Ružina ulica idući mjesec mijenja smjer?

Osijek

Ružina ulica idući mjesec mijenja smjer?

Nakon što je prije desetak dana u Ružinoj ulici konačno saniran devastirani kolnik na najkritičnijoj točki, dijelu od Zadarske i Županijske ulice, Osječani s nestrpljenjem čekaju iscrtavanje prometne signalizacije. Naime, kako prometni traci nisu obilježeni, vozači se danima, uz ovo izuzetno prometom opterećeno raskrižje, prestrojavaju napamet.

A kako doznajemo iz Gradske četvrti "Gornji grad" ovakva će situacija potrajati još neko vrijeme budući da se prometnica neće obilježavati sve dok se gradski čelnici ne dogovore oko nove prometne regulacije u centru grada.

- Prometni trakovi nisu iscrtani jer se čeka nova prometna regulacija koja bi mogla promet u Ružinoj okrenuti u drugi smjer kako bi se rasteretio promet iz Županijske ulice i ulice Hrvatske Republike. Tako da nema smisla sada iscrtavani prometni traci, ako bi se već idući mjesec moglo dogoditi da ih treba brisati i zamijeniti novima - kaže Ivica Završki, predsjednik povjerenstva za komunalnu infrastrukturu Gradske četvrti "Gornji grad".

No, smatra, nedostatak prometnih trakova ne bi trebao biti uzrok prometnih gužvi.

- Četvrt je nekoliko puta policiju obavijestila da na to raskrižje trenutno treba posebno obratiti pozornost, ali, na žalost, njihov je angažman po tom pitanju iznimno slab - kaže Završki, te dodaje da Četvrt uskoro planira nastavak obnove nogostupa.

Tekst: I.Kukić Solar/Glas-Slavonije.hr
po meni totalno kretenski i nepotrebno
Po meni NAPOKON da je i to došlo na red. Sve je bolje od sadašnjeg stanja, da ne kažem sranja i općeg kaosa koji vlada na ulicama Osijeka.
Samo me zanima kolika ce onda biti gužva na Gundulićeva-Županijska.To je ludorija.
dokaz da jos uvijek ima dovoljno kretena s "dobrim" idejama u Osijeku
pa ja sam danas prošla ružinom i sve je iscrtano????
A ja mislio da je promet u Osijeku u dovoljnom kolapsu LOL
onda treba mjenjati smijer zadarske ili anine jer inače neće imati smisla
rabitius

Samo me zanima kolika ce onda biti gužva na Gundulićeva-Županijska.To je ludorija.

mozda naprave i gundulicevu u jednom smjeru
(do raskrizja sa zupanijskom)

onda dobijas 3 trake u jednom smjeru

nesto tipa..
prema gradu iz retfale imas gundulicevu i reisenerovu (do kruznog)
iz grada imas strossmayerovu (kak je sada (preko petra pana)), ruzinu i riesnerovu (od kruznog)

mozda...
njesra
kakva glupost??? koja je svrha toga...

Re: Ružina ulica idući mjesec mijenja smjer?

Konačno bi mogla studija koja je godinama trunila u Tone Papićevoj ladici zaživjeti (plaćena milijun kuna btw.)

Inače slušao sam negdje emisiju o toj studiji, radili su ju nekakva uvažena gospoda iz Zagreba i čini mi se stranjske neke zemlje :)

Uglavnom, da skratim, prema njoj promet u Osijeku bi se bazirao na jednosmjernim ulicama i to sa većinskim skretanjima udesno. Koliko je izvediva - ne znam.

Laički - cijeli grad bi bio veliki kružni tok, što je po meni izvrsno.

Što se same Ružine tiče ovo je izvrsno ako bi zaista bilo tako. Zašto? Postoji dvosmjerna Gundulićeva koja je jedna od glavnih prometnica (najfrekventnijih) u gradu. Okretanjem Ružine rasteretila bi se Gundulićeva i sam kružni tok jer bi jednostavno velik dio vozila umjesto na Gundulićevu pa prema Retfali išao Ružinom pa u Kanižlićevu.

Po meni treba napraviti jedan veliki kružni tok (nešto kao ZG rotor) na mjestu spoja Gundulićeve, Ružine, Kanižlićeve i tamo kod Hebrangove.

Možda sam malo zabrijao ali mislim da je ispravno.
a nek puste promet po trgu ko nekad i aj bok
ček a nitko zapravo ne gleda da jedine tri ulice koje dovode promet iz smjera višnjevca u grad su gundulićeva, reisnerova i ružina i šta sad kad okrenu ružinu kak doć do centra iz svih onih malih sporednih uličica, šta gore do kanižlićeve pa nazad gundulićevom/reisnerovom ili čepit promet ubacivanjem u lijevo na gundulićevu gdje mi se uvjek nasere neki debil koji nezna vozit i za uključivanje u promet mu treba jedan životni vijek, a da ne spominjem onda šta će bit s kružnim tokom na đakovštini koji je donekle bio "rasterećen" (ako se to može tako nazvati) jer je dio prometa išao ružino (iskreno svatko ko ide za grad (centar) ide ružinom jer nema semafora i 10X je brže nego gundulićevom) i šta sa kretenima koji ne znaju vozit u kružnom toku. mislim jel netko bio na kružnom oko 15:15 pa to je red u reisnerovoj maltene od križanja s radićevom, a kak će sad bit kad nema više ružine pa kad se nakrljaju svi na kružni i na županijsku iz koje ionak nemoš skrenut lijevo na gundulićevu. ma znate šta, grad nam je u kurcu totalno iovak ionak treba sve srušit pa ponovo ko u sim sitiju aj zdrao :D
Završkom bi bilo pametnije da e bacio na obračuna sa građevinarima koji ograde svoja gradilišta tako da školarci morajuizlaziti na cestu da bi ih mogli proći, a ne vbaviti se ovakvim idiotskim planovima... Ovo će samo unjeti još dodatnog nereda...

:zid: :zid: :zid: :zid: :zid: :zid: :zid: :zid: :zid: :zid: :zid: :zid: :zid: :zid: :zid: :zid: :zid: :zid: :zid: :zid:

i opet

:zid: :zid: :zid: :zid: :zid: :zid: :zid: :zid: :zid: :zid: :zid: :zid: :zid: :zid: :zid:

u PM
pa postoji li netko u ovom hebenom gradu da je kompetentan a ne podoban?!?!?! S-O-S
ja LOL
super... daj prijedlog
Monstrum

... treba sve srušit pa ponovo ko u sim sitiju ...

dobrooooo
eh...lako je tako...premda bi ovoj našoj snagi grada i to bio problem

aj sad daj neki ozbiljan prjedlog!

Start : Zadarska
Cilj : Katedrala

Zadarskom do ćoška Ružine, skrećem desno te vozim do Dubrovačke ulice, skrećem lijevo u Dubrovačku i nastavljam ravno prema Gunudlićevoj. Vozim Gundulićevom do Županijske, skrećem ljevo. Prolazim Ružinu i vozim ravno do Katedrale.

Ili

Zašto da se uopće vozim 3 kilometra kada mogu prošetati 100 metara hahahahaha!
beziljy

:zid: :zid: :zid: :zid: :zid: :zid: :zid: :zid: :zid: :zid: :zid: :zid: :zid: :zid: :zid: :zid: :zid: :zid: :zid: :zid:
i opet
:zid: :zid: :zid: :zid: :zid: :zid: :zid: :zid: :zid: :zid: :zid: :zid: :zid: :zid: :zid:
u PM
pa postoji li netko u ovom hebenom gradu da je kompetentan a ne podoban?!?!?! S-O-S

svaka čast, odličan komentar... :bravo:

Redakcija 031

Nakon što je prije desetak dana u Ružinoj ulici konačno saniran devastirani kolnik na najkritičnijoj točki, dijelu od Zadarske i Županijske ulice,

ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha hahahaahahah

saaniran ????

I onda će oni koji su sad "na početku Ružine" biti na kraju ulice... i onda nekome objašnjavaš... i zahebeš sve... :lol: :drive:

:auto: :auto: :auto: :construct:
sanacija?!?! :bravo:
pa radi se o krpi na zakrpi...
sve je puno hupsera koji sluze kao lezeci policajci...
a mozda je to tako i zamisljeno ?!
ako je tako, moja isprika!
Hehe, a koji diklići! Ne znam što drugo reći, osim da se opalim smijat jer ovo nema nimalo smisla :)

Sad će cipelići pravit gužve i učit ljude kako i gdje da se kreću :)
Stella1989

Sad će cipelići pravit gužve i učit ljude kako i gdje da se kreću :)

kad vidim one debile koji iz zupanijske (iz smjera kruznog prema katedrali i obrnuto) skrecu ulijevo u gundulicevu zamracim :evil:

tamo bi postavio dva dezurna da malo popune proracun :D
prognoziram jedno 40 prometnih u prvih 7 dana i jedno 400 kazni za vožnju u krivom smjeru
Provokator

400 kazni za vožnju u krivom smjeru

Neće biti ni 40 jer će prometna policija imati pametnijeg posla, jel...
neznam koliko je istina, ali nešto sam načuo da ima ideja o gradnji ceste koja bi išla negdje od bivšeg IPK ispod trga do štrosmayerove. i oba smjera naravno...
a mislim da bi se trebala i okrenuti u drugom smjeru ona ulica između dva kina i u nju preusmjeriti promet kako bi se rasteretio ulazak na korzo gdje su česti čepovi...
ovo ima veze s mozgom kao kraljević marko i ping pong! ostaviti samo dvije ceste od višnjevca da vode prema centru je ili totalno nepoznavanje kakvo ej stanje na cesti, ili su se dobro zarakijali jednog vikenda pa iznjedrili ovu nebulozu. kad se sjetim koje su kolone bile kad se obnavljala reisnerova, pa smo bili osuđeni na ružinu i gundulićevu da bi došli do centra. ja onda predlažem da ružinu naprave dvosmjernu, kad su tako pametni. :) i onda izbije revolucija stanara ružine: a gdje ćemo parkirati?
muvifrik

ostaviti samo dvije ceste od višnjevca da vode prema centru je ili totalno nepoznavanje kakvo ej stanje na cesti

pa ako gunduliceva bude imala 3 trake prema gradu (realno je da budu 2 siroke ali mogu stati i 3-taj slucaj imas na krizanju rokove i gunduliceve-jedna je za lijevo skretanje, druga ide ravno i desno a treca je suprotan smjer) nema vise guzvi
ostavis hebrangovu dvosmjernu i svi koji se negdje zeznu i krivo skrenu mogu se brzo vratit nazad

meni je svakako bolje da bude jedna siroka cesta s 2 trake nego dvije ceste s jednom trakom kak je sad (gunduliceva i ruzina)

ako mislite da ce biti guzva kad se ide prema visnjevcu,mislim da nece jer se ionako iz grada prema visnjevcu ide jednom trakom u gundulicevoj-ovako bi se ona prebacila u ruzinu

nemam pojma kak sve to opisat u ku*ac :D

al kontam da bi moglo bit bolje nego ovo sad-
Uzalud vam trud svirači. Tamo gdje su krpali Ružinu kod Županijske su iscrtali trake i smjerove skretanja. Što bi značilo da sigurno do daljnjeg nema okretanje Ružine.
cane

Uzalud vam trud svirači. Tamo gdje su krpali Ružinu kod Županijske su iscrtali trake i smjerove skretanja. Što bi značilo da sigurno do daljnjeg nema okretanje Ružine.

u ovoj drzavi nikad ne znas sta ih moze spopast,tak da se ne cudim da za koji tjedan okrenu ulicu,...

al će biti derneka ako je okrenu...
ak to i bude...isti dan odo s fotićem i kamerom zabilježiti taj magičan trenutak!
oj što će biti veselo

:drive:
mayhem

cane

u ovoj drzavi nikad ne znas sta ih moze spopast,tak da se ne cudim da za koji tjedan okrenu ulicu,...

Ne dao Bog većeg zla. Jel pakao koji će uslijediti nakon okretanja je puno gori od ovog sada.

Tagovi