Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Dvostruko više prosjaka na osječkim ulicama

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema

Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
lucy
Ukupno postova: 22
Spol: Žensko Žensko
Post Postano: 31.08.2009. 1:44 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

zen031 je napisao/la:
Sve mi se čini da je ova fora "nije na meni da sudim na što će potrošiti novac koji im dam, il na cigare i cugu, il na hranu" potekla od besposličara kojima je lakše prositi nego raditi.

Ako su zdravi, uvijek mogu zaraditi za osnovne životne potrebe. Cigarete, cuga, i ostali poroci nisu životne potrebe, to je luksuz, koji si više ni mnogi ljudi koji rade ne mogu priuštiti. Uostalom, mnoge su poroci i doveli u to stanje da moraju prositi.

Čovjeku ne treba dati ribu u ruke, nego štap za pecanje i udicu.

Ako su zdravi, upravo to, a ljudi koje sam ja srela su obično bili invalidi ili stariji ljudi koji vjerojatno jedva preživljavaju sa svojih (primjerice) 1000kn mirovine. Isto tako većina onih koji prebiru po koševima za smeće, koje sam vidjela su također većinom bili stariji ljudi. Ne znam samo kako bi oni mogli raditi negdje i zarađivati.
No, ne kažem da se uvijek radi o starijim ljudima, naravno da prose i oni mlađi koji mogu zarađivati, tu se slažem da njima treba dati štap za pecanje i udicu kako ti kažeš.

ante_os

Ukupno postova: 42
Spol: Muško Muško
Post Postano: 31.08.2009. 1:48 
Naslov:  

Zuljko je napisao/la:
ja dam samo ako neko nest radi.. ako svira, crta, bilo sta da si da malo vise truda u nesto pozitivno...a kad vidim ove sto samo zicaju i pokusavaju izgledati sto tuznije... mrss

kako ce covjek koji nema noge i ruke napraviti nesto?

Ukupno postova: 150
Post Postano: 31.08.2009. 2:40 
Naslov:  

ma dam im kunu i još se nasmijem...ak ću mu uljepšati dan za 10kn koji mi apsolutno ništa neznače a njemu te cigarete,alkohol kurve ili šta ja znam već uljepšaju...pa evo ti koliko ti mogu dati kad te vidim...šta me briga i ja trošim na te stvari samo razlika između mene i njega je što on prosi od mene a ja od roditelja ^^
jbg...takav je život...ima onih koji su sami krivi što su na ulici a ima i onih koji nisu krivi ali su zarvšili tak...

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
bavaria
Ukupno postova: 262
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 31.08.2009. 13:16 
Naslov:  

Koliko se ja sjećam, Županije je zadužena za gospodarstvo, tj. za otbvaranje novih radnih mjesta i zbrinjavanje nezaposlenih. Do jučer su se hvalili rastom zaposlenosti i gospodarstva, a prosjaka im sve više i više na ulicama. Hm, zašto me to ne čudi?

paxvobis
Ukupno postova: 32
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 31.08.2009. 20:51 
Naslov:  Re: Dvostruko više prosjaka na osječkim ulicama

Čovjeku ne treba dati ribu u ruke, nego štap za pecanje i udicu.

Ne bojiš li se da bi baš ti u slijedećem životu mogao bespomoćno pružati ruku, dok te netko podučava kako se drži štap i udica?

zen031
Ukupno postova: 1236
Post Postano: 01.09.2009. 1:34 
Naslov:  

Hm, pa prva stvar koja je tu upitna postoji li sljedeći život (ako misliš na nešto poput reinkarnacije), i ako postoji, kakva je njegova priroda, tj. mora li se u njemu "znati pecati". A ja bih radije da me netko nauči pecati, nego da pružam ruku. Osim ako sam bespomoćan, dakle ako ne mogu raditi.

Skoči u forum: