Autor |
Poruka |
audiworld
Ukupno postova: 2078 Spol:  Nebitno

|
ahhhaha.. LOVAC idi lovi u Baranju.... pa radilo je ostalih 200 i nešto.... U jednom GPP-u 195 na blovanje?? aj idi malo po građevinskim firmama u os i pitaj koliko radnika koji rade 12h na dan na 40 stupnjeva ide na bolovanje.... ovi voze jebeni bus(ko manijaci) i tramvaj..znači gas , koćnica i primaju bar 6000kn sa svojom završenom srenjom(ako) i onda još njih 195 boluje?? treba ih medić poslat u pm! Što se BIOSA tiče... daj Bože da je više takvih biosa. Malo momče prouči što se radi u BIOSU pa onda seri... trebamo stimulirat ovakve majmune, njih 195, a proizvodnju ne.. najbolje se uguzit i svaki dan odvest 20km za finu paru..a kad dopizidi...jooj išijas pa na bolovanje!
de pojasni gradska poduzeća moraju slušat građane? ovaj bus koji košta 260 000 eura inače pada s neba, jel... i tramvaji padnu s neba... a karta treba biti 2kn?? kupi si bicikl pa se vozi... ako ne, cipelcug |
|
|
|
|
 |
mat Ukupno postova: 32 Spol:  Nebitno
|
Bez obzira što se ne slažem s Medićevim svjetonazorom, problem nije u njemu. Čovjek je zagazio u duboku hrpu govana i pokušava nešto napraviti, za razliku od cijelog niza njegovih prethodnika.
Problem je u tome što kod nas 90-ak % populacije vjeruje u neko nakaradno društveno uređenje koje bi bila mješavina socijalizma i kapitalizma u kojem pojedinac ima sva moguća prava i što manje dužnosti. Da, uprave ovakvih poduzeća su se ponašale poput elementarne nepogode - unište i nestanu, što nije čudo jer se radilo o političkim poslušnicima bez mozga i karaktera.
Ono što više boli je davno završena pretvorba ovoga društva u labavu nakupinu interesnih skupina (sindikati, seljaci, branitelji, studenti, whatever) gdje se jako malo radi i jako puno galami, a za sve je uvijek kriv onaj drugi.
Gospodo, toliki broj sati bolovanja je SRAMOTA i dokaz da je cijeli sustav u klincu. Nisu samo uprave krive, kriv je i veliki broj (ne)radnika u takvim firmama. Lopove koji lažiraju bolovanja treba otpustiti i krivično goniti (a ne slati u mirovinu, na teret proračuna) i omogućiti poštenim radnicima da rade kako treba. Jedino tako nam svima može biti bolje, bojim se da po starom više ne ide. |
|
|
|
|
 |
crni ss Ukupno postova: 23 Spol:  Nebitno
|
ajde mega direktore skini se sa foruma i idi raditi, da zaradiš za detektive. ne povlači mačka za rep pa vidi se iz aviona kad ti daješ komentar i obranu svojih ideja i u gpp-u i čim neko spomene bios.proziran si dečko.mislim da je gradonačwelnik malo pretjerao kad je vas dvojicu izvukao iz inkubatora prije reda, JE... GA, IZAŠLI MUČCI TJ. BIVŠI HSP-OVI GENIJALCI NA ČELU S MATKOVIĆEM, SAD ŠTO JE TU JE ALI NA ZNANJE HDSSB-U, JOŠ NIJE KAsno da se zmija izbaci iz njedra. |
|
|
|
|
 |
audiworld

|
crni ss molim tr učini nam uslugu i odesli se u brdsko-planinsko područje... dobro je dečko rekao ti bi neku mješavinu socijalizma(sve sigurno, uguziš se i krepaš za 70 godina za istim stolom) ali bi i malo više love... to je taj mentalitet bezperspektivnog čovjeka, neradnika koji ne shvaća da dok vara svoju firmu , krade sam sebi lovu...
sve koj lažiraju nogom u dupe...
a tebe dječače treba u inkubator stavit na 20-3' god...možda se mozgić malo više razvije |
|
_________________ .... alergičan na seljačine, primitivce, podobne i ine..... volim i ocvale studente.. alergičan na marijuanu... tu travu treba tretirat pesticidima |
|
|
 |
avantgarde Ukupno postova: 818 Spol:  Nebitno
|
Pa sta se sekiras, ljudi se boje da ih dok su na bolovanju ne snime kako komsiji u fušu popravljaju krov.
Ima i moja firma isti problem. Mrcine se uguzile u firmu, nakon nekoliko mjeseci odletili na bolovanje i boli ih kita. To je mala firmica sa 30 zaposlenih, ali takvih je "bolesnika" 5 ili 6. Nepotreban trosak. Isti ti ljudi kod kuce normalno obavljaju bilo kakve kucanske poslove, a posto su mehanicari jako dobro ubiru paru na crno.
Bio sam na bolovanju jednom na mjesec dana jer sam polomio navikularnu kost, u zglobu jel. To je sve. Radio sam gripozan sa temperaturom, vozio u Pozegu dok sam imao ljevpro nebi li se posao obavio, jer jebiga od toga dobivam placu. Ne napravim posao, nema robe - nema place. Ne samo za mene, vec za njih desetak u firmi. Tesko je mnogima izgleda shvatiti da novac nije besplatan.
Kakvo je stanje u GPPu neznam i ne zanima me, no opce je poznato i sve se cesce cujem u iskriziranim firmama pred otkaze, kako ekipa ide iskoristit godisnji pa malo na bolovanje. |
|
_________________ Imali smo i većih problema pa ih nismo riješili! |
|
|
 |
bazooka_joe
Ukupno postova: 3237 Spol:  Nebitno
|
Ukoliko smatra da je bolovanje pod sumljivim okolnostima, poslodavac ima pravo pozvati HZZO kontrolore bolovanja, koji od ove godine idu i po kućama:
http://www.monitor.hr/clanci/kontrola-bolovanja-po-kucama/20957/ |
|
_________________ "We've arranged a global civilization in which most crucial elements profoundly depend on science and technology. We have also arranged things so that almost no one understands science and technology. This is a prescription for disaster. We might get away with it for a while, but sooner or later this combustible mixture of ignorance and power is going to blow up in our faces." - Carl Sagan |
|
|
 |
|
To je do direktora i vlasnika firme. Sta ce i kak ce, pojma nemam i nije moj problem. Samo kazem da se to svugdje dogadja pa se valjda smatra normalnim. :/ |
|
_________________ Imali smo i većih problema pa ih nismo riješili! |
|
|
 |
tayllor
Ukupno postova: 180 Lokacija: Osijek Spol:  Muško
|
Sada su odjednom veliki gubitci, a Medić je doveo za zamjenika Jean Piera Maričića koji je godinama sjedio u nadzornom odboru Gpp-a--kako onda nije postavljao pitanja (Maričić) kako i zašto dolazi do tih gubitaka i zašto to nije kao što sada Medić daje po novinama on dao !? Sve je to isti kurac samo drugo pakovanje!!! |
|
|
|
|
 |
gppterminator Ukupno postova: 18 Spol:  Nebitno
|
audiworld iznimno si pametan moram priznat....gas,kocnica i 6000kn ,upsss zaboravio sam rec da busevi nemaju klimu(tj.klimaju se vec dugo) jer su stari i do 20godina neki i po ljeti je u kabini i do 40stupnjeva a po zimi nemaju `grijanje`.....
a taj tvoj Medic kojeg branis(vjerovatno ti je dao neko radno mjesto u GPP-u pa ga sad branis!) netreba poslat vozace u PM! nego one HSPovce koji su doveli do ovog stanja.Drzi jednog Palosa koji mu je radio tarifni sustav od 1.3kn/km i ostala HPS garnitura koja je skenjala stanje u firmi,a on umjesto da ih sutne,da im radna mjesta od 10000kn,al dobro nije celavi jadan kriv,vjerovatno je tu Matkovic upleo prste....ovog puta su SVI RADNICI JEDINSTVENI U NECEMU,nitko nevoli Medica !!!!!! I cisto svi sumljemo da ce se odrzati na ovoj poziciji,mozda hoce ako OLABAVI !!!! sretno mu bilo,a mi cemo i dalje morat raditi dodatne poslove kako bi prehranili obitelj,jer se od GPPove place NEMOZE ZIVJETI !!!!!!!!
Pozdrav svim napacenim radnicima GPPa,drste se i zajedno cemo prebroditi i ove LOPOVE !!!!! |
|
|
|
|
 |
|
Ajd covjece sredi se. Od vozaca tramvaja pravis astronaute.
Kad su se zaposljavali znali su sta ce vozit. Ne zanima me ni najmanje koliko je stupnjeva u njegovoj kabini. Ak neces vozit ima na birou jos sto takvih kao ti koji ce rado vozit i na +50.
Ma nemoj molim te, najbolje da ti na svakoj drugoj stanici netko pljugu baci ili u najmanju ruku izdrka tu nervozu na +40. Vjerujem da znas sta sve ljudi rade i u kakvim uvjetima, ti bi se trebao s tim svojim radnim mjestom i placom osjecati kao Šeik i sad odmah zapalit svijecu.
Sto se place tice, ne znam kolika je, no vjerujem da je iznad regionalnog prosjeka. Isto tako vjerujem da niste pali na minimalac od 2800 bruto zadnjih godinu dana. Opet na ruke jedne ruke mogu nabrojat ljude koji zive iskljucivo od te svoje jadne crkavice. Svi nesto mute i imaju neke honorarne poslove. |
|
|
|
|
 |
AKIZIKA
Ukupno postova: 193 Lokacija: Na Jugu kod bajera Spol:  Muško
|
Ma nije tu ništ normalno cijeli je sustav u k.... da poslodavac pošteno i po zakonu plati radnika nebi nitko bježao na bolovanje i radio fuševe nego bi pristojno zarađivao u firmi pa nebi morao ići u fuš pod izlikom bolovanja.
Riba smrdi od glave . Tek kada naši poslodavci shvate da se živi od rada te da naplaćuju učinjen posao i uslugu, a ne od toga kako zakinuti radnika i stranku kojoj čine uslugu neće ići na bolje
Kad poslodavac nauči poštivati radnika i njegov posao ,a radnik svoje radno mjesto i firmu u kojoj radi moguće je da će biti napredka.
Ovako stanje kakvo je je pat pozicija i za jedne i druge ,netko mora prvi popustit radnik poučen prijašnjim obmanama poslodavca ne želi biti taj prvi, a poslodavcu ne dopušta njegov ego pa smo tu gdje jesmo trebamo nekakvu inspekciju za bolovanja i za ko zna šta još ćemo trebati inspekcije |
|
_________________ Bezkonačna je ljudska glupost, za svemir nisam siguran!
Nisam stranački ni politički opredjeljen, ja sam samo mali čovijek na netu. |
|
|
 |
audiworld

|
Ja ne radim u GPP-u , to je prvo. 2. ja isto vozim auto star 14 godina koji nema klimu, i kog za to boli kurac? Nisam čuo da zidari, tesari itd. idu na bolovanje, al ovaj u GPP-u jadan, njemu je vruće.. Ljudi rade i na polju... 99% ih nema klimu u traktoru pa opet rade... Ljudi asfaltiraju ceste na 80 stupnjeva pa opet rade.. Ne radim ja u GPP-u, nego bih ja prije rekao da ti ili netko tebi blizak radi, tj. NERADI pa se sadaa tresu gaće.. Da imaš imalo mozga znao bi da je GPP u tolkim govnima da neće imat za gorivo, a ne za detektive... Jesi čuo za psihologiju? Sad će malo radit guza pa će se vratit malo s bolovanja svi preporođeni. Čemu tolka panika?? Pa tko je na bolovanju zato što je bolestan njemu neće biti ništa, samo sad su se na noge digli ovi kojima je milije dvorište i drkanje kurca nego rad... Od GPP-ove plaće se ne možeživjeti???? Dobra fora... osobno znam ljude koji imaju iza sebe godine krvavog učenja pa imaju plaću max. 5000kn.. a ovaj koji vozi taj jebeni bus ili tramvaj ima barem 5000, a ima i više...
I nitko ne treba voljeti Medića pa nije on došao da ga vole.. neka ga mrze al neke stvari treba ispravit. Ne kažem da će on, al' ovo je dobar potez.. 195 od 400 i nešto na bolovanju...ALO! |
Zadnja promjena: audiworld; 28.08.2009. 13:26; ukupno mijenjano 1 put. |
|
|
|
 |
mat Ukupno postova: 32 Spol:  Nebitno
|
OK, recimo da sad sav taj šljam iz uprave ode, mislite da možete uz neke druge ljude imati prosjek plaće 6000 kn uz 200 ljudi na bolovanju i organizaciju posla kakva je sad?
Osim retorike "na dam da mi dirate plaću" od vas se ne čuje ništa drugo (intelektualce koji u sve ubace HSP, HDZ, HDSSB, ustaše i partizane, itd. ovdje ne računam). Usput, ako je prosjek zaista 6k kn, to je debelo više nego prosjek u gospodarstvu ove regije i totalno nerezonski za tvrtku gubitaša koja visi na proračunskoj sisi. |
|
|
|
|
 |
Stipe2 Ukupno postova: 51 Spol:  Muško
|
Svi ti djelatnici nisu bili u isto vrijeme na bolovanju, a bitno je kako se stvari gledaju i predstavljaju! Tko najavljuje i prijeti bolovanjem, taj trenutno treba biti suspendiran!
Ne mogu se opustiti, pucam po savovima, uzimaju gdje god mogu, ukidaju sto god mogu, prijete, smanjuju, boli ih ona stvar sto ja moram platiti rezije, nahraniti djecu, a nesto ne platim odmah se iskapca, odvozi... Radim vec 30 godina, bolovanja imam nekoliko dana zbog ozljede na radu i ni jedna godina nije prosla da mogu reci da nisam imao problema, da place nisu padale, da nije neka kriza, recesija, rat, lopovluk, minimalac... Onda izbori, dodju pametnjakovici pa opet ukidaju, prijete, smanjuju, premjestaju i kukaju da im je to ostavio predhodnik, a njihov nasljednik za koju godinu isto!
Treba provjeravati, treba kontrolirati ali nisu svi problemi zbog bolovanja radnika! Cemu svaki problem rijesavati udaranjem radnika po depu? Cemu rat sa sindikatima, svi direktori gradskih firmi ratuju sa sindikatima! Cemu to? Zanima me kako bi ratovali sa sindikatima u Evropi gdje se za sitnice smece ne odvozi tjednima, gradski prijevozi ne rade, taxi ne radi, policija ne obilazi ...! Tamo neke sindikate drzi mafija koja je placena za to, ima koristi od tog posla i koja svoj posao obavlja revno!
Cemu demonstracija sile i bahacenje! |
|
 |
beziljy
Ukupno postova: 367 Lokacija: Osijek Spol:  Nebitno
|
Znam samo jedno...isti su oni do 91 i ovi poslije 91...
prije su bili crveni a sad su plavi...
ništa se nije promjenilo...odnosno je...
što su oni prije uzimali narodu i gradili tako kako jesu, ovi "novi" su sve to rasprodali za male pare pod izlikom "privatizacije"
i onda i sad postojala je narodna poslovica koja i dalje vrijedi
"ako bog da zdravlja odo ja na bolovanje" |
|
_________________ Ignorance is bliss!!! |
|
|
 |
 |
|