Franjo Tuđman
Unatoč tome mislim da je i bolji od svih koji su došli nakon njega i da s obzirom na sve uspjehe i sve pozitivno što smo postigli 90-ih - njegove greške izgledaju beznačajne.
Zamjerate li vi nešto Franji Tuđmanu ?
Društvo, politika
Mladjozamjeram mu što se trebao povući odmah nakon ratne pobjede, ajmo reći 1996., a ne potpuno sjebati hrvatsko gospodarstvo za narednih 30 godina svojom idejom o 200 vladajućih obitelji
Mladjogledaj, postoji jedna nepisana istina s kojom bi se složio gotovo svaki čovjek koji je spreman do kraja iskreno i pošteno ući u razmišljanje o tom razdoblju - a to je da je ovako izvedena privatizacija više naštetila hrvatskom gospodarstvu nego sve bombe koje su pale.
mali_ivicaovo je glupost što si izjavio. tržišna cijena je 0,85kn/kg zato što je naša krasna vlada u nenormalnim količinama uvozila sve moguće sorte žitarica sumnjive kvalitete iako sami možemo proizvesti dovoljno za sebe. znači umjesto davanja poticaja seljacima da bi ratara bilo još više i da bi hrvatska jednog dana mogla bit jak izvoznik naša vlada potiče uvoznu politiku što je "krasno", jelda?! kod njih ne postoji nikakvo dugoročno razmišljanje i plan za boljitak zemlje, njima je trenutno najbitnije odradit mandat do kraja i nakrast se još dok se i kolko se možeMladjogledaj, postoji jedna nepisana istina s kojom bi se složio gotovo svaki čovjek koji je spreman do kraja iskreno i pošteno ući u razmišljanje o tom razdoblju - a to je da je ovako izvedena privatizacija više naštetila hrvatskom gospodarstvu nego sve bombe koje su pale.
Glede privatizacije,
Obzirom na promatranje onako ponašanja stanovništva u globalu (hrvatskog),
moje je mišljenje da je bilo tko vodio privatizaciju, ona bi tako završila...
Greška je bila jedino u tome što je privatizacija prerano nastupila, ona je trebala slijedom okolnosti nastupiti za jedno 5 godina od sada...
A do nje se trebalo stanovništvo lagano i psihički pripremati za nju i za kapitalistički tržišni način poslovanja, on kao takav ni danas nepostoji jer kao što vidimo jedan seljak sa svojim traktorom traži cijenu pšenice 1,25kn/kg dok je tržišna cijena 0,85kn/kg dakle nepoštuje se tžište...
Glede ostaloga, dok je bilo Tuđmana država nam je na nešto ličila, a danas neliči na ništa! Mislim da su današnji političari miljama daleko od Tuđmana, tj. da su za njega oni večinom teške amaterčine.
A narod kao narod nam je još ostao na modelu kvazisocijalističkog načina razmišljanja.
Lijep pozdrav.
MladjoTržišna cijena je tolka zato što se proizvede 2puta više, nego što se potražuje (kod nas) no nije samo hrvatska ta koja je tržište i koja bi budala morala kupovati našu pšenicu samo zato što je ona naša?ovo je glupost što si izjavio. tržišna cijena je 0,85kn/kg zato što je naša krasna vlada u nenormalnim količinama uvozila sve moguće sorte žitarica sumnjive kvalitete iako sami možemo proizvesti dovoljno za sebe. znači umjesto davanja poticaja seljacima da bi ratara bilo još više i da bi hrvatska jednog dana mogla bit jak izvoznik naša vlada potiče uvoznu politiku što je "krasno", jelda?! kod njih ne postoji nikakvo dugoročno razmišljanje i plan za boljitak zemlje, njima je trenutno najbitnije odradit mandat do kraja i nakrast se još dok se i kolko se može
Minardi
Unatoč tome mislim da je i bolji od svih koji su došli nakon njega
morganNIJE, iz razlog što smo drugačiji mentalitet od Slovenac i dobro je rekao na to: Da im dam dionice pa da idući dan sve prodaju i popiju?!glede privatizacije, mogao se koristiti slovenački il već čiji model i dionice radnicima, ipak je to sve stvarano zajedničkim novcima.
mali_ivica
Glede privatizacije,
Obzirom na promatranje onako ponašanja stanovništva u globalu (hrvatskog),
moje je mišljenje da je bilo tko vodio privatizaciju, ona bi tako završila...
Greška je bila jedino u tome što je privatizacija prerano nastupila, ona je trebala slijedom okolnosti nastupiti za jedno 5 godina od sada...
A do nje se trebalo stanovništvo lagano i psihički pripremati za nju i za kapitalistički tržišni način poslovanja, on kao takav ni danas nepostoji jer kao što vidimo jedan seljak sa svojim traktorom traži cijenu pšenice 1,25kn/kg dok je tržišna cijena 0,85kn/kg dakle nepoštuje se tžište...
Glede ostaloga, dok je bilo Tuđmana država nam je na nešto ličila, a danas neliči na ništa! Mislim da su današnji političari miljama daleko od Tuđmana, tj. da su za njega oni večinom teške amaterčine.
A narod kao narod nam je još ostao na modelu kvazisocijalističkog načina razmišljanja.
Lijep pozdrav.
morgan
Minardi
Unatoč tome mislim da je i bolji od svih koji su došli nakon njega
kojim se kriterijima vodiš kad porediš njega i nasljednike? za sada je samo jedan.na koje stvari gledaš pri tome,ekonomske,političke, moralne....
slažem se s tobom oko njegovih ovlasti,previše ga se pitalo za sve i svašta.
glede privatizacije, mogao se koristiti slovenački il već čiji model i dionice radnicima, ipak je to sve stvarano zajedničkim novcima.šta bi oni s njima to je već druga priča al ne bi se imali pravo žaliti i živjeti u kvazisocijalističkom uvjerenju.
_Jimmy_
kako ste mogli očekivati demokraciju od osobe koja je bila general u JNA
justiceDa je sloboda i demokracija, bio bi Dinamo a ne Croatija...
mali_ivica
HTJELI BI ZA POSAO OD 20 DANA ZARADITI MILJARDE, A AKO IM SE TO NEDA ONDA ĆE IZAČI NA GRANICU.
PA ZAŠTO ONDA NESADE VOĆE KOJE SE TREBA VIŠE RADIT, A SEDAMSTO (700) PUTA SE VEĆA LOVA OKRENE, ZAŠTO??? (Stoji u podebljanom TREBA SE VIŠE RADIT)
tempus031Nekažem ja da se svi prebace na voće i povrće, ali prijatelju netko tko ima 5 jutara zemlje cca 3ha nema šta sijat pšenicu i točka.
mali_ivica
HTJELI BI ZA POSAO OD 20 DANA ZARADITI MILJARDE, A AKO IM SE TO NEDA ONDA ĆE IZAČI NA GRANICU.
PA ZAŠTO ONDA NESADE VOĆE KOJE SE TREBA VIŠE RADIT, A SEDAMSTO (700) PUTA SE VEĆA LOVA OKRENE, ZAŠTO??? (Stoji u podebljanom TREBA SE VIŠE RADIT)
Oprosti, ali ovo mi je čisti debilizam. O kojih ti 20 dana pričaš? Kako seljaci kažu, oni nemaju ni svetka ni petka. Već je izlizana fraza da je poljoprivreda tvornica na otvorenom, al to je tako. Oni ovise o vremenu cijele godine. Ako ne posije na vrijeme, ako ne ubere/ovrši na vrijeme... Ti ako si u uredu, baš te briga oće kiša ili led, ali njima ovisi egzistencija cijele godine. Ima tu posla svaki dan.
Druga stvar, kad bi se svi prebacili na voće i povrće, tko bi proizvodio žitarice ili bi ih ti sve uvezo. Upravo je problem neselektivan uvoz koji obara cijene jer povećava količinu pa što god naši proizvedu ispada da je višak. Nisu oni lijenčine kako ti misliš, jedu oni kruh sa malo više kora od 7.
justiceAL' NEBI BILA LIGA PRVAKA, A ZA TUĐMANA I CROATIE JE BILA!!! Tu svakoj priči dolazi kraj kad smo kod nogometa.Da je sloboda i demokracija, bio bi Dinamo a ne Croatija...
mali_ivica
morganNIJE, iz razlog što smo drugačiji mentalitet od Slovenac i dobro je rekao na to: Da im dam dionice pa da idući dan sve prodaju i popiju?!glede privatizacije, mogao se koristiti slovenački il već čiji model i dionice radnicima, ipak je to sve stvarano zajedničkim novcima.
Slovenci nisu takvi koliko god mi njih volili ili nevolili.
Minardi
Koji je to diktator izabiran na demokratskim ,općim ,tajnim ,izborima ?
Minardi
Zamjerate li vi nešto Franji Tuđmanu ?
mali_ivicaNekažem ja da se svi prebace na voće i povrće, ali prijatelju netko tko ima 5 jutara zemlje cca 3ha nema šta sijat pšenicu i točka.
TO JE TOTALNO NEISPLATIVO.
KAO ŠTO JE NEISPLATIVO UZIMAT ZA ISTU TU KOLIČINU ZEMLJE NOVI TRAKTOR!
Također zašto traže odštetu održave kada se dogodi elementarna nepogoda, zašto neuplate osiguranje. Za poljoprivredne površine je ono čista jeftinara.
SVAKI KURAC U OVOJ DRŽAVI MORA NADOKNAĐIVATI MINISTARSTVO, JEDINO ŠTO MINISTARSTVO NA KRAJU NERADI JE NESIJE.
mali_ivicajusticeAL' NEBI BILA LIGA PRVAKA, A ZA TUĐMANA I CROATIE JE BILA!!! Tu svakoj priči dolazi kraj kad smo kod nogometa.Da je sloboda i demokracija, bio bi Dinamo a ne Croatija...
mali_ivica
justiceAL' NEBI BILA LIGA PRVAKA, A ZA TUĐMANA I CROATIE JE BILA!!! Tu svakoj priči dolazi kraj kad smo kod nogometa.Da je sloboda i demokracija, bio bi Dinamo a ne Croatija...
justice
mali_ivica
nekenjkaj,to nema nikakve veze s ligom prvaka...

mali_ivicaa otkuda tebi da smo mi takvi?
Slovenci nisu takvi koliko god mi njih volili ili nevolili.
morgan
skoro je svaki tako počeo pa kad si je proširio ovlasti postao je to što je
audiworld
Franjo uđman objavio je 1989. knjigu Bespuća povijesne zbiljnosti u kojima je iznio toliko neistina i toliko osude vrijednih stavova da je to za poludit... Prvo... ima 3 izvora knjige.. srpskog logoraša Prnjatovića koji je navodno rekao da su židovi, parafrazram, leglo ušiju i da je rijetko koji čist.. Izvor mu je Ante Ciliga, kreten, od kojeg je preuzeo dijelove knjige.. piše o tome da su Židovi provocirali masovna ubojstva, jer bolje da strada 1 ili 1000 ne-Đidova ,nego m1 Židov.. i taka sranja.. to je Franjo TUđman... Osoba koja je , zbog svoje vizije samoga sebe kao velikog mirotvorca, oživjela ustaštvo u svojoj koncepciiji svehrvatskog pomirenja.. Osoba koja je prodala Vukovar i osoba koja je trebala u Haag skupa sa Alijom I Slobom jer su isti bili.. Što je Hrvatska radila Bosni?? Zaratili Muslimanima, umjesto da smo bili saveznici.. Koga su branili.. Hrvate u Bosni??
audiworld
Franjo uđman objavio je 1989. knjigu Bespuća povijesne zbiljnosti u kojima je iznio toliko neistina i toliko osude vrijednih stavova da je to za poludit... Prvo... ima 3 izvora knjige.. srpskog logoraša Prnjatovića koji je navodno rekao da su židovi, parafrazram, leglo ušiju i da je rijetko koji čist.. Izvor mu je Ante Ciliga, kreten, od kojeg je preuzeo dijelove knjige.. piše o tome da su Židovi provocirali masovna ubojstva, jer bolje da strada 1 ili 1000 ne-Đidova ,nego m1 Židov.. i taka sranja.. to je Franjo TUđman... Osoba koja je , zbog svoje vizije samoga sebe kao velikog mirotvorca, oživjela ustaštvo u svojoj koncepciiji svehrvatskog pomirenja.. Osoba koja je prodala Vukovar i osoba koja je trebala u Haag skupa sa Alijom I Slobom jer su isti bili.. Što je Hrvatska radila Bosni?? Zaratili Muslimanima, umjesto da smo bili saveznici.. Koga su branili.. Hrvate u Bosni??
audiworld
Vukovar je prodan, i za mene tu nema rasprave. Franjo Tuđman je u bespućima naznačio svoju kasniju politiku... Gledaj malo leksikone.. vojska NDH je odjednom Hrvatska vojska..itd... Slobo, Tuđman i Alija 3 druga.. BiH logistički centar? Ahahah.. de molim te... u BiH smo ošli kako bi napravili veeeeeeliku Hrvatsku, zato smo ošli u BiH... ovo je smiješno da mo mi nekoga branili.. Ponavljam, VUKOVAR JE PRODAN
audiworld
Ahahahaahah... Jel nisu to frnja i slobo crtali neke granice??? o, sorry to je laž...