PVC stolarija
Na što trebam paziti pri izboru ?
Forum
bubimirova lidijaNe preporučan PVC stolariju jer plastika ne "diše". Pregrozno mi je vidjeti po ovim novim zgradama sve više tih, po meni, pregadnih prozora. Drvo je prirodno i mislim da je uvijek bolje ono što nam je došlo iz prirode nego iz laboratorija.
simo031Predlažem da svakako odeš u jedan od salona Troha Dil - a. Ne prodaju maglu, imaju vrlo kvalitetnu stolariju ( jednu od najboljih u Hrvatskoj) , a pri tom imaju solidne cjene. Rade isključivo njemačkim kvalitetnim profilima a ne turskim ili talijanskim kao ovi što se reklamiraju kao najpovoljniji i najkvalitetniji. Ja također imam njihovu stolariju na kući tako da znam o čemu pričam . Imaju salon na Štrosmajerovoj i na Vinkovačkoj . Uostalom Google je naš prijatelj pa provjeri koliko imaju salona otvorenih po cjeloj Hrvatskoj, to bi ti mogao biti dobar pokazatelj . Ne nasjedaj pričama o broju komora na profilu jer je to notorna glupost . Tro komorni profil ima ionako daloko manji koeficijent toplinske vodljivosti od izo stakla tako da je sve preko toga čisti gubitak love . Naravno vodi računa da ako uzimeš stakla punjena plinom morat ćeš ih svake tri godine ponovo puniti plinom tako da je i to bačena lova . Toliko od mene ako imaš kakvih pitanja slobodno pitaj !
Pozdrav i sretno pri odabiru stolarije !
bubimirova lidijaNe preporučan PVC stolariju jer plastika ne "diše". Pregrozno mi je vidjeti po ovim novim zgradama sve više tih, po meni, pregadnih prozora. Drvo je prirodno i mislim da je uvijek bolje ono što nam je došlo iz prirode nego iz laboratorija.
anakonda
..o čemu ti pišeš????....ljepoti prozora ili funkcionalnosti?...kakvo disanje prozora?...osobno, ni ja ne volim PVC stolariju,m ali sam je stavila umjesto drvenih prozora i super je - zadržava toplinu 50% više nego drvenarija...a ako do ljepote, svašta se i od PVC da napraviti, ovisno koliko para na raspolaganju imaš....
RUCO1
simo031Predlažem da svakako odeš u jedan od salona Troha Dil - a. Ne prodaju maglu, imaju vrlo kvalitetnu stolariju ( jednu od najboljih u Hrvatskoj) , a pri tom imaju solidne cjene. Rade isključivo njemačkim kvalitetnim profilima a ne turskim ili talijanskim kao ovi što se reklamiraju kao najpovoljniji i najkvalitetniji. Ja također imam njihovu stolariju na kući tako da znam o čemu pričam . Imaju salon na Štrosmajerovoj i na Vinkovačkoj . Uostalom Google je naš prijatelj pa provjeri koliko imaju salona otvorenih po cjeloj Hrvatskoj, to bi ti mogao biti dobar pokazatelj . Ne nasjedaj pričama o broju komora na profilu jer je to notorna glupost . Tro komorni profil ima ionako daloko manji koeficijent toplinske vodljivosti od izo stakla tako da je sve preko toga čisti gubitak love . Naravno vodi računa da ako uzimeš stakla punjena plinom morat ćeš ih svake tri godine ponovo puniti plinom tako da je i to bačena lova . Toliko od mene ako imaš kakvih pitanja slobodno pitaj !
Pozdrav i sretno pri odabiru stolarije !
Istina je da trokomorni profili imaju bolju izolaciju od običnog izo stakla, ali Vam je netko rekao glupost da se plin nadopunjava svake tri godine, iako sam plin i nije bitan, ali LOW-e staklo itekako povećava nepropusnost topline na samom staklu. Tako da i niste dobili baš pravi savjet prilikom kupnje.
Ja sam prošle godine mijenjao prozore i obišao puno proizvođača, a na kraju sam najviše informacija dobio u Termoplast-u u Divaltovoj ulici, pa sam kod njih i uzeo stolariju i super sam zadovoljan. Naravno da sam uzeo Low-e staklo, te skoro prepolovio ratu za grijanje.![]()
bubimirova lidijaPišem o protoku energije. Netko bi na to rekao New age sranja, ali ja nebih.
RUCO1
Kontaktirajte odgovornu osobu za troha dil za ovo područje . Zove se Saša Granat pa provjerite osobno nakon toga možemo razgovarati o tome dali je to glupost ili ne (vezano za plin u staklima) .
RUCO1
Dali sam ja dovodio u pitanje Low-e stakla ili plin u njima?:"> "Ne nasjedaj pričama o broju komora na profilu jer je to notorna glupost . Tro komorni profil ima ionako daloko manji koeficijent toplinske vodljivosti od izo stakla tako da je sve preko toga čisti gubitak love . Naravno vodi računa da ako uzimeš stakla punjena plinom morat ćeš ih svake tri godine ponovo puniti plinom tako da je i to bačena lova . "

RUCO1Dali sam ja dovodio u pitanje Low-e stakla ili plin u njima?
:"> "Ne nasjedaj pričama o broju komora na profilu jer je to notorna glupost . Tro komorni profil ima ionako daloko manji koeficijent toplinske vodljivosti od izo stakla tako da je sve preko toga čisti gubitak love . Naravno vodi računa da ako uzimeš stakla punjena plinom morat ćeš ih svake tri godine ponovo puniti plinom tako da je i to bačena lova . "
Leteci mungosMadzar PVC
anchy64Leteci mungosMadzar PVC
Malo kasnim, ali čula sam dosta loših stvari o njima. Navodno ni izmjeriti ne znaju, a tek poslije problemi s otvaranjem i zatvaranjem prozora...
Ja sam uzela u Termoplastu u Divaltovoj i super sam zadovoljna.
simo031[email protected]
Meni radili oni . Kvalitetni,uredni, profesionalni i povoljni. Oni su inače zastupnik za Troha Dill stolariju na ovom području.
mali od čače
ja kupio vrata kod ravlića, ne mesarai dobra su..bila su povoljna,kvalitetna su..
mali od čače
ja kupio vrata kod ravlića, ne mesarai dobra su..bila su povoljna,kvalitetna su..

mali od čače
e stvarno ti ne bih znao reći...vrata su 130 širine,s time da je 100 pomicna stijenka,njih otvaram jel, a 30 je fiksno..kad sam ja kupovao znam da su onda bile sa 4 komore,i imam dvije vodoravne "trake" punom visinom vrata,tu je kao plavkasto staklo..ak sam ti sta pomogao,super...jer stvarno ne znam sto je VEKAnešto slicno kao ovo,na taj princip
![]()
nubiruKod koga ste kupili i kako ste zadovoljni stolarijom, izvršenim radovima prilikom ugradnje?
mali od čače
e stvarno ti ne bih znao reći...vrata su 130 širine,s time da je 100 pomicna stijenka,njih otvaram jel, a 30 je fiksno..kad sam ja kupovao znam da su onda bile sa 4 komore,i imam dvije vodoravne "trake" punom visinom vrata,tu je kao plavkasto staklo..ak sam ti sta pomogao,super...jer stvarno ne znam sto je VEKAnešto slicno kao ovo,na taj princip
![]()