Humanitarni koncert - Mandrili, La Gusta Superior, Popeye, Dogo Argentino i ostali...

Osijek

Humanitarni koncert - Mandrili, La Gusta Superior, Popeye, Dogo Argentino i ostali...

U Šećeranskom domu, u Osijeku, u subotu 31. listopada 2009. održat će se veliki Humanitarni rock koncert za liječenje metaboličkih bolesti u djece. Koncert je najavljen za 20 sati, a nastupit će sljedeći bendovi: Daidaia (Rijeka), Go Mars (Osijek), Mandrili (Rijeka), La Gusta Superior (Osijek), One Piece Puzzle (Rijeka), Popeye (Pula) i Dogo Argentino (Osijek).

Karte...
- 50 kn u pretprodaji (Big Ben, Kesten, Remi, Valentino, Feral)
- 70 kn na dan koncerta

Poslušajte jingle!
Povijesni medij

Kako smo svake godine namijenili odraditi humanitarne akcije za kronične bolesti u djece, tako smo se odlučili pomoći roditeljima djece koja boluju od autizma. Roditelji ovakve djece neumorno se bore protiv ove kronične bolesti pa im evo pokušavamo pomoći malim znakom pažnje da smo ipak uz njih.

Nadamo se da će nam i ova akcija uspješno završiti, kao i mnoge do sada.

Organizatori ove akcije su roditelji.

Hvala na razumijevanju,
Goran Kovačević i Slobodan Šijan

Autizam...

...se smatra biološkim razvojnim poremećajem mozga koji u svojoj manifestaciji može varirati od vrlo blagih do izrazito teških simptoma, zbog čega se označuje kao autistični spektar. Najblaži oblik poremećaja naziva se ašpergerovim sindromom ili visokofunkcionalnim autizmom. Karakterizira ga normalan razvoj govora i inteligencije ali uz česta stereotipna ponašanja i otežano socijalno funkcioniranje. Djeca iz autističnog spektra međusobno se jako razlikuju po svojim sposobnostima, načinu ponašanja i komunikacije. Vrlo često su prisutne stereotipije, obraćanje samima sebi u 3. Licu, različiti strahovi, ispadi bijesa, hiperaktivnost ili pretjerana pasivnost. Vrlo je teško odrediti stvarne mogućnosti i potencijale djeteta jer je ono često djelomično odsutno i nezainteresirano za uobičajene aktivnosti. Nerijetko ih privlače neobični svjetlucavi, rotirajući ili predmeti neobičnih tekstura. Neka su djeca izrazito nadarena na području matematike, memoriranja ili umjetnosti. Uz sve oblike autizma nisu rijetke pridružene bolesti kao što je epilepsija. Nedavna istraživanja pokazuju rasprostranjenost od 6 na 1000 ljudi za spektar autizma. Uzroci su za sada nepoznati, a jedino je sigurno da nema jedinstvenog uzroka već da su oni splet predispozicija, okolnosti i utjecaja različitih za svaku osobu.

Autizam se javlja do treće godine djetetovog života i prvi ga uoče roditelji. Oni primjećuju da se njihovo naizgled zdravo dijete ponaša različito od vršnjaka, da je zaokupljeno sobom i svojim svijetom. Do službenog postavljanja dijagnoze u Hrvatskoj obično prođe još nekoliko godina što je velika šteta jer se najviše može pomoći upravo u prvim godinama života. Primjerenim i svakodnevnim logopedskim, defektološkim i senzoričkim terapijama uz određeni režim ishrane, te dohrane tijela i mozga nutritijentima moguće je postići ohrabrujuće rezultate i visok nivo funkcioniranja. Djeca i ljudi s autizmom često imaju niz metaboličkih poremećaja, alergija, vrlo oslabljeni imunitet, viruse, bakterije, parazite, gljivice, teške metale…. tako da neki autizam u stvari smatraju skupinom simptoma za do sad neprepoznatu bolest.

Nažalost, najčešće za odgovorima o uzrocima i mogućim terapijama tragaju roditelji sami uz poneke liječnike-entuzijaste koji su dovoljno otvoreni da idu putevima koji još nisu službeno priznati u medicini. Međutim, često se roditelji iskažu u svojoj intuiciji, što kasnije potvrde testovi i terapije.

Ujedinjeni narodi su 2. travnja proglasili Svjetskim danom autizma.

Zahvala svima koji se odazovu i humano mamuraju na dan svih svetih.

Najava na Facebooku: Humanitarni koncert za liječenje metaboličkih bolesti u djece.

Kamo za Halloween? - portal Osijek031.com ekskluzivno donosi opsežan pregled mjesta za tematski provod na Halloween. Ostala zbivanja pogledajte u rubrici Najave 031
OPP :yahoo: jooj pa bankrotirat cuuu
Još da sam ikad čula za njih...pa ajd...
Informiraj se, umjesto da prigovaras...A da svira i bogapitajtko, koncert je humanitarnog karaktera, isplati se ;)
Stella1989

Još da sam ikad čula za njih...pa ajd...

...osim ovog, imaš još hrpu koncerata tipa Jole-sviram po svadbama, Simonica ti je bila nekidan, a i Merlin će evo....propustila si tamburaše na Danima piva.....
...dobro @evilpuding veli - humanitaran je karakter, ako ništa drugo, bar bi te to moglo malo povući da prestaneš srat po svemu.....
anakonda

...osim ovog, imaš još hrpu koncerata tipa Jole-sviram po svadbama, Simonica ti je bila nekidan, a i Merlin će evo....propustila si tamburaše na Danima piva.....
...dobro @evilpuding veli - humanitaran je karakter, ako ništa drugo, bar bi te to moglo malo povući da prestaneš srat po svemu.....

1. Ajd da su to neki poznat(ij)i bendovi. To možda zna za njih nekolicina s ovog foruma pa će onda svi reć': ''Waooo, dolazi nam taj i taj bend...'', i onda popljuvati nekoga tko za njih nitko nije čuo.
2. 50 ili 70 kn je malo i puno nego humanitarno...pogotovo u današnjim vremenima...
3. Da je to nešto što me zanima, tj. bendovi koji su poznati, i koje volim, ni 50 kn mi ne bi bilo puno!

A da dođu zasvirati možda bendovi koji su nam USKRAĆENI zbog ukidanja ''Jeseni uz Osječko''..?

Onda bi puno ljudi ''odriješilo kesu'', a ja prva među njima!

Pozz
...LaGusta i Dogo Argetino su bendovi koji su već godinama na osječkoj sceni,počinjali su kad si otprilike piškila u pijesku.... oni koji prate tu istu osječku scenu, znaju o kakvim se bendovima radi i njihovoj kvaliteti...prema tome, zaista nemaš argumenata za tvoj stav....dobro ti je gore netko rekao - prvo se raspitaj, pa onda sudi....
A Gužva u 16-ercu ništa, Grupa tvog života i ostale ne-osječke grupe, opet ništa?
Kad će biti neki pravi rock koncert...Hladno pivo, Gužva, Psihomodo pop, Maajke.....i još brdo kvalitetnih bendova..?
Stella1989

A da dođu zasvirati možda bendovi koji su nam USKRAĆENI zbog ukidanja ''Jeseni uz Osječko''..?

Onda bi puno ljudi ''odriješilo kesu'', a ja prva među njima!

Pozz

I onda se ljudi čude zašto nam je scena u kurcu i nema novih rock bendova...pa KAKO DA BUDE KADA JOŠ UVIJEK PROLAZI ISTO SMEČE KOJE SE SERVIRA 15 ZADNJIH GODINA i koje nije 10 godina izdalo dobar album ili barem 2-3 hita, kao sto su Majke, Psihomodo, Belfast, Jinx i sl. Jebote, kako se raspizdim na ovakve stvari...

Ovi bendovi, prije svih Popeye, Mandrili i OPP se mogu popišati po gore navedena jer su im pojeli za večeru i kvalitetom i originalnošču, ali zbog ljudi koji su navikli na ono i ne daju šansu nečemu novom su ovdje gdje jesi, gotovo u undergroundu...
Stella1989

A Gužva u 16-ercu ništa, Grupa tvog života i ostale ne-osječke grupe, opet ništa?

Gužvu i Grupu si imala na Humanitarcu za Prgometa, Gužva će ti imati veliki solo koncert u 1. mjesecu...OStalih bendova će također biti, biti će svega, ali jebote, počni malo slušati nešto novo i istraživati. Između ostalog i sam sviram u jednom bendu, trudimo se pun qrac, i kako da se osjećamo i mi i svi ostali bendovi onda kada vidimo da nas dodje gledati 40 ljudi, od kojih osobno poznamo 38, a jedan Psihomodo Pop koji je uvijek bio prosječan bend, plagijator Ramonesa i Stoogesa, ali barem zabavan u ono vrijeme, dovuce brdo ljudi, a sve što je ostalo od njih su izlizani već 1000 puta izvrčeni hitovi i kreveljane debila Gopca...
Stella1989

Kad će biti neki pravi rock koncert...Hladno pivo, Gužva, Psihomodo pop, Maajke.....i još brdo kvalitetnih bendova..?

buuuhhhaaaa...

ovo je predobro,barem sam se nasmijao
E, mene zanima u kojem je kvadrantu ta T-metropola...
PowerPuff

E, mene zanima u kojem je kvadrantu ta T-metropola...

...daleko od realnog svijeta, kako mi se lijepo vidi....
...u kvadrantu gdje su Psihomodo i slični najbolji rock bendovi, a Gazde najbolji tamburaški bend....al' neka - op,op,op - @Stela je muzički stručnjak i ne dao bog da netko ima drugačije mišljenje!!!!...op, op, op....
Pohvala za humanitarni karakter koncerta, ali mislim da jedan bend koji pjeva "Pere žuto, pere bijelo...daj mi dop" (OPP) nema što tražiti na koncertu čiji je cilj prikupljanje novca za liječenje bolesti.

Ne volim ih, priznajem! :)
Stella1989

loool boze pa koliko sam ja skuzio skoro svake godine su ti bendovi u osijeku

konacno su neke nove rock bendove (poseban naglasak na OPP koji uzivo odusevljavaju) uspjeli dovesti a i cijena nije uopce prevelika a jos je i humanitarnog karaktera :)
svaka cast organizatoru i vjerojatno se vidimo u sub
Mandrili , La Gusta Superior i OPP predobre grupe originalnost na mjestu!!

Re: Humanitarni koncert - Mandrili, La Gusta Superior, Popeye, Dogo Argentino i ostali...

Radili smo predavanje o autizmu u sklopu ovogodišnjeg Festivala FUZija i stvarno me se dojmilo, pa stoga pozdravaljam event same organizatore i bandove koje nastupaju. Svaka čast
anakonda

...u kvadrantu gdje su Psihomodo i slični najbolji rock bendovi, a Gazde najbolji tamburaški bend....al' neka - op,op,op - @Stela je muzički stručnjak i ne dao bog da netko ima drugačije mišljenje!!!!...op, op, op....

@Anakonda, ne se*i! ;) Karikirala sam Psihomodo pop...i takvi diklići...Meni su osobno najbolji od naših domaćih bendova Belfast Food, Gužva u 16-ercu, Hladno pivo i takvi neki bendovi. Psihomodo pop ne slušam, ali bendovi takvog tipa su dolazili samo većinom na ''Jesen uz Osječko''. Tako da nema više baš puno prilika čuti takve stvari kao što to je to donedavno bio slučaj, a sad su tu Merlin i Čolić. Čolić mi ima par dobrih pjesama, ali ovako mi nije ništa posebno.
Čula sam se s Belfastovcima i ne planiraju skoro doći u Osijek, tako da ću na neki njihov koncert možda morati putovati, ako bude para, negdje u neki sasvim deseti grad, jer ih ovdje neće biti. Sve nestaje...pa tako i ti dobri koncerti koje volim!

@Evil Poodingh, tko je rekao da ja ne dam šansu drugom bendovima? Slušam ono što volim, a ako za neke nisam čula, ili ako mi se ne da to slušati/ne sviđa mi se, pa što onda...tko voli nek izvoli! Kažeš da i sam sviraš u nekom bandu...pa valjda onda i znaš da uspjeh ne dolazi preko noći...svi su se ti bendovi, za koje ti kažeš da su, citiram :''SMEĆE KOJE SE SERVIRA 15 ZADNJIH GODINA!'', trudili godinama za svoj uspjeh i probijali se na sceni, a sad što si ti možda zbog toga revoltiran što vi niste još ni blizu toga...postoji UFO, a nekad je postojala i ''Jesen uz Osječko'', gdje su bendovi poput onog u kojem ti sviraš, imali prilike pokazati što znaju.

I btw, slušam stvarno jako puno vrsta glazbe (house, hip-hop, punk, rock, metal, dance i još svašta) i onih nepoznatih pjevača/grupa, većinom stranih ili nešto od domaćih...tako da puno vremena provodim slušajući glazbu i stvarno mi onda nitko ne može reći da ne istražujem i ne slušam nešto novo...slušam ono što mi se sviđa. Kad god negdje idem, ne idem bez svog MP4-ja, stalno su mi sluške na ušima i to po 2h dnevno najmanje+slušanje mjuze kod kuće...tako da...
ma kada si se to cula sa Belfastovcima, kada su Belfastovci u pregovorima s nama za promociju novog albuma :D, i to vrlo skoro...eto da i ja odam nesto, iako inace nista ne pricamo dok finalno ne dogovorimo...

Btw na Jeseni uz Osjecko sam svirao sa proslim bendom, i moram priznati da se tamo prema manjim bendovima odnose kao prema svjezem govnetu, i ne bi mi na pamet palo tamo svirati, a i UFO je do ove godine ima slican odnos, ove godine su to popravili ali im je izbor i kolicina bendova bio loš...

Nisam ja ništa revoltiran, ja niti nemam želju biti jednog dana Psihomodo Pop, radije bih imao reputaciju kakvu npr sada imaju jedni Orange Stripsi ili Mandelbrot Set, bendovi za koje iskreno sumnjam da si čula, a kod nas su već godinama ime u undergroundu, a po Europi isto rasturaju i ultra su popularni...

Btw nije bitno što ti slušaš, bitno je to da su ljudi danas takvi da po svemu što nije poznato ( JOŠ ) automatski pljuju...
Evil Poodingh

ma kada si se to cula sa Belfastovcima, kada su Belfastovci u pregovorima s nama za promociju novog albuma :D, i to vrlo skoro...

Evo ovako: Belfastovcima nekad pošaljem mail, a i čujem se s njima preko njihove stranice...slobodno možeš pogledati. A prošle godine sam imala s njima jedan baš fora i iscrpan intervju...dok sam još išla u srednju, koji je krasio dvije stranice lista moje srednje škole i bio senzacija.

Pozz
pa dobro, ja samo kazem, mozda oni ne znaju sto njihov manager dogovara, ali Belfaste ces moci gledati u Mini Teatru ;)
Evil Poodingh

pa dobro, ja samo kazem, mozda oni ne znaju sto njihov manager dogovara, ali Belfaste ces moci gledati u Mini Teatru ;)

Tako su mi napisali...a često znaju reći da skoro neće u Osijek. Znaš li možda kad bi trebali nastupati u Mini Teatru, da unam pripremiti BF Majicu? :)
ne znam, ti pregovori ne idu preko mene nego preko druge osobe, no cim bude dogovoreno biti ce najavljeno...
Evil Poodingh

ne znam, ti pregovori ne idu preko mene nego preko druge osobe, no cim bude dogovoreno biti ce najavljeno...

Ok, tnx anyway!
I da nije humanitarnog karaktera, prostor i izvodjaci zasluzuju placanje uzlaznice od 50 kn.

Mislim da bi najbolje bilo da se u buduce na humanitarnim koncertima placa ljudima na ulazu sto su uopce dosli. Koliko iznosi neka prosjecna dnevnica?
no comment , uvrede od osoba koje imaju izgrađen sustav vrijednosti kakav je kod doticne osobe netreba se uopce osvrtati se na neke prozivke i provokacije.
avantgarde

I da nije humanitarnog karaktera, prostor i izvodjaci zasluzuju placanje uzlaznice od 50 kn.

Mislim da bi najbolje bilo da se u buduce na humanitarnim koncertima placa ljudima na ulazu sto su uopce dosli. Koliko iznosi neka prosjecna dnevnica?

ajoj, u svakoj šali malo zbilje, nažalost.....

neke osobe traže da se dovedu madona i robi vilijams osobno na koncert humanitarnog tipa...samo za njih, i to u Osijek, u šećeranski dom, a gdje drugdje.

sve mi izgleda kao podvala nekog od klubova koji organiziraju helovin parti...? ili se varam
mengeskas

avantgarde

ajoj, u svakoj šali malo zbilje, nažalost.....

neke osobe traže da se dovedu madona i robi vilijams osobno na koncert humanitarnog tipa...samo za njih, i to u Osijek, u šećeranski dom, a gdje drugdje.

sve mi izgleda kao podvala nekog od klubova koji organiziraju helovin parti...? ili se varam

Na kog se to odnosilo?
superweshmashina!!
lajna i roTAACIJAA!
zen031

Pohvala za humanitarni karakter koncerta, ali mislim da jedan bend koji pjeva "Pere žuto, pere bijelo...daj mi dop" (OPP) nema što tražiti na koncertu čiji je cilj prikupljanje novca za liječenje bolesti.

Ne volim ih, priznajem! :)

Evo, moram priznati da sam se suzdržavala komentara, ali kad sam vidjela daljnji tijek rasprave,......
Jesmo malo prestrogi? Ili nismo?
Ne znam, ali lajkam otipkano :yes:
Pa organizirajte Vi nešto po Vašem ukusu, a mi ćemo se suzdržavati od gluposti koje pišete.
Ukoliko to napravite, imate mogućnosti za dvije korisne stvari, biti na zabavi kakvu volite, a ujedno to namjeniti onima kojima je potrebno.
kako mi idu na živce ljudi koji su si svi važni kako idu na humanitarku a drugi su sebična gamad pa ne idu. jebote led, ako oću pomoć nekom pomoći ću, ne trebaju mi tu neki šugavi eventi da se natjeram za to. drugo je ako ideš spojit ugodno s korisnim, a ja ovdje ne vidim ništa ugodno ;) tako da ću preskočit. jbg, baš sam đubre :(
Evil Poodingh

Ovi bendovi, prije svih Popeye, Mandrili i OPP se mogu popišati po gore navedena jer su im pojeli za večeru i kvalitetom i originalnošču,

lega na ovo se moram :lol: . i to još jednom :lol: . nhf ;)
ako je popaj originalan ja sam franjo asiški. problem našeg mentaliteta je u tome što ne vidimo dalje od naše smrdljive selendre. tako je npr. ovdje originalan dino dvornik i sl. gluposti. ako nitko u tvojoj državi ne svira sličnu glazbu kao i ti to ne znači da si popularan. u hr. ima stravično malo originalne glazbe. "alternativa" je gotovo isključivo sastavljena od bendova koji faktički sviraju prežvakane obrade bendova koji su utemeljili pojedini žanr. iz više razloga: 1. nemaju čuke za glazbu i izričaj 2. publika im je jebeno konzervativna i ništa imalo izvan ustaljenih granica na koju briju im ne dolazi u obzir
od trenutno aktivnih hrvatskih izvođača za koje bi svatko recimo morao znati, a da su kvalitetni i originalni izdvojio bih npr. Kries. kakvi popaji...
@ puding - za majke i sl. gluposti se totalno slažem ;). let 3 i ta balega kirvajska već...
Kodrann

kao i ti to ne znači da si popularan.

ovdje ide originalan, a ne popularan, my bad ;)
Da se nadovežem na svoj prethodni komentar: nemam ništa protiv ove i sličnih manifestacija, baš nasuprot. Samo mi nije baš logičan spoj OPP i borba protiv bolesti. Kao da Vital Remains skuplja lovu za Caritas.

Toliko.
Ugodan provod svima želim.
zen031

Da se nadovežem na svoj prethodni komentar: nemam ništa protiv ove i sličnih manifestacija, baš nasuprot. Samo mi nije baš logičan spoj OPP i borba protiv bolesti. Kao da Vital Remains skuplja lovu za Caritas.

Toliko.

meni je to npr. jako logično ;)
postoji nešto što se zove sarkazam i parodija ;). i izbacivanje viška energije kroz kreativnost. a upravo to rade ovi iz OPP-a. uopće me ne bi začudilo da npr. Suzuki iz VR-a (iako više nije tamo al bijo je glavni bajo jel) vikendom posjećuje djecu u vrtiću i kvalitetno se druži s njima (bez ikakvih primisli :D ).
Kodrann

zen031

Toliko.

postoji nešto što se zove sarkazam i parodija ;). i izbacivanje viška energije kroz kreativnost. a upravo to rade ovi iz OPP-a. uopće me ne bi začudilo da npr. Suzuki iz VR-a (iako više nije tamo al bijo je glavni bajo jel) vikendom posjećuje djecu u vrtiću i kvalitetno se druži s njima (bez ikakvih primisli :D ).

kad smo već kod toga sada mi je pao na pamet donedavni član Gorgorotha, koji je deklarirani satanistički bend. basista njihov jel je po zanimanju teta u vrtiću. pa si ti misli ;). problem je što su kod nasl judi prezadrti da bi razumjeli slojevitost ljudi i potrebu za ispražnjavanjem. zašto i bi kada mogu mlatit ženu i decu kod kuće ;)
Kodrann

Kodrann

zen031

Toliko.

kad smo već kod toga sada mi je pao na pamet donedavni član Gorgorotha, koji je deklarirani satanistički bend. basista njihov jel je po zanimanju teta u vrtiću. pa si ti misli ;). problem je što su kod nasl judi prezadrti da bi razumjeli slojevitost ljudi i potrebu za ispražnjavanjem. zašto i bi kada mogu mlatit ženu i decu kod kuće ;)

:gg: :gg: :gg: :gg: :gg:
Vish,a i ono Hladno Pivo ima stvar:
'Kad su problemi preteski,
Ti samo uzmi heroin,
Ako je jednom premalo,
Zajebi ih - uzmi duplo!'
Sunce li jim jim njiovo,iruda't! :-D
mengeskas

Pa organizirajte Vi nešto po Vašem ukusu, a mi ćemo se suzdržavati od gluposti koje pišete.
Ukoliko to napravite, imate mogućnosti za dvije korisne stvari, biti na zabavi kakvu volite, a ujedno to namjeniti onima kojima je potrebno.

sunce kalaisano....presiguran sam da nisam ovo nažvrljao ja....nije moj izričaj ako ništ drugo. siguran sam da nisam više od 3 piva sinoćke popio, ter bi se sjećo da sam napiso ovo....tko li me hakiro dam i je znat'?

no nea veze, u jedno sam siguran, slažem se sa svakom točkom i zarezom ovog hakiranog posta. tako je.
[spam removed]
bazooka_joe

Vish,a i ono Hladno Pivo ima stvar:
'Kad su problemi preteski,
Ti samo uzmi heroin,
Ako je jednom premalo,
Zajebi ih - uzmi duplo!'
Sunce li jim jim njiovo,iruda't! :-D

pa gle ako netko ne kuži sarkazam tom nema pomoći. neka takvome mozak služi za kombiniranje tiketa u kladionici i složene odluke tipa: podriguša ili burek.
E nekima ne služi ni za to, nego za baljezganje po forumu.
zen031

E nekima ne služi ni za to, nego za baljezganje po forumu.

pozdrav kolega!
La Gusta Superior zakon grupa..bicikleta:-D

Tagovi