjesta za napredak :) Samo da je ocuvati ovu mladost i produzit ugovore svima na 3 godine pa onda i ak se prodaje netko nek ne ode ispod par milijona eura.

vida frajer se poigravao sa vugrincem, trenutno je sigurno najbolji stoper lige, pranjic je napokon poceo zabijati u pravu mrezu, knezevic prestao biti sebican i bezvoljan, ibriks ko metak šprica po boku, samo da se ne ozljedi, barišić kad ima svoj dan onda je car, a jucer je bio sasvim dobar kao i ostatak ekipe....samo da ne prodaju to dinamu za nekakvu sicu.
:bravo: lijepo :bravo:
bravo, bravo
slaven bilić potpuno ignorira činjenicu da je domagoj vida trenutno najbolji hrvatski stoper. ne hrvatske lige nego hrvatski! bojim se samo da se čeka prijelaz u dinamo za poziv u repku. neznam jeste primjetili, jučer je vugrinec cijelu tekmu mijenjao pozicije po terenu i svuda radio sranja ali kad mu se u drugom dijelu nalijepio flaster u obliku vide ovaj je bio pojeden.
p.s. ovako nešto ja mislim da nismo gledali skoro 10 godina u gradskom vrtu stoga uživajmo dok možemo
dečki ako sad zbog nekih ponudica i pustih obećanja pomišljate na promjenu kluba sjetite se kako je prošao Smoje! :''(

od igrača koji je bio vođa i idol, do klupe za rezerve ili čak bez nje djeli samo jedan potpis... :wallbash:

zato budite složni u izjavi: mamić, šurjak & co. odjebi :evotiga:

nakon 2-3 sezone zajedništva harat ćete po europi :victory: a po vas će doći pravi menadžeri :hug:
dosta je samo napisat riječi jedne pjesme što su neki dečki pjevali na kraju utakmice:

" daj nam chelsea da se igramo " :D
Provokator

dosta je samo napisat riječi jedne pjesme što su neki dečki pjevali na kraju utakmice:

ako si sjedio na istoku,moguce da sam to bio ja,malo zezanja uvijek dobro dode :)
Provokator

Dogovorit cu neku prijateljsku... :D

cestitke deckima,treneru!!!!
jos da razbijemo debile iz Vinkulje,prvaci!!!!

Re: Trijumf nogometa u Gradskom vrtu!

Sanjam :beer:
daj nam chelsea da se igramo....dobra dobra
Kombinacija Athletico Bilbao-a i Arsenala.
Pobjeda još više dobiva na značaju zbog priča o namještaljci koje su kružile prošli tjedan...
Bio na tekmici, bilo lijepo.
Krasna se atmosfera stvara, i za 2 tjedna, ako se poluči lijep rezultat u Vinkovcima, sjajno će biti navijačem Osijeka.

Ali u cijeloj eugforiji, mene jedna stvar zabrinjava. Tri kardinalne greške Karduma i tri gola na njegovu savjest. http://www.net.hr/sport/page/2009/11/07/0162006.html?pos=n1
RKL

Bio na tekmici, bilo lijepo.
Krasna se atmosfera stvara, i za 2 tjedna, ako se poluči lijep rezultat u Vinkovcima, sjajno će biti navijačem Osijeka.

Ali u cijeloj eugforiji, mene jedna stvar zabrinjava. Tri kardinalne greške Karduma i tri gola na njegovu savjest. http://www.net.hr/sport/page/2009/11/07/0162006.html?pos=n1

dobro čuj, nakon tako lošeg prvog poluvremena zujio je još nekih 15 minuta u drugom ali onda kad je bilo najvažnije, zadnjih pol sata, bio je super siguran. pitanje je sad kakav je mentalno. stoga u vinkovcima očekujem ili njegovo ekstremno dobro ili ekstremno loše izdanje. mlad golman, šta ćeš.
gledaj to s vedrije strane.skender je popio 5 komada :D

SVI U VINKOVCE!!!

p.s. nadam se da priče koje kruže oko dovođenja živkovića također nemaju uporište jer bi to bila katastrofa!
asko

SVI U VINKOVCE!!!

p.s. nadam se da priče koje kruže oko dovođenja živkovića također nemaju uporište jer bi to bila katastrofa!

slazem se, ovo sa živkovićem bi bila potpuna katastrofa, a i on se nebi nikako mogao uklopiti u ekipu, prestar je i islužen igrac..valjda nece napraviti takvu gresku, ako ce vec uzimati stopera neka vrate smoju.
ne treba kvariti ovu mladost sa nekim isluzenim starim igracima. mozda 1-2 u ekipi ali vise od 3 ne treba. Bit ce jos oscilacija ali vecina ovih klinaca vec sada ima 2-3 sezone iza sebe i to je dosta za nasu ligu a bit ce uskor oi za koje kolo u Uefi :)
centurion

ne treba kvariti ovu mladost sa nekim isluzenim starim igracima. mozda 1-2 u ekipi ali vise od 3 ne treba. Bit ce jos oscilacija ali vecina ovih klinaca vec sada ima 2-3 sezone iza sebe i to je dosta za nasu ligu a bit ce uskor oi za koje kolo u Uefi :)

ee to je ono sto sam i ja htio reci, slazem se u potpunosti. :D
ovo je fantastican nogomet! svaka čast dečkima! samo tako i nastavite! :)

atmosfera na stadionu je isto odlična! ove jesni stvarno uživam na utakmicama! :)
kyx

Provokator

Dogovorit cu neku prijateljsku... :D

Ma sta ce Celzi tu,ima takvih klubova i po hrvatskoj :D
Cestitke Osijeku.
pih...kak bi tek igrali da im plaće redovno sjedaju na račun :)
asko

SVI U VINKOVCE!!!

Još si ja i mislim jučer šta Živković radi na utakmici...
a mogu se kladiti da će pederi s HTV i slijedeće kolo direktno prenositi zvjezdice iz Dinama...
c-192

a mogu se kladiti da će pederi s HTV i slijedeće kolo direktno prenositi zvjezdice iz Dinama...

nevjerujem. prenose oni slavonski derbi dosta često. pogotovo kad se igra u vinkulji. prenosili su ga u krajnjoj liniji i prošle godine kad smo i jedni i drugi bili u banani pa di neće sad kad smo 2. i 3.
svi u vinkovce!
Da su nam ostali Smoje i Skender bili bi sigurno drugi na tablici. Garantirano bi primili 5-10 golova manje. Dugo sam upozoravao na Kneževićev talent, dečko mora samo malo poraditi na nekim elementima (manje soliranja, bolja defanzivna igra) i bit će reprezentativni potencijal. Već sada nije lošiji od razvikanog Badelja. Vida je definitivno jedan od najboljih stopera u ligi, no i on još mora sazrijeti, ponekad se malo zaigra i teži kompliciranim rješenjima. Marcello Lippi je svojevremeno rekao Tudoru 'Postat ćeš pravi igrač kad naučiš lopte ispucavati na tribinu'. Uh, kad bi još otkinuli one cibalijanere tamo u vinkulji...
Mladjo

nevjerujem. prenose oni slavonski derbi dosta često.

???

Dvaput su ga prenosili. Jednom finale kupa 1999. i drugi put ono prošle sezone iz VK.
Ak je tebi to često :roll:
cohors

Mladjo

nevjerujem. prenose oni slavonski derbi dosta često.

???

Dvaput su ga prenosili +. Jednom finale kupa 1999. i drugi put ono prošle sezone iz VK.
Ak je tebi to često :roll:

neznam, imo sam osjećaj da su više puta prenosili. uostalom na tim tekmama uglavnom budem pa me iskreno boli briga oće prenosit ili ne
Lijepa serija dobrih rezultata se napravila i svaka čast dečkima na tome.

Koef da Vida na zimskom prijelaznom roku prelazi u Dinamo je 1,03 :-)
šteta ako vida ode, al ja sam mišljenja da će svi oni otić cim uhvate priliku.. ipak je osijek s financijske strane rupa bez dna ;)
badman

asko

SVI U VINKOVCE!!!

slazem se, ovo sa živkovićem bi bila potpuna katastrofa, a i on se nebi nikako mogao uklopiti u ekipu, prestar je i islužen igrac..valjda nece napraviti takvu gresku, ako ce vec uzimati stopera neka vrate smoju.

Nema straha da bi Živković bio angažiran za NK Osijek, ono zbog čega ima straha je razlog zbog kojeg je dotični bio na utakmici a bio je zbog odvođenja Osijekove mladosti i s kim se susreo i tko mu je omogućio iz rukovodstva kluba susret sa Osijekovim igračima. Tako da ove priće o neprodaji igrača su priće za malu djecu.
Igra se ko nikada i oko igrača i trenera Štace sa svojim pomoćnicima Vranješem i Grnjom sve je ko nikada...ne zna se koji je igrač bolji..sve se posložilo i uživanje je gledati. No tko će to zadržati sa ovim stanjem u klubu i nesposobnim rukovodstvom, plaća ni otkuda, premije ni ne spominje nitko I to je vrijednost ove mladosti da bez obzira na sve ginu za ovaj klub...Opravdane su povike na Bilića zbog nepozivanje Vide u reprezentaciju koji to apsolutno zaslužuje...no što reći ako taj isti njegov klub isto tako ga ne cijeni pa ima igrača poput Todorčeva koji ima duplo veća primanja od njega ili nekoliko puta više od jednog Miličevića, Jugovića, Ibriksa, Kurtovića.
Ovo skoro Osijek nije imao...ovu mladost poniklu iz Osječke škole nogometa sa stručnim štabom domaćih trenera..to je ekipa koju bi trebalo zadržati namanje 2-3 godine i ne znam tada ko bi im se suprostavio u HNL-u pa i Dinamo sa svim svojim strancima.

Tagovi