Autor |
Poruka |
Ingo
Ukupno postova: 3470 Lokacija: Osijek Spol:  Muško
|
Sreća da Mađari i Bosanci ne razmišljaju ovako
|
bosanci uopce ne razmisljaju nista ... jer imaju mozda 12 km autoceste. Dakle, kao sto sam rekao ... SADA u doba krize ne moramo iscrpljivati fondove i graditi taj komad autoceste jer nam bas nista ne donosi ... nego se mozemo strpiti koju godinu. |
|
|
|
|
 |
zlusch
Ukupno postova: 2038 Lokacija: Sjenjak Spol:  Muško
|
|
|
 |
muvifrik
Ukupno postova: 878 Spol:  Nebitno
|
da, imaju malo više od 12 km autoceste, negdje oko 14.  nedavno sam prolazio tom cestom, oni prvo sagrade izlaze i prilaze autocesti pa kad to sve završe, e onda im bilo čudno, nešto fali, samo što? kad ono: a naplatne kućice? |
|
|
|
|
 |
jao,uf Ukupno postova: 29 Spol:  Nebitno
|
neka nama če naše gradsko vodstvo uz pomoč županjiskoga napraviti cestu,jebeš ti vladu,hac i ostale.Glava če nama iz BiH osigurati pare za naše ceste.
živio hdssb sa bIh VODSTVOM ŽIVIOOOOOO. |
|
|
|
|
 |
VESP Ukupno postova: 285 Spol:  Nebitno

|
A zasto se i drugi onda ne strpe koju godinu? Zar ne mislis da smo mi bili dosta strpljivi? |
|
|
|
|
 |
Ingo
Ukupno postova: 3470 Lokacija: Osijek Spol:  Muško
|
A zasto se i drugi onda ne strpe koju godinu? Zar ne mislis da smo mi bili dosta strpljivi?
|
objektivno je slavonica prazna ... osim osijeka, belisca i valpova, nitko ne gravitira tom dijelu koridora 5C. Vukovar i vinkovci idu na zupanju jer im je blize.
Pola Siska radi u ZG i ta prometnica je jako opterecena. O Dalmaciji ti necu objasnjavati koje su koristi.
Bez bosanskog i madjarskog dijela koridora 5C imamo samo troskove za odrzavanje, popravke, struju ... ovog naseg dijela koridora.
Ne bi volio nasjedati na to nametanje kompleksa lokalnih politicara 'nas nitko ne voli' ili 'mi smo ugrozeni' ... jadno je to. |
|
|
|
|
 |
bavaria Ukupno postova: 262 Spol:  Nebitno
|
a danas komentari ... a ja bi u Budimpeštu ... zato mi treba autocesta ...
a ja pitam: a koliko puta bi ti išao u budimpeštu? |
|
|
|
|
 |
zuki Ukupno postova: 101 Spol:  Nebitno
|
Vladi u Zagrebu ne bi trebalo biti važno tko je gdje na vlasti kada su u pitanju ovakvi projekti. Ovo je jedan u nizu dokaza da gdje HDZ nije na vlasti tamo i ne ulaže ništa, a pravdaju se da jedino oni misle i mogu nešto napraviti. Pa gospodo iz HDZ-a i Slavonija je Hrvatska, pa ako toliko volite Hrvatsku ulažite i razvijajte ravnomjerno bez obzira na vlast u lokalnim sredinama. |
|
|
|
|
 |
oftopik
Ukupno postova: 431 Spol:  Nebitno
|
aj za autocestu mi nije tolko ni žao, al za obilaznicu je i to jaaaaakoooooooo  |
|
|
|
|
 |
KPGS Ukupno postova: 10 Spol:  Muško
|
Ovdje se ipak ne radi o tome da se od gradnje tih cesta odustalo. Da bi se od nečeg moglo odustati, najprije bi trebalo imati projekt i sredstva da se to uopće gradi. Za navedene projekte bilo je jasno od početka da nema nikakve šanse da se ove i slijedeće godine osiguraju novci za gradnju. Radi se o bezveznoj predizbornoj propagandi Hdz-a i njihovog kandidata Tomislava Ivića, danas ministar
|
Projektna dokumentacija postoji, a novac za dvoranu bolje da je potrošen na obilaznicu.
S ostalim se slažem. |
|
|
|
|
 |
bazooka_joe
Ukupno postova: 3237 Spol:  Nebitno
|
Slavonika je prazna i takva ce ostati dok netko ne uvede lijepo sustav vinjeta za sve drzavne ceste i autoceste. Tek tada ce taj komad autoceste biti lijepo iskoristen kamionima u tranzitu i domacem prometu. |
|
_________________ "We've arranged a global civilization in which most crucial elements profoundly depend on science and technology. We have also arranged things so that almost no one understands science and technology. This is a prescription for disaster. We might get away with it for a while, but sooner or later this combustible mixture of ignorance and power is going to blow up in our faces." - Carl Sagan |
|
|
 |
W.M. Felt Ukupno postova: 2158 Spol:  Nebitno
|
Barem je onda taj dio odrađen. A potrošnja novaca stvar je (u ovom slučaju pogrešnih) prioriteta. Osim obilaznice, trebalo bi hitno razmotriti drugu traku na Sv. L. B. Mandića prema Čepinu, i rješavanje željezničkog prijelaza. Na toj će cesti uskoro biti čak dva nova trgovačka centra, a i sad je katastrofalno zagušena prometom. No opet, možda je bolje imati dovranu gubitaša, bazene gubitaše, i takve slične projekte. |
|
|
|
|
 |
lancelott Ukupno postova: 158 Spol:  Nebitno
|
Promet u gradu (i oko grada) svakako je veći prioritet od autoceste.
Rješavanje sve izglednijeg prometnog kolapsa u Osijeku bio je pre tvrd orah za svaku vlast. Koliko radi loših (nikakvih) odnosa s vlastodršcima u Zg, toliko zbog nemanja političkih "muda" da se pokrene drastičan rez u tkivu Osijeka.
Ako se dobr sjećam, bio je jedan "The man with the balls" u jednoj od mnogih Osječkih predizbornih kampanja koji je nudio ideju izmještanja željezničkog prometa iz grada, drugu traku obilaznice, rješenje prometa u mirovanju (parkirališta)... no prometna studija vrijedna milion kuna i dalje žmiri u mraku neke ladice dok se razmišlja o novoj. Kako je situacija gradske blagajne trenutno takva kakva je, eto još razloga za mirovanje. Hmmm... barem da mašta radi dok je kesa prazna...pa da se krene, jednom zajednički - spremno i udarnički
Nije bolje imati dvoranu gubitaša, ali je bolje koristiti dvoranu "Gradski vrt" od 200 mil. kuna, nego da dvorana "Gradski vrt" od 860 mil kuna nekome učini korist.
NIje bolje imati školjkaste bazene čija jeukupna vodena površina programski iskoristiva za kreativno plutanje, nego je bolje imati objekt čija vodena površina programski može zadovoljiti obuku neplivača, sport, rekreaciju i medicinsku terapiju.
U slučaju bazena samo financije (nigdje u svijetu, pa ni kod nas) nisu i ne mogu biti mjerilo koje odlučuje o potrebi i sveukupnoj "isplativosti" objekta.
Dakle, za snalaženje u cijeloj ovoj temi, samo je sitnica uvijet - treba biti svjestan. |
|
|
|
|
 |

|
Ja se vozim svaki tjedan dva puta od Os do Dj i nazad i prometa je sve vise! Kada bude u potpunosti izgradjena biti ce vrlo prometna!Mi trebamo svoje izgraditi ! Lega po tvome nama nista ne treba!Aj sad jednu pametnu! |
|
|
|
|
 |

|
Ova zadnja se ne odnosi na tebe Bazooka Joe! |
|
|
|
|