Autor |
Poruka |
bavaria Ukupno postova: 262 Spol:  Nebitno
|
dodatak:
srednjika, sokolski centar, klizalište, kopika, nogometna igrališta, iktus, pomoćno igralište nk osijeka ... moš' okupiti mase gdje god hoćeš na ovim prostorima ... |
|
|
|
|
 |
russell
Ukupno postova: 317 Lokacija: v.lj.b. Spol:  Muško
|
mislim da je tu sav problem svakog osjeckog sportskog kolektiva objasnjen,naravno da su neke stvari van njihovih ruku,ali njihov rad je takoder minimalan,jbt sjecam se kada su prosle sezone igrali osijek i hajduk i tada je prvi put ispod istoka bilo za kupit neke kobasice i pivo,pa je iduci dan izaslo u glasu kao briljantna ideja direktora osijeka,a mislim da na svijetu ne postoji ni jedan normalni klub koji nema raznorazne popratne sadrzaje oko utakmica,a nama su kobasice i pivo briljantni |
|
_________________ fakofbolan |
|
|
 |
|
a valjda si čitao koliko košta EPSO, pa je bio rukomet, pa ide sad gimnastika, pa je bio chalenger u tenisu ... treba sve sportske objekte održavati u gradu (imamo firmu za to, ako se ne varam), dobili smo novu dvoranu (valjda i ona nešto košta), pobrojao si klubove, dodušu fulao si iznose,
za tvoju info, samo dinamo u zg dobije kao cijeli osječki šport, |
|
|
|
|
 |
Leteci mungos
Ukupno postova: 6728 Lokacija: Priory of Semen Spol:  Nebitno
|
Postojanje objekata nije jedini uvjet.
Btw. ovo sto si nabrojao i nije nesto reprezentativno, a i navedeni prostori obicno budu krcati ljudima.
Drugi problem je njihova lokacija. Nije bas da ima puno onih koji ce s Juga ici na Srednjiku bubati basket ili nogosh.
Ponovit cu ono sto sam govorio kad se gradio monstruozni promasaj zvan dvorana Gradski vrt -bolje da su umjesto te jedne dvorane sagradili njih 5 ili 10 manjih po gradu.
Ali dzaba... ljudi htjeli biti "na televizoru" dok ih se prenosi na valovima svjetskog prvenstva... eeej... |
|
_________________ Omnium gadgetum mecum porto! |
|
|
 |
Osječanin Ukupno postova: 2492 Spol:  Muško
|
Ne kužim kome treba 5 ili 10 manjih dvorana u gradu? Odakle novci za to?
Samo na bosutskom ima 4-5 dvorana po školama... |
|
|
|
|
 |
lancelott Ukupno postova: 158 Spol:  Nebitno
|
Treba stvoriti uvjete za masovno rekreacijsko bavljenje sportom. U vremenu neimaštine, suludo je graditi nove i neisplative sportske objekte.
[/quote]
Podupirem tvoj način razmišljanja, jedino mi malo ovo "masivno rekreacijsko..." vuče na socrealizam, ali ok.
Tema nije bila rekreacija, nego sport, a sport je generalno već zaživio i u drugoj dimenziji - onoj marketinškoj, pa prilažem parafeazu one poznate Sex sells! - Sport prodaje! kao činjenicu.
Svjestan sam da ovdje i sada ne možemo preskakati po tri stepenice razvoja i da nije u redu odmah izbaciti sve na tržište pa oprati ruke od posljedica. Upravo uvažavajući stanje stvari sugeriram stvaranje sustava koji bi uskladio viziju i mogućnosti.
1. Promocija bavljanja sportom u Osijeku je još "Tabula rasa".
2. Uvjeti prihvaćanja većeg broja mladih u aktivni sportski program još su i najbolje pozicionirani od četiri predložene akcije, jer ipak postoji određeni broj dobro organiziranih klubova koji ne "pucaju po šavovima" od velikog broja članova.
3. Vrhunski sportski rezultat proizilazi iz vrhunske selekcije, vrhunskog stručnog rada, vrhunskih uvjeta za treniranje i vrhunske logistike, do čega se isto dolazi postupno (odnosno iz vrhunskog talenta i lude financijsko/organizacijske posvećenosti roditelja u našem slučaju)
4. Što se tiče objekata, rijetko se izgradnja sportskog objekta prvo osmisli programski i funkcionalno do u detalje, pa na osnovu toga napravi projektni zadatak. Tu se gubi (u stvari se ne gubi, nego samo "dislocira") veliki novac. Uz to kao problem je evidentan i način upravljanja sportskim objektima. Tvrtka (ili organizacija) koja vodi taj posao mora imati doista kompetentne stručnjake i managere senzibilirane na sve aspekte sporta, ali i marketinga i tržišta.
Elaboracija sustava u biti ne treba biti detaljizirana na postu, stoga ne želim više prosipati kapljice na temu.
Mislim da sam potcrtao bit: STVORITI SUSTAV |
|
|
|
|
 |
Callistemon Ukupno postova: 572 Lokacija: Osijek Spol:  Nebitno
|
znam da je za 2009 godinu dodjeljeno, NK Osijek 2,500 000kn, RK Osijek Elektro modul 1,200 000kn, VK Ikstus 800 000kn, ŽOK Pivovara Osijek 360 000kn i MOK Mursa 350 000kn...sad ne znam gdje je statak novaca?!?!
|
i vecini je (zbog nedostatnih sredstava) umanjeno za cca 1/12...
Narode, da se razumijemo niti jedan sporti (pa ni toliko obožavani nogomet) neće poduzetniku donijeti nikakve financijske koristi. Gospodarstvo moze podrzavati sport samo iz ideala i odgovornosti prema drustvenoj zajednici u kojoj zive. U skaldu s tim - koliko takvih gospodarstvenika ima u Osijeku; koji uspjesno posluju, cija firma nije samo poslovnica ZG ili strane firme ili da su celni ljudi gradjani nase regije???
Stvarnost je takva da - bojim se, nema gospodarstvenika koji ce dati novac sportu, osim ako iza tog sporta stoji politika (i pojedini političari) pa ce se onda od njih očekivati i pogodnosti.
Nadalje... nesto malo volontera i entuzijasta ce se istrositi - nece vjecno raditi iz ideala i ljubavi, a onda ce se mladjarija, umjesto sportskih dvorana i terena okupljati na rondeli sa bocom u ruci... i sve sto dalje slijedi!
Na tren se zapitah, čemu onda nove dvorane - ali čujem da su komercijalizirane - termini se prodaju rekreativcima! |
|
|
|
|
 |
|
objekt tipa srednjike nemaš nigdje u RH ... barem ne te veličine ... sokol je druga priča ...
jugovci će uskoro dobiti dvije lokacije s nogometnim igralištima s umjetnom travom ...
reci mi molim te u kojem dijelu grada se ne može igrati košarka ? gdje nema igrališta za košarku? |
|
|
|
|
 |
|
normalno da ne treba ... većina osnovnih škola ima dvorane više nego dovoljne za potrebe našeg grada ...
dvorana gradski vrt je najfunkcionalnija dvorana u RH ... razgovarao sam s dosta stručnjaka koji su bili u dvorani i kažu da tako što nisu vidjeli ...
recimo u RH nigdje ne postoji atletski tunel ... istovremeno u dvorani može trenirati cijela jedna smjena ekonomske škole ...
dvorana je čudo i hvala dragom bogu da smo je dobili ...s vremenom će zaživjeti u punom sjaju ...evo uskoro će i gimnastički kup ...
za vašu info, Hajduk nema pomoćno igralište uz Poljud ... a Osijek?  |
|
|
|
|
 |
W.M. Felt Ukupno postova: 2158 Spol:  Nebitno
|
Stručnjaka za što? Sigurno ne za financije.
Ne zahvaljuj Bogu, nego Zoranu Gopcu (koji je osmislio pljačku zvanu "nove dvorane") i Ivi Sanaderu, koji ju je platio. Iako samo Papa može tumačiti Božju volju, kladim se da Bog za autore ideje o tim novim dvoranama neće naći mjesta u raju. |
|
|
|
|
 |
|
Bilo kako bilo, dobili smo prelijepu dvoran(e)u za 40 mil. kuna... |
|
|
|
|
 |
|
Evo šta bi ja napravio
Organizirao amaterske klubove po svim dijelovima grada plus naselja koja su pod gradom Osijekom. Dakle, muški i ženski rukometni klubovi, odbojkaški, košarkaški i malonogometni. Za početak. To je recimo 10 klubova u svakom sportu, muški i ženski. Zaposlio bi 50tak trenera, dao im 3000 kuna i nek treniraju u jednom klubu sve kategorije. Djecu bi podijelio na pionire, kadete i juniore. Svaka starosna dob odigravala bi svoju gradsku ligu u svim sportovima. Organizirao bi i suce koji bi za neki mjesečni honorar sudili. Recimo, RK Bosutsko igra protiv RK Retfale. Taj dan igraju sve kategorije rukometnih klubova ta dva dijela grada. I muški i ženski. Igra se npr. u "Građi" koja ima i malu tribinicu. Utakmice su recimo 2 poluvremena po 15 minuta. Jedan sudac sudi sve utakmice a svaki rukometni trener vodi sve svoje ekipe, i muške i ženske u svim uzrastima. Bilo bi i navijača i svega. Sa lokalnim medijima dogovori se da se prati ta "mala" gradska liga.
Na kraju sezone prvaci dobiju za poklon odlazak u Zagreb na utakmicu reprezentacije u sportu koji treniraju i recimo ručak plus turistički obilazak Zagreba. Primjer. S tim bi dobili masovnost u sportu, tisuće djece po klubovima a lako se onda iz takve baze izvuku najbolji za najjače gradske klubove.
Zaboravio sam napisati. Za svaki klub grad bi kupio potreban broj dresova. Ako se pitate odakle novac za sve to, odgovor je recimo u novcu koji dobije NK Osijek za svoj omladinski pogon. 2,5 mil. kuna. Na jednojh strani omladinski pogon NK Osijeka a na drugoj tisuće djece oranizirano se bavi sportom. Izabrao bi ovo drugo  |
|
|
|
|
 |
lancelott Ukupno postova: 158 Spol:  Nebitno
|
Yes!
Kazahstan 2007.
BORAT u ulozi animatora i promotora
Cijeli svijet uživa u zabavi
Yes! |
|
|
|
|
 |
russell
Ukupno postova: 317 Lokacija: v.lj.b. Spol:  Muško
|
dobar je to prijedlog,ali mislim da prvo nema trenera za takvo sto u osijeku,ni djece da se prave takvi manji "klubovi",jedino u nogometu,za ostalim sportovima nema bas prevelikog interesa,niti se trude klubovi povecat ga |
|
_________________ fakofbolan |
|
|
 |
|
sa stručnjacima za arhitekturu i stručnjacima za šport ...
inače, velika pljačka je bila i izgradnja stadiona Gradski vrt ? paaa da li nam i ona danas treba ??? postavlja li netko pitanje njegove isplativosti ??? a košta otprilike godišnje isto kao i nova dvorana ... |
|
|
|
|
 |
 |
|