Preminuo Antun Novalić

Osijek

Preminuo Antun Novalić

Utakmica Prve HNL između NK Slaven Belupo i NK Osijek započela je minutom šutnje, nakon što je na stadion oko pola sata prije utakmice stigla vijest da je preminuo bivši predsjednik NK Osijek Antun Novalić. Novalić je u 58. godini izgubio bitku s rakom.

Novalić je za života bio vrlo kontroverzna osoba. Bivši predsjednik Osijeka, koji se nakon nogometa prebacio u odbojku i preuzeo ženski odbojkaški klub Pivovara Osijek, stvorio je moćan koncern tvrtki na čelu s Gradskom bankom, a protiv njega je vođeno nekoliko sudskih procesa vezanih upravo uz tu banku, ali i uz transfere nogometaša NK Osijek.

U srpnju 2007. gpodine oslobođen je optužbi da je od 1996. do 2001. godine protuzakonito prisvojio 57 milijuna kuna od transfera nogometaša Petra Krpana, Marka Babića, Jurice Vranješa, Igora Pamića i Tončija Žilića. Postupkom je utvrđeno da je Novalić osobnim novcem plaćao spomenute nogometaše, ali i druge igrače NK Osijeka, iako je to trebala biti obveza kluba te da su između Novalića, NK Osijeka i tih igrača sklopljeni sponzorski ugovori kojima se prava iz transfera igrača prenose na Novalića.

U obrazloženju presude je sudac Zvonko Vekić "oprao" Novalić od svih optužbi, navevši kako je on postao predsjednik NK Osijeka 1995. godine, kada je klub bio u financijskoj krizi, a račun mu je bio blokiran. Tijekom idućin nekoliko godina Novalić je uspješno osiguravao sredstva za rad kluba i to kreditima i pozajmicama preko tvrtki u kojima su on ili članovi njegove uže obitelji bili jedini osnivači, tvrtki iz Koncerna Novalić te pozajmicama preko osječke Gradske banke, u kojoj je Novalić, osobno i preko svojih poduzeća, bio većinski vlasnik.

Autor: J.C./Index.hr
Počivao u miru obitelji iskrena sućut
jedan lopov manje, ko ga jebe... sad još da oće Đapić, Glavaš i takvi za njim idealno bi bilo :evil:
malo si pretjerao, smrt nikome ne treba zeljeti, zatvor vec naravno da
bas tuzno...
obitelji iskrena sucut....
sucut obitelji...dok je tuna bio u osijeku, osijek je igrao u europi, to se ipak ne smije zaboraviti. ;)
Provokator

jedan lopov manje, ko ga jebe... sad još da oće Đapić, Glavaš i takvi za njim idealno bi bilo :evil:

nemoj biti primitivac,dovovljno takvih ima u gradu..
Obitelji iskrena sućut. Badmane, dok je Osijek igrao u Europi išla sam s mužem na jednu utakmicu, ne sjećam se više koju. Koliko se sjećam pok. Novalić je tada utakmice gledao na TV u zatvoru?
Provokator

glup si. upravo ti u clanku pise da je davao novce klubu, a ne da je uzimao kao sto su ga optuzili.

a i ta banka je dobro poslovala i zaposljavala neke ljude ... bila regionalna banka ... koju je trebalo upropastiti.

novalic nije bio sposoban bankar, ali je znao zaposliti sposobne ljude koji su tu banku vodili.
da odu svi lopovi doći će drugi ali nije mi jasno zašto nazvati nekoga lopovom na neutemeljenim činjenicama
RIP i istina je ovo za Europu !!!!
aha, znači sad kad je umro svi ga žale bla bla, više nije ni lopov bio, super smo nacija.. oćemo tak i za sanadera kad umre pričat ?
Provokator

aha, znači sad kad je umro svi ga žale bla bla, više nije ni lopov bio, super smo nacija.. oćemo tak i za sanadera kad umre pričat ?

neee ali za tuđmana pričamo
čitam još jednom i ne vjerujem, lik ukro 57 mil kuna, al bio je oke čovjek, bio je osijek u europi, neka nema veze za 57 mil kuna :shock:
Provokator

čitam još jednom i ne vjerujem, lik ukro 57 mil kuna, al bio je oke čovjek, bio je osijek u europi, neka nema veze za 57 mil kuna :shock:

ne znam jesi upoznat sa cinjenicom da je oslobođen svih optužbi, a i on kada je dosao u klub, racun je vec bio blokiran a to je napravila glavaševa uprava prije njega. ;)
to kakav je kao osoba ne zelim komentirati niti njegove poslove, samo kazem da dok je on bio na celu osijeka, klub je igrao u europi i bio redovito među prva 4 kluba u prvenstvu, a i ako je uzeo nesto pa sta, dao je puno toga također, za razliku od ovih nakon njega koji samo uzimaju, a klub je pao u prosjecnost vec ispodprosjecne lige. ;)
počivao u miru...
yux031

počivao u miru...

R.I.P.

Ove godine sam ga imao prilike upoznati. Na stranu sve te afere, ali radilo se o iznimno uljuđenoj i za razgovor ugodnoj osobi.
Sucut obitelji...

Mozda sada nije pravo vrijeme, ali svakako bi bilo zanimljivo prodiskutirati o Novalicu kao fenomenu hrvatske privatizacije, efikasnosti hrvatskog pravosudja i hrvatske navijacke etike.

Koliko je vremena potrebno poduzetniku u npr. Njemackoj ili Austriji da stekne bogatstvo kakvo je imao Novalic?

Je li Novalic ikada bio osudjen za ista? Jel' mu se sudilo za bilo sto osim za navodnu utaju poreza kod prodaje igraca? Zar se on bavio samo prodajom igraca i vodjenjem NK Osijeka? Kako su na njegovo bavljenje i zaradjivanje na nogometu gledale druge politicko-mafijasko-serifovske silnice u gradu?

Koliki je porez utajen na osnovicu od 57 milijuna kuna? Jel' taj novac dovoljna zamjena za cinjenicu da je NK Osijek "prezimio" u Europi? Je li vrijednije "prezimljavanje" u Europi od npr. podvoznjaka na Vukovarskoj?

Covjek ce biti sahranjen, ali bogatstvo koje je zgrnuo ostaje njegovoj tugujucoj obitelji. Ljaga na licu hrvatskog sudstva ostat ce trajno neoprana, kao i licemjerje nogometnih navijaca.
nema me neko vrijeme a vidim da se ništa nije promjenilo... još uvijek ima "pametnih" ljudi koji samo znaju pljuvat po ljudima, a vidim da ne nedostaje i onih koji si prave profile samo da bi nekome iza nekog nepoznatog nicka opsovali mater... ccc... ljudi se nikada neće promjeniti...

OBITELJI NOVALIĆ NAJISKRENIJA SUĆUT.
Gledam sad ove seljačine koje pišu ovakve stvari...nerazumijem dali vi neznate da on ima dijete koje vjerovatno ovo čita ili ste toliko glupi,jadni i jedna obična skupina balkanskih seljačina koja opet se pravi pametna i jede govna iz svoje fotelje a vani spusti glavu toliko duboko da je noj kurac za sve vas zajdno.
O pokojnicima uvijek sve najbolje i s postovanjem.

R.I.P.

Poznavao ga nisam, cuo sam sve i svasta. Od najboljeg do najgoreg, no ne vejrujem svemu sto cujem. Uglavnom, zao mi coeka, a obitelji iskrena sućut.
Kakva korist sto sada u NK Osijeku nitko kao ne krade novac kada smo se prije prvenstva bojali cak i borbe za goli opstanak u ovakvoj nikad slabijoj ligi.
chosen

Gledam sad ove seljačine koje pišu ovakve stvari...nerazumijem dali vi neznate da on ima dijete koje vjerovatno ovo čita ili ste toliko glupi,jadni i jedna obična skupina balkanskih seljačina koja opet se pravi pametna i jede govna iz svoje fotelje a vani spusti glavu toliko duboko da je noj kurac za sve vas zajdno.

klinac, aj ti malo smiri doživljaj...

da nije radio to što je radio, sada se ne bi pisalo ovo što se piše (osobno mislim da je neprimjereno).

Re: Preminuo Antun Novalić

Počivao u miru ...
Obitelji i prijateljima iskrena sućut .
gum099

chosen

da nije radio to što je radio, sada se ne bi pisalo ovo što se piše (osobno mislim da je neprimjereno).

nisam ti ja neki klinac nit si samnom ovce čuvao kolega.Kažem kako je.Sad ste svi našli govoriti sve i svašta kad je čovjek umro...I negovorim uopće za mišljena drugih nego govorim o tome kako bi se ti osjećao da umreš bez ozbira šta radi i dijete ti čita okolo kako je drago da si umro....govorite da je neznam šta i mislite šta god hoćete ali ajde malo misliti ipak i na druge...
chosen

gum099

chosen

nisam ti ja neki klinac nit si samnom ovce čuvao kolega.Kažem kako je.Sad ste svi našli govoriti sve i svašta kad je čovjek umro...I negovorim uopće za mišljena drugih nego govorim o tome kako bi se ti osjećao da umreš bez ozbira šta radi i dijete ti čita okolo kako je drago da si umro....govorite da je neznam šta i mislite šta god hoćete ali ajde malo misliti ipak i na druge...

ma nemoj se odmah vrijeđati, klinac je zbog razlike u godinama...

"nego govorim o tome kako bi se ti osjećao da umreš" -jako jako loše...

čuj, nitko normalan se ne veseli tuđoj nesreći i jasno mi je šta hoćeš reći ali "da nije radio to što je radio, sada se ne bi pisalo ovo što se piše"
ma to i ja razumijem....ali poznajem tu curu..možda zato tako i reagiram...to što je radio jbg...radio je....sam mi žao malo bude kad mislim kak bi meni bilo da moram ovo čitati :\

Tagovi