Gradska uprava tražit će doradu pješačkog mosta

Osijek

Gradska uprava tražit će doradu pješačkog mosta

“Bolje da ga nisu ni obnavljali”, kratko ali potpuno jasno obnovu pješačkog mosta prokomentirala je jedna Osječanka nakon što ga je nekoliko puta prešla biciklom.

- Često sam na biciklu i često se vozim lijevom obalom. Prije 'obnove' prelazak preko mosta nije bio problem, a sada kada se vozim njime, bicikl se trese kao da se vozim po kozjoj stazi, ogorčeno kaže. Identične pritužbe ponudilo nam je još nekoliko biciklista s kojima smo razgovarali ovih dana - površina obnovljenog mosta jednostavno je neravna. Zanimljivo, taj su problem vozeći se na biciklima primijetili i dogradonačelnici Danijela Lovoković i Ivan Vrdoljak.

- Nekoliko sam se puta prevezao preko mosta, posljednji put u nedjelju, i moram priznati da sam uočio da je površina hrapavija nego što je bila. Pitat ću struku je li to prihvatljivo. U svakom slučaju, očekujemo izvješće nadzornog inženjera. Ako radovi nisu izvedeni u skladu s tenderima, pravilima struke i očekivanoj kvaliteti, prije primopredaje i plaćanja tražit ćemo od izvođača da korigira sve što nije dobro, kaže Vrdoljak. Slično kaže i dogradonačelnica Lovoković, ali i otkriva da će se uskoro održati sastanak s predstavnicima Osijek-Koteksa (izvođač radova), na kojemu će i kvaliteta obnove mosta biti jedna od tema.

- Tražit ćemo da se primijene sva pravila struke. Tražimo očitovanja nadzornog inženjera i izvođača radova. Smatramo da radovi nisu u redu, a ako oni smatraju da je sve dobro, angažirat ćemo neovisnog vještaka. Ako se pokaže da smo mi u pravu, morat će sanirati most ili im neće biti plaćeno, konkretna je dogradonačelnica. Radovi su vrijedni oko 350.000 kuna, a obuhvaćali su obnovu pješačke površine i antikorozivnu zaštitu metalne ograde mosta. Inače, s obzirom na to da je i donji dio mosta u lošem stanju, most će, kažu stručnjaci, uskoro trebati i temeljitiju rekonstrukciju.

Tekst: M.Mihaljević/Glas-Slavonije.hr
Foto: Jasmina Gorjanski/arhiva 031
a to je, kao, završena obnova?! ja sam bio uvjeren da će se još raditi na njemu! uopće nije ofarban kako spada, a podloga je užasno izvedena! stvarno, bolje da ga nisu obnavljali!

Re: Gradska uprava tražit će doradu pješačkog mosta

ako se bicikl trese kao po kozjoj stazi onda nije površina hrapavija nego grbavija

:lol:
...šta mislite kako je tek s rolama prelaziti preko toga???? blagi užas...skoro sam se razbila par puta!
isto tako sam bila uvjerena da će na ovo ići još jedan sloj finog betona...jer ovo je katartrofa!!!!!
Meni je čudno kako to da za ovo nije optužen Đaponja... U ovom gradu za sve što ne valja on je kriv! :)
I tako će vjerojatno za sve biti kriv još godinama...

Re: Gradska uprava tražit će doradu pješačkog mosta

Redakcija 031

Inače, s obzirom na to da je i donji dio mosta u lošem stanju, most će, kažu stručnjaci, uskoro trebati i temeljitiju rekonstrukciju.

nije tocno da ce most 'uskoro trebati' ... nego je most odavno trebao ... jer bi se vec ove godine mogao srusiti
a ja sam se baš nado da će makar most napravit kak spada ^^ (jea raajt) :D
baš bi volio vidjeti račune tih radova...ako to košta 350 000 kn onda nek sve ide u *urac! bar su mogli cijeli most prefarbat, sad izgleda jadno, ofucano i nedovršeno.
katastrofa :evil:
kontam da bi most ispao bolje da je bila radna akcija osječana...svakome kantica boje, četka u ruke, lopata, malo šljunka i deri! kriminal!!!!
hihili

kontam da bi most ispao bolje da je bila radna akcija osječana...svakome kantica boje, četka u ruke, lopata, malo šljunka i deri! kriminal!!!!

AMEN!
obnova će vjerovatno opet biti u vrijeme nekog epsa ili drugog pojačanog broja turista...
c-192

obnova će vjerovatno opet biti u vrijeme nekog epsa ili drugog pojačanog broja turista...

Da, ali ako bude obnova opet ce radit sve ovo sto su sada i ode ovih cca 300 000kn. Neznam kad je imalo smisla nesto "obnavljati" do pola pa onda nakon nekog vremena opet.
Nek Osijek Koteks napravi most ko što je napravio prilaz garaži Đapićevog brata i bit će sve u najboljem redu. Ko staklo
hengl

Nek Osijek Koteks napravi most ko što je napravio prilaz garaži Đapićevog brata i bit će sve u najboljem redu. Ko staklo

Da je samo prilaz garaži..., nego KOMAD ulice u dužini cca 100 m... od Strossmayerove do Kapelske... a ostalih 600-700 m ko j*be...
i onda samo vi i dalje branite debelog... :construct:
Znaš šta, sad sve više vidim, debeli je za ovu postavu koja sve mora pitati Glavaša premija. Vrdoljak i Lovokovićka, imate li vi imalo ponosa, dostojanstva i časti ?
ja konto oni izgebali most, skinili betom pa će kao još radit, kad ono kraj ...de treba nekom noge počet lomit za takve stvari
??????????????????????

kolko ja znam most je namjenjen pješacima a ne biciklistima i trebalo bi gurati biciklu preko mosta... :)

tako da dragi moji, neće onda biti ni hrapavo ni grbavo....

uostalom alfalt je malo hrapav... a šta kad dođe zima??? opet će svi psovat kak je ko staklo i kak se kliže i lome se kosti...

možda je najbolje da se sloj mijenja 2 puta godišnje ovisi o godišnjem dobu...

ljeti glatki da se možemo sjurivat biciklom i rolama, a zimi da se stavi hrapavi da ne padamo ko kruške....
i ako se most obnavljao??? zašto nisu promjenjene prilazne ploče na mostu jer su sa strane baranje polomljene i pola ih fali???
kakve veze ima djapicev brat sa obnovom mosta *
sikki

??????????????????????

kolko ja znam most je namjenjen pješacima a ne biciklistima i trebalo bi gurati biciklu preko mosta... :)

tako da dragi moji, neće onda biti ni hrapavo ni grbavo....

uostalom alfalt je malo hrapav... a šta kad dođe zima??? opet će svi psovat kak je ko staklo i kak se kliže i lome se kosti...

možda je najbolje da se sloj mijenja 2 puta godišnje ovisi o godišnjem dobu...

ljeti glatki da se možemo sjurivat biciklom i rolama, a zimi da se stavi hrapavi da ne padamo ko kruške....

ja sam osjetio da je grbav hodajući po njemu, ne vozeći bicikl. i ta grbavost nema veze s hrapavošću koja bi eventualno imala neku funkciju zimi, ovo je jednostavno grbavo jer je loše napravljeno!

a jeste vidjeli kako izgledaju stupovi?! premazani su valjda samo jednim slojem boje, izgledaju kao da je netko skinuo boju i započeo farbanje, a ne upravo završio isto!
sikki

i ako se most obnavljao??? zašto nisu promjenjene prilazne ploče na mostu jer su sa strane baranje polomljene i pola ih fali???

to sam se i ja pitao... :?
Stoka neradnička!
ma ljudi moji to je samo posao odrađen do jauzne.pred nove izbore če se nastaviti

Tagovi